STP Timișoara Forum: Controlorii RATT - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Reguli postare in aceasta sectiune

Va rog sa veniti doar cu sugestii concrete, sau cu exemple concrete de probleme cu care v-ati confruntat in calatoria cu vehiculele RATT. Postari la modul general (gen: "schimbati si voi tramvaiele alea vechi" :), nu sunt acceptate si vor fi sterse, utilizatorul urmand a primii avertisment. Doar in acest sub-forum se pot face sugestii pentru imbunatatirea serviciilor. Daca se doreste un raspuns oficial, reclamatiile se depun la registratura regiei
  • (25 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »

Controlorii RATT Evaluare topic: ***** 3 Voturi

#341 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 05 octombrie 2011 - 16:14

emilut Iti dau perfecta dreptate, si unosc si eu situatii. Insa sstii cum e? Multi viteji sunt la gura vorba accea...

Chiar un coleg de al tau mi-a dat un exemplu. Puiu Co. (daca stii despre cine este vorba) mi- povestit cum odata pe linia 32 3 tipi (numai tin minte cauza) erau pusi pe scandal, si intr-una din statii, s-au legat de el. Cum un fiecare grup exista unul care este seful, si cel cu gura mai mare, nici aici nu era diferit. Vazandu-se sub amenintare el a sarit la gatul lui si i-a dat cateva de bun venit. Ceilalti doi vazandu-si liderul la pamant, au dat repede bir cu fugitii...
0

#342 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 08 octombrie 2011 - 01:21

Vezi postareaemilut, la 05 octombrie 2011 - 14:27, a spus:

Acum câţiva ani, pe linia 33, un tip bine construit l-a prins în autobuz pe un hoţ de buzunare. Oprit fiind la semaforul de la b-dul Rebreanu, tipul mi-a spus să deschid uşa 2 pt a-l duce pe infractor la secţia de poliţie în dreptul căreia ne aflam. Atunci când am oprit în staţia următoare, complicele hoţului mi-a spus printre dinţi să am mare grijă, că s-ar prea putea să nu mai ajung în seara respectivă acasă. Am avut noroc. Ori or fi uitat de mine, ori au avut alte preocupări.

Povestea asta îmi aminteşte de şoferii de autocar ameninţaţi de mafioţii jocurilor de noroc - şoferii nu aveau voie cu nici un chip să le atragă atenţia călătorilor asupra pericolelor din staţii. Aşa că veneau oameni după ani grei de muncă şi la un popas de benzinărie pierdeau zeci de mii de euro ...

http://www.atlassib..../albaneagra.htm

Pe undeva e păcat.
0

#343 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 08 octombrie 2011 - 09:47

Intradevar uimitoare poveste... Pana acum nu am auzit de ea.
0

#344 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 08 octombrie 2011 - 15:18

Mai ascultă şi tu o ştire, mai urmăreşte un telejurnal. Chestia a fost intens mediatizată la vremea ei. Nu că acum nu ar mai fi de actualitate.
0

#345 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 08 octombrie 2011 - 20:21

Un :D!

Prefer sa nu-mi incarc memoria cu stirile de la noi, care ne informeaza ca Ion i-a dat in cap lui Gheorghe cu paru, si ca Vasile s-o spanzurat...
0

#346 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 08 octombrie 2011 - 20:41

Ce anume te face să crezi că îţi recomand ştirile de la OTV sau cele de la Pro Tv, de la ora 5 (pm)? Glumeam! Sunt perfect conştient că tinerii de vârsta ta nu sunt interesaţi de astfel de informaţii. Aveţi voi chestii mult mai interesante de făcut. Ar trebui să fiu tâmpit să vă condamn pt asta. Serios!
0

#347 Useril este offline   pain 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 06 octombrie 08

Postat 19 octombrie 2011 - 03:35

Citeaza

Dacă există măcar un călător care să semneze ca martor pe procesul verbal că persoana X a rupt biletul la vederea controlorilor atunci X este amendabil. De ce nu se încearcă?

Cand ii vezi cu cata superioritate tii se adreseaza si caracteru' lor infect , crezi ca eu ma pun martor la vreun PV facut de un politist comunitar ?Niciodata. Acu' intr'o zi m'a luat unu cu " Arata'mi actele " , nu tu ceau , nu tu agent 007 nu tu nimic.L'am pus sa mi se adreseze politicos ca am o facultate terminata si il bag in buzunar , s'a luat si a plecat.

Si atunci tu te astepti ca cineva sa ii ajute pe ei ? neah. Eu intradevar nu am fost amendat de comunitari niciodata, jandarmii erau mai respectuosi si nu toti se dadeau grandomani ca si besicile astea.
0

#348 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 19 octombrie 2011 - 16:37

Sa nu uitam, ca si eu ma pot face Politist Local, pana cand Jandarmii trec prin instructaje serioase!
0

#349 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 19 octombrie 2011 - 18:17

Vezi postareapain, la 19 octombrie 2011 - 03:35, a spus:

Cand ii vezi cu cata superioritate tii se adreseaza si caracteru' lor infect , crezi ca eu ma pun martor la vreun PV facut de un politist comunitar ?Niciodata. Acu' intr'o zi m'a luat unu cu " Arata'mi actele " , nu tu ceau , nu tu agent 007 nu tu nimic.L'am pus sa mi se adreseze politicos ca am o facultate terminata si il bag in buzunar , s'a luat si a plecat.

Si atunci tu te astepti ca cineva sa ii ajute pe ei ? neah. Eu intradevar nu am fost amendat de comunitari niciodata, jandarmii erau mai respectuosi si nu toti se dadeau grandomani ca si besicile astea.

Folosind astfel de expresii ca cele de mai sus, nu dovedesti ca esti mai bun decat ei.
Daca ai terminat o facultate doar ca sa "bagi in buzunar" pe unul si pe altul,...atunci un astfel de rationament mi se pare extrem de simplist si ... ridicol ... pentru cineva cu o facultate terminata...
Iarta-ma, nu te atac pe tine ci "atac" astfel de rationamente...Nu ajungem departe cu ele...
0

#350 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 19 octombrie 2011 - 19:21

Si deoarece nu cred ca este locul potrivit pentru a critica nici mod de gandire, nici rationament, nici comportamanet, consider ca mesajul de mai sus nu-si are locul! Pur-si-simplu nu este treaba noastra, ce face unul si altul, mai ales pe un forum dedicat transportului in comun, si chiar daca subiectul este partial legat de acesta!

L.E. Domnu' mile, pana nu ma intelegeti gresit. Nu este un atac la ceea ce ati spus, si nu inseamna ca nu va dau drepate, insa vad in aceasta afirmatie o noua scanteie de cearta! Fiecare gandeste cum vrea, si face cum considera, iar daca ne impartaseste acestea, insa nu ne atinge in mod direct, eu zic sa nu ne amestecam, fie ca ne place sau nu, fie ca e bine sau nu. :)
0

#351 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Postari: 3164
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 19 octombrie 2011 - 20:07

Ideea e ca cei care se ocupa de control in mtc-uri si-au facut singuri reputatia pe care o au, sunt sigur ca lumea nu ii detesta pentru ca dau calatorii jos pentru ca nu au bilet ,pe cat ii detesta pentru ca dau lumea jos ,iar apoi ca sa scape repede de datorie primesc sau cer spgai, pe langa asta se adauga si aroganta UNORA (nu am spus toti), si daca mai adaugam ca tramvaiele sunt cum sunt...
0

#352 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30199
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 19 octombrie 2011 - 21:16

Sa nu uitam ca tramvaiele "sunt cum sunt" si datorita procentului foarte mare de "blatisti". (aproape 60% la un moment dat)
0

#353 Useril este offline   pain 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 19 octombrie 2011 - 22:40

Nu costa mult sa fii politicos , sa stii sa vorbesti si sa lasi aroganta de o parte.

Dar cand esti servit cu superioritate de ce sa nu o tratezi la fel ?

Nu sunt genu' de om care sa se supere la o afirmatie care ma contrazice.
0

#354 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ

Postat 20 octombrie 2011 - 13:35

Kestia e ca jucam aici un joc de gradinita, "cine a dat primul cu pumnul". E complet neimportant daca controlorii sunt nesimtiti din vina calatorilor sau calatorii sunt nesimtiti cu controlorii din vina acestora. Chiar nu conteaza, ambele "tabere" au uscaturile lor. Important este ca omul care isi face meseria de controlor sa o faca fara aere, fara adresare la per-tu, fara privire cu scarba, fara nimic. La inceputul controlului calatorul este prezumat a avea tichet de calatorie, asa ca trebuie respectat. Daca e descoperit calatorul ca este hot (blastist) atunci schimbam placa, da' pana atunci controlorul este servitor, sper ca nu sunt dubii in privinta asta. La fel cum soferul de taxi este servitor, la fel cum vanzatorul este servitor, asta cum chelnerul este servitor. Datoria lor este sa-si faca treaba fara sa-l incomodeze pe cel care plateste, insa cu libertatea de a-l trata pe rau-platnic in orice fel doresc.

Apropo de chestie, pe vremea cand inca erau compostoarele mecanice portocalii: urc in tramvai pe la pranz, compostez bilet, ma asez pe scaun. Vine control, prezint biletul, imi replica imediat tipu' "ce bai, ma crezi prost? biletul asta e compostat la 6 dimineata!!". Dupa care ca sa dovedesc EU ca sunt nevinovat ma pune sa compostez un bilet alb si sa i-l prezint. Nici asa nu m-ar fi crezut, daca nu era juma' de vagon in aceeasi situatie. Daca era unul mai in varsta si mai in putere ca mine pai controlorul zbura prin usa la prima statie pentru impertinenta .. adica angajatorul tau foloseste echipamente prost reglate si tot pe mine ma scoti vinovat?
0

#355 Useril este offline   pain 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 20 octombrie 2011 - 15:02

Eu ce am prins in ultima vreme , au fost super mega politicosi haha :eusa_think: salutau , cereau cu " va rog frumos biletu' d-voastra sau abonamentu" si dupa ce il verificau ziceau multumesc.

In schimb comunitaru'a fost sub orice critica.
0

#356 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Postari: 3164
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 12 decembrie 2011 - 20:13

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 19 octombrie 2011 - 21:16, a spus:

Sa nu uitam ca tramvaiele "sunt cum sunt" si datorita procentului foarte mare de "blatisti". (aproape 60% la un moment dat)

Seara de azi ora 19:13 daca nu ma insel ma urc in 3434 care circula pe linia 6, prima anomalie, un betiv isi facea somnul de frumusete pe 2 scaune, bine pana aici nimic neobisnuit (da suna tragic dar asa este), merge tramvaiul frumos pana la statia de dinainte de Balcescu de unde surpriza, urca 2 controlori, unul dintre ei in fata, se uita chear la beti. Eu bucuros " sa vezi ca il da jos" desi ma cam tenta sa nu dau biletul la control pana nu se rezolva situati... cea mai mare greseala pe care am facuto, am fost ultimul controlat, iar la Balcescu controlul se da jos si betivul isi continua nestingherit somnul. La Banatu' ma dau eu jos iar betivul doarme in continuare.
Si acum intreb eu cine e devina, asa zisii "blatisti", oamenii de rand care vor incerca mereu sa fenteze, sau cei care sunt platiti sa pastreze ordinea.
Cea mai buna decizie a fost atunci cand toti controlorii au fost dati afara, mereu am sustinut ideea ca sunt o risipa de buget, si cu ei si fara ei tot dracul ala e.
0

#357 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 23 decembrie 2011 - 22:12

Întreb şi eu, ca prostu'. Ţiganii au gratuitate de la primărie? Nu că m-ar mira să fie aşa.
De câţiva ani buni, lucrez (şi) pe linia 32. Aşa cum nu am văzut niciun controlor prin zonă, nu am văzut niciun ţigan care să valideze vreun card sau bilet.
Câteodată, indignarea mă sugrumă, dar n-am ce le face. Ei sunt mulţi, iar eu sunt singur. Zgomotoşi, aroganţi, plini de pretenţii. Dacă puradeii bat cu pumnii în validatoare, trebuie să tac, să nu-i supăr pe tăticii mustăcioşi sau pe pirandele înfoiate.
0

#358 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2370
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 23 decembrie 2011 - 23:33

Vezi postareaemilut, la 23 decembrie 2011 - 22:12, a spus:

Întreb şi eu, ca prostu'. Ţiganii au gratuitate de la primărie? Nu că m-ar mira să fie aşa.
De câţiva ani buni, lucrez (şi) pe linia 32. Aşa cum nu am văzut niciun controlor prin zonă, nu am văzut niciun ţigan care să valideze vreun card sau bilet.
Câteodată, indignarea mă sugrumă, dar n-am ce le face. Ei sunt mulţi, iar eu sunt singur. Zgomotoşi, aroganţi, plini de pretenţii. Dacă puradeii bat cu pumnii în validatoare, trebuie să tac, să nu-i supăr pe tăticii mustăcioşi sau pe pirandele înfoiate.

Nu au gratuitate pe criteriu etnic..dar..in cea mai mare parte a lor nu au nici macar acte de identitate..asa ca ..nu ai cui sa ii scrii procesul verbal de amneda..neexistand buletin si cnp...nu are ce face "organul"..iar prin faptul ca sunt multi si agresivi...clar trebuie sa ai abilitati de Chuck Norris ca sa le poti face fata..inca o palma data pe obrazul prostilor care platesc bilete..si inca o lectie de umilinta pe care o incasam zi de zi...scumpim biletele prostilor care platesc...cei care nu au platit..nici nu vor plati vreodata...si vor merge in continuare pe gratis. Sistemul..in loc sa indrepte erorile..le incurajeaza. tragic..dar adevarat.
0

#359 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ

Postat 24 decembrie 2011 - 01:50

A explicat mai demult Orza pe alt forum: chiar şi dacă au acte şi li se scriu amenzi, se şterg în dos cu ele, neavând majoritatea bunuri pe numele lor sau salarii pe care să se poată pune poprire. Degeaba se apucă primăria să îi urmărească administrativ.

Poate în alte ţări o amendă administrativă ar fi avut şi o încărcătură penală, ducând în caz de neplată la serviciu în folosul comunităţii sau închisoare. Noi am decis prin vocea parlamentarilor aleşi că nu ne trebuie atâta fermitate.
0

#360 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 24 decembrie 2011 - 08:04

Nu mă gândeam la amendă ca măsură eficace în cazul lor. Cred totuşi, că o acţiune combinată a RATT cu poliţia locală, prin care să nu li se permită accesul în mtc, sau să-i coboare la prima staţie pe cei frauduloşi, ar fi binevenită. Dacă o astfel de acţiune ar avea loc periodic, cred că i-ar lecui. Au bani cu ghiotura, dar pur şi simplu nu intră în obiceiurile lor să circule în legalitate.
Într-o zi, am comis greşeala de a mă lua de doi tineri gipsy pt că nu aveau bilet. Unul dintre ei s-a apropiat de mine şi şi-a băgat mâna în buzunarul interior al sacoului. Credeam că va scoate un şiş, dar mi-a arătat un teanc gros de bancnote de 100 de lei. Nu câştig eu într-un an câţi bani avea la el respectivul. Ştiţi ce mi-a spus?
- De ce să dau bani pe bilet, dacă nu e nevoie? :plang: :plang: :intrebare:

Aceasta postare a fost editata de emilut: 24 decembrie 2011 - 08:11

0

Arata acest topic

• (25 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20