STP Timișoara Forum: Controlorii RATT - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Reguli postare in aceasta sectiune

Va rog sa veniti doar cu sugestii concrete, sau cu exemple concrete de probleme cu care v-ati confruntat in calatoria cu vehiculele RATT. Postari la modul general (gen: "schimbati si voi tramvaiele alea vechi" :), nu sunt acceptate si vor fi sterse, utilizatorul urmand a primii avertisment. Doar in acest sub-forum se pot face sugestii pentru imbunatatirea serviciilor. Daca se doreste un raspuns oficial, reclamatiile se depun la registratura regiei
  • (25 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »

Controlorii RATT Evaluare topic: ***** 3 Voturi

#141 Useril este offline   George1000 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 21 noiembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Braila

Postat 09 februarie 2009 - 14:30

Mi-as dori sa vin si eu o data in TM dar pana se rezolva toate problemele cu cardul si validatoarele mi-e cam frica. Mai ales ca la voi amenda e de 10x mai mare ca la Braila. De ce sa iau amenda pe indiferna unor controlori? sau pe faptul ca validatoarele nu merg bine? Deci cred ca peste 2 ani o sa ma vedeti prin TM
0

#142 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 09 februarie 2009 - 17:15

Asta se poate lua drept si ironie la munca facuta de 'ai nosti'. :rad_masa: De ce sa nu vii? Cumperi bilet, sau scoti un abonament pe 5 zile si gata. Chiar in vara ai putea veni pentru mai multe zile...
0

#143 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3164
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 09 februarie 2009 - 17:58

Offf.. inca un turist in minus. Tot mai bine e cu "sfantul bilet". Pana cand se circula totusi cu biletul?
0

#144 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 09 februarie 2009 - 18:11

astazi la 3519 era blocat doar cel din mijloc pe control,iar la restu scria acces/retragere :D
0

#145 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30198
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 09 februarie 2009 - 19:33

Vezi postareaGygyman6, la 9 Feb 2009, 17:58, a spus:

Offf.. inca un turist in minus. Tot mai bine e cu "sfantul bilet". Pana cand se circula totusi cu biletul?

Biletul nu se desfinteaza, o sa apara chiar un nou model.
0

#146 Guest_Bogdan_*

• Grup: Guests

Postat 10 februarie 2009 - 13:20

as vrea sa stiu daca in cazul unui control este obligatoriu ca pe linga acel card de abonament..validat desigur controlul poate solicita si bonul fiscal eliberat la eliberarea cardului?

am fost intr-o asemenea situatie..controlorul mi-a solicitat si acel bon fiscal...eu stiam ca daca prezint cardul personalizat ..si eventual buletinul..nu se mai solicita si altceva. Gresesc eu cumva?

#147 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 10 februarie 2009 - 19:43

Probabil au primit instructiuni in sensul asta, dar o sa ma interesez daca chiar trebuie si bonul. Probabil nu era prea aglomerat si omu' avea timp, ca altfel nu cred ca cerea la toata lumea bonul fiscal. Chiar daca practic nu se prea cere, teoretic se poate elibera bon fiscal si pentru un bilet simplu. In cazul asta ar fi culmea sa-ti ceara controlorul si biletul si bonul. :D
0

#148 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 10 februarie 2009 - 20:00

Am o presimtire ca omu' se plictisea. Nimeni din lumea asta nu-mi cere sa arati bonul fiscal pe un produs cumparat acum o luna, sau sa-l cari dupa tine. Ce naiba, a dat paranoia in noi?
0

#149 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 11 februarie 2009 - 11:18

Uite controlorul, nu e controlorul!
Marti, 10 02 2009, 23:58 Cristian Onaca
Dupa ce astepti in statie ceva minute bune dupa autobuz, in sfarsit acesta vine si urci. Compostezi calm biletul conform ultimelor tehnologii inventate de RATT si te asezi pe un scaun. Nu apuci bine sa te acomodezi ca din spatele mijlocului de transport in comun se si aud voci: „Bilete si abonamentele la control!“
Cum oamenii sunt supusi din fire, toti isi pregatesc biletele, abonamentele sau scuzele… Cei doi controlori, doi insi care verifica, au tehnica lor inconfundabila: unul isi face treaba in spate, celalalt vine spre mijlocul autovehiculului. Se opreste la un tanar si ii cere biletul. Acesta nedumerit ii raspunde ca intai vrea sa vada legitimatia de controlor. „Legitimatia? Imediat.“ Dupa indelungi scotociri prin toate buzunarele, asa zisul controlor ajunge la concluzia ca „am uitat-o acasa de data asta. ti-o arata colegul meu pe a lui“. Tanarul raspunde si el la fel de calm: „si eu mi-am uitat biletul. Dar ti-l arat pe al vecinului de scaun“. Nervos, controlorul din spatele troleibuzul intreaba care e problema, pentru ce au calatorii nevoie de legitimatia lui? Ca imediat coboara toata lumea daca-l mai calca mult pe nervi. Spiritele se calmeaza dupa ce coboara cei doi cu coada intre picioare. Asa ca aveti grija cui prezentati biletul, mai ales daca „l-ati uitat acasa“. Nu oricine inghite aceasta scuza…

sursa: agenda.ro
0

#150 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 11 februarie 2009 - 14:23

astazi mi-a povestit un coleg ca ieri l-a prins controlorul,si i-a cerut biletul,acesta nu avea,l-a dat jos si au inceput sa se certe,controlorul i-a cerut datele,iar acesta a sput un nume la misto:ion creanga.controlorul i-a spus sa nu faca misto de el,si a inceput sa ii scrie amenda,pana la urma i-a dat datele,alt cnp ca a gresit o cifra din cnp,si i-a dat amenda 4 milioane ;) :unsure: da ati vazut bine,dar procesul verbal nu i la dat sa il semneze...nu inteleg de ce este asa mare amenda.si il cred fiindca a adus procesul verbal la scoala :msg-72:
0

#151 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 februarie 2009 - 14:37

Vezi postareaBogdan, la 10 Feb 2009, 13:20, a spus:

as vrea sa stiu daca in cazul unui control este obligatoriu ca pe linga acel card de abonament..validat desigur controlul poate solicita si bonul fiscal eliberat la eliberarea cardului?

M-am interesat si este nevoie de bon fiscal pentru control pana cand aparatele de control sau controlul cu validatorul nu vor fi complet functionale.
0

#152 Guest_Bogdan_*

• Grup: Guests

Postat 11 februarie 2009 - 15:46

multumesc frumos pentru lamuriri, dl Florin ! voi tine seama de acest lucru de acum incolo..voi avea si bonul fiscal la mine.

#153 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 11 februarie 2009 - 16:50

Ma intreb daca doamnele de la chioscurile de bilete i-au instiintat pe cei care au cumparat abonamente pe card ca vor trebui sa pastreze bonurile fiscale si sa le prezinte si pe acestea la control...oricum, aceasta varianta produce disconfort destul de serios calatorilor pentru ca trebuie sa aiba grija o luna de zile de acest bon fiscal...dupa parerea mea s-a cam inceput cu stangul implementarea noului sistem de ticketing pentru ca, calatorul nu are nici o vina ca sistemul nu functioneaza la parametri optimi, el prezinta cardul si controlorii n-au decat sa-l verifice cum stiu ei mai bine, e treaba lor si a regiei,...si asa multi nu agreeaza "noutatile" iar daca aceste noutati incep cu stangul, se vor gasi si mai multi care sa le conteste...parerea mea...
0

#154 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 11 februarie 2009 - 18:19

Deci cel care a scris articolul, nu e prea hotarat in ce s-au urcat controlori :unsure:.
Ba spune la inceput ca "Dupa ce astepti in statie ceva minute bune dupa autobuz[...]" iar apoi spune "[...] spatele troleibuzul[...]".
Deci ala bala portocala, pe care il vreti? :msg-72: ;)
0

#155 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 11 februarie 2009 - 18:32

LA urma urmei nici nu inteleg care era problema tipului... De ce a scris acest articol? Nu au cu ce sa umple ziarul? :unsure:
0

#156 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 februarie 2009 - 19:13

Vezi postareamile, la 11 Feb 2009, 16:50, a spus:

daca aceste noutati incep cu stangul, se vor gasi si mai multi care sa le conteste...parerea mea...

Multi au fost care au contestat si sistemul de plata a salariului pe card, la inceput insistand sa-si ia banii in mod "clasic" de la caserie.
Pana la urma toti au primit carduri si acum le folosesc :unsure:
Daca pe moment astea sunt conditiile impuse de regie, trebuie sa se conformeze.

Am fost ieri in Ungaria. La plata la casa a produselor cumparate (Cora, Tesco) mi s-a solicitat pe langa card si un act de identitate ;) (si mie si altor cumparatori). Cardul fiind securizat cu un cod PIN, masura mi s-a parut exagerata dar m-am conformat. Astea sunt regulile, jucam dupa ele. :msg-72:
0

#157 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Sexul:nespecificat

Postat 11 februarie 2009 - 19:58

Asa era intotdeauna la ei. Daca faci cumparaturi mai mari de 5000 forinti, casiera este obligata sa-ti ceara si un act de identitate pentru a preveni eventualele fraude.

Si ca o completare, la ei nu exista sistem de Ticketing. :unsure:
0

#158 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Postari: 3889

Postat 11 februarie 2009 - 20:03

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 11 Feb 2009, 14:37, a spus:

M-am interesat si este nevoie de bon fiscal pentru control pana cand aparatele de control sau controlul cu validatorul nu vor fi complet functionale.

Avem vreun termen pentru acest "complet funcţionale"?

For a change, scannere menţionaţi chiar Dvs. că pot fi aduse fără probleme. Părerea mea este că o achiziţie de scannere ar fi cu mult mai corectă şi faţă de călător şi faţă de regie. Oricum aceste scannere vor trebui să existe în dotare - pentru a nu ajunge la situaţii gen "toată lumea la validator" ( © Dante :unsure: )

Iar în altă ordine de idei, atâta timp cât nu scrie niciunde că este necesar bonul (în vehicule? pe chioşcuri? anunţ la radio? hello?), mi se pare absolut decent să NU fie cerut. În afară de forumiştii informaţi, nimeni nu visează noaptea deciziile regiei.
0

#159 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 februarie 2009 - 20:12

@ dAImon
Vanzatoarele de la chioscuri au fost instruite sa comunice clientilor faptul ca bonul trebuie pastrat.

Vezi postareaChagall, la 11 Feb 2009, 19:58, a spus:

Asa era intotdeauna la ei.

Pana acum nu mi-au cerut niciodata actele, indiferent de suma. :unsure:
0

#160 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Sexul:nespecificat

Postat 11 februarie 2009 - 20:21

Eu am locuit un an in Szeged si de fiecare data cand faceam cumparaturi mai mari de 5000 forinti, iar casiera vazand ca am card Maestro strain, imi cerea automat si un act de identitate.
0

Arata acest topic

• (25 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »

2 useri citesc topicul