STP Timișoara Forum: Orasul santier - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (58 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Orasul santier

#721 Useril este offline   rue 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 01 septembrie 17

Postat 25 mai 2022 - 09:06

Din cate stiu date oficiale, prima data se vor schimba conductele pe sub caile respective, din Sinaia- Mocioni pana in Sagului.
Apoi se poate vorbi despre "magistrala verde" la proiectul caruia pe e-licitatie linkul spre caietul de sarcini zice ca lipseste documentul.
In caiet trebuie specificat ce se vrea face exact(trasee, piste, benzi, trotuare etc) si proiectantii vor zice cum se va face si cu ce solutii tehnice si la ce preturi.

Aceasta postare a fost editata de rue: 26 mai 2022 - 09:10

0

#722 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 25 mai 2022 - 10:32

Acum o saptamana sau doua in zi lucratoare am plecat din Freidorf catre Badea Cartan (Samuil Micu) pe la 7 si 15 min. Am luat-o spre/pe splaiul T Vladimirescu. Am prins coada pana la IMAIA. Am stat la rand pana la Resitei si am virat pe aceasta ca sa gasesc o alta ruta mai libera. De pe Resitei am virat stanga pe Carol I si apoi dreapta pe Vacarescu ca sa ajung in 16 Decembrie sperand sa fie mai gol pe acolo. Cand am ajuns la intersectia cu 16 Decembrie (fosta Kandia) coada de masini ce venea din Sagului se intindea pana la sensul de la Iuliu Maniu (atat puteam vedea eu cu ochii). Degeaba aveam verde la semafor ca nu puteam intra pe 16 Dec de masini decat fortand lucrurile. Si am mers asa şontâc-şontâc pana la (din nou) splaiul T Vladimirescu pe care iarasi era coada insemnata pana la intersectia cu Mihai Viteazul. Pe Parvan si pasaj a fost relativ ok insa dincolo de pasaj era coada pe banda 2 de la zebra pana la fantana de pe Pestalozzi si dincolo de ea pe splai. Am luat-o pe banda 1 unde coada era mult mai scurta si am mers spre fabrica de bere si apoi am intrat prin piata Traian spre Badea Cartan unde iarasi coada de la Barnutiu pana la pod, in dreptul pietei.
Am ajuns la destinatie la 8 fara doua-trei minute. Am parcurs traseul in aproape 45 minute.

Sunt tare curios cum se va desfasura traficul pe Calea Sagului - 16 Dec cu o banda pe sens + una pentru mtc-uri...cand in conditiile a doua benzi era coada full intre Maria si Iuliu Maniu cel putin?
0

#723 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ
  • Postari: 1022
  • Inregistrat: 10 mai 12

Postat 25 mai 2022 - 11:13

Eu zic ca va fi un pic mai bine fata de cum s-au desfasurat cu pasajul Popa Sapca si Jiul in lucru in acelasi timp.
0

#724 Useril este offline   Bogdi94 

• Membru activ
  • Postari: 322
  • Inregistrat: 04 ianuarie 09

Postat 25 mai 2022 - 11:15

Cat timp nu sunt alternative (alte rute, transport public, alternativ) probabil cozile de masini vor romane si multi vor merge pe alte trasee. Am vazut in alte orase din vest, unde daca excludem autostrazile urbane, nu au drumuri foarte late, majoritatea de o banda pe sens, dar acolo transportul public si cel alternativ chiar sunt o solutie viabila. Ma gandesc ca daca ar fi autobuz regulat cu banda dedicata(stiu ca nu e posibil) din Freidorf pana la Badea Cartan (schimbare linie autobuz la gara), probabil ar fi fost o alternativa atragatoare, cel putin la ora de varf.
1

#725 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 25 mai 2022 - 17:03

Vezi postareaShhhh, la 25 mai 2022 - 11:13, a spus:

Eu zic ca va fi un pic mai bine fata de cum s-au desfasurat cu pasajul Popa Sapca si Jiul in lucru in acelasi timp.

Nu mi-am pus problema cum va fi in timpul santierului ci cum va fi dupa santier, daca va fi fluidizat traficul sau din contra?...
0

#726 Useril este offline   The Mechanic 

• Moderator
  • Postari: 1292
  • Inregistrat: 30 ianuarie 15

Postat 25 mai 2022 - 17:51

In toamna lui 2009, pe vremea lui ciuhandu, s-a facut o banda numai pentru autobuze si taxi, s-a trasat si pista pentru biciclisti de la "Turist" pana in centru. Erau montate si indicatoare dar nu le respecta nimeni. Tin minte ca doar o zi a tinut "minunea" pentru ca era ceva nou si nu stiau soferii cu ce se mananca asa ceva. Dar incetul cu incetul au fost tot mai multi care au indraznit sa vada ce se intampla daca circula pe prima banda si s-a revenit la normal.

Ca o asemenea "magistrala verde" cu banda pentru autobuz sa functioneze trebuie sa vina de la sofer dorinta de a lasa masina acasa. Mentalitatea majoritatii romanilor care poseda permis nu e compatibila cu un asemenea plan.
Ar trebui sa vina un autobuz(33) la fiecare 5 minute in statie si sa asiguri sincronizarea cu celelalte linii ca sa convertesti soferul la folosirea STPT.
O delimitare fizica intre benzi(gen stalpisori de cauciuc, acolo unde se poate) e necesara ca sa nu se repete esecul din 2009
4

#727 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30200
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 25 mai 2022 - 19:01

A, pai se merge pe ideea de a ingreuna traficul auto la maxim, in mintea lor asta ducand la reducerea numarului de masini. Deci, oricat de lat e bulevardul/strada, va ramane doar o banda pe sens, restul transformandu-se in piste velo si daca mai e loc, banda dedicata BUS-TAXI. La asta se mai adauga si traseu dedicat pentru masinile de scoala exact pe aceste strazi/bulevarde. Daca tot e prea mult loc, se vor trage aiurea, la plezneala, niste linii continue ce vor forma o portiune ingusta de drum neutilizata, enigmatica, a carei rol nu-l va putea explica nici insusi proiectantul. Cine crede ca aberez, vorbesc prosti, etc, e invitat pe Budai Deleanu sa vada viitorul cu ochii lui.
P.S. Daca asta nu ajunge, se vor construi niste movile din asfalt pe modelul de pe Loga, intrate deja in nomenclator cu denumirea de "Dealul lui Latcau", pentru a mai "calma" traficul.
2

#728 Useril este offline   rue 

• Membru activ
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 01 septembrie 17

Postat 26 mai 2022 - 09:20

Cerintele trebuie sa fie specificate in caietul de sarcini, caiet care nu e disponibil sa il descarci de pe link ul de licitatie al proiectului.
Latcau nu a adus in public detaliile tehnice dar eu zic ca e posibil sa nu apuce administratia asta sa si execute acel proiect. Asta daca liberalii nu vin cu Rombu si pierd lejer alegerile iar. E posibil ca Rombu sa candideze independent si atunci iar le ia multe voturi liberalilor, ca risc. Usele o sa negocieze candidaturile de primar si CJT, fiind posibil sa ajunga dupa zeci de ani un primar pesede.
Oricum, executia ar fi planificata dupa ce se termina centura Sud si dupa ce se refac acele conducte din Sinaia pana in Sagului.
Este foarte posibil sa ucida traficul si pe Sagului ca pe Budai Deleanu.
Aseara la bere povesteau unii ca a fost mare bucurie la Conti printre unii angajati cand au scapat de pacostea ajunsa la primarie.
Observ tot mai multi parinti ca iau masina la copil sa mearga cu ea din anul I la facultate, dar la facultate nu sunt locuri de parcare pe zone largi. De ex la Poli trebuie sa parchezi pe langa parcul Carmen Silva, consulatul sarbesc.
Asta in loc sa ia abonamente la autobuz, oricum cam gratuite.

Aceasta postare a fost editata de rue: 26 mai 2022 - 09:22

1

#729 Useril este offline   nabucodonosor19 

• Membru activ
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 11 mai 16

Postat 26 mai 2022 - 13:37

Ruby e un misterios, o da enigmatic cu poze fara explicatii pe fb. Da macar Ruby comunica, Fritz nu stie ce-s alea inele, radiale, el mai mult cu dirijatul:)
Eu zic ca orice desfiintare de banda auto e o tampenie, daca vrei banda pt autobuze fa-o pe a treia tata, ca de desfiintat si vopsit oricine poate
Daca ar avea creieras (...) ar merge pe solutii simple de fluidizare gen prelungire banda de virat la stanga, sincronizare semafoare (de ex sa adauge un intermitent dreapta pe noua largita Alexandrescu) etc
Ei o tot dau cu transportul in comun, atat au retinut din "occident"

Aceasta postare a fost editata de Florin.B RATT: 26 mai 2022 - 22:25
Motiv editare: edit

-7

#730 Useril este offline   Gioco 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1457
  • Inregistrat: 25 februarie 16
  • Locatia:Timisoara

Postat 26 mai 2022 - 18:59

"-" pentru limbaj.
0

#731 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ
  • Postari: 1022
  • Inregistrat: 10 mai 12

Postat 26 mai 2022 - 19:19

Eu zic ca pentru inceput vor ramane cele 2 benzi pe sens, e doar o idee banda pt MTC. Planul de viitor ar fi probabil sa se favorizeze transportul in comun,. Si nu e un lucru rau, probabil ca nu e de actualitate acum (Deleanu confirma), dar e bine sa se gandeasca la asta pe viitor.
Proiectul dureaza aproape 4 ani (daca totul merge conform planului) deci sigur nu se va face in acest mandat. Indiferent cinva va veni dupa, daca proiectul este inceput, el (sper) va fi finalizat.

PS: poate e prea devreme, dar cred ca ar trebui topic separat pentru acest proiect

Aceasta postare a fost editata de Shhhh: 26 mai 2022 - 19:20

0

#732 Useril este offline   nabucodonosor19 

• Membru activ

Postat 27 mai 2022 - 08:13

Vezi postareaGioco, la 26 mai 2022 - 18:59, a spus:

"-" pentru limbaj.

Sa stii ca nu o sa mai dorm eu la noapte de grija minusului tau, da minusuri cate vrei, mie mi se balangane sincer sa fiu:)
0

#733 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 27 mai 2022 - 08:48

Stie cineva ce planuri marete au cu "Corneliu Coposu"?
Nebunii (nu gasesc alte calificative mai adecvate) au inceput sa monteze un gard pe mijlocul sensului Pasaj>Pestalozzi. Deci un gard, nu jaloane sau alte indicatoare de santier!
0

#734 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ
  • Postari: 1224
  • Inregistrat: 26 iunie 16

Postat 27 mai 2022 - 08:54

O noua autostrada :Facepalm_emote_gif:?! E ceva normal sa se mearga cu 80-90km/h pe bulevarde, nu?! Sa fie in siguranta masinile :machine-gun:

Aceasta postare a fost editata de michidutza: 27 mai 2022 - 08:55

0

#735 Useril este offline   DanielT 

• Membru activ
  • Postari: 1535
  • Inregistrat: 06 aprilie 17

Postat 27 mai 2022 - 09:04

Giz', atâta panica, m-am lămurit cu Fritz și mi se pare slab, dar sa te panichezi așa din orice se întâmplă în oraș mi se pare că exagerați, e Timotion weekend-ul asta și o sa fie unele străzi închise inclusiv Corneliu Coposu, se pregătesc oamenii de eveniment, nu apare nicio autostrada...:)))

https://bestoftimiso...rsPW4ojxYsQvwHs

Aceasta postare a fost editata de DanielT: 27 mai 2022 - 09:08

0

#736 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 27 mai 2022 - 09:04

@ michidutza
Nu, nu m-ai inteles. Gardul nu e intre sensuri, ci intre benzile sensului de care vorbeam, deci ramane doar o banda de circulatie, acolo unde se formau in conditii normale cozi pana la iesirea din pasaj.

@ DanielT
Sper ca asa sa fie. Daca e ceva provizoriu m-am linistit. :uh: Din pacate nu gasesc nimic despre asta prin Tion sau OT...
0

#737 Useril este offline   nabucodonosor19 

• Membru activ

Postat 27 mai 2022 - 09:06

Vezi postareamichidutza, la 27 mai 2022 - 08:54, a spus:

O noua autostrada :Facepalm_emote_gif:?! E ceva normal sa se mearga cu 80-90km/h pe bulevarde, nu?! Sa fie in siguranta masinile :machine-gun:

Cine a zis de 80 pe bulevarde? Sau ce reclami tu aici?
0

#738 Useril este offline   DanielT 

• Membru activ
  • Postari: 1535
  • Inregistrat: 06 aprilie 17

Postat 27 mai 2022 - 09:11

Am pus și un link la postul de mai sus cu detalii despre eveniment, sunt trecute inclusiv străzile 'afectate'.
0

#739 Useril este offline   Gioco 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1457
  • Inregistrat: 25 februarie 16
  • Locatia:Timisoara

Postat 27 mai 2022 - 10:19

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 27 mai 2022 - 08:48, a spus:

Stie cineva ce planuri marete au cu "Corneliu Coposu"?

Poate sunt lucrări similare cu cele de pe Gheorghe Lazăr. Acolo se schimbă conducte pentru Aquatim.
0

#740 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 27 mai 2022 - 17:00

Posibil si asta... Daniel m-a linistit pe moment scriind de evenimentul Timotion, dar parca e prea mult sa instalezi garduri de 2 metri inaltime intre cele doua benzi pentru asa ceva, mai ales ca in articolul citat de el scrie ca se inchide Coposu complet duminica. Daca il inchizi complet, nu are rost sa ridici garduri. Daca gardul e pentru vreun santier, zona va fi clar de evitat (nu stiu insa pe unde).
0

Arata acest topic

• (58 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou