STP Timișoara Forum: Investitii diverse - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (125 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Investitii diverse De mica anvergura Evaluare topic: -----

#1821 Useril este offline   Elphax 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 18 aprilie 15
  • Sexul:masculin

Postat 28 decembrie 2021 - 19:08

se prea poate sa fie gresit, ar trebui intrebat direct la baietii de acolo
0

#1822 Userul este online   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ
  • Postari: 1095
  • Inregistrat: 06 iulie 14
  • Locatia:Timișoara

Postat 29 decembrie 2021 - 01:12

Am folosit de cateva ori parcarea acum vreo 2-3 ani, si tot 7 lei pe ora era. Stiu ca mi se parea mult, si faceam tot ce puteam sa evit zona 700 pentru parcat
0

#1823 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 6119
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 29 decembrie 2021 - 12:49

Tot în zona 700 la parcarea HUB700 costă 1 Leu prima oră, 3 Lei/h de la ora nr 2 încolo, iar după ora 18 și în weekend este 1 Leu/h oricât.
Mai nasol este că între orele 8 - 18 sunt puține locuri (vreo 16 parcă) dar după ora 18 e disponibilă toată parcarea (cred că 100 de locuri).

Altfel spus, în multe parcări se practică tarifare dinamică.
De exemplu, în anumite orașe la unele parcări crește tariful orar cu fiecare oră staționată, ca să fie descurajată staționarea de lungă durată, adică peste o anumită limită (de exemplu, de la 2 sau de la 3 ore în sus).
0

#1824 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ
  • Postari: 1022
  • Inregistrat: 10 mai 12

Postat 30 decembrie 2021 - 15:07

Am trecut pe Torontalului si am vazut cateva chestii noi:
- Ateneo primul bloc pare gata, al doilea e aproape finalizat de asemenea
- chiar langa Lidl se sapa o fundatie pentru un bloc banuiesc (stiam ca cei de la Robigo ar avea un teren in zona dar nu sunt sigur ca sunt ei)
- Campeador City are primul bloc ridicat si aproape inchis cu zidarie, al doilea e ridicata structura, al treilea are fundatia
2

#1825 Useril este offline   rue 

• Membru activ
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 01 septembrie 17

Postat 30 decembrie 2021 - 22:58

Mie îmi par cam firavi stâlpii și poate chiar și placa de etaj fata de ce am văzut, numărul de etaje etc.
Cât mai e mp acolo în camp?
0

#1826 Useril este offline   Pablo 

• Membru activ
  • Postari: 3426
  • Inregistrat: 09 aprilie 20
  • Locatia:307220 Giroc, Zona Metropolitană Timișoara, Județul Timiș, Regiunea Vest
  • Interese:Proiecte, Construcții, Infrastructură și Investiții - legate de Municipiul Timișoara, Zona Metropolitană Timișoara & Polul de Creștere Timișoara, Zona Urbană Funcțională (ZUF) Timișoara, Județul Timiș, Regiunea de Dezvoltare Vest, Macroregiunea 4 - RO4 (NUTS 1), Euroregiunea DKMT și Banat

Postat 12 ianuarie 2022 - 19:02

O importantă companie germană își extinde activitatea la Timișoara și deschide aici un hub global de achiziții
1

#1827 Useril este offline   Pablo 

• Membru activ
  • Postari: 3426
  • Inregistrat: 09 aprilie 20
  • Locatia:307220 Giroc, Zona Metropolitană Timișoara, Județul Timiș, Regiunea Vest
  • Interese:Proiecte, Construcții, Infrastructură și Investiții - legate de Municipiul Timișoara, Zona Metropolitană Timișoara & Polul de Creștere Timișoara, Zona Urbană Funcțională (ZUF) Timișoara, Județul Timiș, Regiunea de Dezvoltare Vest, Macroregiunea 4 - RO4 (NUTS 1), Euroregiunea DKMT și Banat

Postat 12 ianuarie 2022 - 19:05

Timișoara a atras în 2021 cca. 56.000 mp de noi spații logistice: Marii jucători din logistică se pregătesc să livreze 600.000 mp de depozite noi în 2022. „Piaţa va atrage şi atenţia altor dezvoltatori importanţi, care vor dori să intre în România“
1

#1828 Useril este offline   cocacola 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 03 ianuarie 22

Postat 13 ianuarie 2022 - 13:40

Vezi postareaShhhh, la 30 decembrie 2021 - 15:07, a spus:

Am trecut pe Torontalului si am vazut cateva chestii noi:
- Campeador City are primul bloc ridicat si aproape inchis cu zidarie, al doilea e ridicata structura, al treilea are fundatia

La Campeador, cel din mijloc (care e nr 2 momentan, in viitor 3) are si unele finisaje interioare. La inceputul lui Decembrie turnau sapa peste incalzirea in pardoseala pe la etajul 3 si era instalatia electrica facuta. In rest se mai lucreaza la fatada la blocul respectiv, trebuia sa fie ventilata dar nu s-a mai intamplat.

Vezi postarearue, la 30 decembrie 2021 - 22:58, a spus:

Mie îmi par cam firavi stâlpii și poate chiar și placa de etaj fata de ce am văzut, numărul de etaje etc.
Cât mai e mp acolo în camp?

1175 parca
1

#1829 Useril este offline   Bogdan_tmtm 

• Membru activ
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 09 septembrie 19

Postat 14 ianuarie 2022 - 10:15

Se pare ca au inceput sapaturile pe vechiul proiect la intersectia: Coman - Alexandrescu.
Nu am gasit site/pagina fb pentru proiectul acesta. Stie cineva? Sau nu se mai chinuie cu randari/postari ? :)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: advert.jpg
  • Imagine atasata: plan.jpg
  • Imagine atasata: start.jpg

Aceasta postare a fost editata de Bogdan_tmtm: 14 ianuarie 2022 - 10:41

3

#1830 Useril este offline   corco 

• Membru activ
  • Postari: 990
  • Inregistrat: 10 octombrie 16
  • Interese:desbateri pe forum si prietenii

Postat 14 ianuarie 2022 - 12:07

Faina locatia, banuiesc ca o sa fie cautate apartamentele, pe terenul care se vede inzapezit in partea stanga serele au disparut, este curat, a ramas printre ultimele parcele unde se mai poate construi in zona, este ceva proiect acolo?

Aceasta postare a fost editata de corco: 14 ianuarie 2022 - 12:09

0

#1831 Useril este offline   Elphax 

• Membru activ
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 18 aprilie 15

Postat 14 ianuarie 2022 - 16:53

o sa fie tot jale cu parcarile. 142 de locuri la 132 de apartamente ...
deja strada e plina de masini parcate, nu o sa mai fie loc sa treci pe acolo
1

#1832 Useril este offline   Bogdan_tmtm 

• Membru activ

Postat 14 ianuarie 2022 - 17:19

Da .. se pare ca nu le pasa celor din primarie. Constructorul va face tot timpul minimul de locuri de parcare reglementat, iar cum noi in TM avem 1 loc / unitate locativa, acesta se va face tot timpul.
Eu stiam ca in plus trebuie +20% locuri pentru vizitatori, dar se pare ca nici acela nu se respecta. Tara lui Pacala.
0

#1833 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ
  • Postari: 1223
  • Inregistrat: 26 iunie 16

Postat 14 ianuarie 2022 - 20:31

Spatiile comerciale nici nu mai incap in discutia parcarilor. Chiar ca Tara lui Pacala.

Macar de ar exista alternative de transport fiabil si modern....

E clar ca nu e de viitor trendul, fiecare cu masina lui la botul calului, dar trebuie alternative.

Aceasta postare a fost editata de michidutza: 14 ianuarie 2022 - 20:48

0

#1834 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3161
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 14 ianuarie 2022 - 21:03

Vezi postareaBogdan_tmtm, la 14 ianuarie 2022 - 17:19, a spus:

Constructorul va face tot timpul minimul de locuri de parcare reglementat, iar cum noi in TM avem 1 loc / unitate locativa, acesta se va face tot timpul.

Saracul constructor, cum l-a manat necuratul sa faca minimul de locuri care scrie pe hartie... :rad_masa: Nu iti trebe vreo lege sau sa vina din primarie cineva, sa iti spuna cum sa faci bine. Cred ca cei care fac locuinte au discernamant cand aleg sa faca abuzuri doar ca sa isi umple buzunarele, este imoral. Da deacord ca Primaria trebuie sa se ocupe de infrastructura, drumuri, iluminat, canalizare, transport public, ca doar e o putere a statului si nu e judetul privat, dar cum se executa lucrarile si ceea ce se vinde este strict la latitudinea celor care se ocupa de aceasta afacere. Vrei sa faci un gunoi si sa il dai cu glet mov, sa zici ca ii modern si valoreaza 120000, o vei face daca asa iti place la tine in tara. Valabil si pentru cei care cumpara, asa ne place, asa luam si cu asta basta.
0

#1835 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 15 ianuarie 2022 - 20:43

Toate proiectele, fie publice, fie private, trec prin primarie pentru a fi verificate daca respecta normele impuse si apoi aprobate.
Nici un investitor nu va face lucruri bune daca nu este constrans si dirijat cumva pentru a avea cu totii un oras civilizat in care sa nu ne enervam la tot pasul.
Acuma, ca la unii investitori se mai inchid ochii iar la altii nu, este o alta discutie.
2

#1836 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 16 ianuarie 2022 - 11:28

Vezi postareamile, la 15 ianuarie 2022 - 20:43, a spus:

Nici un investitor nu va face lucruri bune daca nu este constrans si dirijat cumva...

Dar de ce nu va face :) ?

Noi folosim termenele acestea, gen "investitor, antreprenor, primarie, stat", ca si cum nu ar fi organisme formate tot din oameni. Treaba trebe facuta bine, cand tragi la cantar stii ce faci, daca este nevoie de cate un securist in spatele tau sa iti faci treaba bine... atunci mai meritam libertatea? Orice afirmatie este interpretabila, este la latitudinea fiecaruia ce societate vrem sa avem, asa foarte bine ne putem da in cap unu altuia din simplul motiv ca nu este un politist pe fiecare strada.
0

#1837 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 16 ianuarie 2022 - 12:11

Si eu am fost idealist in tinerete si cu fiecare an ce trecea mă tot dezumflam cate puțin pana m-am dezumflat aproape de tot... :D ...

Fara reguli corecte si aplicate tuturor nu se va merge inainte.
Nu exista constiinta fara constrangere.
0

#1838 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 16 ianuarie 2022 - 12:39

Nu e vorba de idealism. Adica, ceea ce am spus consider ca fiind o valoare morala, is constient ca nu asa se intampla. Dar zicea colegul mai sus de numarul locurilor de parcare. Clar, daca exista vreo virgula pusa aiurea oamenii vor face abuz de ea sa aiba castig. Adevarul asta este, daca vrei sa faci ceva tu cum trebuie, o vei face, daca nu te intereseaza si asa iti place clar vei face pe dos. Problema este ca pe urma se dau scuze pentru alte abuzuri sau afaceri care cica vin in rezolvarea problemei...
1

#1839 Useril este offline   Bogdan_tmtm 

• Membru activ

Postat 16 ianuarie 2022 - 13:11

Vezi postareaGygyman6, la 16 ianuarie 2022 - 12:39, a spus:

Nu e vorba de idealism. Adica, ceea ce am spus consider ca fiind o valoare morala, is constient ca nu asa se intampla. Dar zicea colegul mai sus de numarul locurilor de parcare. Clar, daca exista vreo virgula pusa aiurea oamenii vor face abuz de ea sa aiba castig. Adevarul asta este, daca vrei sa faci ceva tu cum trebuie, o vei face, daca nu te intereseaza si asa iti place clar vei face pe dos. Problema este ca pe urma se dau scuze pentru alte abuzuri sau afaceri care cica vin in rezolvarea problemei...

Pai iti spun eu de ce nu se fac acele locuri si de ce trebuie sa existe acea constrangere. Nimeni nu construieste doar de dragul construirii, ci toti vor sa isi recupereze investitia + profit. Evident ca vor incerca sa isi maximizeze profiturile, iar cum locurile de parcare nu prea aduc profit este lesne de inteles ca vor capacita spatiul locuibil in detrimentul parcarilor care vor avea minimul reglementat la nivel local.
Ca va vrea cineva sa faca cum trebuie si sa puna altruismul in fata profitului este o caracteristica a oameniilor cuviinciosi, iar antreprenorii de cele mai multe ori nu sunt oameni cuviinciosi.
Sper ca am reusit sa ma fac inteles de ce aceasta reglementare trebuie sa existe si sa nu speram la buna credinta a antreprenorilor/constructorilor/etc.
3

#1840 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30184
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 16 ianuarie 2022 - 13:35

Chiar nu stiu si de asta intreb: chiar la 10.000 de euro locul de parcare in subteran nu ar fi profit? :ico3:
1

Arata acest topic

• (125 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou