STP Timișoara Forum: Piata Iosefin - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (11 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Piata Iosefin (finalizata) Evaluare topic: -----

#81 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 21 august 2011 - 11:24

Am trecut si eu sambata pe la piata Iosefin. Deocamdata nici o miscare in plus dupa demolarea primei hale. Iar din ce scrie pe panou, lucrarea trebuie sa fie gata in iulie 2012. De ce nu se lucreaza, nu stiu. Ar fi bine daca noua cladire ar fi ridicata pana in decembrie urmand ca interioarele sa se faca la sfarsitul iernii si in primavara astfel ca intr-adevar noua piata sa fie gata in iulie 2012. Cu fiecare zi ce trece (degeaba), ne tot indepartam de termenul fixat pentru finalizarea constructiei....

Iata propunerea mea pentru noua piata Iosefin pe care am mai expus-o verbal in acest topic...in locul Autogarii...

Imagine atasata: Piata Iosefin 24.JPG

Dar daca nu in locul autogarii, atunci ar fi trebuit ca noua piata sa se intinda intre cele doua strazi, Iancu Vacarescu si Iuliu Maniu, cu desproprietaririle de rigoare, pentru a se creea accesul de pe ambele strazi...

Imagine atasata: Piata Iosefin 21.JPGImagine atasata: piata Iosefin 22.JPGImagine atasata: piata Iosefin 23.JPG

Eu inca sunt sceptic in ceea ce priveste buna functionare a noii piete mai ales ca accesul se va face pe o singura usa importanta, cel putin asa se vede pe panoplie...

Aceasta postare a fost editata de mile: 26 septembrie 2011 - 07:43

0

#82 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 02 septembrie 2011 - 17:12

Citeaza

Săptămâna viitoare vor începe și săpăturile la fundația clădirii care va găzdui Piața Iosefin. Directorul Direcției de Dezvoltare din Primăria Timișoara, Aurelia Junie, spune că, în câteva zile, vor fi terminate lucrările de consolidare a fundației la clădirea vecină. Se lucrează, de asemenea, la eliberarea terenului. În locul fostei piețe Iosefin va funcționa, în aproximativ un an și jumătate, avea primul mall agroalimentar din România. Acesta va funcţiona într-o clădire nouă, cu o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi. Arhitecţii municipalităţii au propus o construcţie cu trei etaje, care se va găsi în zona „cu peşti” a Pieţei Iosefin.

Sursa: deBanat.ro
0

#83 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 03 septembrie 2011 - 11:49

Si aici pe placa scrie ca perioada de excutare a lucrarii este iulie 2011 - iulie 2012. Nu inteleg de ce se mai pun termenele de executie pe panouri cand din start ele sunt decalate. Ca asa cere legea? Pai daca nu se respecta termenele, cine plateste?...
0

#84 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 06 septembrie 2011 - 12:56

Au inceput lucrarile la noua Piata Iosefin. Trebuie sa fie gata in iulie 2012!

6 septembrie 2011

Piața Iosefin din Timișoara s-a transformat într-un imens șantier. Hala din față a fost demolată și au început lucrările la fundația noii piețe, care se dorește a fi un mall agroalimentar, o clădire cu parter, mezanin și două etaje. Noua piață ar trebui să fie gata în vara anului viitor.

Imagine atasata: iosefin-2011 _5_.jpg Imagine atasata: iosefin-2011 _9_.jpg
Imagine atasata: iosefin-2011 _8_.jpg Imagine atasata: iosefin-2011 _7_.jpg
Imagine atasata: iosefin-2011 _6_.jpg

Noua Piață Iosefin va fi amplasată în aliniamentul străzii Iancu Văcărescu – care urmează să fie reabilitată și pe care se va redeschide complet circulația în ambele sensuri și vor fi amenajate locuri de parcare – la numărul 33 A, în spațiul din stânga unde înainte se aflau piața de cereale și cea de animale mici și pești.

Autoritățile locale doresc să construiască o piață de cartier supraetajată, un mall-agroalimentar. Noua piață va fi ridicată pe o suprafață de teren de 1.645 de metri pătrați, iar suprafața totală desfășurată a pieței ar urma să fie de 6.940 de metri pătrați, spun reprezentanții municipalității.

Lucrările în zona Pieței Iosefin au început în urmă cu câteva luni. A fost demolată o hală și mai multe ateliere și magazii, a fost eliberat terenul pentru noua construcție, au fost dezafectate rețelele electrice vechi și au fost construite noi rețele. În această săptămână au început lucrările la fundația noii piețe. Primarul Gheorghe Ciuhandu, șefa Direcției de Dezvoltare, Aurelia Junie, și directorul de la SC Piețe SA, Victor Ștefan, au vizitat marți șantierul. Termenul prevăzut în graficul de lucru pentru execuția fundației este de 2 luni. În cursul anului viitor, cel mai probabil în primăvară, a precizat primarul, vor fi demolate și celelalte hale, în două etape.

Noua Piață Iosefin ar trebui să fie gata în iulie 2012. Acesta este termenul de execuție. De lucrări se ocupă societatea Confort SA. Valoarea lucrărilor este de aproape 11,9 milioane lei (fără TVA).

Sursa: TiON
0

#85 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 06 septembrie 2011 - 13:15

Si un articol mult mai detaliat din Opinia Timisoarei cu poze mult mai elocvente. :rolleyes:

Piata Iosefin se muta intr-o cladire ultra moderna, cu doua etaje, aer conditionat, lift si scari rulante! Va fi gata in vara lui 2012!

6 septembrie 2011

Un adevarat mall agroalimentar cu aer conditionat, lift si parcare pentru toti clientii! Asa va arata peste un an Piata din Iosefin. Cel putin asta promit reprezentantii primariei care au demarat deja lucrarile la noua piata. Astazi excavatoarele au inceput sa sape fundatia.

Imagine atasata: santier-piata-iosefin-2.jpg Imagine atasata: santier-piata-iosefin-3.jpg
Imagine atasata: santier-piata-iosefin-9.jpg Imagine atasata: santier-piata-iosefin-15.jpg
Imagine atasata: santier-piata-iosefin-17.jpg Imagine atasata: santier-piata-iosefin-18.jpg
Imagine atasata: santier-piata-iosefin-19.jpg Imagine atasata: santier-piata-iosefin-20.jpg

Imobilul care va adaposti noua piata va fi ridicat in zona in care se vindeau pana acum animale vii in Iosefin. Cladirea va avea in total 7000 mp.

La subsol vor exista 12 boxe de depozitare temporara a marfii, va fi amenajat un depozit general si tot aici vor fi construite mai multe toalete.

La parterul pietei se vor vinde zarzavaturi, legume si fructe. Tot aici vor fi amenajate spatii pentru spalarea marfurilor, prevazute cu mai multe fantani.

Intre parter si etajul 1 vor fi amenajate 28 de spatii pentru vanzatorii de flori si fructe, va fi organizat un sector pentru producatorii de cereale si pentru comertul cu peste. Fiecare unitate de vanzare din acest sector va fi prevazuta cu cate o chiuveta.

La primul etaj vor fi vanzatorii de lactate si carne, iar fiecare incapere in care comerciantii isi vor desfasura activitate va fi dotata cu chiuveta proprie, astfel ca toate conditiile de igiena sa fie conform standardelor UE.

Ultimul etaj al noii piete, care va avea o suprafata de 1500 mp, va fi destinat unor cafenele si fast-food-uri, astfel ca aici clientii vor putea savura linistiti o cafea ori vor putea servi masa.

Intreg imobilul va fi deservit de 2 scari si un lift panoramic pentru persoane, precum si alte 2 ascensoare pentru marfa. Birourile administratiei pietei sunt prevazute sa fie amplasate la parterul cladirii. :blink: (astea ar trebui sa fie cat mai sus, chiar la mansarda!)

Valoarea proiectului noii Piete Iosefin este de 11.892.160 lei, iar termenul de executie este de 12 luni. In cazul in care lucrarea nu se va termina la timp, adica 4 iulie 2012, constructorul va fi penalizat pentru fiecare zi de intarziere cu 0,05% din valoarea contractului.

Sursa: Opinia Timisoarei
0

#86 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 06 septembrie 2011 - 17:44

Vezi postareaChagall, la 06 septembrie 2011 - 13:15, a spus:

[...]
La parterul pietei se vor vinde zarzavaturi, legume si fructe. Tot aici vor fi amenajate spatii pentru spalarea marfurilor, prevazute cu mai multe fantani.

Intre parter si etajul 1 vor fi amenajate 28 de spatii pentru vanzatorii de flori si fructe,
[...]

Până la urmă unde se vor vinde fructele ?
0

#87 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30177
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 06 septembrie 2011 - 23:22

Peste tot. :up_arow:
0

#88 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 06 septembrie 2011 - 23:32

Important e ca birourile administratiei pietei vor fi la parterul cladirii si nu la mansarda, unde ar fi firesc! :up_arow:
0

#89 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 11 septembrie 2011 - 20:17

Poze de azi #11.09.2011

Imagine atasata: Image1052.jpg Imagine atasata: Image1053.jpg
Imagine atasata: Image1054.jpg

Peisajul pitoresc care domneste in intreaga piata. :censored:
Imagine atasata: Image1050.jpg Imagine atasata: Image1051.jpg
0

#90 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10593
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 25 septembrie 2011 - 15:21

25 septembrie 2011:

Imagine atasata: Piata Iosefin 07 - 25 septembrie 2011.JPG Imagine atasata: Piata Iosefin 08 - 25 septembrie 2011.JPG Imagine atasata: Piata Iosefin 09 - 25 septembrie 2011.JPG

Imagine atasata: Piata Iosefin 10 - 25 septembrie 2011.JPG Imagine atasata: Piata Iosefin 11 - 25 septembrie 2011.JPG Imagine atasata: Piata Iosefin 12- 25 septembrie 2011.JPG
0

#91 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6118
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 26 septembrie 2011 - 02:18

:up_arow:
Extraordinar de mare pacat ca nu se face si parcare subterana acolo!
Multumim de update.
0

#92 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 26 septembrie 2011 - 07:38

Vezi postareaMHN, la 26 septembrie 2011 - 02:18, a spus:

:up_arow:
Extraordinar de mare pacat ca nu se face si parcare subterana acolo!
Multumim de update.

Pai NU?...Chiar pe toata suprafata libera, inclusiv partial sub strada...
Si era la fel de util daca piata se intindea pana la Iuliu Maniu (Resita), respectiv, cu acces atat de pe Iancu Vacarescu cat si de pe Iuliu Maniu. Si asta (cel putin) deoarece la intersectia Carol I si Iuliu Maniu avem statii de mtc-uri, tv 2 si 7 (poate candva si 3) si E1 care pot fi luate in ambele directii si ar fi fost apropiate de piata, avand in vedere ca de la piata deobicei vi cu sacosele pline. In varianta actuala trebuie ocolit destul de mult ca sa ajungi la aceste linii....Unde nu-i minte, vai de picioare-(le altora)...
Nu avem (ca natie) deloc acest dar de a impusca mai multi iepuri dintr-un foc....adica printr-o singura investitie sa rezolvam favorabil mai multe "probleme"...Las' ca-i bine si asa, decat de loc....

Aceasta postare a fost editata de mile: 26 septembrie 2011 - 07:54

0

#93 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 26 septembrie 2011 - 10:59

:up_arow: Puteau cistiga si niste bani din taxa de parcare. Iar producatorii/vinzatorii ar putea sa isi tina masinile cu marfa in parcarea subterana, vara la racoare, sa nu se coaca produsele in strada iar iarna sa nu inghete.
0

#94 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 26 septembrie 2011 - 11:36

Vezi postareaDoppler, la 26 septembrie 2011 - 10:59, a spus:

:up_arow: Puteau cistiga si niste bani din taxa de parcare. Iar producatorii/vinzatorii ar putea sa isi tina masinile cu marfa in parcarea subterana, vara la racoare, sa nu se coaca produsele in strada iar iarna sa nu inghete.

CORECT! Oricum destui comercianti si-au cumparat deja dubite sau microbuze pentru aceasta activitate, ori in subterane temperatura este constanta de-a lungul anotimpurilor, respectiv scazuta, undeva pe la 6 grade iarna, deci perfect pentru produse agro-alimentare. N-ar mai fi fost necesare cabine, etc, inchiriate pe bani, iar acesti bani dati pe chirii se scot de fapt tot de la cumparatorii finali...
0

#95 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 28 septembrie 2011 - 19:41

Deci, sa pun si eu o poza...

Teoretic zilnic as putea face astfel de poze. Practic mai greu. Din 5 zile in care am incercat 3 am fost atentionat, 1 mi-o reusit (care o postez) iar azi nu mi-a iesit poza, fiind miscata.

Lucrurile avanseaza. Azi se asmabla macaraua mare. In reste nimic nou...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG120_resize.jpg

0

#96 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 28 septembrie 2011 - 21:41

Vezi postareacseh_17, la 28 septembrie 2011 - 19:41, a spus:

Deci, sa pun si eu o poza...

Teoretic zilnic as putea face astfel de poze. Practic mai greu. Din 5 zile in care am incercat 3 am fost atentionat, 1 mi-o reusit (care o postez) iar azi nu mi-a iesit poza, fiind miscata.

Lucrurile avanseaza. Azi se asmabla macaraua mare. In reste nimic nou...

Cind sint paparazzo, merg cu bicicleta, ca sa imi pot asigura... viteza de retragere. Nu prea am chef de explicatii date muncitorilor cu privire la drepturile celui aflat de domeniul public.
0

#97 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 28 septembrie 2011 - 21:53

Vezi postareaDoppler, la 28 septembrie 2011 - 21:41, a spus:

Cind sint paparazzo, merg cu bicicleta, ca sa imi pot asigura... viteza de retragere. Nu prea am chef de explicatii date muncitorilor cu privire la drepturile celui aflat de domeniul public.

Iti recomand sa te duci duminica dupamasa cum fac eu de obicei. Atunci nu-s muncitori pe santiere iar paznicii n-au treaba cu noi.
0

#98 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 28 septembrie 2011 - 23:36

Eu sugerez cu caldura sa nu raspundeti celor care va interpeleaza, deloc, preferabil sa aveti si casti in urechi (macar de forma). Oamenii sunt in general repezi la vorbe dar mai putin repezi la fapte. Astfel se pot face poze si se poate filma la orice ora a zilei.

Asa am procedat cu un sofer de troleibuz care avea impresia ca nu am voie sa filmez interiorul vehiculului sau ... am tacut o perioada simuland ca nu-l aud din cauza castilor, apoi i-am spus scurt sa cheme politia daca crede ca fac ceva rau. A sunat la sediu cerand sa fiu identificat si asta a fost tot.

Similar am procedat pe vremea cand vatmanii nu se obisnuisera inca sa le fie pozate vehiculele ... unul singur a sunat din clopotel la mine insistent, in rest cand vedeau ca-i ignor se opreau si ei din gesturi si injuraturi.
0

#99 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 30 septembrie 2011 - 13:17

Vezi postareaChagall, la 28 septembrie 2011 - 21:53, a spus:

Iti recomand sa te duci duminica dupamasa cum fac eu de obicei. Atunci nu-s muncitori pe santiere iar paznicii n-au treaba cu noi.

Deobicei ajung doar duminica pt ca atunci am timp sa colind orasul... :04:

Astazi s-a pus piatra de temelie si mesajul primarului pt arheologii din viitor:

Citeaza

S-a pus piatra de temelie la noua Piata Iosefin!

Lucrarile la noua piata Iosefin sunt in toi. Muncitorii trebuie sa lucreze mai cu spor, dupa ce amplasamentul a fost sfintit de un preot, spune primarul Timisoarei, care a pus vineri piatra de temelie la noua cladire.

Imagine postata

Primarul Gheorghe Ciuhandu, impreuna cu viceprimarul Adrian Orza si cu sefa Directiei de Dezvoltare, Aura Junie, au participat la slujba de sfintire a lucrarilor.

“Cand eram eu la gradinita, pe vremea mea, se spunea ca <Totdeauna lucrul tau sa-l incepi cu Dumnezeu>.
...
Noua cladire Iosefin se va intinde pe mai bine de 1.600 de metri patrati si va avea 2 etaje. La subsol, comerciantii isi vor putea depozita marfa in 12 boxe amenajate intr-o zona care va cuprinde si incaperea cu rezervorul de apa si statia de pompe.

De la parter timisorenii vor putea cumpara legume si fructe. Comerciantii vor avea la dispozitie circa 250 de mese, dar si cuve si fantani pentru spalarea zarzavaturilor.

Intre parter si etajul 1 vor fi amenajate 28 de spatii pentru vanzatorii de flori si fructe, va fi organizat un sector pentru producatorii de cereale si unul pentru comertul cu peste. Nu vor lipsi chiuvetele, unde comerciantii sa isi poata spala marfa.

De la primul etaj, se vor putea cumpara lactate, carne si produse derivate, ce vor sta intinse pe 32 de mese. Fiecare unitate va fi prevazuta cu un mic vestiar cu chiuveta, terasa de vanzare si cu o fantana, spun reprezentantii primariei.

Ultimul etaj al noii piete va cuprinde cafenele si fast-food-uri, unde cei care isi fac cumparaturile isi pot bea cafeaua daca vor sa fie in piata la prima ora. Tot aici vor gasi si marfuri nealimentare, pentru uz casnic si gospodaresc. Noua cladire va avea si lifturi de serviciu, dar si lifturi pentru marfa.

Valoarea proiectului este de aproape 12 milioane de lei, iar lucrarile trebuie sa fie gata pana in vara anului 2012. Pana in prezent, constructorii au demolat prima hala din piata, atelierele si magaziile si au inceput sapatura pentru fundatia cladirii, care ar trebui sa fie gata in 2 luni. Lucrarile sunt facute de Confort S.A.

opinia timisoarei

Ma dezamagesc mesajele electorale cu iz religios... ;)

Aceasta postare a fost editata de Doppler: 30 septembrie 2011 - 13:22

0

#100 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 30 septembrie 2011 - 19:47

Si cateva poze din acelasi articol ;)

Vedere 3D a viitoarei cladiri din diferite unghiuri

Imagine atasata: 13.jpg Imagine atasata: lucrari-piata-iosefin-timisoara-1.jpg
Imagine atasata: 11x.jpg Imagine atasata: lucrari-piata-iosefin-timisoara.jpg

Preotul care sfinteste constructia. :04:

Imagine atasata: lucrari-piata-iosefin-timisoara-32.jpg

Alte poze de pe santier

Imagine atasata: lucrari-piata-iosefin-timisoara-2.jpg Imagine atasata: lucrari-piata-iosefin-timisoara-23.jpg
Imagine atasata: lucrari-piata-iosefin-timisoara-38.jpg Imagine atasata: lucrari-piata-iosefin-timisoara-40.jpg
Imagine atasata: lucrari-piata-iosefin-timisoara-47.jpg
0

Arata acest topic

• (11 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »