rue, la 23 martie 2021 - 10:57, a spus:
Pentru ei e un concept si sigur va arata acceptabil.
Freidorf in general arata cumva/nicicum. A ramas un sat in care sun 2 Profi si acum ziceti merci e si un Lidl, sunt 2 cartiere de case insiruite care fie au inlocuit ceva case vechi, fie au ocupat un plat liber.
Critic imi pare ca cei care sunt langa Bega au o singura cale auto de acces peste calea ferata si care ii obliga la ocol serios.
Critic este ca Slavici si Andreescu au un aspect jalnic - poluat, transformata Slavici in parcare de masini/talcioc, faptul ca a devenit un fel de poligon auto pentru scolile de soferi: aduce ambuteiaje de la masinile incolonate dar si mai ales datorita faptului ca majoritatea pubele cu firma de SCOALA bobineaza toata ziua pe stradute.
M-am mutat in zona de aproape 17 ani de zile. In acesti ani nu s-a intervenit deloc la trotuare pe Andreescu. Erau proaste si in urma cu 17 ani. Cu alte cuvinte nu s-a intervenit in ultimii 40 de ani.
Apoi spatiile verzi dintre carosabil si trotuar care erau cat de cat ingrijite, la unii cu flori, la altii cu iarba, au devenit in buna parte parcari pentru masini. Florile au disparut aproape cu desavarsire.
Aproape toate casele din vecinatatea mea si cam din zona nu au fost macar varuite in acesti ani, exceptie facand casele noi ridicate printre cele vechi sau case noi pe stradute noi.
Ai pomenit de strazile Aurel Buteanu si Mile Carpenisan ca ar trebui asfaltate cu aceasta ocazie. Corect! Dar aceste strazi noi nu au nici macar tabla directionala la colt de strada sau tabla cu nume pe strada.
Oameni delasatori, primaria delasatoare!
In tot aacest context apare aceasta investitie de anvergura si anumeun magazin LIDL, investitie de la zero. Deci o insula de noutate, de civilizatie, de progres minim pentru zona.
Dar o minte intunecata proiecteaza stramb aceasta investitie si o alta minte fara imaginatie aproba proiectul.
Daca pui un paravan in fata unui obiectiv relativ maret, nu faci altceva decat sa ascunzi obiectivul principal. Nu are cum sa arate bine la final pentru ca paravanul tot paravan ramane.
Nu am de ce sa zic merci ca avem si un Lidl pentru ca 17 ani nu am simtit neaparat nevoia lui. Preturile nu pot spune ca sunt atractive, marfa nu pot spune ca e de super calitate. Toate sunt medii ca si in alte parti.
Desi sunt consumator de medicamente, din pacate, pentru boli cronice, nu am simtit nici nevoia unei farmacii "la doi pasi de casa".
Ca a venit totusi acest Lidl in zona este bine dar nu pic pe spate. Evident ca voi merge destul de des dar voi plati ce cumpar, nu voi primi gratis, nu?
Legat de cei ce locuiesc pe langa Bega, ai dreptate maxima. Am scris inca cu ani in urma despre acest aspect. Am dat si "solutii tehnice", respectiv crearea unui "tunel" pe sub calea ferata langa podul Modos, doar pentru masini mici, nu camioane si alte cele.
O alta trecere se poate face tot sub calea ferata in dreptul strazii Pacii si care ar da/continua in strada Ion Romanu. Era sa ma mut pe strada Ion Romanu in urma cu 17 ani, cam a trei-a casa de la CF, dar tocmai din cauza ocolului rutier imens nu am facut acest lucru. Insa in acea zona au "rasarit" foarte multe case noi si frumoase si este pacat ca acei locatari sunt nevoiti zilnic sa faca un ocol atat de mare. Nu inteleg de ce nu fac presiuni pe primarie! Personal am optat si pentru o statie de hidrobuz pentru acest cartier, chiar in dreptul strazii Ion Romanu.
O alta mare pierdere pentru zona este suspendarea tramvaiului in 2009 care a fost introdus in abia 1953 cu mare bucurie pentru locuitorii din vremea aceea! Si nici macar nu se mai pomeneste de reintroducerea acestui mijloc de transport in comun.
Pe de alta parte tot orasul este intr-o oarecare decadere pana si zona centrala, dupa cum au scris mai multi colegi in topicuri dedicate. Ducem lipsa de "detalii" si de intretinerea lucrurilor facute.