Azi ma prins controlul

! Luasem tramvaiul o statie de pe Dragalina pana in Sinaia. In statie nu a urcat nimic, insa chiar in fata la liceul Constructii, tramvaiul a oprit si au urcat controlorii. Au voie sa urce intre statii? Mai departe. Au venit, le-am spus frumos ca nu am bilet, mi-au cerut buletinul, le-am spus ca nu le prezint niciun act. Ei nu au voie sa-mi ceara actul de identitate. Au ras ironic iar unul dintre el a sunat la un presupus Mihai de la Politie. Am vrut sa cobor in Sinaia, si nu ma lasat, s-au pus in fata usii precizand ca in Maria ma astepta Politia. Ok domne, hai in Maria. Ajung acolo, nici dracu, nici lacu', nimeni. Le-am spus cu sta treaba cu buletinul ca nu au voie, bineneteles ca ei vroiau sa ma ia de prost, dar n-au reusit. Mi-au aratat un proces verbal unde zice ceva de genu ca daca refuz sa prezint LEGITIMATIA nu stiu ce mi se intampla. Le-am explicat ca legitimatia e biletul sau abonamentul, nicidecum buletinul. Aveam in portofel 1 milion, le-am aratat milionu precizand ca nu le dau niciun leu pentru ca, chiar aveam nevoie de 1 milion in cap pentru o treaba. Tot intrebam de Politie, Politia nu mai venea. Am spus ca sun eu, iar eu m-au oprit spunand ca au sunat ei deja, ceea ce era minciuna binenteles. Ma lua cu dume ca azi e ziua unui coleg ce era cu ei (erau 3), i-am spus politicos La multi ani. Ma intrebat de ce nam bilet, le-am explicat treaba cu o statie ca a fost totul ceva spontan, nu era planuit sa iau tramvaiul, le-am spus ca am 16 ani si nu-mi permit sa compostez 20 bilete pe zi.
Baietii au vazut ca nu-s prost nici dobitoc, si intr-un final mi-au zis: Bine, hai ca 1 an te mai las, dupa nu te mai iert. Eu razand i-am intrebat: Deci un an nu mai fac bilete? N-au raspuns, si-au plecat.
Deci oameni buni, nu va lasati dusi de controlori asa cum vor ei. Aveti niste drepturi pe care trebuie sa le sititi. Tot ce va intreaba, fiti sinceri. Daca ai 17 ani, spune-i ca 17 nu ca 14. Dar nu le dati buletinul !!! Nu au dreptul !!! Sa nu vada ca va e frica, insitati cu chematul Politiei si aratati ca stiti cat mai multe informatii. Le-am explicat si cum sta treaba cu HCL.
Intrebarea mea e, au voie controlorii sa urce intre statii?