Interesant este faptul ca vedem cu totii acelasi filmulet dar il interpretam diferit, exact cum sunt si pozitiile celor din filmare...
In timp ce eu il vad pe cel cu copilul in brate ca pleaca la atac si devine tot mai nervos, alti colegi il vad clar o victima a golanilor lui Robu (

),...insa tipul respectiv nu intelege in ruptul capului de ce strada Lucian Blaga a fost facuta pietonala...Eu nu inteleg de ce ar trebui sa circule in continuare masini pe aceasta strada si mai ales pe unde sa-si continue drumul si in ce directie cand toata piata a devenit pietonala si chiar intregul cartier Cetate...
Tocmai zilele trecute am "stadiat" intamplator niste piete mai mult sau mai putin istorice din Europa...Ieri "am ajuns" Valencia care se afla mai la sud decat Timisoara si unde verile sunt calduroase si uscate si cu toate astea au piete semnificativ mai mari decat Piata Libertatii din Timisoara si totusi lipsite de vegetatie, respectiv au vegetatie saraca...
Am dat cu ceva vreme in urma exemplul Barcelonei (unde am fost si personal)...
Avem ca exemplu Parisul unde la marile obiective turistice se fac cozi imense atat in ploaie cat si
in soare, asteptandu-se la coada pentru bilete si doua-trei ore, nu exista umbra...Poate doar atentatele de anul trecut au mai redus cozile...
Iata, merg in aceste locuri milioane de turisti anual, zeci sau sute de mii in sezonul plin estival, si nu mor nici de caldura si nici de sete (poarta si o sticluta de apa cu ei pentru ca au creier in cap), doar in Timisoara vor muri toti de caldura in alea doua-trei saptamani de eventuala canicula...
Imi creste tensiunea cand ii aud pe acesti plangaciosi care nu sunt in stare sa vada cladirile din jur, respectiv nu-s in stare sa-si imagineze cum ar putea arata aceste cladiri istorice din centru cand vor fi refacute, lucru care incet-incet se si intampla...