STP Timișoara Forum: Eveniment Timisorean - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (34 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Eveniment Timisorean Diverse evenimente care au sau vor avea loc in oras.

#381 Useril este offline   zofei.2006 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 347
  • Inregistrat: 29 septembrie 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Linia CF 700 km 11+400

Postat 15 mai 2014 - 19:55

Circuit muzeal în Timișoara

Proiectul “Noaptea Muzeelor 2014. Aceeași noapte, scenarii diferite”, coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, îmbogățește în acest an evenimentul prin promovarea unui circuit pentru public între muzeele din Timişoara. Vizitatorii îşi pot planifica vizita cât mai eficient utilizând hărţile tipărite cu organizaţiile participante, disponibile la sediile muzeelor în noaptea respectivă sau în format electronic pe site-ul evenimentului, precum şi aplicaţia pentru telefoanele mobile care se poate descărca de pe AppStore şi Google Play.
Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Partener Timişoara: Muzeul de Artă din Timişoara

Harta în format electronic Noaptea Muzeelor 2014 Timișoara (pentru o vizualizare corectă vă invităm să descărcați imaginile)

Imagine atasata: Harta_Noaptea_Muzeelor_2014_Timisoara_fata.jpg

La Noaptea Muzeelor 2014 din Timișoara participă:

Muzeul de Artă Timişoara

Muzeul Satului Bănăţean Timişoara

Muzeul Catedralei Mitropolitane Timișoara

Memorialul Revoluţiei din Timişoara

Casa Artelor

Facultatea de Arte şi Design

Fundaţia Interart TRIADE

Galeria Calina

Galeria Calpe

Galeria Helios

Jecza Gallery

* Pe site-ul Nopţii Muzeelor România participarea muzeelor este anunţată doar pe bază de înscriere, prin urmare invităm vizitatorii interesaţi de anumite muzee care nu apar în program să contacteze reprezentanţii muzeelor respective pentru a afla cu certitudine dacă acestea sărbătoresc evenimentul şi nu au trimis către Reţeaua Naţională a Muzeelor din România informaţiile necesare până la data limită solicitată. Vă mulţumim.

Sursa:http://www.noapteamuzeelor.ro/2014/05/01/circuit-muzeal-in-timisoara/
1

#382 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30201
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 15 mai 2014 - 20:46

Vom avea si doua autobuze care vor circula special pentru acest eveniment. Sper sa am detalii maine.
0

#383 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 15 mai 2014 - 20:56

Eu din denumire inteleg ca Noapte Muzeelor este fix asta, tinerea deschisa a muzeului pe timpul noptii, ca sa fie evenimentul mai cool sau in fine. Daca vad bine pe afis, la noi la ora 2 a.m. se cam inchid toate.
0

#384 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 16 mai 2014 - 10:35

Eu as vizita "Muzeul Catedralei Mitropolitane Timișoara".
Nici nu am stiut ca exista asa ceva in oras.
0

#385 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 16 mai 2014 - 14:34

In prostia mea nu inteleg de ce nu se organizeaza ziua muzeelor? De ce ar fi cool sa mergi noapte prin muzee? Eu stiam ca noaptea doar hotii viziteaza muzeele. :crazy:
1

#386 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 16 mai 2014 - 17:15

Citeaza

Regia Autonomă de Transport Timișoara pune la dispoziția celor care doresc să viziteze cele 11 spații expoziționale angrenate în evenimentul Noaptea Muzeelor și Galeriilor o cursă specială, gratuită. Este vorba despre două autobuze, care vor circula cu o frecvență de 22 de minute, între Catedrala Mitropolitană și Muzeul Satului.

În urma solicitării Rețelei Naționale a Muzeelor din România, s-a stabilit o legătura între Catedrala Mitropolitana și Muzeul Satului în data de 17 mai (sâmbătă) în intervalul orar 18.00-22.00, anunță RATT.

„Pe traseul menționat vor circula două autobuze la interval de 22 de minute, cu prima plecare de la Catedrala Mitropolitană la ora 18.00. Ultima plecare va fi de la Muzeul Satului la ora 22.13 ,când îi va aduce pe călători la Catedrală și apoi autobuzul se va retrage în garaj fără călători. În sensul spre Muzeul Satului autobuzele vor opri în stațiile: Catedrala Mitropolitană, I. C. Brătianu, Hector, Bastion, Politia Județeana, RATT, Telegrafului, Gara de Est, Cvartal UMT, UMT, Muzeul Satului. În sensul spre Catedrală autobuzele vor opri în stațiile: Muzeul Satului, Cvartal UMT, UMT, Gara de Est, Badea Cârțan, Poliția Județeană, A. Popovici, Oituz, Piața 700, Piața Regina Maria, Catedrală. Autobuzele de pe acest traseu au afișaj electronic exterior distinct față de celelalte curse ale RATT. Cursele sunt gratuite”, precizează, în numele companiei de transport, Silvia Oprea.

tion
2

#387 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 16 mai 2014 - 18:30

Afisajul fata si cel lateral afiseaza "Noaptea Muzeelor", iar cel din spate "Muzee". Vor fi doua Conecto C (scurte)
1

#388 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 16 mai 2014 - 23:14

Vezi postareaDoppler, la 16 mai 2014 - 14:34, a spus:

In prostia mea nu inteleg de ce nu se organizeaza ziua muzeelor? De ce ar fi cool sa mergi noapte prin muzee? Eu stiam ca noaptea doar hotii viziteaza muzeele. :crazy:

Aici (in DE), avem aproape la fiecare 2 luni noapte muzeelor. Nu avem autobuze speciale, ci tot KVB-ul circula cu program de weekend (adica toata noaptea). Intrarea la majoritatea dintre ele este gratis, cu aceasta ocazie, si logica este urmatoarea: Majoritatea lucreaza ziua, astfel se creeaza o ocazie speciala si pentru acesti oameni sa viziteze muzeele.
0

#389 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Sexul:nespecificat

Postat 17 mai 2014 - 18:23

Doar ca acolo chiar ai ce vedea.
3

#390 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 22 mai 2014 - 19:23

Oare doar eu si cu playboy (cu care m-am intalnit intamplator la Memorialul Revolutiei) am participat la Noaptea Muzeelor?
Nu cred asa ceva...

Ma asteptam la ceva comentarii aici...Timisoara, Capitala Culturala in 2021?...

Si eu am participat prima data la aceasta actiune...De fiecare data la celelalte editii eram obosit (fizic) in serile respective. Si acum eram obosit insa m-am ambitionat si am mers pentru ca a doua zi sa nu regret...

Ii dau dreptate lui Doppler in privinta Zilei Muzeelor in locul noptii...Sambata m-am trezit la 5, am fost la lucru pana la 16 iar la 20 am plecat in turneu ...

Conditia principala pentru a consuma CULTURA este sa fi odihnit, sa ai timp la discretie si sa nu fie aglomeratie excesiva la locurile vizitate...In lipsa acestor 3 conditii, esentiale dupa parerea mea, totul va deveni mai degraba o corvoada si nu vei ramane cu nimic in suflet!...

Am vizitat, in aceasta ordine, Memorialul Revolutiei, Facultatea de Arte si Design, Muzeul de Arta si ... atat pentru ca se facuse ora 1 si picam de oboseala...

Nu voi insista prea mult asupra celor vazute dar pot spune ca m-am incarcat sufleteste pentru o perioada de timp

La Memorialul Revolutiei in astepatarea vizitatorilor, parcarea din preajma muzeului a fost inchisa cu o "capra" si un lant...Cand i-am expus acest aspect domnului Traian Orban, acesta deosebit de amabil (si pentru care in general am un respect deosebit!) a trimis imediat pe cineva sa coboare lantul insa... "capra" a ramas pe jumate din intrare in parcare...In aceste conditii au intrat doar cateva masini in parcare. Alti posibili doritori s-au simtit "avertizati" de acea "capra"...Domnul Orban a motivat intai ca parcarea este a UVT insa cum era complet goala la acea ora, i-am sugerat ca n-ar deranja absolut pe nimeni daca in acea seara speciala ar parca vizitatorii (automobilisti) muzeului...

Despre aceasta intrare si parcare in planul indepartat este vorba...Imaginea este din 2012 si "capra" inca nu era acolo...

Imagine atasata: parcare MR 01.jpg

"capra" = un suport metalic din tevi sudate intre ele, care seamana cu o capra pentru taiat lemne, si pe care se pot pune diferite semne rutiere de avertizare...

La Facultatea de Arte si Design intri in cu totul alta lume...S-a putut vizita toata cladirea, de la parter pana la mansarda, cu (aproape) toate laboratoarele deschise publicului, cu mirosuri deosebite de vopsele si cerneluri, cu unele obiecte de arta ciudata iar altele intru-totul deosebite...Alta lume!...

La Muzeul de Arta inghesuiala ca la stadion...iar in aceste conditii, n-avea-i nici o sansa sa zabovesti la un exponat mai deosebit, fie el o pictura, un pahar sau halba sau vaza de Boemia de dupa 1800, colectie recent expusa in cadrul muzeului, sau tablouri miniaturale extrem de "clare", de dupa anul 1700...pentru ca erai impins de puhoi...

Peste tot (pe unde am trecut eu), numarul vizitatorilor a fost mare, mult, mult peste asteptarile mele iar faptul ca 50-60 % dintre ei erau tineri cu varsta intre 17-25 de ani, este un lucru imbucurator...
Multi parinti au venit si cu prichindei de 5-7 ani...

Una peste alta, o actiune reusita din punctul meu de vedere!...
4

#391 Useril este offline   playboy 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 707
  • Inregistrat: 02 iunie 12
  • Interese:transportul public din timisoara

Postat 28 mai 2014 - 01:40

http://www.beretimis...soreana_Serbari
0

#392 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6124
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 29 mai 2014 - 17:01

Din nou deranj mare! :(
0

#393 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 10 iunie 2014 - 18:25

Nu stiu ce intentioneaza:

Imagine atasata: Piata Victoriei - 2014.06.10 - 01.jpg Imagine atasata: Piata Victoriei - 2014.06.10 - 02.jpg Imagine atasata: Piata Victoriei - 2014.06.10 - 03.jpg Imagine atasata: Piata Victoriei - 2014.06.10 - 04.jpg
1

#394 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 10 iunie 2014 - 22:59

Miercuri

Citeaza

22.00 DO DO LAND, după o idee de Lewis Carroll (Grupo Puja, Spania)

vocea timisului

0

#395 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10

Postat 15 iunie 2014 - 00:26

ASTAZI ESTE ULTIMA ZI

De la ora 11:00 la 18:00 se poate face turul Fabricii de Bere Timisoreana, intrarea se face de pe Pestalozzi langa (fostul) Setup Venue, acolo unde este halba mare (metalica) de bere. La sfarsitul turului se primeste o bere gratis :beer2:
0

#396 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 30 iunie 2014 - 11:39

Cinematograf in aer liber in Parcul Rozelor, pe cel mai mare ecran gonflabil din Romania.

Citeaza

Iata programul filmelor!

22.07, 21:30: TANTE HILDA, r. Jacques Remy Gerard, animatie, in competitie in sectiunea Generation Kplus la Berlinale 2014, in premiera nationala! In propria gradina botanica, tanti Hilda, o mare iubitoare a naturii, conserva mii de plante din intreaga lume, multe care sunt pe cale de disparitie. Intre timp, datorita unei noi cereale create in laborator de o mare corporatie, haosul pune stapanire pe lumea de afara.

23.07, 21:30: ASA TATA, ASA FIU/ LIKE FATHER, LIKE SON, r. Kore-Eda Hirokazu, drama, Premiul Juriului la Cannes 2013. Atunci cand afla ca propriul sau fiu a fost schimbat la nastere, Nonomiya trebuie sa ia o decizie drastica: sa il caute pe fiul sau biologic sau sa-l accepte pe fiul pe care l-a crescut ca pe propriul sau fiu

24.07, 21:30: BORGMAN, r. Alex Van Warderdam, thriller, in competitie la Festivalul de Film de la Cannes 2013. Un vagabond intra in viata unei familii din inalta societate, transformandu-le viata intr-un cosmar psihologic. Este Borgman doar un vis, un demon, sau intruchiparea fizica a fricilor noastre?

25.07, 21:30: PARADISUL SPUBERAT/ THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN, r. Felix Van Groeningen, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain 2014, Oscarul european pentru cea mai buna actrita. Elise si Didier se indragostesc la prima vedere, desi sunt foarte diferiti. Insa, atunci cand fiica lor se imbolnaveste grav, iubirea lor este pusa la grea incercare.

26.07, 21:30: MAREA FRUMUSETE/ LA GRANDE BELLEZZA, r. Paolo Sorrentino, Oscar pentru Cel mai bun film strain 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, in competitie la Cannes 2013: Jep Gambardella isi rememoreaza tineretea plina candva de pasiuni, priveste orasul Roma ca pe un melanj de figuri politice, artisti, femei din inalta societate, intelectuali si delicventi.

27.07, 21:30: INSIDE LLEWIN DAVIS, r. Joel & Ethan Coen, drama, musical, cu Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman, nominalizat la 2 Oscaruri in 2014, marele premiu al juriului la Cannes 2013 Llewyn Davis canta folk pe scena unui pub din New York-ul anilor `60 si vrea sa dea lovitura in industria muzicala. Traieste de pe o zi pe alta si lupta pentru pasiunea lui, alaturi de un motan simpatic care ii fuge mereu printre degete.
OT
0

#397 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 30 iunie 2014 - 19:36

Sunt mare cinefil (zic eu), dar de super-productiile astea super premiate, nu am auzit (cu exceptia "Inside Llewyn Davis") si nici nu cred ca m-as duce sa le vad. :(
0

#398 Useril este offline   Andy 

• Moderator

Postat 09 iulie 2014 - 20:01

Nicolae Robu a spus:

ASTĂ SEARĂ, ÎNCEPE FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE JAZZ AL TIMIŞOAREI "JazzTM", EDIŢIA A DOUA!
LOCAŢIA: AER LIBER -PIAŢA VICTORIEI
INTRAREA GRATUITĂ!
PROGRAM:
Ora 20.00: JazzyBIT
Ora 21.00: Andreya Triana
Ora 22.30: Terri Lyne Carrington's Mosaic Project 2 feat. Lizz Wright
NE VEDEM!
Dacă apreciaţi festivalul, clicuiţi Like, altfel, postaţi textul "Dislike".

P.S. NU UITAŢI, TOT ASTĂ SEARĂ, ÎNTR-O PAUZĂ, SE VA DA DRUMUL ILUMINATULUI ARTISTIC AL OPEREI!
facebook
1

#399 Useril este offline   Andy 

• Moderator

Postat 05 septembrie 2014 - 19:50

A venit circul în oraş:
Imagine atasata: circ.jpg Imagine atasata: circ (1).jpg Imagine atasata: circ (2).jpg
La Auchan Sud în spatele spălătoriei.
0

#400 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
  • Postari: 1258
  • Inregistrat: 08 ianuarie 11
  • Interese:Formula 1
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 05 septembrie 2014 - 23:16

Interesant numar de inmatriculare are (prima poza)

Aceasta postare a fost editata de FerraryTm: 05 septembrie 2014 - 23:17

2

Arata acest topic

• (34 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »