STP Timișoara Forum: Noi hypermarketuri, supermarketuri, retaileri de mobila si bricolaj - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (170 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Noi hypermarketuri, supermarketuri, retaileri de mobila si bricolaj Generalitati si discutii Evaluare topic: ***** 3 Voturi

Poll: Ce hypermarket / supermarket preferati? (252 membri au votat)

De unde preferati sa va faceti cumparaturile alimentare in Timisoara?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.

Ce retailer de bricolaj preferati?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.

Ce retailer de mobila preferati?

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#2941 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 18 martie 2021 - 14:38

Vezi postarearue, la 13 martie 2021 - 09:52, a spus:

Cred ca nici in Germania nu sunt asa dese dar si acolo alterneaza Tesco, Lidl, Rewe, Aldi etc

In Germania nu exista Tesco, iar Lidl si Aldi se adreseaza unei alte categorii de clienti, decat Rewe... Insa Rewe, chiar ai la fiecare colt de strada. Ceea ce este si mai complicat, este faptul ca Rewe functioneaza ca si franciza, pe cand restul nu. (Profi parca mai era franciza).

Piata este impartita putin altfel. Avem:

Hypermarketuri: Hit, Globus, famila, Kaufland, Real, Markt-Kauf.
Supermarkturi: Rewe, Edeka, Markant, Nah und Frish, tegut, Nahkauf, Spar-Express, tegut, Combi
Discounter: Netto, Netto Marken Discount, Penny, Aldi Süd, Aldi Nord, Lidl, Norma

Bünting si Bartels-Langness: Combi, famila, Markant -> aici avem o situatie putin similara ca si Aldi Süd si Aldi Nord, unde doua entitati diferita, au magizine sub acelasi brand (cu mentiunea ca Aldi difera vizual, aici nu)
Schwarz-Gruppe: Kaufland, Lidl
Edeka: Markt-Kauf, Edeka, Spar-Express, Netto Marken Discount
Rewe: Rewe, Nahkauf, Penny, Hit (mai mult cooperatie)

In rest toate sunt de sine statatoare.

Ce am vrut sa evidentiez, este faptul ca structura magazinelor este putin mai bine gandita, decat la noi. Atat strategic cat si ca si organizare. Chiar daca impanzesc orasul (o companie) o fac impartita pe cele 3 categorii. In asa numit ghetto-uri o sa gasesti mai degraba discounter, iar in zonele mari industriala mai degraba hypermarket-uri. In rest doar supermarketuri prin centrele comerciala, sau prin centrul orasului.
2

#2942 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 18 martie 2021 - 23:00

Daca dati zoom pe poza, veti vedea un trotuar cu dedicatie. Latime dubla la ... unii!
Care o fi explicatia, nu stiu?Imagine atasata: 20210318_133855.jpg

Trimis de pe al meu SM-J510FN folosind Tapatalk
2

#2943 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Locatia:Everywhere

Postat 18 martie 2021 - 23:03

Sper sa nu devina acea parte mai lata locul de parcare a respectivului locatar...
3

#2944 Useril este offline   rue 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 01 septembrie 17

Postat 19 martie 2021 - 13:34

Vezi postareacseh_17, la 18 martie 2021 - 14:38, a spus:

Piata este impartita putin altfel. Avem:

Hypermarketuri: Hit, Globus, famila, Kaufland, Real, Markt-Kauf.
Supermarkturi: Rewe, Edeka, Markant, Nah und Frish, tegut, Nahkauf, Spar-Express, tegut, Combi
Discounter: Netto, Netto Marken Discount, Penny, Aldi Süd, Aldi Nord, Lidl, Norma

Bünting si Bartels-Langness: Combi, famila, Markant -> aici avem o situatie putin similara ca si Aldi Süd si Aldi Nord, unde doua entitati diferita, au magizine sub acelasi brand (cu mentiunea ca Aldi difera vizual, aici nu)
Schwarz-Gruppe: Kaufland, Lidl
Edeka: Markt-Kauf, Edeka, Spar-Express, Netto Marken Discount
Rewe: Rewe, Nahkauf, Penny, Hit (mai mult cooperatie)

Ai uitat Kaiser! Aveam unul peste strada, langa Netto. Recunosc ca la Kaiser intram doar daca aveau oferte la bere si in rest preferam Netto.

Relativ la trotuare trebuia reformatat unde sunt doar insule de pamant sa fie asigurate sa nu mai devina accesibile pentru masini cu proiect de plantare si amenajare arbori, sau sa devina zona de trotuar/parcaj.
0

#2945 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 19 martie 2021 - 13:58

Vezi postareadan.s, la 18 martie 2021 - 23:03, a spus:

Sper sa nu devina acea parte mai lata locul de parcare a respectivului locatar...
Probabil ca asa va fi insa (aproape) toti de pe strada au masini si n-am vazut la alte case ceva similar.
Pe de alta parte intre trotuar si carosabil este delimitat clar spatiul verde insa ma gandesc ca acel spatiu verde va fi ocupat tot de masini desi exista o reglementare locala (sau nationala?!) discutabila ca daca ai casa cu acces in curte, masinile sa fie parcate in acea curte.

Iata ce ma face sa cred ca statia de E7 va fi mutata din actuala locatie si anume modelul cum sunt pozitionate bordurile mici, fostul peron al statiei devenind parca spatiu verde.Imagine atasata: 20210319_133553.jpg

0

#2946 Useril este offline   rue 

• Membru activ

Postat 19 martie 2021 - 14:12

Viziune de 2 bani! Puteau profita de aceasta transformare sa creeze piste de biciclete pe o zona pe care domina "spatiile verzi" - depozitele de namol si praf, mizeri, unde matura nu va ajunge niciodata.
2

#2947 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 20 martie 2021 - 12:04

Cateva poze de astazi in care se vede mai clar "bateria de garaje" aliniata pe langa trotuar. Inca nu-mi dau seama la ce va folosi insa din punctul meu de vedere strica imaginea magazinului la fel ca si pomii intre trotuar si carosabil...

Jumate din acel spatiu este inchis, cu ferestre la strada si usa de intrare din curte iar cealalta jumatate are ferestre la strada si fara pereti in curte...
Imagine atasata: 20210320_110259.jpgImagine atasata: 20210320_110330.jpgImagine atasata: 20210320_110404.jpgImagine atasata: 20210320_110423.jpgImagine atasata: 20210320_110549.jpgImagine atasata: 20210320_112454.jpgImagine atasata: 20210320_112535.jpgImagine atasata: 20210320_112620.jpg

3

#2948 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 20 martie 2021 - 12:13

Vezi postarearue, la 19 martie 2021 - 14:12, a spus:

Viziune de 2 bani! Puteau profita de aceasta transformare sa creeze piste de biciclete pe o zona pe care domina "spatiile verzi" - depozitele de namol si praf, mizeri, unde matura nu va ajunge niciodata.
Asa era corect, cum spui. Insa nu m-as mira daca ar trage o dunga cu vopsea pe trotuar si astfel ar crea si o pseudo-pista ca prin alte parti ale orasului creindu-se un disconfort atat pentru pietoni cat si pentru biciclisti.
Oricum acele spatii dedicate spatiului verde vor fi ocupate de masini, ca si pana acum. Unii locatari de pe Andreescu si-au adus in timp macinatura de asfalt de pe unde au gasit si au imprastiat-o pe fostele spatii verzi pentru a avea locuri de parcare la strada. Cu ocazia acestei modernizari le-a cam fost luata macinatura dar nu-i exclus sa-si aduca alta peste un timp... :D

0

#2949 Useril este offline   rue 

• Membru activ

Postat 20 martie 2021 - 16:40

Am trecut aseara prin zona si din mersul masinii am aruncat o privire.
Pe o zona sunt arbori intre asfalt si trotuar si nu as fi fost adeptul taierii.
Dimineata dupa 7.30 prindeam frecvent 2-3 biciclisti pe sectorul acela.
Chiar am gandit sa iau acum 1.5 ani un duplex la RPC group acolo dar faptul ca raman dependent tot de masina si autobuz pe relatia cu orasul, faptul ca bicicleta e ignorata in acel cartier, au fost criterii sa nu fac pasul.
0

#2950 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 610
  • Inregistrat: 26 februarie 14
  • Sexul:feminin
  • Locatia:Timisoara, Romania

Postat 21 martie 2021 - 15:35

Vezi postareamile, la 20 martie 2021 - 12:04, a spus:

Cateva poze de astazi in care se vede mai clar "bateria de garaje" aliniata pe langa trotuar. Inca nu-mi dau seama la ce va folosi insa din punctul meu de vedere strica imaginea magazinului la fel ca si pomii intre trotuar si carosabil...

Jumate din acel spatiu este inchis, cu ferestre la strada si usa de intrare din curte iar cealalta jumatate are ferestre la strada si fara pereti in curte...
Atasament 20210320_110259.jpgAtasament 20210320_110330.jpgAtasament 20210320_110404.jpgAtasament 20210320_110423.jpgAtasament 20210320_110549.jpgAtasament 20210320_112454.jpgAtasament 20210320_112535.jpgAtasament 20210320_112620.jpg

Conform planului de mobilare...
Imagine postata

Trimis de pe al meu SM-A705FN folosind Tapatalk
1

#2951 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 21 martie 2021 - 21:05

Mersi Denisa!

E, chestia aia de la strada urateste tot proiectul. Este ceva total neinspirat de catre proiectant si mai ales faptul ca au aprobare de la primarie, ma pune pe ganduri...

Azi am auzit ca in acel spatiu inchis de la strada se va deschide o... FARMACIE!!!
Nu stiu daca o fi adevarat insa vom vedea nu peste mult timp.
0

#2952 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**
  • Postari: 610
  • Inregistrat: 26 februarie 14
  • Sexul:feminin
  • Locatia:Timisoara, Romania

Postat 22 martie 2021 - 08:36

Vezi postareamile, la 21 martie 2021 - 21:05, a spus:

(...)
Azi am auzit ca in acel spatiu inchis de la strada se va deschide o... FARMACIE!!!
(...)

Nu-i exclus... Si Lidl de pe Martirilor are spatiu pentru farmacie (ce-i drept acolo la intrare) si am mai vazut la un Lidl (acum nici sa ma bati nu mai stiu la care) ca amenajeaza ceva spatiu tot la intrare.
0

#2953 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6118
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 22 martie 2021 - 09:02

La unitatea Lidl Calea Martirilor cu str. Mureș este o farmacie Richter.
0

#2954 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*
  • Postari: 820
  • Inregistrat: 06 iulie 15
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Masini, Excursii, Istorie

Postat 22 martie 2021 - 18:18

Este cunoscuta deja "coexistenta" aceasta de Lidl + farmacie. Am vazut un astfel de amplasament la Oradea. Farmacia era in cladirea principala, dar cu intrare separata.
0

#2955 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 23 martie 2021 - 06:07

Pai asa DA, dar nu cotetul de aici din fata magazinului.
Probabil ca primaria Oradea nu le-a aprobat vreun astfel de coteț precum a aprobat primaria Timisoara.
Nu ma deranja deloc daca si la Lidl Andreescu creau un spatiu in incinta magazinului cu intrare exterioara dar nu porcaria ce au fost in stare s-o faca si mai ales sa primeasca si aprobare de la primarie. Mi se pare groaznic.

Dupa parerea mea este cel mai urat magazin Lidl dintre cele vazute de mine! Si tocmai la mine in zona si la care vrand-nevrand ma voi duce des fiind la 4 minute de mers pe jos de locuinta mea!

Incredibil in ce situatie am ajuns!

LE Mai ramane si problema cu lipsa benzii de virare la stanga a celor care vin dinspre oras si vor sa intre in parcarea magazinului. In lipsa acestei benzi se vor face cozi la orele de varf iar in aceste ore se circula, pot spune, bara la bara pe ambele sensuri. Doar acum cu pandemia si cu scolile inchise traficul este putin mai relaxat pe Andreescu.
0

#2956 Useril este offline   BogdanL 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 09 iunie 10

Postat 23 martie 2021 - 10:37

Am auzit ca in Calea Lipovei, langa Lidl se va construi un Kaufland, cu inaugurare in 2022.

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
0

#2957 Useril este offline   rue 

• Membru activ

Postat 23 martie 2021 - 10:57

Mile, in Freidorf faptul ca se construieste o farmacie noua in parcarea de la Lidl, chiar daca ia din vizibilitatea magazinului, nu e ceva critic. O sa vezi cum arata ulterior.
Pentru ei e un concept si sigur va arata acceptabil.
Freidorf in general arata cumva/nicicum. A ramas un sat in care sun 2 Profi si acum ziceti merci e si un Lidl, sunt 2 cartiere de case insiruite care fie au inlocuit ceva case vechi, fie au ocupat un plat liber.
Critic imi pare ca cei care sunt langa Bega au o singura cale auto de acces peste calea ferata si care ii obliga la ocol serios.
Critic este ca Slavici si Andreescu au un aspect jalnic - poluat, transformata Slavici in parcare de masini/talcioc, faptul ca a devenit un fel de poligon auto pentru scolile de soferi: aduce ambuteiaje de la masinile incolonate dar si mai ales datorita faptului ca majoritatea pubele cu firma de SCOALA bobineaza toata ziua pe stradute.

Aceasta postare a fost editata de rue: 23 martie 2021 - 10:59

0

#2958 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Locatia:Everywhere

Postat 23 martie 2021 - 12:23

Vezi postareaBogdanL, la 23 martie 2021 - 10:37, a spus:

Am auzit ca in Calea Lipovei, langa Lidl se va construi un Kaufland, cu inaugurare in 2022.

Doar n-au luat-o razna si astia de la Kaufland incat sa deschida magazin langa magazin...Imagine postata
2

#2959 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 23 martie 2021 - 19:37

Au inceput sa monteze ferestrele la farmacie. Pare ca este sticla mata. Insa care ar fi rolul ferestrelor la jumatatea neingradita a cotetului?...

Am observat ca se lucreaza cu mobilizare mare pe santier. Cica constructorul trebuia sa predea lucrarea in 15 martie si sunt, deci, in intarziere. Banuiesc ca nu se ia in calcul si mobilarea magazinului, de acest lucru se vor ocupa altii probabil. Dar mi se pare ca am vazut in interior aduse benzile de la casele de marcat plus montate cateva linii de iluminat...

Imagine atasata: 20210323_154446.jpgImagine atasata: 20210323_154826.jpg

0

#2960 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 23 martie 2021 - 19:48

Nu am reusit sa urc 6 poze in postarea anterioara...
Pe telefon se vad mai bine pozele insa se pierde din calitate prin transfer.

Imagine atasata: 20210323_154339.jpgImagine atasata: 20210323_154522.jpgImagine atasata: 20210323_154428.jpg

Si acum am trimis 4 poze si au ajuns doar 3!!??

0

Arata acest topic

• (170 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Ultima »