STP Timișoara Forum: Controlorii RATT - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Reguli postare in aceasta sectiune

Va rog sa veniti doar cu sugestii concrete, sau cu exemple concrete de probleme cu care v-ati confruntat in calatoria cu vehiculele RATT. Postari la modul general (gen: "schimbati si voi tramvaiele alea vechi" :), nu sunt acceptate si vor fi sterse, utilizatorul urmand a primii avertisment. Doar in acest sub-forum se pot face sugestii pentru imbunatatirea serviciilor. Daca se doreste un raspuns oficial, reclamatiile se depun la registratura regiei
  • (25 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »

Controlorii RATT Evaluare topic: ***** 3 Voturi

#281 Useril este offline   AMD 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 303
  • Inregistrat: 14 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:TM
  • Interese:fan AMD,PC-uri, masini...

Postat 30 mai 2010 - 09:57

esti sigur ca respectivul chiar avea o urgenta? din start suntem dispusi sa acuzam controlorul, vatmanul, soferul, etc.
am citit mai de mult pe forum o reclamatie a unei tipe care spunea ca a fost injurata fara motiv de sofer. s-a dovedit ca era prietenul ei cu care se certase :regulamentul:

Aceasta postare a fost editata de AMD: 30 mai 2010 - 09:58

0

#282 Useril este offline   dante 

• Membru Senior ***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 626
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:nespecificat
  • Locatia:Timișoara

Postat 30 mai 2010 - 14:21

Povestea îmi pare plauzibilă. Controlor care împiedică persoane să coboare din tramvai am văzut chiar eu.

Se întâmplă așa: chiar înainte de plecarea din stație, urcă controlorul. Un cetățean dă să coboare, dar este blocat. I se cere biletul. Până să-l arate, pleacă vehiculul. Bine, în cazul la care am fost martor, cetățeanul era contravenient :)

Practica de a controla chiar înainte de plecare ar trebui să fie ilegală. Nimic nu-i împiedică să oprească vehiculul între stații însă (lucru de asemenea întâlnit) :)

D-le bondaru, vă urez succes.
0

#283 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 30 mai 2010 - 14:43

Vezi postareadante, la 30 mai 2010 - 14:21, a spus:

Povestea îmi pare plauzibilă. Controlor care împiedică persoane să coboare din tramvai am văzut chiar eu.

Se întâmplă așa: chiar înainte de plecarea din stație, urcă controlorul. Un cetățean dă să coboare, dar este blocat. I se cere biletul. Până să-l arate, pleacă vehiculul. Bine, în cazul la care am fost martor, cetățeanul era contravenient :)

Practica de a controla chiar înainte de plecare ar trebui să fie ilegală. Nimic nu-i împiedică să oprească vehiculul între stații însă (lucru de asemenea întâlnit) :)

D-le bondaru, vă urez succes.

Domnule dante, să vă explic cum devine treaba cu călătorii care subit se hotărăsc să coboare exact în momentul în care îi observă pe controlori. Mulţi dintre ei (călătorii), nu îşi validează biletele, în speranţa că nu vor vor fi "agăţaţi". Controlorii au deja formată deprinderea de a-i 'citi' pe evazionişti. Chiar şi eu îi recunosc după comportament şi atitudine. De multe ori reuşesc să le dejoc manevrele, închizându-le uşile în nas atunci când vor să coboare cu orice preţ. Sunt nenumărate cazurile în care controlorii le solicită prezentarea biletului la coborâre. Normal ar fi ca (,) călătorul să se afle în posesia biletului chiar şi atunci când coboară din tramvai. Ei bine, mulţi nu-l au pt că NU ÎL AU.
Să înţeleg din atitudinea dvs că le ţineţi partea celor care îi fac pe faţă fraieri pe călătorii oneşti?
0

#284 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10
  • Locatia:Timisoara

Postat 30 mai 2010 - 15:01

Treaba sta cam asa .... Cei fara nimic la ei ( abonament , bilet ) stau aproape de usi si se uita in fiecare statie dupa vreun comunitar . Cei cu bilete ( care nu le "valideaza" ) stau langa compostor ( validator ) si daca observa ca urca controlorii le fac , daca nu, nu le fac astfel cu un bilet merg o luna . Cei cu abonamente/bilete valideaza frumos la urcare se pun la locul lor si se relaxeaza . Eu am abonament pe 4 ani si nu il validez tot timpul deoarece daca esti dimineata in firobuz , pana se inghesuie sa valideze toata lumea , stai jumate de ora pana urca toti; asa ca mai bine il pastrez in buzunar sau il fac dupa plecarea din statie . Oricum sanctiunile ar trebui marite drastic ( As opta pan la puscarie ) iar controlorii ar trebui sa fie mai multi si prin rotatie se controleze fiecare autobuz/troleibuz/tramvai . Astfel RATT ar deveni miliardara :) . Cred ca cea mai buna optiune ar fi desfintarea biletelor , si crearea abonamentelor/cardurilor pentru toata lumea .

Aceasta postare a fost editata de Raoul94: 30 mai 2010 - 15:04

0

#285 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 30 mai 2010 - 19:17

Vezi postareaemilut, la 30 mai 2010 - 14:43, a spus:

Mulţi dintre ei (călătorii), nu îşi validează biletele, în speranţa că nu vor vor fi "agăţaţi". Controlorii au deja formată deprinderea de a-i 'citi' pe evazionişti. Chiar şi eu îi recunosc după comportament şi atitudine. De multe ori reuşesc să le dejoc manevrele, închizându-le uşile în nas atunci când vor să coboare cu orice preţ. Sunt nenumărate cazurile în care controlorii le solicită prezentarea biletului la coborâre. Normal ar fi ca (,) călătorul să se afle în posesia biletului chiar şi atunci când coboară din tramvai. Ei bine, mulţi nu-l au pt că NU ÎL AU.

Si eu as proceda la fel....
0

#286 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Postari: 3889

Postat 30 mai 2010 - 20:24

Problema cu solutia agreata de emilut/mile este fix ca din cand in cand mai prinzi cate un nevinovat la usa. Ceea ce [bondaru] a si semnalat, de altfel.

Solutia, desigur, sunt controalele mai dese.
0

#287 Useril este offline   bondaru 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 27 mai 10

Postat 31 mai 2010 - 23:33

Vezi postareadAImon, la 30 mai 2010 - 00:59, a spus:

Fă reclamaţie. Sunt şansele oarecum mai mici să fie luată în considerare, însă ele există.

Păcat că era şi poliţistul în zonă. Controlorul respectiv merita să urlaţi la el şi să-i spuneţi nişte chestii cât să nu spele cu toată Bega :)

Au urlat cativa barbati la el, dar el vroia sa se tina mai tare ca ei. Le-a spus sa-si vada de treaba.
I-am spus si eu ca tanarul ii aratase mai intai biletul si apoi a vrut sa coboare, usa fiind inca deschisa.

dar el a vrut sa faca pe seful.
0

#288 Useril este offline   bondaru 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 27 mai 10

Postat 01 iunie 2010 - 00:30

Vezi postareaRaoul94, la 30 mai 2010 - 15:01, a spus:

Treaba sta cam asa .... Cei fara nimic la ei ( abonament , bilet ) stau aproape de usi si se uita in fiecare statie dupa vreun comunitar . Cei cu bilete ( care nu le "valideaza" ) stau langa compostor ( validator ) si daca observa ca urca controlorii le fac , daca nu, nu le fac astfel cu un bilet merg o luna . Cei cu abonamente/bilete valideaza frumos la urcare se pun la locul lor si se relaxeaza . Eu am abonament pe 4 ani si nu il validez tot timpul deoarece daca esti dimineata in firobuz , pana se inghesuie sa valideze toata lumea , stai jumate de ora pana urca toti; asa ca mai bine il pastrez in buzunar sau il fac dupa plecarea din statie . Oricum sanctiunile ar trebui marite drastic ( As opta pan la puscarie ) iar controlorii ar trebui sa fie mai multi si prin rotatie se controleze fiecare autobuz/troleibuz/tramvai . Astfel RATT ar deveni miliardara :) . Cred ca cea mai buna optiune ar fi desfintarea biletelor , si crearea abonamentelor/cardurilor pentru toata lumea .

Sunt de acord. Cam asa se intampla cu cei care nu vor sa composteze sau cei care nu au nimic la ei. Insa in cazul de fata tanarul respectiv chiar avea bilet validat, lucru pe care il constatase si controlorul. Si a fost ok. Apoi i-a spus controlorului ca trebuie sa coboare, dar pe acesta nici vorba sa-l mai intereseze ceva, a mai controlat vreo 3 calatori in timp ce facea polemica cu alti 2 calatori care-i luasera apararea tanarului. Si apropo, nici insigna nu a scos-o din haina, probabil din cauza "elanului muncitoresc" a uitat sa o mai arate.
Tanarul l-a rugat si pe sofer sa deschida usa din fata sa poata cobora, dar acesta si el plin de figuri nici nu a vrut sa auda, cu toate ca troleibusul nici nu iesise bine din refugiu, nici nu plecase bine din statie.

Ar fi fost datoria controlorului ca dupa ce vazuse biletul tanarului, asa cum ordonase soferului sa inchida usile, sa il roage sa deschida usile sa poata cobora tanarul, cu atat mai mult cu cat troleibusul abia plecase din statie, nu facuse mai mult de 5-6 metri.

Asta as fi vrut sa vad din partea controlorului, cu putina cooperare si onestitate si-ar fi putut repara gresala, insa, nu stiu cat timp trebuie sa mai treaca...

Nu vreau sa blamez controlorii, as dori sa urce in fiecare statie, asa ar fi mai putini boschetari prin tramvaie, nu ar mai mirosi asa de rau, am circula mai in liniste, insa m-am saturat ca cei onesti care circula regulamentar sa fie vanati ca niste infractori iar paduchilor care polueaza aerul prin tramvaie sa nu le faca nimic !!
Macar sa strige la ei si sa le dea un picior in dos, poate asa s-or invata mine sa nu mai urce.

Si eu sunt de principiul "nu ai bilet, nu urci" chiar daca ar exista o suta de motive de graba, insa cel ce are bilet si circula corect ar trebui sa fie foarte respectat.
0

#289 Useril este offline   coracao 

• Membru activ
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 25 octombrie 09

Postat 02 iunie 2010 - 12:39

mie unu mi se pare ca sunt prea putine controale si si controlorii care sunt primesc doar "atentia" si nu le pasa....
0

#290 Useril este offline   George1000 

• Membru activ
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 21 noiembrie 08
  • Locatia:Braila

Postat 07 iunie 2010 - 09:09

Parerea mea e ca daca RATT doreste sa isi atraga calatorii sa renunte la atitudinea tipica animalica si comunista a controlorilor. Sa ii treaca pe controlori printr-un curs de bune maniere in care sa invete cum sa se poarte frumos cu calatorii. Si sa renunte controlorii la jocul de-a soarecele si pisica cu bl;astistii. De exemplu in loc sa ii vaneze si sa ii certe mai bine isi fac treaba intr-un mod manierat si cand prind cate un calator fraudulos in loc sa il certe sa ii explice pe un tron dragut ca graba nu este o scuza, ca ar trebui sa plateasca bilet daca vrea transport civilizat si moern, etc. Iar boschetarilor sa ii scoale si sa le explice frumos ca prin mirosul lor datorita ca sunt certati cu sapunul, deranjeaza. Poate astfel si calatorii ar prinde drag de RATT insa daca se continua comportamentul actual, calatorii va continua sa urasca RATT-ul dar calatoresc cu el din obligatie ca e monopol.
0

#291 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 07 iunie 2010 - 14:32

Fara suparare, dar sa intelegem ca acest sistem s-a implementat cu "succes" la Braila... Si deaceea sunt atatea dube.
Sau?

Hai sa fim seriosi. Sa-l ia si la o bere sa-i explice. Adica vrei sa spui ca cineva care nu are bilet, nu e constient ca ii trebe unul? :04:
0

#292 Useril este offline   George1000 

• Membru activ
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 21 noiembrie 08
  • Locatia:Braila

Postat 08 iunie 2010 - 17:50

Era vorba ca sa explice importanta biltului. Am citit eu pe net in ziarul adevarul editia de italia cum se comporta controlorii acolo.

Învăţăm cum să ne comportăm în orice situaţie. Este important să fim calmi, să ne adaptăm uşor fiecărei situaţii şi să respectăm persoanele pe care le controlăm, chiar dacă acestea nu au bilet", explică Iuliana.

La Torino, oraş cu 10% din populaţie imigranţi, majoritatea călătorilor pe mijloacele de transport în comun sunt străini. „Noi trebuie să discutăm cu clienţii în limba italiană, dar dacă întâlnim români, le pot vorbi în româneşte pentru a mă face înţeles mai bine. Astfel, vom reuşi să tratăm persoanele altfel, pentru că facem parte din aceeaşi cultură", spune Claudiu.

Iuliana crede că acest pas înainte al firmei GTT este un pas important şi în ceea ce priveşte încrederea italienilor în străini.

Auziti! Respect si fata de calatorii fara bilet. Asta se intampla in Torino. Cand Timisoara va ajunge Torino din urma?

http://www.adevarul....tobuzele-italia
0

#293 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10

Postat 08 iunie 2010 - 19:00

Ai pus intrebarea gresit . Cand Romania va prinde din urma Italia ? Sau mai bine Europa ( excluzand Moldova ) ....
0

#294 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 10 iunie 2010 - 15:27

Vezi postareaGeorge1000, la 07 iunie 2010 - 09:09, a spus:

Parerea mea e ca daca RATT doreste sa isi atraga calatorii sa renunte la atitudinea tipica animalica si comunista a controlorilor. Sa ii treaca pe controlori printr-un curs de bune maniere in care sa invete cum sa se poarte frumos cu calatorii. Si sa renunte controlorii la jocul de-a soarecele si pisica cu bl;astistii. De exemplu in loc sa ii vaneze si sa ii certe mai bine isi fac treaba intr-un mod manierat si cand prind cate un calator fraudulos in loc sa il certe sa ii explice pe un tron dragut ca graba nu este o scuza, ca ar trebui sa plateasca bilet daca vrea transport civilizat si moern, etc. Iar boschetarilor sa ii scoale si sa le explice frumos ca prin mirosul lor datorita ca sunt certati cu sapunul, deranjeaza. Poate astfel si calatorii ar prinde drag de RATT insa daca se continua comportamentul actual, calatorii va continua sa urasca RATT-ul dar calatoresc cu el din obligatie ca e monopol.

Domnul meu! Acum vreo doi sau trei ani, RATT a angajat cu titlu de colaboratori nişte studenţi care doreau să-şi rotunjească veniturile. Şti matale cât au rezistat acei studenţi în posturile respective? Îţi spun eu: nici măcar o săptămână. Vorbim aici de una din cele mai ingrate meserii din nomenclator. Dincolo de acuzele (de cele mai multe ori nefondate) aduse lor de majoritatea evazioniştilor, ei au de-a face cu tot spectrul social.
De la gospodinele şi pensionarele revoltate că tramvaiele nu vin din minut în minut, până la elevii care îşi cumpără ţigări din banii alocaţi de părinţi abonamentelor. Tare mi-ar place să vă văd pe domniile voastre, practicând măcar două luni meseria de controlor.

Aceasta postare a fost editata de emilut: 10 iunie 2010 - 15:34

0

#295 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30199
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 10 iunie 2010 - 20:33

Inainte de '89 eram trimisi prin rotatie (cate o luna) la control bilete. Confirm ca este o treaba dificila. :lol: (si pe vremea aceea nu era "democratia" de acum :hooray: )
0

#296 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Postari: 3889

Postat 10 iunie 2010 - 21:28

Emiluţ:

N-aş vrea să ne certăm, dar e totuşi o meserie ca oricare alta. Şi controlorii CFR sunt supuşi la totul soiul de interacţiuni cu oameni dubioşi. Şi la fel ca şi controlorii RAT, s-au împărţit în 2: ăia care închid ochii şi ăia care iau şpagă ca să închidă ochii. Nici una dintre atitudini nu este o soluţie. Dacă e nevoie de controale cu jandarmeria, păi să se facă cu jandarmeria atunci .. scuze putem găsi pentru orice.

Închisul ochilor din motive că "îs imposibili călătorii" nu duce decât la moarte economică. Tu ocoleşti, societatea merge în pierdere. CFR taie trenuri, RATt taie curse .. cum ziceam, dacă e nevoie să fie eliminaţi blatiştii cu armata, fie.

În alte ţări ţi se ridică maşina la 3 minute după ce ai parcat pe interzis. Tot în alte ţări primeşti amendă pentru că te-a reclamat alt şofer din trafic că l-ai agesat cu flashuri. Autoritatea nu se dispută, se impune.
0

#297 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 10 iunie 2010 - 23:04

Off-topic : Si la noi ti-o ridica dupa 3 minute de la parcarea pe oprirea interzisa, stiu vreo 10 astfel de cazuri :lol:
0

#298 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 12 iunie 2010 - 08:50

Vezi postareadAImon, la 10 iunie 2010 - 21:28, a spus:

Emiluţ:

N-aş vrea să ne certăm, dar e totuşi o meserie ca oricare alta. Şi controlorii CFR sunt supuşi la totul soiul de interacţiuni cu oameni dubioşi. Şi la fel ca şi controlorii RAT, s-au împărţit în 2: ăia care închid ochii şi ăia care iau şpagă ca să închidă ochii. Nici una dintre atitudini nu este o soluţie. Dacă e nevoie de controale cu jandarmeria, păi să se facă cu jandarmeria atunci .. scuze putem găsi pentru orice.

Închisul ochilor din motive că "îs imposibili călătorii" nu duce decât la moarte economică. Tu ocoleşti, societatea merge în pierdere. CFR taie trenuri, RATt taie curse .. cum ziceam, dacă e nevoie să fie eliminaţi blatiştii cu armata, fie.

În alte ţări ţi se ridică maşina la 3 minute după ce ai parcat pe interzis. Tot în alte ţări primeşti amendă pentru că te-a reclamat alt şofer din trafic că l-ai agesat cu flashuri. Autoritatea nu se dispută, se impune.

Domnule dAImon, departe de mine gândul de a isca o dispută. Am vrut doar să subliniez că meseria de controlor de bilete este una deosebit de ingrată. Atât în domeniul căilor ferate, cât şi în acela al transportului în comun.
Vă voi face o destăinuire care va determina poate, într-o oarecare măsură, percepţia dvs asupra calităţilor morale ale controlorilor. În majoritatea cazurilor, însăşi călătorii frauduloşi solicită clemenţa organelor de control, apelând la latura umană şi pecuniară a problemei. Am fost în repetate rânduri martorul unor dispute "controlor vs călător" în urma cărora contravenienţii au ieşit cu faţa curată, fără a fi nevoiţi să dea vreo şpagă. De asemenea, în repetate rânduri am văzut cum tineri (în marea lor majoritate, liceeni) au fost iertaţi pt evazionismul comis. Lucrez de prea mulţi ani în transportul în comun, pt a nu-i putea identifica de la prima vedere pe şmecheri.
Există un 'ceva' care îi distinge de restul călătorilor. Nu pot defini acel 'ceva' şi nu îl pot transpune în vorbe. Cred că e vorba de un 'feeling' cultivat şi edificat în mulţii ani de experienţă. Cred că nu mă aventurez prea mult dacă subliniez aspectul psihologic al problemei, deşi cei mai mulţi dintre călători ne "creditează" cu imposibilitatea posesiei unor astfel de percepţii.
Consider că acuzele trebuiesc adresate cu preponderenţă celor semnalaţi şi vizaţi. Generalizarea nu face decât să pună un semn de întrebare deasupra activităţii unei întregi bresle. Iar consecinţele acesteia nu pot aduce vreun folos niciuneia dintre părţile implicate. Dimpotrivă!
Cu mult respect!

Aceasta postare a fost editata de emilut: 12 iunie 2010 - 09:02

0

#299 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 850
  • Inregistrat: 18 martie 08

Postat 17 decembrie 2010 - 22:28

Postez aici ca mi se pare cel mai adecvat.
Am luat in jurul orei 22 fara ceva, tramvaiul 2 din centru de la catedrala. 3523-ul cu remorca.
Erau cativa oameni si 2 boschetari batrani erau in spatele vagonului motor, beau si ... FUMAU.

Multa mi-a fost bucuria cand in statia 3 august, s-au urcat 2 controlori si la prima i-au rugat insistent sa se dea jos.
Pana aici nimic special.
Dar apoi i-au chemat pe politistii comunitari ce-i asteptau in Traian. Acestia au pus mainile pe ei si in 2 miscari au fost jos !

:uimit2: :jos: :respekt: :)

Vreau sa postez si ceva de apreciere, ca sa nu zica lumea ca nu stiu sa vad si partile bune, infim de putine ce-i drept, din transportul public timisorean.
0

#300 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30199
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 17 decembrie 2010 - 22:32

Vezi postareasorin_vd4ratt, la 17 decembrie 2010 - 22:28, a spus:

sa nu zica lumea ca nu stiu sa vad si partile bune, infim de putine ce-i drept, din transportul public timisorean.

Inoirea intregului parc auto (autobuze si troleibuze) e ceva infim? :jos:
0

Arata acest topic

• (25 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »