Piata Unirii in reabilitare - zona pietonala in cartierul Cetate (finalizat) - din fonduri UE, constructor: ROMPREST
Postat 21 ianuarie 2016 - 19:46
Postat 21 ianuarie 2016 - 20:40
La seconhend sint si salopete dar si blugi care cit de cit rezista mai bine.
Postat 22 ianuarie 2016 - 14:08
Plus ca vorba aia, stiu ce usor se aprinde nailonul ala, chiar si din treningurile adibas.
Am vazut la molul nou Dermatina ca muncitorii au avut, salopete, bocanci, casca si nu am remarcat sa fi avut mineca scurta, deci protectia muncii mai e pe ici colo si in Romania. Si pe la Enel i-am vazut destul de dotati cind au fost pe aici pe la interventii.
Aceasta postare a fost editata de timis2: 22 ianuarie 2016 - 14:19
Postat 23 ianuarie 2016 - 07:19
Lucrări de mântuială în centrul istoric al Timişoarei. Bilele metalice din Piaţa Libertăţii, dar şi pilonii din Piaţa Unirii, montaţi cu scopul de a nu permite accesul maşinilor în aceste zone, reuşesc să complice munca medicilor şi a pompierilor. Dovadă stau imaginile incredibile filmate, astăzi, în jurul orei 14.45, în Piaţa Unirii. Pompierii de pe două autospeciale, solicitaţi să intervină în cazul unui posibil incendiu la vicariatul sârb, au fost nevoiţi să scoată cu ranga un pilon de la intersecţia străzii Sergent Constantin Muşat cu Piaţa Unirii pentru a putea ajunge în faţa clădirii. Din fericire, a fost vorba de o alarmă falsă. „Este vorba despre o alarmă falsă. Ne-am deplasat la faţa locului, am constatat că este vorba de un foc într-o teracotă a bisericii. De asemenea, menţionăm că accesul a fost îngreunat de prezenţa unor porţi şi a unor piloni în intrarea în Piaţa Unirii, pompierii au scos nişte piloni şi în final am intrat în piaţă”, ne-a declarat Bogdan Mutu, purtătorul de cuvânt al ISU Banat. În total, doar astăzi, accesul a două autospeciale şi a unei ambulanţe SMURD a fost îngreunat de pilonii montaţi în Piaţa Unirii în cadrul proiectului de modernizare a centrului istoric al Timişoarei, proiect inaugurat încă din luna decembrie a anului trecut de primarul Nicolae Robu, deşi lucrările continuă şi acum.
Citeste mai mult pe: http://www.pressaler...incendiu-video/
sursa: presalert.ro
Chiar nimeni din administratie nu se sesizeaza sa ia masuri?? Ce ne facem cand va lua foc Muzeul de Arta sau Scoala primara Lenau? ca sa nu mai zic de Domul Catolic si alte monumente frumoase? Atunci cine va fi de vina???? Rupem usile la tramvaie...lasam pompierii fara sa poata ajunge sa stinga un incendiu...asa cum Garda de Mediu a putut amenda primaria cu cateva zeci de mii de lei poate si ISU le da niste amenzi SI II OBLIGA SA RESPECTE LEGEA. Cat de rauvoitor si incompetent sa fi ca functionar public pentru a accesa fonduri europene cu un proiect care nu prevede accesul mijloacelor de interventie in cazuri speciale???? Hai sa zicem ca la ambulante se gandeau ca piata unirii e mare si poate ateriza pe gazon elicopterul Smurd....dar la pompieri ce facem? cumparam avioane cisterna sa stinga incendiul din aer precum la incendiile de vegetatie? Tare sunt curios pe cine se va mai da vina de data asta....pt ca deja stirea a fost disputata si difuzata pe 3 canale nationale de stiri...si din nou ne-am facut de ras ca oras...
Postat 23 ianuarie 2016 - 09:39

Postat 23 ianuarie 2016 - 09:45
Despre blocarea accesului am scris de mult pe forum, dar lumea e atat de incantata ca cineva le-a pus bete in roate soferilor, incat nu se mai gandeste si la aspectul asta.
Postat 23 ianuarie 2016 - 12:48
Cat despre site-ul citat mai sus, oricine cu IQ peste temperatura camerei isi poate da seama de care parte a baricadei sunt respectivii "jurnalisti" in lupta politica locala.
Postat 23 ianuarie 2016 - 13:08
Postat 23 ianuarie 2016 - 13:11
mio, la 23 ianuarie 2016 - 12:48, a spus:
Cat despre site-ul citat mai sus, oricine cu IQ peste temperatura camerei isi poate da seama de care parte a baricadei sunt respectivii "jurnalisti" in lupta politica locala.
Evident presa de la noi este partizana..si taberele sunt impartite.. DAR asta nu exclude libera exprimare si chiar face ca si noi prostii care platim taxe sa mai vedem un pic cum se poate face bataie de joc pe acei bani. "Scuza" cu "procese politice" este invocata de TOTI hotii din functii publice cand sunt luati de guler pentru cat au furat..dupa care urmeaza abureala cu "starea de sanatate care nu le permite sa suporte regimul penitenciar". Dar cand au furat cu 10 maini erau sanatosi tun. Daca un articol scris de un site sa zicem "din cealalta tabara" nu ar fi adevarat ar urma procese de calomnie...ceea ce uimitor nu se intampla...stiu ei mai bine de ce. Acelasi site senzationalist ne-a adus in atentie si Mercedesul de 76000 de euro luat pe banii Retim..nu am auzit sa fie acuzati de calomnie si defaimare. Daca toata presa ar fi in slujba "puterii" ne-am intoarce la momentul 1989...cand toate ziarele erau pline de osanale si de "impliniri marete". Sau sa inteleg ca nu mai e voie nici sa criticam defectele vazute de toti la reabilitarea tramvaielor de pilda? Pentru ca in acest fel "lovim marsav" in inteleapta conducere? In stilul asta ne putem face toti valiza pentru un nou canal...acuzati de crima de "uneltire contra oranduirii sociale"...(fara gluma in vechiul cod penal exista acest articol).
Postat 23 ianuarie 2016 - 13:41
Postat 23 ianuarie 2016 - 14:07
NDY, la 23 ianuarie 2016 - 13:08, a spus:
Pai, uite ca pe drumul de acces dinspre Marasti nu erau nici bile, dar nici bolarzi mobili.

Postat 23 ianuarie 2016 - 18:50
Cind s-a cerut si primit avizul ISU pentru lucrari(stiti ca pentru asemenea lucrari ISU trebuie sa dea un aviz deoarece ei si ambulantele isi modifica traseele de acces in zona in lucru si totodata cunosc zona unde se fac sapaturi si nu pot ajunge cu masinile) asadar cind ISU a avizat lucrarea nu a cerut si proiectul lucrarii pentru a sti ce urmeaza sa fie acolo si sa vada in ce masura ii incurca?
Ma degraba trec sa dea niste amenzi sau sa capete un plocon ca nu am schita 4.3 in planul de evacuare, ca am 10 lopeti in dotare dar la populatia asta trebuie 15 lopeti, e prea aproape radiatorul de imprimanta si alte alea, ca stingatorul e P6 deci e prea mic.
Sigur toate astea nu ii scutesc pe proiectanti ca nu cunosc STAS-urile pentru interventii.
Aceasta postare a fost editata de timis2: 23 ianuarie 2016 - 18:51
Postat 23 ianuarie 2016 - 19:43

Pentru ca o firma clientelara sa vinda mii de placute a fost inventata imbecilitatea asta, adica cind este o urgenta, mai stai sa te aduni, daca se poate intr-un loc unde o sa iti cada in cap geamuri si moloz din cladirea care arde. Asemenea aberatii de panouri se instaleaza si in parcarile magazinelor.
Piata Traian a fost o perioada blocata de bariere. A fost un lucru bun?
Blocarea accesului este un lucru tot asa de inteligent ca enervatoarele de trafic. Daca exista o limitare de viteza, amendeaza pe cine nu o respecta.
Nu stiu in UK cum au acces echipajele de interventie in zonele cu accesul controlat cu bolarzi.

Ar putea fi instalate ca in complex bolarzi care limiteaza accesul in functie de gabarit, dar aceasta metoda nu ar permite accesul ambulantelor:

Ar putea sa fie montate popice de plastic, modelul fara stilp metalic in interior, in caz de urgenta masina de interventie poate sa treaca peste ei:

Telecomenzile nu rezolva problema accesului. Daca echipajul de interventie pleaca in misiune fara telecomanda? Ambulantele nu pot sa aiba telecomanda pentru ca sint prea multe si in plus exista ambulante private, in unele cazuri medicul chemat la 112 vine cu un autoturism. In plus deja de acum bilele si bolarzii sint blocate de masini parcate si chiar cu telecomanda nu poti intra in zona pietonala.

Restul de poze:
Postat 23 ianuarie 2016 - 20:01
Postat 23 ianuarie 2016 - 20:57

Postat 24 ianuarie 2016 - 12:44
Doppler, la 23 ianuarie 2016 - 19:43, a spus:
O idee ar fi sa existe un sistem integrat de emisie-receptie care sa permita accesul automat al autovehiculelor de interventie - sa fie montate emitatoare de acces in dotarea standard a fiecarei masini, iar cand un astfel de autovehicul ajunge in zona bolarzilor, acestia sa coboare fara interventie umana. In cazul celor private, daca au autorizatie/omologare/acreditare (sau cum s-o numi) sa aiba si acelea respectivul emitator.
Aceasta postare a fost editata de mio: 24 ianuarie 2016 - 12:46
Postat 24 ianuarie 2016 - 13:31
Dar hai sa va spun culmea civilizatiei! In Germnaia daca nu sunt pietonale istorice, atunci niciunde... Si ghici ce? Nu prea exista bolarzi si bariere si alte prostii... Si nici in Brügge nu am vazut... si nici in Luxembourg... Oare de ce? Pentru ca o tabla cu zona pietonala, accesul interzis, este mai mult ca indeajuns...
Postat 24 ianuarie 2016 - 13:44
cseh_17, la 24 ianuarie 2016 - 13:31, a spus:
Nu, nu era pietonala pe acolo pe unde au intrat masinile de pompieri. Accesul auto dinspre Marasti spre Libertatii/Unirii exact pe acolo se facea, pe strada Sergent Constantin Musat. N-a zis nimeni ca masina de pompieri trebuie sa intre in mijlocul pietei. Eu cand scriam de terase, ma refeream la strazile devenite acum pietonale si care vor fi pline de terase la vara, nu la Piata Unirii. Dar probabil ca e ok. De dragul pietonalelor si a teraselor, putem face slalom cu targa printre mesele teraselor.