Bastionului "Theresia" (finantarea restaurarii asigurata din fonduri UE) - finalizat
#241
Postat 27 septembrie 2017 - 20:02
#242
Postat 11 mai 2018 - 09:54
Citeaza
În fotografii se poate observa cum pe unul dintre zidurile Bastionului, aflat în centrul Timişoarei, chiar la intrarea în tunel, este prins un indicator care restricţionează înălţimea vehiculelor la 3,3 metri. Însă şoferul TIR-ului nu a ţinut cont de restricţie şi a intrat în tunel, crezând că poate să treacă. A rămas blocat cu partea din faţă şi a fost nevoit să dea cu spatele pentru a putea ieşi.
Din fericire, zidurile Bastionului Theresia nu au avut de suferit.
Sursa: http://www.mediafax....d-foto-17211699
Aceasta postare a fost editata de RB93: 11 mai 2018 - 09:55
#244
Postat 08 februarie 2021 - 12:29
Citeaza
Conducerile Primăriei Timișoara și a Consiliului Județean Timiș au purtat discuții referitoare la lămurirea problemelor aferente proprietății terenurilor de sub clădirile aflate în cadrul Complexului Bastion. Rezolvarea acestei situații este necesară pentru a se putea intabula clădirile.
Vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa, a anunțat că a discutat cu colegul său de partid, viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, în vederea reglementării unor probleme legate de proprietatea Complexului Bastionului Theresia, aceasta fiind împărțită între cele două instituții. De asemenea, o discuție similară a fost purtată și în cazul Centrului Școlar Neveanu.
”O problemă de patrimoniu care nu a fost rezolvată de peste 10 ani, între administrația județeană și administrația timișoreană, a fost subiectul unei întâlniri pe care am avut-o astăzi cu viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără. Am mers împreună la Bastionul Theresia, pentru a discuta pașii următorii și situația din teren. Deși Bastionul a fost modernizat și recepția făcută în 2010, obiectivul nu a fost întabulat, fiind neconcordanțe cu suprafețele de teren, o parte ale CJ Timiș, o parte ale Primăriei Timișoara. Practic, fiecare entitate administrativă deține teren în cealaltă parte: Primăria are teren sub clădirile CJT, inclusiv curtea Bastionului, și invers. O situație asemănătoare este și la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Paul Popescu Neveanu”, unitate administrată de CJ Timiș, dar o cotă din teren este a Primăriei Timișoara”, a anunțat Proteasa.
Problema urmează să fie rezolvată în următoarea perioadă, spune oficialul, iar după un studiu de specialitate se va putea trece la realizarea de schimburi de terenuri. Ulterior, vor fi programate și noi reparații la Theresia.
”Împreună cu viceprimarul Cosmin Tabără am stabilit că în perioada imediat următoare vor începe studiile topografice și se va face un raport de evaluare, atât la Bastion, cât și la Centrul Neveanu. Când acestea vor fi gata, se va face intabularea Bastionului și vom face unele lucrări de modernizare și reparații, în perspective anului 2023, când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană”, a mai anunțat Proteasa.
deBanat
#245
Postat 08 februarie 2021 - 20:18
#246
Postat 08 februarie 2021 - 20:24
#247
Postat 08 februarie 2021 - 21:02
#248
Postat 08 februarie 2021 - 21:05
Sent from my iPhone using Tapatalk
#250
Postat 14 martie 2021 - 17:03
Bucata de bastion din Mărăști va fi totuși galerie de artă. Primăria vrea bani de la București
Bucata din bastion pe care Sanda Greblă voia să o transforme în galerie de artă revine în atenția publică. Reprezentanții primăriei vor să ia bani de la Institutul Național al Patrimoniului pentru proiect, contribuția primăriei fiind de 10%, plus cheltuielile neprevăzute.
Fragmentul din Cetate uitat de primărie în toți acești ani se întinde pe 213 metri pătrați, iar prima licitație a fost pornită în 21 octombrie, cu câteva zile înainte ca primarul Fritz să depună jurământul. Deși anunțaseră că anulează licitația pentru proiectarea viitoarei galerii de artă din zidul cetății din Piața Mărăști, reprezentanții primăriei au mers până la urmă mai departe. Aceasta după ce și-au amintit, în vara anului trecut, că bucata din bastion invadată de buruieni este a municipalității.
„Imobilul, cu o suprafață construită la sol de 213 mp, a fost solicitat de către comunitate să fie reabilitat și astfel redat circuitului socio-cultural. (…) Se propun lucrări de reparații și consolidare, pentru punerea în siguranță a imobilului”, se arăta în caietul de sarcini.
Administrația Robu a pus la bătaie 113.778 lei cu tot cu TVA încă de la prima procedură, cea din octombrie. După anulare, s-a decis că se merge prin încredințare directă. Administrația Fritz a publicat anunțul în SEAP în 5 februarie, cu doar cinci zile termen de depunere. Suma a fost identică: 113.778 lei cu tot cu TVA. În 13 februarie, reprezentanții PMT anunțau că s-a finalizat procedura, iar lucrarea ar fi fost atribuită către SC Novartis SRL, la puțin peste 88.893 de lei, adică puțin peste 18.000 de euro.
Oficialii PMT spun că vor să obțină finanțare de la Institutul Național al Patrimoniului, prin Timbrul Monumentelor Istorice – Subprogramul 2, Proiectare (elaborarea documentațiilor tehnice pentru intervenții asupra monumentelor istorice). Pentru fiecare proiect se pot obține cel mult 140.000 de lei.
Municipalitatea a depus proiectul deja, iar INP a cerut completări, care trebuie să fie trimise până în 18 martie. Primăria trebuie să aibă o hotărâre de consiliu local pentru „aprobarea contribuției proprii de 10% din finanțarea solicitată, în cuantum de 8.220 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului”. Aleșii trebuie să își dea acordul și pentru acoperirea cheltuielilor conexe ce pot apărea pe durata realizării proiectului. În cazul în care PMT își poate asigura finanțarea de la Institutul Național al Patrimoniului, atunci documentația trebuie să fie gata cel târziu în 31 octombrie 2021.
#252
Postat 17 februarie 2023 - 19:40
Citeaza
Valoarea lucrărilor este de 1,6 milioane de lei.
”Am emis ordinul de începere a lucrărilor pentru amenajarea și mobilarea centrului de informare turistică și a spațiului multifuncțional pentru activități culturale din incinta acestei embleme a municipiului și a județului nostru. Finanțarea în valoare de peste 1,6 milioane de lei +TVA, obținută pentru programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, vine în timp util pentru ca activitățile ce urmează a fi desfășurate pe întreg parcursul anului să poată fi găzduite în condiții optime”, a anunțat Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș.
Consiliul Judeţean Timiş pregătește acest cadru ultramodern și versatil în care operatorii culturali să poată organiza evenimente sau expoziții menite să facă din Timișoara un reper și o destinație de top la nivel european, a mai anunțat oficialul.
#253
Postat 18 februarie 2023 - 07:14
Info-centrul turistic al primariei de pe Alba Iulia a intrat si el in renovari in acest an. Nu stiu daca-s gata renovarile la aceasta ora?
#254
Postat 18 februarie 2023 - 07:45
(OT)Legat de Infocentrul turistic de pe str. Alba Iulia, am intrat ieri pentru a lua niște prospecte, nu am observat nimic schimbat la el, nici din interior, dar nici din exterior.
Aceasta postare a fost editata de Janto A.: 18 februarie 2023 - 07:46
#255
Postat 18 februarie 2023 - 08:57
Un articol din 1 februarie ac gasit la prima "strigare"...
https://timisplus.ro...and-in-santier/
LE Am ramas placut surprins ca trotuarul format din placi si spart pe partea cu Facultatea de Stomatologie A FOST REPARAT. Insa "tunelul" pietonal de pe aceeasi parte este inchis complet pentru repararea podelelor care erau si ele multe rupte. Problema e ca atunci cand ajungi la tunel si constati ca nu poti trece, ai doua variante: ori te intorci, ori mergi prin tunelul masinilor ceea ce este foarte riscant. Poti fi agatat de o masina mai lata...
#256
Postat 18 februarie 2023 - 10:07
Epicentrul cutremurului de data aceasta fiind "cultura" !
Aceasta postare a fost editata de michidutza: 18 februarie 2023 - 10:08