STP Timișoara Forum: Noi hypermarketuri, supermarketuri, retaileri de mobila si bricolaj - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (170 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Noi hypermarketuri, supermarketuri, retaileri de mobila si bricolaj Generalitati si discutii Evaluare topic: ***** 3 Voturi

Poll: Ce hypermarket / supermarket preferati? (252 membri au votat)

De unde preferati sa va faceti cumparaturile alimentare in Timisoara?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.

Ce retailer de bricolaj preferati?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.

Ce retailer de mobila preferati?

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#1281 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 02 ianuarie 2014 - 23:53

Acum sa vedem daca si in cat timp se muta Auchan din Mall. :eusa_think:
0

#1282 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 03 ianuarie 2014 - 02:05

Eu zic ca spre binele tuturor, sa speram ca NU se muta...
0

#1283 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10598
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 03 ianuarie 2014 - 10:05

Sa nu ne imaginam ca Auchan are chiria la metru patrat identica cu un magazin de 15 metri patrati. Nu stiu citi dintre clientii Auchan din Iulius Mall o sa fie dispusi sa mearga pina la marginea orasului pt cumparaturi.
0

#1284 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 03 ianuarie 2014 - 14:01

Am auzit ca Auchan-ul din Mall se va transforma in galerii pentru inchiriat precum si restul mall-ului...
0

#1285 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30192
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 03 ianuarie 2014 - 14:11

Vezi postareaDoppler, la 03 ianuarie 2014 - 10:05, a spus:

Nu stiu citi dintre clientii Auchan din Iulius Mall o sa fie dispusi sa mearga pina la marginea orasului pt cumparaturi.

Pai, tocmai asta era principalul lor atu, in viziunea unei parti a clientelei (eu o vad ca un dezavantaj, preferand sa merg pana la marginea orasului, dar sa fie mai lejer, atat in parcare cat si in magazin) Daca pleaca din mall, nu vor vinde cu nimic mai mult decat fostul Real.
1

#1286 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 03 ianuarie 2014 - 14:29

Vezi postareamile, la 03 ianuarie 2014 - 14:01, a spus:

Am auzit ca Auchan-ul din Mall se va transforma in galerii pentru inchiriat precum si restul mall-ului...

Wowowow! Un mall, fara "alimentar" isi paote reduce semnificativ clientela. Eu cred ca ar fi o greseala COLOSALA, o astfel de tragere.

Adica, sa fim realisti. Daca acelasi spatiu este inchiriat de una sau 15 firme, banii sunt aceeasi. Plus ca spatiul a fost construit din start pentru un hypermarket, deci modoficarile ar putea costa o avere...

Eu nu cred intr-o astfel de varianta, si sper sa fie una eronata! :eusa_think:
0

#1287 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 03 ianuarie 2014 - 22:46

Sa comparam un magazin cu spatiu inchiriat sa zicem in Iosefin. Chiria este sa zicem 10% din pretul din Iulius Mall si nu ai paza, nu ai clienti, nu ai vinzare. Cum e mai bine, chirie mare si incasari mari sau chirie mica si incasari zero?

Am mers la real Calea Sagului pentru mult laudata lichidare. Aglomeratie, am auzit mai multe persoane care sunau la telefon prietenii sa le spuna ca totul este la reducere. Defapt la reducere sint resturi, produse care urmeaza sa fie vindute si in viitorul Auchan nu sint la reducere (de exemplu cosmetice).

Imagine atasata: real - 2014.01.03.jpg
2

#1288 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 03 ianuarie 2014 - 23:08

Vezi postareaDoppler, la 03 ianuarie 2014 - 22:46, a spus:

Sa comparam un magazin cu spatiu inchiriat sa zicem in Iosefin. Chiria este sa zicem 10% din pretul din Iulius Mall si nu ai paza, nu ai clienti, nu ai vinzare. Cum e mai bine, chirie mare si incasari mari sau chirie mica si incasari zero?

Am mers la real Calea Sagului pentru mult laudata lichidare. Aglomeratie, am auzit mai multe persoane care sunau la telefon prietenii sa le spuna ca totul este la reducere. Defapt la reducere sint resturi, produse care urmeaza sa fie vindute si in viitorul Auchan nu sint la reducere (de exemplu cosmetice).

Atasament real - 2014.01.03.jpg

La noi reducerile sunt vax. Am prins recent in Köln un proces de lichidar al unei unitati Pro Markt (un fel de Saturn, sau Media Markt). Lichidarea a durat o luna, iar preturile au scazut treptat, insa la un nivel decent. Socul a venit in ultima zi, cand din ce mai ramasese s-a dat absolut tot ce sa putut, la reduceri incredibile. Din cate am inteles lantul s-ar fi inchis de tot. Cateva exemple:

iPad 2 16GB +3G la 230€
Monitul LED Samsung diagonala 22 30€
Sistem homecinema de la Yamaha, complet 260€
majoritatea imprimantelor erau <50€
calburi HDMI, becuri economice si stiu eu mai ce astfel de chestii doate sub 2€

Asta numesc eu lichidare de stoc. Imbulzeala nu era, fiind ultima zi, cine avea noroc sa treaca pe acolo prindea, cine nu, pauza...
0

#1289 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1022
  • Inregistrat: 10 mai 12

Postat 04 ianuarie 2014 - 23:20

Am trecut azi prin realul din Calea Aradului si am intrebat care este data preconizata pentru schimbare (si la ei sunt marfurile la "reducere"). O doamna mi-a zis ca primul magazin va fi cel din Sagului, in luna februarie. Cel din Aradului ar urma sa se modifice in aprilie. Avand in vedere ca rafturile au inceput sa se cam goleasca eu unul sper ca mutarea sa vina totusi mai devreme.

Odata cu aceasta schimbare, Timisoara incearca un nou statut. Dupa singurul mare oras cu un mall, cred ca vom deveni si singurul mare oras cu un singur lant de hypermarketuri.

Cat despre mutarea Auchan din mall, avem aici doua puncte de vedere. Pe de-o parte Iulius Mall ar putea decide ca e mai profitabil sa construiasca galerii decat sa inchirieze unui hypermarket. Pierderea vizitatorilor Auchan nu cred ca ar afecta prea mult restul magazinelor din mall. Mai mult, cred ca ar exista posibilitatea construirii unui nivel intermediar lucru care ar putea dubla veniturile. Ca in orice situatie, se va face un calcul cost/beneficiu astfel ca, indiferent cat de mare ar fi "averea" cheltuita pentru modernizare, ea se va face daca "se merita".
De cealalta parte ar fi Auchan care e clar ca nu si-ar dori pierderea unei clientele in favoarea supermarketurilor din zona (Kaufland/Lidl).
O solutie de compromis ar fi pastrarea unui mini-Auchan. S-ar putea ca aceasta solutie sa fie de fapt eficienta pentru ambele parti daca se constata o scadere dramatica a vizitatorilor Auchan dupa deschiderea celorlalte doua magazine.

Deloc de neglijat ar fi impactul complexului Dermatina asupra real Sud. Dupa cum ziceam, acea zona va deveni destul de izolata daca vom exista aceleasi servicii in oras.

PS: La multi ani tuturor!
2

#1290 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2367
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 05 ianuarie 2014 - 00:06

La multi ani si tie si tuturor membrilor acestui forum ! Inteleg pe deplin ca singurul scop al societatii capitaliste este profitul...asa ca evident nu plang de mila aucha ul ului care s-ar muta din mall...de fapt la "inteligenta" franceza...ce pretentii putem avea? singura lor gluma reusita sunt automobilele pe care le produc :rad_masa: oricum daca vor decide sa faca aceasta miscare de marketing puteti fi linistiti ca parcarile din mall vor fi muuuult mai goale...chiar si cu o zi inainte de craciun sau de paste...experienta mea personala cu reteaua real e una din cele mai negative...aproape nu s-a intamplat moment in care sa cumpar de la ei si sa nu fiu FURAT cu tupeu dambovitean...prin preturi "gresite" si cantitati puse in plus...bomboana de pe coliva a fost cu cateva zile inainte de craciun cand au reusit "performanta" sa imi factureze o punga cu 2 kg de cartofi la pretul de 350 lei...(ron adica) si bineinteles s-a invocat vesnica scuza a gresirii codului...bla bla..nici din aur daca erau nu costau atat...dar chiar nu mai conteaza....) din partea mea bye bye real si faliment fericit :rad_masa: :rad_masa: :rad_masa: Nu am specializare in marketing dar cat de idiot poti fi sa iti imaginezi ca cineva va veni la capatul c..lui lumii in miezul campului sa ia paine si lactate ??? (asta apropops de locatia din sagului si de la aeroport)...localitatile periurbane sunt in mare parte populate de oameni cu resurse si potenta financiara..si cand ai vila in dumbrivita sau mosnita si q7 langa piscina din curte...ca orice taran care se respecta...clar iti cumperi si servetelele de nas de la mall ...
1

#1291 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 ianuarie 2014 - 00:39

Hmm.. Nu am fost pacalit si nici nu s-a incercat pe mine asta in Real.(vorbesc de cel din Sagului, pe cel din Aradului nu-l frecventam) Prefer, cum spuneam, o locatie mai aerisita si nu ma deranjeaza sa merg "in camp" pentru asta, decat sa ma inghesui in zona centrala. Stiu ca te bucura rateul celor de la Real, dar partea proasta e ca Auchan ramanae fara concurenta pe piata hypermarket-urilor, aproape un monopol si asta, o stie oricine traieste intr-o economie de piata, e rau.
1

#1292 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 05 ianuarie 2014 - 01:19

Eu zic sa o luam si din alt punct de vedere. In mall Auchan are clientela cam din toate categoriile de varsta, de buget, si de stiu eu mai ce. For example:

1- vin la mall si nu am nici cel mai mic gand de a cumpara ceva la mall. Ma plimb ma holbez (cam asta face marea majoritate), si dupa vreo 2 ore mi se face sete. Clar nu voi da 5 lei pe un suc la bar, intru la Auchan si imi iau ceva la 3-3.5 lei, la juamte'. Daca ma impiedic de un baton de ciocolata sau niste chipsuri, mai adaugam si aia in cos, si iaca 5 lei.
2- vin la mall cu singurul gand de a manca la food court. Imi iau o shawarma de la Mado, sau ceva de la Kartoffel, sau stiu eu mai de unde, insa sucul nu e inclus in pret. La fel daca am venit cu 2-3 peireteni, ne convine sa dam cate 2 lei si sa luam un suc mare... la Auchan.
3- vin la film. Stim cu totii ce preturi se practica la Cinema City. Daca esti fata si ai geanta mare, stim cu totii ca intra multe chestii in ea. De exemplu sucul si/sau dulcurile de la Auchan
4- Pur-si-simplu sunt pensionar si nu am posibilitati de deplasare inafara orasului, insa vreau sa-mi fac cumparaturile. Desigur locuiesc in aradului, deci merg la Auchan
5- Sunt pensionar si vreau sa-mi fac cumparaturile. Cu RATT circul gratis, asa ca iau un MTC (cu frecventa normala) si merg pana la Auchan.
6- Sunt vanator de reduceri, insa nu vreau sa ma deplasez exagerat de mult. Merg in buricul pamantului, la Auchan (stim cu totii ca au preturi avantajoase in unele cazuri)

Si as putea continua cu muuulte exemple de genul. E pur-si-simplu de necrezut ca mall-ul nu influneteaza vanzarile Auchan, si vice-versa. Chiar daca nu ai nevoie de nimic (in amjoritatea cazurilor) intri si iesi cu ceva in mana.
2

#1293 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1022
  • Inregistrat: 10 mai 12

Postat 05 ianuarie 2014 - 18:46

:up_arow:

Toate exemplele descriu persoane care rareori cumpara ceva din magazinele din mall. Dupa cum ziceam, Auchan-ul are de pierdut, nu mall-ul. E posibil sa existe si ceva clauze de incheiere a contractului de inchiriere care sa nu faca treaba chiar atat de usoara. Oricum ar fi, nu cred ca se va schimba ceva in cursul acestui an. E nevoie de ceva timp pentru a analiza piata

:up_arow: :up_arow:
Imi fac cumparaturile destul de des in real-ul din Calea Aradului si mi s-a intamplat de cateva ori sa imi vina sa sun la OPC. Per general am fost mult mai multumit cu serviciile Auchan. Pe de alta parte, monopolul Auchan ar putea insemna o scadere in calitatea serviciilor si o crestere a preturilor. Sper sa vina cat mai curand concurenta (Carrefour-Tesco, Cora, Wallmart etc...). Timisoara chiar are nevoie si loc de mai mult.
0

#1294 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 ianuarie 2014 - 21:13

Corect!
P.S. Cora nu mai vine nici unde, zic eu. Si la Szeged a fost inlocuita de Auchan, totusi ei au ca alternativa Tesco.
0

#1295 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6123
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 05 ianuarie 2014 - 22:33

In tara noastra, reteaua Cora inca mai are planuri de expansiune.
Banuiesc insa ca la Dermatina va fi atras lantul Carrefour.
0

#1296 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 06 ianuarie 2014 - 22:25

Real sud înainte de sărbători:
Imagine atasata: IMG_20131213_111943.jpg Imagine atasata: IMG_20131217_124506.jpg Imagine atasata: IMG_20131217_124527.jpg

Imagine atasata: IMG_20131221_114957.jpg Imagine atasata: IMG_20131221_155859.jpg Imagine atasata: IMG_20131221_183724.jpg
0

#1297 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6123
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 07 ianuarie 2014 - 08:13

Ce s-a dat jos?! Una dintre reclamele real,- sau altceva?
0

#1298 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 07 ianuarie 2014 - 09:54

Nu s-a dat jos nimic, acolo va fi pusa sigla Auchan.
0

#1299 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 07 ianuarie 2014 - 10:29

Credeam ca le-am postat... :crazy:

Imagine atasata: real sagului - 2013.12.13 - 1.jpg Imagine atasata: real sagului - 2013.12.13 - 2.jpg
0

#1300 Useril este offline   bwalexander 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 29 octombrie 13

Postat 07 ianuarie 2014 - 16:17

Stiti ceva de Ikea in Timisoara ? Se va construi vreodata ? :eusa_think: :eusa_think: Pentru ca acolo e cel mai bun mobilier din Europa... :D :D

Aceasta postare a fost editata de bwalexander: 07 ianuarie 2014 - 16:18

0

Arata acest topic

• (170 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Ultima »