Postat 06 ianuarie 2015 - 12:13
Ok, pai am sa incerc sa-ti explic. Treaba este putin mai altfel decat pare la prima vedere.
Daca vii ca si turist in DE si circuli doar prin locurile unde ar face-o orice turist, vei avea aceeasi impresie pe care o aveam si eu la inceput, si anume ca REWE este cel mai raspandit magazin. Asta pana recent, cand am aflat ca defapt cel mai mare lant de supermarketuri este defapt chiar EDEKA. Sincer vezi mai multe camioane cu EDEKA decat magazinul in sine. Dar ca sa vedem si situatia de pe teren, hai sa iti dau 2 exemple.
Eu stau la marginea oraselului Bergisch Gladbach. Sa luam locatia mea, si sa tragem un cerc cu raza de 5km. In interiorul lui, vom intalni:
3 LIDL
3 ALDI SÜD
2 REWE
2 Kaisers
2 Kaufland
1 NORMA
1 PENNY
1 EDEKA
Acuma daca luam acelasi cerc, cu raza de 1km, si ne mutam in centrul Köln-ului (Neumarkt):
9 REWE
5 NETTO
3 LIDL
2 ALDI SÜD
2 PENNY
1 EDEKA
Acuma daca luam si gradul de aprovizionare, LIDL si ALDI SÜD se axeaza pe produse din gama proprie, NETTO, PENNY, Kaisers si NORMA sunt un mix intre produse proprii si o gama redusa de alte produse, iar REWE si EDEKA, sunt singurele care ofera o gama larga.
Dar de departe organizarea, si oferta de la EDEKA sunt cele mai bune. SI ori ca statistic, ori luand realitatea sunt cele mai greu de gasit, deoarece se orienteaza catre locatii mai retrase, ascunse, insa cu clientela constanta.