STP Timișoara Forum: A1 Autostrada Bucuresti - Pitesti - Sibiu - Deva - Timisoara - Arad - Nadlac - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (148 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

A1 Autostrada Bucuresti - Pitesti - Sibiu - Deva - Timisoara - Arad - Nadlac 581km

#1121 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 27 noiembrie 2011 - 17:22

De remarcat ca se lucra chiar si in zapada.
0

#1122 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 28 noiembrie 2011 - 14:29

S-a stabilit, neoficial, taxa pe Arad-Timisoara

28 noiembrie 2011

Executivul a gândit, până la urmă, şi taxa pentru bucăţile de autostradă care sunt sau care urmează să fie finalizate în scurt timp în România.

Iar printre acestea se numără şi segmentul Arad-Timişoara, care, potrivit declaraţiilor oficialilor de la Ministerul Transporturilor (MT), va fi gata în a doua jumătate a lunii decembrie 2011. La nivel guvernamental se vorbeşte despre o taxă ce va intra în vigoare anul viitor şi care se ridică la 3,5 euro pentru 100 de kilometri. Surse din cadrul MT spun, însă, că există o problemă în ceea ce priveşte introducerea taxei pe bucăţile de autostrăzi din România.

„Nu există lege care să permită introducerea sistemului de taxare al autostrăzilor. Guvernul trebuie să demareze procedurile legislative pentru introducerea sistemului de taxare. Dacă nu reuşim să aprobăm legea, vom fi nevoiţi să creştem nivelul rovinietei. Comisia Europeană nu mai admite alocarea de fonduri pentru întreţinerea drumurilor şi autostrăzilor. Trebuie să facem rost de bani pentru întreţinere”, spun surse din cadrul ministerului.

Sursa: TiON
0

#1123 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30194
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 28 noiembrie 2011 - 15:00

Pai ziceau ca taxeaza doar din 2013. Sa faca o vigneta special pentru autostrazi si sa desfinteze actuala vigneta pentru DN-uri. Asa e in toata lumea. Nu poti taxa si DN-urile si autostrazile, asta e posibil doar in Rromania (am scris intentionat cu doi R). Revenind la taxa, deci un drum de la Timisoara pana la mare (presupunand ca vom avea vreodata autostrada pana acolo) ar putea costa si 25€ :no: Triplu ca in Austria, de patru ori mai mult ca in Ungaria, etc.
0

#1124 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6124
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 28 noiembrie 2011 - 15:17

Eu am trecut duminica pe la nodul de la Giarmanta:
- la ora 11 nu era nimeni nici la pasajul peste DJ691 si nici pe bretele
- la ora 13 si ceva erau masini si agitatie.

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 28 noiembrie 2011 - 15:00, a spus:

Pai ziceau ca taxeaza doar din 2013. Sa faca o vigneta special pentru autostrazi si sa desfinteze actuala vigneta pentru DN-uri. Asa e in toata lumea. Nu poti taxa si DN-urile si autostrazile, asta e posibil doar in Rromania (am scris intentionat cu doi R). Revenind la taxa, deci un drum de la Timisoara pana la mare (presupunand ca vom avea vreodata autostrada pana acolo) ar putea costa si 25€ :no: Triplu ca in Austria, de patru ori mai mult ca in Ungaria, etc.

Intr-adevar ar fi aberant.
Insa mai merge cineva la noi la mare, in afara de Bogdan BMB, binenteles? :)
0

#1125 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 28 noiembrie 2011 - 15:25

A aparut un NOU filmulet din 24 noiembrie cu autostrada Arad - Timisoara filmata din avion :no:

http://mt.ro/nou/articol.php?id=glf18
0

#1126 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6124
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 28 noiembrie 2011 - 17:52

A fost postat si pe Capital, la viteza mai mare.
0

#1127 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 28 noiembrie 2011 - 19:16

Vezi postareaMHN, la 28 noiembrie 2011 - 15:17, a spus:

Insa mai merge cineva la noi la mare...

Nu prea. La criza care ne bantuie...

P.S. Ati citit ce comentarii au miticii pe pagina Capital? :no: Daca autostrada nu pleaca de la kilometrul 0, pentru ei e o inutilitate si mai zice unu' ca prin vestul tarii nici nu prea sunt masini, deci ce rost are autostrada. :)
0

#1128 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10598
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 28 noiembrie 2011 - 19:42

Sint ofticati ca nu au autostrada de mers la munte si la mare (completa). Pt ei nu conteaza traficul de tranzit, conteaza ca ei sa mearga cit mai repede la vila de la munte.
0

#1129 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 28 noiembrie 2011 - 20:01

Pe de-o parte au si ei dreptate: nu trebuie filmat fiecare centimentru asfaltat pe autostrada asta, la fel cum presa mai bine ignora cu totul autostrada lu' peste de la Gilau la vremea ei. O stire scurta ca-i gata si ajungea, la ambele.

Prea multa informatie irelevanta reuseste sa plictiseasca oamenii.
0

#1130 Useril este offline   marione 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 176
  • Inregistrat: 12 octombrie 11

Postat 28 noiembrie 2011 - 20:35

P.S. Ati citit ce comentarii au miticii pe pagina Capital? Daca autostrada nu pleaca de la kilometrul 0, pentru ei e o inutilitate si mai zice unu' ca prin vestul tarii nici nu prea sunt masini, deci ce rost are autostrada.

Si eu sunt din Bucuresti dar si la ei raportat la nr de masini care le au ei si cata treaba avem noi in arad sincer eram mai castigati daca acum era gata tm lugoj
0

#1131 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 28 noiembrie 2011 - 20:43

Ideea nu e ca noi banatenii sa ne plimbam intre Arad si Timisoara (putini o vor face pe autostrada) ci ca TIR-urile sa aiba o ruta cat mai directa si care sa evite localitatile, spre Nadlac. La fel cum scopul autostrazii A2 e sa lege portul Constanta de capitala (si ulterior de restul tarii). :no:
Deci da, pentru noi e importanta autostrada, chiar daca nu trece prin km.0 (ne scapa de traficul greu prin orase si sate)
0

#1132 Useril este offline   marione 

• Membru activ

Postat 28 noiembrie 2011 - 20:52

Domnul Florin dvs cand mergeti in Ungaria pe unde mergeti?eu merg prin cenad si mai stiu 100 care tot pe acolo merg,iar cand merg la mare in romania merg prin lugoj si la remetea innebunesc tot timpul cand merg insper lugoj,fara suparare
0

#1133 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 28 noiembrie 2011 - 21:18

Da, prin Cenad merg. Exact asta si spuneam: principalul ei scop nu e sa ne plimbam noi cu autoturismele intre Arad si Timisoara sau sa mergem la cumparaturi la Szeged ci e de a elimina traficul greu din localitatile de pe traseu. (respectiv de pe DN-uri)
In ce priveste drumul catre Lugoj, e clar ca si incolo vom avea curand autostrada.
0

#1134 Useril este offline   marione 

• Membru activ

Postat 28 noiembrie 2011 - 22:26

Tot asa e si din Bucuresti spre mare merg la greu pe acolo si in plus tot poporul merge pe acolo vara....deci suntem de acord ca autostrada Bucuresti-mare e mult peste Arad-Timisoara, nu?
0

#1135 Useril este offline   coracao 

• Membru activ
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 25 octombrie 09

Postat 28 noiembrie 2011 - 22:47

marione, acum cateva luni am vazut la tv ca traficul catre mare nici nu se compara cu ce intra pe nadlac inspre tara...clar autostrada din vama catre centrul tarii e muuult mai valoroasa decat autostrada soarelui...
0

#1136 Useril este offline   marione 

• Membru activ

Postat 28 noiembrie 2011 - 23:33

Eu am fost de cel putin 15 ori pe A2 si la capat adica spre mare era jale tot timul, nu contest am fost si la Arad spre Nadlac, dar cu noi nu prea are treaba mai degraba toti merg pe Ilia-Deva, decat sa vina prin Timisoara-Lugoj-Deva, sa vezi tu ce aglomeratie e la iesirea spre Nadlac si ce liber e spre Timisoara.
0

#1137 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 28 noiembrie 2011 - 23:35

Vezi postareamarione, la 28 noiembrie 2011 - 22:26, a spus:

Tot asa e si din buc spre mare merg la greu pe acolo si in plus tot poporul merge pe acolo vara....deci suntem de acord ca autostrada buc mare e mult peste ar tm nu?

Nu. Nu conteaza cine merge la mare, la distractie. Eu vorbeam de traficul greu si din cate stiu nu e aceea cea mai aglomerata ruta.
0

#1138 Useril este offline   coracao 

• Membru activ

Postat 29 noiembrie 2011 - 13:53

cand se merge la mare e vacanta, toti merg la distractie. stiu cum e traficul cam pe toate vamile pt ca in timpul liber lucrez sofer de TIR. nu stiu daca ai stat tu vreodata pe centura la arad cam 3,4 ore si sa nu ai program de condus, iar la depasirea lui sa te pasca amenzi de zeci de milioane, spre sute...
0

#1139 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 29 noiembrie 2011 - 18:42

Cred ca i-ai raspuns lui marione. Eu chiar asta sustineam: necesitatea acestei autostrazi (A1, cea din titlul topicului)
0

#1140 Useril este offline   coracao 

• Membru activ

Postat 29 noiembrie 2011 - 20:00

ca veni vorba de centura aradului, chiar acum stau la coada de vreo ora si ceva si inca nu am trecut de primele bariere (pentru cine stie), deci mai am vreo 2 de asteptat...cati merg acum la mare???
0

Arata acest topic

• (148 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou