STP Timișoara Forum: Iulius Town - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (221 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Iulius Town Business & Retail (Faza1-in constructie, Faza2-in proiectare) Evaluare topic: ****- 5 Voturi

#4201 Useril este offline   Gioco 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1457
  • Inregistrat: 25 februarie 16
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 15 iulie 2022 - 11:44

14.07.2022

Fapt divers.Într-un articol publicat azi pe un site din Iași singurele referiri sunt la Iași, Cluj și București. Nimic despre Timișoara.

https://apix.ro/vide...iulian-dascalu/

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 20220714_142345.jpg
  • Imagine atasata: 20220714_142416.jpg
  • Imagine atasata: 20220714_142546.jpg
  • Imagine atasata: 20220714_142631.jpg
  • Imagine atasata: 20220714_142716.jpg
  • Imagine atasata: 20220714_142746.jpg
  • Imagine atasata: 20220714_142813.jpg
  • Imagine atasata: 20220714_142955.jpg

4

#4202 Useril este offline   DanielT 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1535
  • Inregistrat: 06 aprilie 17

Postat 15 iulie 2022 - 12:41

Pai si ce sa mai zica de Timisoara? Proiectul, din punctul lor de vedere e gata, ceau, mai vedem peste 5-10 ani daca se revine aici cu altceva.

Deocamdata orasul e pe o directie cam trista, nu de ieri de azi, de 10-15 ani. Stiu ca deviez, dar uitati-va la recensamant, ma nene, abia jumate din locuitori au catadicsit sa-l faca, plus incompetenta autoritatilor care nu au fost in stare sa treaca la oameni sa ii recenzeze.

Daca acum avem 4 proiecte din care 3 proaste, daca ramane cifra oficiale aprox 200K locuitori, ca na, mai e o saptamana, cati sa si recenzezi luand in considerare ca acum sunt aprox 160K recenzati in 3 luni, atunci sa vezi taieri de fonduri si lipsa investitii....

Aceasta postare a fost editata de DanielT: 15 iulie 2022 - 13:06

0

#4203 Useril este offline   Calliope 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 138
  • Inregistrat: 07 februarie 16

Postat 15 iulie 2022 - 14:33

Doar 160k persoane recenzate cu o săptămână înaintea termenului limită? E foarte trist dacă e așa.

Aceasta postare a fost editata de Calliope: 16 iulie 2022 - 01:15

2

#4204 Useril este offline   Adian 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 22 iunie 14

Postat 18 august 2022 - 21:39

Se mai stie ceva de amenajarea intersectiei dintre Toront/Ard/Cmvtiunii? Zici ca pasesti intr-un catun din lumea a 3a cand iesi din zona Iulius
0

#4205 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 19 august 2022 - 07:23

In actuala criza energetica si nu numai, nu stiu cum vor fi finalizate priectele de infrastructura incepute dar cele neincepute.
Intersectia din Consiliul Europei avea doua variante de studiu, un pasaj simplu subteran sau un pasaj dublu subteran. N-am auzit sa se fi luat vreo hotarare in acest sens. Abia dupa luarea acestei hotarari se trece la studii geo si proiectare.
Deci este un drum foarte lung iar investitia una foarte mare.
Asa ca eu cred ca suntem departe departe de-a vedea modificari majore in aceasta intersectie, poate doar un sens giratoriu mare ca la AEM si fara semafoare. Nu stiu daca ar fi o solutie mai buna decat ce avem acum insa o vad ca singura schimbare posibila pentru o perioada de 15 - 20 de ani...
2

#4206 Useril este offline   DanielT 

• Membru activ

Postat 19 august 2022 - 09:35

De acord cu tine @mile, din păcate cât a fost pace și stabilitate, cam ultimii 10 ani, noi nu am reușit să rezolvam nicio problema majora a orașului, doar cârpeli și jumătăți de proiecte. Nu am închis inelul 4, nu avem niciun pod nou, nu avem Solventul, nu avem pasajul asta deapre care vorbiți, nu avem centura și nu mai continui că scriu o pagină, toată lumea de pe forumul asta știe proiectele mari de care Timișoara are nevoie ca de aer și care sunt in pom. Din păcate sunt tare pesimist cu viitorul orașului și al județului și mai și. Nici fondurile europene nu știu cât o ne mai ajute, că se cam schimba destinația lor.
Și pe PNRR am dat-o de gard, noi avem mini proiectelul cu traseul revoluției vs Cluj care are ditamai metroul. Alte proiecte eu nu știu să avem pe PNRR. Chiar nu știu ce naiba o să facem după ce se termina proiectele care sunt acum in implementare.
In fine, legat de intersecția asta de la mall cum zice si @mile aceeași părere o am și eu, că următorii 15 ani nici vorbă de vreo schimbare majoră acolo.
Iar faza cu proiectul pe care trebuia să-l faca Iulius pentru pasaj, de acum 4-5 ani, eu zic că e praf in ochi, oana acum trebuia să fie gata și predat primăriei.

Aceasta postare a fost editata de DanielT: 19 august 2022 - 09:37

4

#4207 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ
  • Postari: 1022
  • Inregistrat: 10 mai 12

Postat 19 august 2022 - 13:28

Eu cred ca se exagereaza putin. Acum ascultam ce zice nenea Tabara si incepem sa ne plangem cu ce o sa facem peste 10 ani? Proiectele de acum depasesc bugetul Timisoarei, dupa cum chiar tu spuneai. Cum ar fi sa inceapa acum proiecte noi? Cu ce bani? DACA se termina aceste proiecte e deja un lucru mare. Nu e ca si cum ramanem fara nimic; ar mai fi de facut si polivalenta si stadion, poate si pe infrastructura medicala.

PS: proiect pentru pasaj pe sub piata exista deja de la Iulius, daca nu ma insel. L-au donat lui Robu cand s-a facut pasajul Iulius.
1

#4208 Useril este offline   DanielT 

• Membru activ

Postat 19 august 2022 - 15:40

Nu vreau sa intru in discuția asta cu cât de pesimist sunt, real sau exagerat, că e greu fara sa intri in politica și chiar nu vreau că mi-e scârbă și dam in offtopic.

Proiecte incepi cate vrei dacă ești capabil sa le găsești surse de finanțare, dar tu daca iei praful de pe toba din PNRR ce proiecte sa și faci? Tb sa ai și capacitatea de a le finanța, nu doar de a le anunța.

Legat de proiecttul pentru pasaj, nu s-a predat nimic. Doar gargara de la fosta administrație și cam atât.

Aceasta postare a fost editata de DanielT: 19 august 2022 - 15:41

1

#4209 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ

Postat 19 august 2022 - 15:59

Nu stiu cat de mult puteau sa ia din PNRR. Tare mi-e ca tot politica e decizia si acolo.

Hmmm... eram convins ca cei de la Iulius au predat proiectul. Nu am reusit sa gasesc nicio confirmare, doar sa dau peste niste declaratii cu iz amar ale fostului.

Pana se face un pasaj subteran, ar fi fost de mare ajutor sa completeze sensul giratoriu. O reorganizare a circulatiei pe baza lui ar putea ajuta. Dar pentru asta trebuie sa le ia parcarea celor de la BCR (care cred ca o ocupa abuziv oricum).
1

#4210 Useril este offline   Bogdi94 

• Membru activ
  • Postari: 322
  • Inregistrat: 04 ianuarie 09

Postat 19 august 2022 - 16:40

In comentariu pe opiniaTimisoarei avem proiectele care cica fosta administratie le-a dat la Fritz.

-Bulevardul Cetatii
-Pasajul Solventul
-Calea Bogdanestilor
-Conexiunea cu Drumul Boilor
-Podul Jiul
-Podul Solventul
-Linie dubla de tramvai pe strada Garii
-21 de tramvaie noi
-Parcare in zona Pietei Badea Cartan
-Parcare in zona Spitalului Louis Turcanu
-Maternitate noua pe Calea Bogdanestilor
-Corp de cladire nou la Spitalul de Copii Louis Turcanu
-Doua corpuri de cladire noi la Spitalul Victor Babes
-Extindere Spitalul Municipal
-Campus scolar Lenau
-Retehnologizarea Colterm cu 30 de milioane de euro
-Construire stadion cu 15.000 de locuri
-Complexuri sportive si de agrement in cartiere
-Modernizare Parcul Civic
-Modernizare Turn de Apa Iosefin
– Regenerare urbana cartierul Fabric – strazi, piete, spatii verzi – in jurul si incluzand piata Traian – selectat spre finantare in sectiunea regenerare urbana
– Legatura intre pasajul Solventul si Bv. Dambovita – noul traseu de linie de tramvai, auto si pietonal peste platforma Solventul, noul pod peste Bega, modernizarea Bv. Dambovita pana la bucla de la „fabrica de tramvaie” – selectat spre finantare in sectiunea mobilitate
– Reabilitarea si punerea in valoare a Centralei Hidroelectrice si extinderea capacitatilor de turism pe canalul Bega – selectat spre finantare in sectiunea Turism/Patrimoniu
– Restaurarea si refunctionalizarea Sinagogii din Fabric – rezerva in sectiunea Turism/Patrimoniu
– Extinderea liniei de tramvai pe Calea Torontalului pana la limita Timisoarei – rezerva – sectiunea Mobilitate, dar eligibil pe Planul National de Rezilienta si Redresare
– Pasaje piata Consiliul Europei – rezerva sectiunea Mobilitate

Proiecte sunt, cat de bine sunt facute? Si pe Grigore Alexandrescu s-a vazut ca multe lucruri lipsesc sau au facut trotuar paralel cu cele existente de la blocurile noi (trotuarul nou arata ca cel vechi cu mentiunea ca cel vechi este la umbra pomilor)
2

#4211 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ

Postat 19 august 2022 - 21:25

Si daca ar fi bine facute, sa insirui o lista de proiecte, in mare idei nici macar cu studiu de fezabilitate facut, e un argument doar pentru sustinatorii hotarati ai lui robu. Daca facea el in cei 8 ani de zile JUMATATE din ce scrie aici primea inca 3 mandate.
5

#4212 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30201
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 20 august 2022 - 09:55

A, nu! Eu cred ca de ceva timp incoace romanii voteaza ...contra. Adica se uita doar la atitudinea candidatului (fata de presa, fata de alegatori) si din ce partid provine, fara sa tina cont absolut deloc daca acesta chiar a facut/poate sa faca ceva din ce ar trebui sa faca.
Asa a fost la prezidentiale, asa a fost la parlamentare si exact asa a fost si la locale.
7

#4213 Useril este offline   Claudiu1212 

• Membru activ
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 14 mai 18

Postat 22 august 2022 - 23:21

Din pacate atat a putut societatea sa produca, la toate alegerile.
1

#4214 Useril este offline   Bogdan_tmtm 

• Membru activ
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 09 septembrie 19

Postat 23 august 2022 - 10:42

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 20 august 2022 - 09:55, a spus:

A, nu! Eu cred ca de ceva timp incoace romanii voteaza ...contra. Adica se uita doar la atitudinea candidatului (fata de presa, fata de alegatori) si din ce partid provine, fara sa tina cont absolut deloc daca acesta chiar a facut/poate sa faca ceva din ce ar trebui sa faca.
Asa a fost la prezidentiale, asa a fost la parlamentare si exact asa a fost si le locale.

Din pacate da, multi asa fac, dar acum hai sa privim in retrospectiva (exemplul meu).
Prezidentiale: dintre Iohannis si Dancila .. ce puteam sa aleg? Am ales raul cel mai mic, pe Iohannis (ce mai conteaza ca as fi dorit ceva mai bun de atat)
Parlamentare: am ales USR, desi de la prima infatisare a lui Barna (cu ochii iesiti din orbite) mi-am dat seama ca e un partid cladit pe oportunisti, dar am zis ca aduce un suflu nou (poate, poate ne vindecam de cancerul PSD/PNL)
Locale: Am ales Robu pentru ca am urmarit indeaproape politica lui Fritz si am participat la cateva intalniri si mi-am dat seama ca el impreuna cu echipa sunt o mana de visatori fara fundament, care stiu doar sa improaste noroi in orice obiectiv facut de fosta administratie (aratatul cu degetul fara realizari proprii niciodata nu mi-a mirosit bine). Si pentru ca am ales Robu, am ales si PNL ca sa aiba sustinere in consiliu in caz ca iese, nu voiam sa il aud ca se lamenteaza ca il incurca cineva.
Nu mi-a placut Robu din mai multe puncte de vedere, iar daca in loc de Fritz ar fi venit un Bolojan la intalniri (sa se vada ca vorbeste faptic si palpabil pe realitatea romaneasca, nu ipotetic si utopic) l-as fi votat, dar asa am preferat si aici raul cel mai mic.
USR s-a dovedit a fi o dezamagire profunda, nu stiu daca mai se poate redresa. Fritz .. ce sa zic, pana acum doar mi-a confirmat ce simteam despre spiritul lui de visator, dar mai are 2 ani sa ma convinga ca m-am inselat. Un singur plus pana acum ii atribui lui Fritz: prestanta lui in a reprezenta Timisoara pe plan extern este fara indoiala 10 clase peste Robu.
Si uite asa (pe nemultumiri) urca pe scena partide gen AUR .. care imbracate in tricolorul romanesc sunt cele mai anti-romanesti miscari, instigatoare, fara plan de guvernare, fara obiective .. livreaza doar: invrajbire, ura si un fals spirit patriotic (posibil a fi si sub control extern, cel mai probabil rusesc, sunt experti in dezbinare de natii).
Eu tot sper ca va aparea o noua formatiune pana la urmatoarele alegeri (care sa imi dea incredere intr-un vot pe care sa il dau din inima si nu din lipsa de optiuni), sau USR printr-o minune s-ar redresa. Altfel .. chiar si din lipsa de optiuni eu tot voi iesi la vot, iar partide ca AUR clar nu vor reprezenta optiunea mea indiferent de mahnirea in relatie cu restul.

Aceasta postare a fost editata de Bogdan_tmtm: 23 august 2022 - 10:53

3

#4215 Useril este offline   Elphax 

• Membru activ
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 18 aprilie 15

Postat 23 august 2022 - 11:17

Lasand la o parte politica si "comentarii" pe publicatiile de partid :
Proiectele din lista de mai sus erau in faze diverse, multe erau doar la stadiul de idee , pregatiri studii , proiectare si autorizatii. Din cele intrate deja in executie , cateva fusesera clar facute pe repede-inainte si cu anumite probleme. Remarc doar "extinderea spitalului Municipal" care aducea toate sectiile, implicit toti pacientii, trafic etc. intro cladire noua ce s-ar fi construit in Parcul Botanic - sper sa nu se faca vreodata asa ceva.
Nu spun ca e vina exclusiva a unei echipe din primarie pt probleme, am vazut si acum ca sunt probleme, asa cum au fost multe inclusiv la proiectele incepute din vremea lui Ciuhandu ( cat a durat renovarea la Lenau ?)
Cat timp orasul nu are PUG de nu stiu cati ani, nu are situatii clare cu multe terenuri, ( putem gasi multe motive) nu este usor sa "faci". Nu primarul "face" cum au ajuns unii sa creada acum cativa ani, echipele cu profesionisti din primarie si celelalte autoritati ale statului coordoneaza proiectele.

PNRR a fost bazat pe proiecte mature care sa corespunda si criteriile UE - alea cu regenerare, digitalizare, mobilitate, eficienta, energie verde etc. Au pus liste cu multe chestii si acum finanteaza ce au chef. La Cluj au inclus metroul dar nu au inclus centura metropolitana pentru ca e vorba de trafic auto partial prin zona verde. Si la cum se misca, metroul va fi gata in 20 de ani
3

#4216 Useril este offline   Pablo 

• Membru activ
  • Postari: 3451
  • Inregistrat: 09 aprilie 20
  • Locatia:307220 Giroc, Zona Metropolitană Timișoara, Județul Timiș, Regiunea Vest
  • Interese:Proiecte, Construcții, Infrastructură și Investiții - legate de Municipiul Timișoara, Zona Metropolitană Timișoara & Polul de Creștere Timișoara, Zona Urbană Funcțională (ZUF) Timișoara, Județul Timiș, Regiunea de Dezvoltare Vest, Macroregiunea 4 - RO4 (NUTS 1), Euroregiunea DKMT și Banat

Postat 24 august 2022 - 20:01

Până una' alta în comparațiile cu Clujul, în termeni de dinamică economică, statistic, tot în dezavantaj continuu se află comparativ de noi, nivel investiții ISD de peste 1 miliard la noi în următorii ani vs 200 de milioane de euro la ei, număr livrări unități locative cu 2.000 mai mic, 9.000 de angajări în primele 7 luni la noi vs 2.300 la ei.

Până una alta metrou-nemetrou, la noi se construiește centura, se extinde aeroportul, se construiește încă o descărcare pe autostradă la Sânandrei, se extinde drumul spre autostradă, se face al doilea inel de centură alternativă, calea ferată se construiește pe 160 și se dublează. 6 mari proiecte, 5 în execuție, 1 stă imediat să demareze.

La ei, nodul de descărcare la Tureni e o ciorbă electorală eternă, autostrada Transilvania circulabilă e încă un vis îndepărtat, centura Metropolitană există doar pe hârtie. 3 mari proiecte, 0 făcute, 0 în execuție.

Faceți-mă nebun, dar comporativ, din punctul meu de vedere obiectiv, părem mult mai pragmatici.
2

#4217 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 24 august 2022 - 21:52

Al naibii de pragmatici am fost cu autostrada pusa la 20 km de oras si ne chinuim apoi 20 de ani sa facem legaturi normale cu ea.
M-ai facut praf cu exemplul cu autostrada. Fa comparatia cu Aradul si nu cu Clujul. Uita-te cum aradenii si-au facut "legaturile" cu autostrada in urma cu 10 ani si au 4 legaturi iar noi ne tot chinuim sa facem 3 si lungi de 15-20 km indiferent de care dintre ele vorbim. Autostrada Transilvania a fost dorita si pusa pe tapet de psd-istii clujeni care in urma cu 20 de ani aveau un cuvant mai greu si mai serios in politica Romaniei, in colaborare cu UDMR-ul. Aveau interes comun in aceasta autostrada (era perioada cand CD-ul a pierdut alegerile din 2000) insa UE era interesata de culoarul IV la acea vreme si mult dupa aia...

Apropo de metroul clujean, momentan ii sare randul la finantarea diverselor studii...din lipsa de fonduri la buget.
0

#4218 Useril este offline   Bodo 

• Membru activ
  • Postari: 356
  • Inregistrat: 24 ianuarie 16
  • Locatia:Timișoara

Postat 26 august 2022 - 13:45

Revenind la Iulius, la UBC0 se lucrează la interior la mai multe etaje (unul din ele pentru firma la care lucrez eu, care urmează să se mute din 3 in 0) cât și la lobby care pare aproape finalizat, la intrările dinspre parc se amenajează un local (Czech In) și încă ceva despre care nu am găsit nimic, pe geamuri existând doar un logo (Kai). Iar stația de taxi s-a mutat chiar în fața clădirii (momentan accesul pietonilor e destul de greoi). Imagine postata

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
8

#4219 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6124
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 02 septembrie 2022 - 11:57

Deși regimul de lucru de după pandemie, denumit de către unii "hibrid", nu încurajează dezvoltatorii de clădiri office, dpmdv puteau să continue lucrările la UBC0 până la 27E sau să se oprească măcar la 21E.
2

#4220 Useril este offline   DanielT 

• Membru activ

Postat 02 septembrie 2022 - 12:58

Mergea, da, dar la cum au decurs lucrurile eu sunt multumit ca macar au terminat-o in forma actuala si nu a ramas scheletul ala vizibil din centru :Facepalm_emote_gif: Dupa ce termina si cladirea asta, o sa se puna praful peste topicul asta. :))
Ceva pronosticuri pentru etapa urmatoare? Eu ma bag la 10 ani :D

Aceasta postare a fost editata de DanielT: 02 septembrie 2022 - 13:04

1

Arata acest topic

• (221 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213