Văd că s-au scris multe pe aici în ultima vreme. Deci:
-Autobuzele Mercedes Citaro sunt cumpărate de Primărie, probabil din credite. Nu au nicio treabă cu UE, care nu dă un cent pe proiecte de achiziţionare de autobuze, decât pentru tramvaie şi troleibuze. Citaro pe ,,periferii" (adică linii preorăşeneşti, nu ştiu cine a scos-o pe asta cu ,,periferii", câtă vreme periferie înseamnă cartier mărginaş al unui oraş, nu sat aflat la 10 - 45 km distanţă) s-au folosit (nu
sau folosit cum scria unul dintre antevorbitori) cam pe toate traseele, tocmai pentru numărarea călătorilor. N-au stat mult acolo, câtă vreme călătorul RATB are fiţe-n cap şi vrea să meargă în oraş numai cu Mercedes. Poza e de pe un site care nu mă obligă în niciun fel la specificarea sursei:
-Nu cred că e aşa de important câţi nefericiţi cad sub tramvai din diverse motive (traversare neregulamentară, beţie sau, pur şi simplu, ghinion). Dar văd că unii ţin morţiş să posteze, chiar dacă nu au ce.
-V3A-93-CH-PPC costa, dupa cum zicea si Iasmin, maxim 500.000 de euro, având în vedere că Bucur LF a costat vreo 700.000. În plus... ce ar putea să coste aşa de mult la CH-PPC? Că, în afară de acţionarea motoarelor, bot, spate, uşi, modificarea suspensiei secundare şi a frânei de staţionare şi modificarea şasiului secţiunii C... totul e identic cu V3A-ul ,,clasic", aşa cum s-a copiat după LHB în anii '70. Până şi chederele geamurilor au fost identice la primele PPC-uri.
-Taxatorii din vehiculele RATB nu au fost angajaţi atunci. La început erau vânzători/vânzătoare de la unele chioşcuri de bilete (cele cu 2 schimburi). După aceea, s-a trecut la taxatori angajaţi şi plătiţi de primăriile localităţilor spre care mergeau autobuzele (de aceea au rămas numai pe anumite linii). Odată cu reducerea masivă a curselor au dispărut şi aceştia (era oarecum logic... că unii trebuiau să stea şi 4 ore în Bucureşti în anumite momente).
-Turnicheţii ăia din Daf nu cred că vor avea viitor... probabil sunt puşi acolo numai pentru coborâre (văd că braţele se pot strânge în cazul în care se doreşte să nu se folosească turnicheţii), fiind destul de simpli, fără vreun dispozitiv de introdus/scanat biletul/cardul... deci urcarea se va face pe la uşa 1.
-Motorina nu se fură prin 14 minute în plus de staţionare la cap de linie. De altfel, la cât de largi sunt graficele, sunt trasee pe care şi dacă mergi cu 25km/h (am păţit asta cu 444...) tot stai minim 30 de minute la cap de linie. În schimb, se fură prin neefectuarea curselor.