Investitii diverse De mica anvergura
#1742
Postat 15 iunie 2021 - 14:36
#1743
Postat 23 iunie 2021 - 07:00
#1744
Postat 06 iulie 2021 - 09:19
Era o mizerie de nedescris acolo, cu mașini parcate pe pământ, praf, mizerie, noroi etc.
Sent from my iPhone using Tapatalk
#1745
Postat 07 iulie 2021 - 08:25
Un centru de formare profesională va fi construit cu 5 milioane de lei, bani din fonduri europene, în Parcul Industrial Timișoara, în următorul an. CJ Timiș a predat deja amplasamentul. „Centrul îi va ajuta pe timișeni să-și găsească mai rapid un loc de muncă sau să se reprofileze”, spune președintele instituției, Alin Nica.
Citeaza
În cadrul centrului vor putea fi implicați și elevi și instituțiile de formare a adulților. Proiectul va implica toate instituțiile din domeniul ocupării forței de muncă și formării în zona transfrontalieră. Aici se vor desfășura activități de consiliere în carieră și va aduce doritorii mai aproape de antreprenori locali, așa cum spun reprezentanții CJ Timiș.
Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 6.5 milioane euro, lider de proiect fiind Centrul de formare profesională Szeged, iar Timișul este beneficiar. Proiectul, „Inițiativă comună privind ocuparea forței de muncă” – JEDI, este finanțat prin intermediul programului INTERREG V-A România-Ungaria 2014-2020.
#1746
Postat 20 iulie 2021 - 13:31
Stiti cumva daca se incepe constructia unei noi Maternitati Bega langa Judetean ? Am vazut ca a fost imprejmuita zona din jurul Casei Austria.
Multumesc !
#1747
Postat 20 iulie 2021 - 13:59
https://www.tion.ro/...mentul-1463733/
#1748
Postat 04 august 2021 - 10:01
#1749
Postat 04 august 2021 - 12:12
C. Sagului de la pasaj Petrom la Casa Auto, porțiune dezastru.
16 Decembrie 1989 pe zonele afectate până în Maria.
#1750
Postat 10 august 2021 - 06:12
As banui ca fac sediul organizarii de santier sau chiar un viitor birou de vanzari? Posibil sa vedem ceva blocuri noi pe fosta platforma Guban?!
Si aprppo, nu stiu ce e cu utilajele de constructii expuse in fata cladirii mai inalte? (Am vazut ca toate au abtibild cu UE, ceva fonuri?!...depozitate aproape pe trotuar de 2-3 luni)
Aceasta postare a fost editata de michidutza: 10 august 2021 - 06:19
#1751
Postat 10 august 2021 - 12:50
Și o știre interesantă: Fostul CEO al Kaufland România şi Germania dezvoltă local, în franciză, al doilea cel mai extins lanţ de centre de fitness din Europa. Primele săli de fitness sub brandul Clever Fit vor fi deschise în România în 2022
Citeaza
Clever Fit era în 2019, înainte de pandemie, al doilea cel mai extins jucător din domeniu în Europa şi numărul patru după numărul de membri (aproximativ 1 milion), conform site-ului propriu. Nemţii au continuat însă dezvoltarea şi în pandemie, ajungând la peste 500 de săli dintre care 60 inaugurate în 2021.
„Prima sală o voi deschise în Bucureşti, în 2022. Anul viitor voi inaugura patru unităţi, trei în Capitală şi o alta în Timişoara, iar apoi voi continua cu 3-5 săli pe an. O să deschid eu primele centre, dar caut şi parteneri pentru dezvoltare.“ În Germania, o sală are în medie 1.500 de abonaţi în momentul în care ajunge la maturitate, însă poate ajunge chiar şi la 2.500 în oraşele mari. În România, spune el, e prematur de spus cum vor arăta aceste numere, trebuie deschise primele unităţi şi apoi văzut. „Preţurile în Germania pentru abonamentele la sală sunt sub cele din România. Ele sunt dictate de concurenţă (mult mai acerbă în Occident). Pe cele ce le vom aplica noi nu le-am decis încă“.
#1752
Postat 11 august 2021 - 11:38
Citeaza
”Strategic, magazinul se va situa în centrul istoric al Timişoarei, aproape de zona pietonală din Piaţa Victoriei, astfel având o vizibilitate foarte bună atât pentru localnici, cât şi pentru turişti. Suprafaţa magazinului acoperă aproximativ 80 de metri pătraţi, în care vor fi amenajate separat departamentele de vânzări, achiziţii şi consultanţă clienţi”, declară Kun Norbert, Director de Franciza.
#1753
Postat 17 august 2021 - 10:34
Citeaza
“Suma totală plătită de Tejas Capital Group în prima rundă de finanţare evaluează compania la 87,5 mil. euro. Tejas Capital Group a plătit un premium faţă de valoarea nominală a acţiunilor achiziţionate. Acţionarul Armand Consulting SRL intenţionează ca toate sumele încasate în cazul acestui acord să fie reinvestite pentru finanţarea programului de dezvoltare sustenabilă Restart Energy One”, menţionează compania într-un raport publicat la bursă.
Tranzacţia face parte dintr-o strategie de finanţare în curs alături de un joint venture, cu o finanţare de 500 mil. dolari, din partea companiei americane de consultanţă şi administrare a fondurilor Interlink Capital Strategies, care a fost anunţată în ianuarie 2021. Fondurile vor fi alocate pentru dezvoltarea unor proiecte de energie fotovoltaică de 500 MW. REO ţinteşte de asemenea să instaleze şi să integreze cel puţin 200 de MWh de capacităţi de stocare a energiei regenerabile, scrie Business Review.
În aprilie 2021, Restart Energy One a listat primele obligaţiuni verzi convertibile la Bursa de Valori Bucureşti, în valoare de 16,4 mil. lei (simbol bursier REO26). Bondurile au maturitatea de 5 ani şi o rată anuală a cuponului de 9%, plătibilă semestrial.
#1756
Postat 25 august 2021 - 13:02
#1757
Postat 06 septembrie 2021 - 16:52
MultipleXity ar putea costa de fapt 20 de milioane de euro și va fi gata de tot în 3 ani și ceva. În proiectare de un an

Vă mai amintiți de MultipleXity? S-a discutat foarte mult despre viitorul centru pentru artă, tehnologie și experiment care ar trebui să fie perla TM2023. În urmă cu un an a intrat în proiectare, într-un contract de 300 de zile, iar proiectul ar fi trebuit să ajungă deja la primărie. Nu e gata, iar la lucrările propriu-zise putem doar să visăm.
Marea lucrare de infrastructură pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană, estimată la 12 milioane de euro, a intrat în proiectare încă din vara anului trecut. Primul concurs de soluții din istoria Timișoarei, organizat de Ordinul Arhitecților din România, a fost câștigat de Biroul Individual de Arhitectură Șerban Daniel Lucian din Cluj-Napoca. La sfârșitul lui iulie 2020 a fost semnat și contractul în valoare de 2,96 milioane de lei, cu o durată de nici mai mult nici mai puțin de 300 de zile.
Contractul de 600.000 de euro cuprinde „documentaţia topografică, documentații pentru obținerea avizelor și acordurilor, studii de teren şi expertize tehnice necesare – PAC + POE: Studiu Geotehnic documentații pentru obținerea avizelor, acordurilor și autorizațiilor documentaţii topografice, documentaţii tehnice – D.T. (D.T.A.C.+D.T.O.E.) pentru autorizarea executării lucrărilor de construire – PT + DDE: Proiect tehnic de execuție, detalii de execuţie, plan de sănătate şi securitate în muncă, programul de control al calității și urmărirea aplicării pe șantier a soluțiilor”.
Teoretic, contractul ar fi trebuit predat primăriei în zece luni și un pic, dar suntem cu un picior în toamna lui 2021 și încă nu s-a prezentat nimic. Ceea ce se știe de ceva timp este că MultipleXity va avea două zone, una unde se află Muzeul „Corneliu Mikloși” (unde vor fi făcute câteva transformări – n.r.) și alta unde a fost sediul STPT, chiar pe terenul pe care erau fostele ateliere ale societății de transport public. Reprezentanții primăriei se referă la ele ca Subzona 1 și Subzona 2.
În 2023 s-ar deschide o parte
Deși suntem destul de în urmă, oficialii instituției de pe C.D. Loga cred că partea cu muzeul de transport public va fi deschisă în 2023. Nici măcar pentru această „subzonă” nu este gata documentația și e nevoie și de un aviz ISU, pentru că va fi amenajată curtea, vor fi amenajate toalete și căi de acces.
„Subzona 1 are documentația aproape completă. Mai avem nevoie de un aviz ISU pentru creșterea semnificativă a capacității. Lucrările de amenajare a acestei zone vor începe în prima jumătate a anului viitor, pentru că nu dorim să blocăm proiectele culturale importante care sunt programate aici în toamnă. Estimăm că ele vor dura circa șase luni, deci această subzonă va fi deschisă publicului în 2023”, a precizat Bogdan Marta, consilier personal pe probleme de comunicare al primarului Dominic Fritz.
Vizavi de muzeu, de partea cealaltă a străzii, vor fi lucrări ample. Primăria Timișoara a primit DALI (Documentația pentru Avizarea Lucrărilor de Intervenție), pe care trebuie să-l supună atenției consiliului local. Abia apoi se poate trece la proiectul tehnic, la care teoretic se va lucra trei luni, iar abia apoi se poate face licitația pentru execuție.
De la 12 la 20 de milioane de euro, cu dotări
„Trebuie aprobat în plen, iar apoi se poate începe lucrul la proiectul tehnic, estimat să dureze trei luni. Investiția în Subzona 2 este estimată la circa 20 de milioane de euro, iar timpul de execuție este de trei ani și patru luni. Ne dorim o execuție etapizată, ca să nu blocăm întreaga subzonă pentru o perioadă așa de lungă de timp și să avem unele zone deschise publicului încă din 2023”, a mai explicat Bogdan Marta.
Valoarea estimată a investiției a crescut așadar de la 12 milioane de euro (cât era în dosarul de candidatură al Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană) la 20 de milioane de euro. De unde până unde opt milioane de euro în plus? 30% sunt dotările, mai spun cei din primărie.
„Din dorința de a avea un proiect cât mai complet, în mai s-a format un grup de lucru cu reprezentanții Asociației TM2023 și ai mediului cultural timișorean, astfel încât cerințele pentru spațiile de laboratoare tematice și producție digitală să aibă și o listă cât mai completă de dotări. Dotările ajung la 30% din devizul general. Dacă nu ar fi fost incluse din start în proiect, ar fi cauzat ulterior această suplimentare. Incluzându-le din start, am evitat alte întârzieri și costuri suplimentare care ar fi condus la riscul de deraiere a acestui proiect major pentru anul 2023”, a precizat consilierul personal al primarului.
În mai 2021, când nu se știa clar ce se întâmplă cu Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, care a fost amânată pe 2023 din cauza pandemiei, încă nu se știa că valoarea investiției crește atât de mult. Iar primarul Dominic Fritz „ținea pumnii” ca execuția să înceapă… în toamnă.
„Ținem pumnii ca execuția să poată să înceapă, în toamnă, în iarnă, să putem să realizăm acest centru în etape și să putem avem evenimente acolo chiar și în timpul lucrărilor”, mărturisea primarul Timișoarei în această primăvară.
Aceasta postare a fost editata de raducu: 06 septembrie 2021 - 16:53
#1758
Postat 07 septembrie 2021 - 07:27
30 mil.euro numai sit-ul si apoi alti si alti bani anual
Ultima oară când am fost la un concert la Filarmonica l-au ținut la Vidu si era sala neincalzita. Venise un italian să concerteze pe aici.
...
Cine are idee cat de complicat e să facă un copil un instrument, ani și ani de zile, va privi cu un gust amar cultura asta de happening uri unde se întâlnesc birocrații mafioți cu artiștii ce fac instalații.
De ce nu 50-60 mil euro? Chelului...
Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 07 septembrie 2021 - 07:30
#1759
Postat 07 septembrie 2021 - 19:53