Raoul94, la 30 mai 2010 - 15:01, a spus:
Treaba sta cam asa .... Cei fara nimic la ei ( abonament , bilet ) stau aproape de usi si se uita in fiecare statie dupa vreun comunitar . Cei cu bilete ( care nu le "valideaza" ) stau langa compostor ( validator ) si daca observa ca urca controlorii le fac , daca nu, nu le fac astfel cu un bilet merg o luna . Cei cu abonamente/bilete valideaza frumos la urcare se pun la locul lor si se relaxeaza . Eu am abonament pe 4 ani si nu il validez tot timpul deoarece daca esti dimineata in firobuz , pana se inghesuie sa valideze toata lumea , stai jumate de ora pana urca toti; asa ca mai bine il pastrez in buzunar sau il fac dupa plecarea din statie . Oricum sanctiunile ar trebui marite drastic ( As opta pan la puscarie ) iar controlorii ar trebui sa fie mai multi si prin rotatie se controleze fiecare autobuz/troleibuz/tramvai . Astfel RATT ar deveni miliardara

. Cred ca cea mai buna optiune ar fi desfintarea biletelor , si crearea abonamentelor/cardurilor pentru toata lumea .
Sunt de acord. Cam asa se intampla cu cei care nu vor sa composteze sau cei care nu au nimic la ei. Insa in cazul de fata tanarul respectiv chiar avea bilet validat, lucru pe care il constatase si controlorul. Si a fost ok. Apoi i-a spus controlorului ca trebuie sa coboare, dar pe acesta nici vorba sa-l mai intereseze ceva, a mai controlat vreo 3 calatori in timp ce facea polemica cu alti 2 calatori care-i luasera apararea tanarului. Si apropo, nici insigna nu a scos-o din haina, probabil din cauza "elanului muncitoresc" a uitat sa o mai arate.
Tanarul l-a rugat si pe sofer sa deschida usa din fata sa poata cobora, dar acesta si el plin de figuri nici nu a vrut sa auda, cu toate ca troleibusul nici nu iesise bine din refugiu, nici nu plecase bine din statie.
Ar fi fost datoria controlorului ca dupa ce vazuse biletul tanarului, asa cum ordonase soferului sa inchida usile, sa il roage sa deschida usile sa poata cobora tanarul, cu atat mai mult cu cat troleibusul abia plecase din statie, nu facuse mai mult de 5-6 metri.
Asta as fi vrut sa vad din partea controlorului, cu putina cooperare si onestitate si-ar fi putut repara gresala, insa, nu stiu cat timp trebuie sa mai treaca...
Nu vreau sa blamez controlorii, as dori sa urce in fiecare statie, asa ar fi mai putini boschetari prin tramvaie, nu ar mai mirosi asa de rau, am circula mai in liniste, insa m-am saturat ca cei onesti care circula regulamentar sa fie vanati ca niste infractori iar paduchilor care polueaza aerul prin tramvaie sa nu le faca nimic !!
Macar sa strige la ei si sa le dea un picior in dos, poate asa s-or invata mine sa nu mai urce.
Si eu sunt de principiul "nu ai bilet, nu urci" chiar daca ar exista o suta de motive de graba, insa cel ce are bilet si circula corect ar trebui sa fie foarte respectat.