Eu nu prea as sta linistit. Nu este nici atat de grav incat in secunda doi sa se prabuseasca pasajul. Nici vorba de asa ceva...
Insa nu stiu ce solutii tehnice exista pentru a opri aceste infiltratii, care daca nu vor fi oprite, ar putea duce
in timp la deteriorari mai mari ale peretilor laterali, respectiv la infiltratii si mai mari...Cand spun "in timp" am in vedere 10-20 de ani...
Pentru eliminarea oricaror riscuri, ar fi bine de trecut la pasaje supraterane in viitor...
Doppler, la 22 decembrie 2015 - 10:12, a spus:
Daca pasajul dintre Catedrala si podul Traian, aflat la citiva metri de Bega, nu are probleme cu infiltratile si mai ales cu tencuiala, cu toate ca a fost construit cu hei-rup-ul comunist acum peste 40 de ani inseamna ca constructorii de la Pasajul Michelangelo nu au nicio scuza.

Sa stam linistiti,
pentru ca Robu sa demareze proiectul "metroului" ar trebui sa mai fie ales cel putin o data.
Eu nu-mi fac griji ca nu va fi ales ci imi fac griji ca cheltuie degeaba banii pentru studii diverse in cazul proiectelor SF...
Legat de "hei-rup-ul comunist" pot spune ca constructiile de infrastructura din acea perioada erau supradimensionate. Ca atare si hodroizolatia pasajului amintit a fost si ea (poate) supradimensionata...Nu conta cat costa lucrarea ci conta ca nimeni sa nu ajunga la puscarie. Nimeni nu-si asuma asemenea riscuri in proiectare si executie...
Acum, cum toate lucrarile se distribuie in urma licitatiilor unde factorul determinant este pretul cat mai mic si al proiectului, si al lucrarii, este absolut normal ca, calitatea proiectului si a lucrarii sa aibe (si) minusuri...Rar poti produce calitate la preturi mici...