STP Timișoara Forum: Iulius Town - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (221 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Iulius Town Business & Retail (Faza1-in constructie, Faza2-in proiectare) Evaluare topic: ****- 5 Voturi

#321 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10593
  • Inregistrat: 14 februarie 11
  • Sexul:masculin

Postat 12 februarie 2014 - 14:53

Astazi am fost, in plimbare, pe jos :w00t: la Mall. Parcarea exterioara era evident plina si de curiozitate m-am dus sa vad si parcarea subterana. Am vizitat D1 si era... cam plina. E adevarat ca era ora de pauza de masa la multinationale, nu stiu cum este inainte de ora 12 si dupa ora 14.

Imagine atasata: Iulius Mall - 2014.02.12 - 1.jpg Imagine atasata: Iulius Mall - 2014.02.12 - 2.jpg Imagine atasata: Iulius Mall - 2014.02.12 - 3.jpg Imagine atasata: Iulius Mall - 2014.02.12 - 4.jpg
1

#322 Useril este offline   sorinm 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 159
  • Inregistrat: 30 aprilie 13

Postat 12 februarie 2014 - 14:59

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 11 februarie 2014 - 22:51, a spus:

E, nu chiar! Daca si-au propus sa incaseze cateva mii de lei/zi, au luat teapa. Si cred ca despre asta e vorba, nu de grija pentru clientul care nu avea unde parca. ;)

Trebuie sa aiba venituri de peste 10 mil euro pe an, ce sens are sa 'mulga' cateva mii de lei pe zi? Nimeni nu vrea sa-si alieneze clientii (timisoreni cu frica de taxa de parcare Imagine postata). Probabil ca se confrunta cu aceeasi problema ca si Kauflandul: locuri de parcare ocupate cu orele sau chiar toata ziua de persoane care nu sunt neaparat clienti (angajati ai magazinelor, vecini etc). Singura 'extra' varianta pe care o vad este ca cererea pentru parcare sa fie atat de mare incat sa aibe prioritate cei care platesc. Pretul corect este cel dispus de piata sa-l ofere. Daca se formeaza cozi atunci se pot suplimenta automatele de plata. Astept sa vad ziua in care vom avea bariere la parcarea supraterana Imagine postata.

Aceasta postare a fost editata de sorinm: 12 februarie 2014 - 15:00

3

#323 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30167
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 12 februarie 2014 - 15:22

La cat parchez eu acolo, pot sa puna sarma ghimpata tot roata si paza armata la poarta... :04:
3

#324 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ
  • Postari: 1022
  • Inregistrat: 10 mai 12

Postat 12 februarie 2014 - 18:28

@sorinm: exista vreun motiv anume pentru care sustii aceasta decizie? In afara de extra-civilitatea de care vrei sa dai dovada? Nu de alta dar chiar imi vine greu sa inteleg de ce ai sustine, cu buna stiinta, sa platesti ceva ce nu plateai pana ieri, fara a avea valoare adaugata. Mai si plusezi, ca ti-ai dori sa platesti si pentru parcarea supraterana. Hai sa platim si intrarea in mall daca tot suntem acolo, nu?

Daca nu doreau sa "mulga" cateva mii de lei era simplu sa introduca o perioada initiala gratuita de 1-2 ore. Prin asta evitau toate problemele, inclusiv aglomeratia.

Si sa nu crezi ca parcarea nu era deja platita. Este un serviciu care se regaseste in chiria platia si pe care chiriasii il refactureaza clientilor prin preturi mai mari. Tocmai de aceea mentionam ca, in calitate de chirias, eu m-as fi revoltat/as cere o reducere a chiriei.
4

#325 Useril este offline   sorinm 

• Membru activ
  • Postari: 159
  • Inregistrat: 30 aprilie 13

Postat 12 februarie 2014 - 21:56

@shhhh
Nu cred in varianta cu 'mulsul'. Taxa genereaza o suma relativ mica iar parcarea supraterana e gratuita pentru vizitatori/clienti iar cea subterana e gratuita (1h) pentru clienti (bon 100 lei). Sper ca am inteles bine regulamentul.

Parerea mea este ca taxarea a fost introdusa pentru a-i elimina pe cei care abuzeaza de un serviciu gratuit. Taxarea a fost introdusa la x ani dupa inaugurare, se poate reveni in orice monent daca se schimba situatia.
Nu e cel mai interesant subiect de pe forum pentru mine incat sa-l analizez atat asa ca am sa ma opresc aici :)
1

#326 Useril este offline   bizone 

• Membru activ
  • Postari: 236
  • Inregistrat: 08 octombrie 13
  • Locatia:Timisoara

Postat 13 februarie 2014 - 00:39

Eu parcarea subterana o foloseam numai cand mergeam la cumparaturi la Auchan si vreau sa spun ca pe mine ma cam pierd ca si client - refuz ideea ca vin sa-mi fac cumparaturile la hypermarket si sa platesc parcarea, desi stiu ca parcarea subterana nu este a celor de la Auchan. E o chestie de principiu care nu-mi place, ma obligi ca intr-o ora sa ies cu produsele cand distantele pe care trebuie sa le parcurgi sunt foarte mari, ma obligi sa-ti cumpar si de 100 de lei (desi cumpar de cel putin 150 lei) si mai vrei sa-ti platesc si parcare. Eu cred ca se puteau gasi si alte solutii pentru a scapa de cei care atarna acolo, ceva de genul cu primele 2 ore gratis si daca depasesti, tariful sa inceapa de la un 5 lei sa zic.

Fac o mica paranteza - acum vreo luna de zile, veneam de la servici si am oprit la Kaufland-ul care-mi era in drum si am cumparat cateva alimente de 64 de lei si apoi trebuia sa merg si pana la Auchan. Mi-a venit ideea sa compar preturile la produse - exact aceleasi produse - si la Auchan m-ar fi costat 71 de lei. Inainte, cei de la Kaufland si Auchan aveau preturile aproape exact la fel, dar de la o vreme nu mai e asa. Daca e sa fac cumparaturi de vreo 200 de lei, ma astept ca diferenta sa fie de aproximativ 17-20 de lei, mai pun 4 lei parcare (ca nu-mi ajunge o ora), inmultesc cu 4 saptamani si imi iese o economie de vreo 100 de lei pe luna. Pai sa stiti ca prefer sa am aia 100 de lei in buzunar la mine.

Sunt curios cat si daca va avea de suferit Auchan-ul de pe urma acestei politici a celor de la mall.
2

#327 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6118
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 13 februarie 2014 - 03:43

Dupa ce am dat o noua tura miercuri seara, am realizat ca lumea incepe sa se obisnuiasca deja.
Fata de luni si marti, numarul masinilor parcate in interior s-a dublat, ochiometric.
Vorba unui alt coleg: o sa vedem ce va fi in weekend!

PS: nu mi s-a parut un capat de tara sa platesc 2 lei, pentru doua ore petrecute in mall, iar fluxul plata-iesire bariera s-a optimizat deja
0

#328 Useril este offline   sbogdan 

• Membru activ
  • Postari: 386
  • Inregistrat: 11 august 11

Postat 13 februarie 2014 - 14:00

Pai nu-i 2lei/ora ? Cum ai platit 2 lei / 2 ore ?
0

#329 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 13 februarie 2014 - 14:48

Pentru prima ora am primit discount, cei 2 lei, deoarece am facut cumparaturi mai mari de 100 de lei.
Nu merg in fiecare zi la mall, dar cand ajung acolo, de obicei, o fac cu treaba (adica intru ca sa cumpar ceva).
0

#330 Useril este offline   sbogdan 

• Membru activ
  • Postari: 386
  • Inregistrat: 11 august 11

Postat 13 februarie 2014 - 17:55

Nu ti se pare incomod sa mergi cu cosul de cumparaturi pe scari pana la centrul info ?
0

#331 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 13 februarie 2014 - 18:35

Exista si o rampa, poti sa cobori planul inclinat, sa mergi la centrul info cu caruciorul dar nu prea ai sanse sa il urci inapoi. Mai exista solutia sa duci cumparaturile la masina si sa te intorci la centrul info dar faci miscare...
0

#332 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 13 februarie 2014 - 19:32

Am fost de doua ori, de cand s-a implementat parcarea cu plata:
- prima data am dus caruciorul la masina, am mutat continutul in portbagaj, apoi am mers pe jos pana la, atentie, Centrul Info Parking din parcarea subterana, situat fix langa bariera, unde am primit discountul, iar dupa aceea m-am intors la masina si am parasit parcarea cu aceasta, pe la bariera
- a doua oara am avut plase in loc de carucior iar discountul l-am primit in timp ce ma deplasam dinspre magazine inspre parcare, de la un ghiseu mobil, situat intre etajele D1 si D2, in apropiere de Parkomat (automatul pentru plata taxei de parcare)
Deci, de ambele dati, nu am avut nicio treaba cu Centrul Info din interiorul mall-ului.

Atentie deci, a nu se confunda Centrul Info din mall cu Centrele Info Parking din parcarea subterana (cel putin doua astfel de centre fixe si vreo 2 mobile).

Foarte utila cred ca ar fi amplasarea de Centre Info Parking intre etajele D1 si D2, pentru a putea fi rezolvata plata sau primirea discountului pe traseul dinspre magazine inspre masina.
1

#333 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30167
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 13 februarie 2014 - 20:07

Vezi postareabizone, la 13 februarie 2014 - 00:39, a spus:

Mi-a venit ideea sa compar preturile la produse - exact aceleasi produse - si la Auchan m-ar fi costat 71 de lei. Inainte, cei de la Kaufland si Auchan aveau preturile aproape exact la fel, dar de la o vreme nu mai e asa.

Exact asta sesizam si eu in alt topic. Preturile Auchan, care s-au instalat in locatia Real, sunt mai mari decat au fost cele ale Real sau Kaufland.
0

#334 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 14 februarie 2014 - 00:20

In aceasta seara am incercat si eu parcarea cu doar 2 lei pe ora (dupa cum se lauda in flyer).

Am parcat fara probleme in D2, locuri multe de ales. Am fost destul de rapid in Auchan, am ajuns la masina cu caruciorul dupa vreo 35 de minute. Am lasat cumparaturile si apoi am mers sa obtin reducerea. Am intrebat de 2 ori pina am ajuns la o masa de linga D1. Dupa ce mi-a stampilat bonul si a introdus ticketul intr-un dispozitiv mi-a spus ca biletul mai trebuie validat la un automat de plata, unde nu trebuia evident platit nimic. Am iesit cu o mica coada. Procedura dureaza ceva si sint curios cum pleaca din parcare un numar mai mare de masini, poate de aceea au acordat acea jumatate de ora pentru iesire.

Nu este usor sa te incadrezi in acea ora. Este evident ca au avut in vedere sa incaseze bani, nu sa iti ofere parcare gratuita!

Imagine atasata: Iulius Mall - 2014.02.13 - 1.jpg Imagine atasata: Iulius Mall - 2014.02.13 - 2.jpg Imagine atasata: Iulius Mall - 2014.02.13 - 3.jpg
1

#335 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 14 februarie 2014 - 17:30

Am fost si eu azi (vineri), din nou, pe la ora 14.
Initial, m-am chinuit vreo 15 minute sa gasesc loc de parcare la exterior, fara succes insa:
- era o inghesuiala de nedescris, masini care circulau bara la bara prin parcare, doar doar se elibereaza vreun loc
- multe masini cu rotile blocate (vreo 10-12 am numarat), deoarece erau parcate pe caile de acces

Asa ca am mers din nou in parcare subterana, unde mai erau vreo 375 de locuri libere!
Dupa vreo 55 de minute petrecute in mall, am mers la un parkomat (automat de plata), am bagat 2 lei, apoi am mai mers la doua magazine pentru inca 25 de minute, dupa care am parasit parcarea.

Per total, am petrecut 1 ora si 20 de minute in interiorul mall-ului, platind 2 lei parcarea.
Chiar daca nu am beneficiat de discount de data asta, cei 2 lei iarasi nu mi s-au paraut un capat de tara, dupa ce m-am invartit inutil un sfert de ora pe afara.

Aviz celor care merg in weekend: mergeti fara masina sau inarmati-va cu timp!
2

#336 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 14 februarie 2014 - 20:59

Este vre-un eveniment ceva weekendul acesta la mall, sau s-a aglomerat in halul acesta de cand nu am mai dat eu pe acolo? :eusa_think:
0

#337 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 14 februarie 2014 - 22:50

:up_arow:

Este vineri, 14 Februarie!

Am trecut azi pe la ora 20:30, iar la una dintre intrari scria ca mai sunt libere 250 de locuri in parcarea subterana.
Deci, iata, nici nu a trecut macar o saptamana de cand parcarea a devenit cu plata, iar inuntru au parcat deja vreo 700 de masini, simultan!
0

#338 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 14 februarie 2014 - 23:51

Cind era gratis, seara erau mai multe masini decit capacitatea (parcate la persoane cu handicap, la taxiuri, in dreptul parcarilor pt carucioare, in orice alt loc unde puteau trece 2 masini. :wacko:

No problem, daca de Valentin nu au fost asa multi, de Dragobete sigur o sa fie plina si parcarea pe bani. :crazy:
0

#339 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 15 februarie 2014 - 16:11

Astazi pe a ora 12 si ceva:

Imagine atasata: Iulius Mall - 2014.02.15 - 1.jpg Imagine atasata: Iulius Mall - 2014.02.15 - 2.jpg Imagine atasata: Iulius Mall - 2014.02.15 - 3.jpg Imagine atasata: Iulius Mall - 2014.02.15 - 4.jpg
Imagine atasata: Iulius Mall - 2014.02.15 - 5.jpg Imagine atasata: Iulius Mall - 2014.02.15 - 6.jpg Imagine atasata: Iulius Mall - 2014.02.15 - 7.jpg Imagine atasata: Iulius Mall - 2014.02.15 - 8.jpg

Toyota era parcata pe locurile pentru Taxi dar pe avertisment era scris altceva

Soferii cautau plini de calm locuri de parcare gratuita:

3

#340 Useril este offline   alex_ba 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 14 mai 13

Postat 15 februarie 2014 - 18:07

De astazi s-a schimbat regulamentul de parcare: de acum la 50 ron se acorda 1 ora gratis !
1

Arata acest topic

• (221 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou