Restaurarea Castelului Huniade - Muzeul Banatului (lucrari sistate) - finantare din fonduri UE pierduta
Postat 15 iunie 2013 - 11:04
Postat 15 iunie 2013 - 13:51
Aceasta postare a fost editata de Pelbartus: 15 iunie 2013 - 13:51
Postat 11 august 2013 - 20:04
Doppler, la 06 mai 2013 - 19:57, a spus:
Cit despre pomii fara valoare "botanica" (si chiar ceilalti

mile, la 06 mai 2013 - 20:23, a spus:
Daca tot dam idei, as sugera... si burghiu, si otrava...ca sa fim mai siguri...

cseh_17, la 07 mai 2013 - 15:07, a spus:

Scuze pt ca postez in topicul cu Castelul Huniazilor:

Sper ca s-a uscat din cauza caldurii si secetei, nu a unui sabotaj. DAR daca in urma uscarii intimplatoare aceasta intersectie o sa fie reconfigurata prin taierea pomului o sa avem un mare semn de intrebare.
Postat 12 august 2013 - 13:43
Postat 12 august 2013 - 19:55
Chagall, la 12 august 2013 - 13:43, a spus:
Accidentele probabil s-au intamplat din cauza neatentiei la volan sau a semnalizarii proaste, putin probabil din cauza copacului.
Sper ca totusi in 2013 nu avem oameni atat de inapoiati incat sa saboteze un copac. Ar fi multe lucruri de facut pentru un om in acest an, mult mai folositoare si umanne.
Postat 12 august 2013 - 23:53
todoran13, la 12 august 2013 - 12:42, a spus:

Poate viitor moderator. Postarea mea este din 6 mai 2013 numai ca tu abia acum ai citit-o si ti-ai spus in gand ca ai prins momentul sa mi-o ... spui...

Una peste alta, daca recitesti pasajele, vei constata ca era vorba de o gluma, poate usor sinistra,...
Apropo de pomi, am plantat la viata mea nu prea multi, vreo 15-20 aproximativ, vreo 20 butasi de trandafiri si 6 butasi de vita de vie...plus flori mai marunte de gradina, plus gazon printre...
6 - 7 dintre pomii plantati in '86-87 au fost sacrificati in '90-91 de vecinii mei de atunci, de la bloc pentru a-si construi tot atatea garaje intr-o baterie de garaje. Constructie ilegala care apoi a intrat in legalitate. Eu nu mi-am construit garaj ci i-am injurat pe ei, in gand...Toate astea se intamplau prin Plavat II...
Tu cati ai plantat? Sincer?...
Postat 13 august 2013 - 07:48

Postat 13 august 2013 - 08:59
De obicei, tinerii participa la activitati voluntare si organizate. Sunt naivi si usor de convins pentru a participa la o astfel de actiune si asta in timp ce mafia padurilor defriseaza sute si mii de hectare de paduri fara ca nimeni sa ajunga in puscarii...Smecherii se imbogatesc, fraierii replanteaza...
Nu sunt impotriva unor astfel de actiuni de impadurire, care au si un puternic rol educativ insa sunt impotriva nedreptatii astfel creeate...Din aceste motive nu ma vei vedea la acest gen de actiuni...deci nu ne vom intalni in astfel de imprejurari...
Postat 13 august 2013 - 15:23
Doppler, la 11 august 2013 - 20:04, a spus:

Sper ca s-a uscat din cauza caldurii si secetei, nu a unui sabotaj. DAR daca in urma uscarii intimplatoare aceasta intersectie o sa fie reconfigurata prin taierea pomului o sa avem un mare semn de intrebare.
Sper sa nu ma insel, insa aprox. acum 2 luni cand am trecut pe acasa, pomul inca era sanatos tun...

Postat 13 august 2013 - 21:09
mile, la 13 august 2013 - 08:59, a spus:
De obicei, tinerii participa la activitati voluntare si organizate. Sunt naivi si usor de convins pentru a participa la o astfel de actiune si asta in timp ce mafia padurilor defriseaza sute si mii de hectare de paduri fara ca nimeni sa ajunga in puscarii...Smecherii se imbogatesc, fraierii replanteaza...
Nu sunt impotriva unor astfel de actiuni de impadurire, care au si un puternic rol educativ insa sunt impotriva nedreptatii astfel creeate...Din aceste motive nu ma vei vedea la acest gen de actiuni...deci nu ne vom intalni in astfel de imprejurari...
Pentru ca individual nu am unde sa plantez copaci. In afara de curte unde tatal meu a avut grija sa fie totul in regula din punct acesta de vedere.
Chestia cu tinerii si voluntariatul si naivitatea e o generalizare proasta. Daca esti atat de activ - activist fa ceva impotriva mafiei padurilor, exista autoritati care pot fi sesizate, daca si acestea sunt varza exista autoritati europene.
Chiar e aiurea sa stai in fata calculatorului si sa ne dai continuu lectii de coduita. Toata stima pentru pasiunea ta pentru infrastructura orasului si aspectul lui in general. Ar fi frumos sa si faci ceva pentru asta nu doar sa faci "activism online". Sigur ca e simplu sa stam in Piata Victoriei cu ziarul in mana si sa spunem cat de mult rau fac "aia" sau acelasi lucru in fata calculatorului si putin mai greu sa punem mana sa facem ceva chiar daca intr-o actiune organizata.
Cred ca nu mai are rost sa continuam aici, daca vrei putem pe PM dar nu cred ca mai are rost ca oricum ce voi zice eu probabil nu este bun pentru ca sunt prea tanar

Mesajul meu ar fi ca tinerii ce scriu pe acest forum, pasionati dupa cum se observa de ceea ce se intampla aici sa faca o excursie in toiul zilei vara pe str Iancu Vacarescu (Pta Iosefin) unde nu exista niciun copac sa vada ce senzatie au si daca mai au chef sa se uite la cladirile istorice din zona in timp ce cauta cu viteza un loc la umbra (chiar astazi am experimentat asta) si sa continue pe Bluevardul Revolutiei din 1989 in zona Prefecturii unde avem copaci si ne putem plimba la umbra si admira cladirile.
Imi cer scuze fata de toti cei ce au citit replicile mele, dar ma supara cand vad unele conceptii poate invechite, dar mai ales negativiste. Nu sunt activist eco in adevaratul sens al cuvantului, sunt doar pasionat de natura, dar si de Timisoara unde m-am nascut si am crescut.
"tinerii sunt naivi" , "fraierii replanteaza" - generalizari
Postat 14 august 2013 - 00:13
Citeaza
Treaba este cunoscuta la nivel national, prezentata la televiziunile nationale, in urma unor anchete jurnalistice si nu s-a intamplat nimic. Ce sanse am eu sa obtin ceva. Nu pot fi atat de naiv. Ar fi chiar rusinos pentru mine sa fiu naiv. Si nici nu sunt un ecologist obsedat...
Mai degraba sunt usor obsedat de tramvaie si firobuze si de canalul Bega...si totusi in limitele firesti, zic eu...
Postat 14 august 2013 - 09:12
Citeaza
Iata cum sta treaba. Cand tu nici nu erai pe lume, prin '70-72, s-a facut modernizarea (reabilitarea, cum vrei tu) actualului Bul. Revolutiei din 1989, fostul 23 August. Pana in acei ani, tramvaiele circulau pe marginea strazii. Modernizarea prevedea ca liniile sa fie postate pe mijlocul bulevardului. Cu aceasta ocazie majoritatea pomilor (nu toti!) au fost sacrificati si plantati altii pe noile aliniamente. Pomii cu care astazi tu te mandresti si bine faci.
Inchipuieste-ti ca asa se va intampla si pe Vacarescu, nepotii tai vor circula la umbra pomilor plantati pe Vacarescu. Pentru documentare dute pe topicul Strada Vacarescu si vei vedea prin poze ca pe jumatatea terminata a strazii sunt plantati pomi pe noile aliniamente...
Pe cealalta jumatate a strazii unde avem santier n-am avut nici pana acum pomi caci am avut doua hale jegoase. Pe perioada santierului nu se pot planta pomi iar dupa incheierea lucrarilor in mod cert se vor planta pomi. Totul e ca tu sa ai rabdare pana ei vor creste.
Eu am avut rabdare cu cei de pe Revolutiei...

Asezarile umane sunt ciclic intr-o vesnica schimbare, indiferent cat de lung poate fi acest ciclu. Iar natura ne ajuta enorm in acest sens...
Si mai am o intrebare. De ce oare pe imensele parcari de la super-hiper-mega-market-uri nu s-au plantat pomi si nimeni nu cere si nu insista pe aceasta tema? Iar daca s-au plantat pomi, si aia mai rar, n-au mai avut grija de ei si multi s-au uscat...
In aceste parcari chiar ca nu prea ai ce admira iar o umbra deasa ar fi prins bine masinilor, respectiv clientilor magazinelor...
LE Si iata cand tocmai am trimis postarea, m-am dus pe ziare si ce gasesc?...Si asta fara nici o furtuna, sau cel putin eu n-am simtit-o...
Daca ai fi in locul cetateanului cu pricina, ce opinie aveai?...
Copac prabusit peste o masina in zona Traian din Timisoara. FOTO!
14 august, 2013 - 10:04 AM Milena Cernescu

TIMISOARA. Un timisorean s-a trezit cu masina distrusa de un copac care s-a prabusit pe o strada din zona Traian. Mai mult, cateva case din zona au ramas fara curent, dupa ce arborele a rupt, in cadere, si cateva fire electrice.
Pompierii au fost chemati miercuri dimineata pe strada 3 August din zona Traian sa inlature arborele care a blocat toata aleea. In cadere a zdrobit capota si a spart farul unui autoturism. Soferul spune ca nu are asigurare Casco, asa ca va fi nevoit sa scoata bani din buzunar pentru a-si repara masina.
Opinia Timisoarei
Postat 13 octombrie 2013 - 23:06
Citeaza
CONSILIUL JUDETEAN TIMIS -PRIN PRESEDINTE TITU BOJIN
P-TA ION HUNIADE nr.1
obtinere AC - Lucrari de tip B - Constructii pentru institutii publice - Restaurarea si refunctionalizarea Castelului Huniade al Muzeului Bnatului Timisoara - Proiect finantat prin POR 2007-2013-AXA V - Reautorizare lucrari conform A.C. nr. 1895/28.10.2010.
CU primaria tm
Expira AC? Solutia e simpla: reautorizare!

Parca nu poate sa fie prelungita decit o singura data...