STP Timișoara Forum: Bastionului "Theresia" - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (13 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bastionului "Theresia" (finantarea restaurarii asigurata din fonduri UE) - finalizat Evaluare topic: -----

#161 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 04 iunie 2011 - 18:16

Bastionul vazut de sus dupa renovare.

Imagine postata

Sursa: PrimariaTM
0

#162 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 05 iunie 2011 - 20:46

Superba imaginea :rad_masa: .
0

#163 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2361
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 05 iunie 2011 - 21:33

Imaginea este reusita...putem macar din avion sa vedem cum arata..bastionul. Initial era vorba sa faca si pe acoperis ceva terase...ar fi si priveliste...dar se pare ca s-a renuntat la idee..Daca o lasa asa..in cativa ani vegetatia va recuceri totul...si iar vom privi..buruieni si balarii...revarsate.. Nu stiu de ce edilii nostrii evita varianta cu terase puse putin la inaltime..din amintirile parintilor mei si magazinul Bega avea in primii ani cand a fost dat in folosinta terasa la ultimul etaj, apoi s-a renuntat la ea...
0

#164 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 05 iunie 2011 - 21:34

Mie-mi place cum se vede axa sud-nord, tocmai de dincolo de Liceul de Muzica pana la Punctele Cardinale. Daca era aceasta axa in linie cat de cat mai dreapta, era si mai bine...
Se vede pana si din avion ca Popa Sapca trebuia largita de mult (preventiv macar) la 4 benzi, inclusiv si viaductul, dar s-a tot mizat pe Calea Aradului, si astfel s-a ajuns ca ambele sa fie sufocate la anumite ore...iar in momentul deschiderii santierului pe Popa Sapca si la viaduct, va fi prapad...
0

#165 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10593
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 06 iunie 2011 - 00:44

Bastionul vazut de pe... bicicleta, folosita evident in scop artistic :rad_masa:

0

#166 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 06 iunie 2011 - 07:00

Vezi postareaBogdanTm, la 05 iunie 2011 - 21:33, a spus:

Imaginea este reusita...putem macar din avion sa vedem cum arata..bastionul. Initial era vorba sa faca si pe acoperis ceva terase...ar fi si priveliste...dar se pare ca s-a renuntat la idee..Daca o lasa asa..in cativa ani vegetatia va recuceri totul...si iar vom privi..buruieni si balarii...revarsate.. Nu stiu de ce edilii nostrii evita varianta cu terase puse putin la inaltime..din amintirile parintilor mei si magazinul Bega avea in primii ani cand a fost dat in folosinta terasa la ultimul etaj, apoi s-a renuntat la ea...

Si eu tin minte ca spuneau si de niste "alei" de promenada, de terase pe "acoperis". Si in aceasta imagine se vad palcuri de vegetatie mai rasarite, ori daca nu va umbla nimeni pe sus sa mai tunda cei de tuns, vom ajunge exact acolo unde am fost, precum ai spus...

Da, si magazinul Bega avea o terasa faina insa mi-aduc aminte si de niste incidente cand se imbata cate unul si arunca de sus cu sticle sau scrumiere, nu neaparat cu multe, e deajuns cu cate una pe saptamana sau pe luna, ori nu se putea prevedea cine are de gand sa arunce si sa i se interzica accesul pe terasa. La un moment dat cred ca s-a pus si o plasa pe margine de vreo doi metri inaltime dar se putea arunca peste ea...Terasa se afla pe partea cu Continentalul iar pe jos era (si este) trotuar lat si oricand puteau cade cuiva in cap obiectele aruncate...

Excelent si filmuletul Doppler si ideea de a filma de pe bicicleta.
Ca fapt pozitiv, sunt cele doua noi cai de acces catre "curtea" bastionului.
Ca semn de intrebare, care ar fi rolul celor nenumarate pante din curte si daca in mijlocul curtii exista si spatii in subteran pentru ca se pare ca ar fi ceva?...

Aceasta postare a fost editata de mile: 06 iunie 2011 - 07:14

0

#167 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 06 iunie 2011 - 07:49

Vezi postareaDoppler, la 06 iunie 2011 - 00:44, a spus:

Bastionul vazut de pe... bicicleta, folosita evident in scop artistic :rad_masa:

In minutul 4:07 trece cu biciclete peste spatiul verde! :uimit2:
0

#168 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP

Postat 06 iunie 2011 - 15:41

Filmuletul este superb realizat, iar alegerea Kaiser Walzer pentru coloana sonora mai mult decat inspirata...asteptam sa faci si episodul doi..cu decaderea claridirilor imperiale si a cartierelor istorice...si cu coloana sonora formata din manele..ai putea asa face un clip...Banatul de ieri..provincie imperiala..banatul de azi..judet al rromaniei.. :rad_masa:
0

#169 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30167
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 06 iunie 2011 - 16:17

Vezi postareaChagall, la 06 iunie 2011 - 07:49, a spus:

In minutul 4:07 trece cu biciclete peste spatiul verde! :rad_masa:

De fapt e minutul 2:33. 4:07 are tot clipul. :uimit2:
0

#170 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 06 iunie 2011 - 16:51

Da, chiar ca... :rad_masa:
0

#171 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 06 iunie 2011 - 19:23

Vezi postareaChagall, la 06 iunie 2011 - 07:49, a spus:

In minutul 4:07 trece cu biciclete peste spatiul verde! :beer2:

Ceea ce nu este interzis, este permis... :rad_masa:

Scuze, nu imi sta in fire sa calc iarba mai ales cu bicicleta, cred ca am cautat o scurtatura...

Vezi postareaBogdanTm, la 06 iunie 2011 - 15:41, a spus:

Filmuletul este superb realizat, iar alegerea Kaiser Walzer pentru coloana sonora mai mult decat inspirata...asteptam sa faci si episodul doi..cu decaderea claridirilor imperiale si a cartierelor istorice...si cu coloana sonora formata din manele..ai putea asa face un clip...Banatul de ieri..provincie imperiala..banatul de azi..judet al rromaniei.. :uimit2:

Noroc ca am descoperit editorul Youtube, ca altfel, cu PC-ul meu antic, nu puteam edita filme HD. Pt coloana sonora trebuie sa ma limitez la ce ofera Youtube, chiar ma gindesc ce as putea sa pun ca fond sonor pt graffiti-urile de pe cazarma U...

:beer2: Probabil pt ca era duminica nu era nimeni in zona, gorile sau vizitatori.

Aceasta postare a fost editata de Doppler: 06 iunie 2011 - 20:09

0

#172 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09

Postat 06 iunie 2011 - 19:36

Frumos clipul. Cand am incercat si eu sa trec cu bicicleta pe acolo s-au luat doua gorile de mine... :rad_masa: (bine, era imediat dupa deschidere, acum nu cred ca mai are nimeni treaba - de altfel ca in toate domeniile).
0

#173 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP

Postat 06 iunie 2011 - 20:06

Ups...sa nu dam idei pasionatilor de "desene"...ne trezim imediat cu bastionul cu textura de ghetto...si desigur vom fi linistiti de alesii nostrii ca oricum e in garantie...
0

#174 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 06 iunie 2011 - 20:11

Vezi postareaBogdanTm, la 06 iunie 2011 - 20:06, a spus:

Ups...sa nu dam idei pasionatilor de "desene"...ne trezim imediat cu bastionul cu textura de ghetto...si desigur vom fi linistiti de alesii nostrii ca oricum e in garantie...

Mai mult ma ingrijoreaza perspectiva de a nu se face curatenie, geamurile sa fie murdare si prafuite.
0

#175 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP

Postat 06 iunie 2011 - 20:29

Ce sa mai zic de curatenie...ma doare sufletul cand ma gandesc ca in maxim 2-3 ani vegetatia se va revarsa din nou de pe acoperis... :rad_masa: Si peste 5 ani cand vom trece pe acolo ne vom intreba "cand a fost renovat"?? Pentru ca nu se va mai vedea nimic...dar au fost niste fonduri europene care trebuiau 'tocate'
0

#176 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09

Postat 06 iunie 2011 - 21:35

Acoperisul la Bastion a fost cazut de cel putin 3 ori pana acum - asta doar cat am vazut eu. Ma refer la stratul gros de var/chit de deasupra intrarii de pe partea stanga, care se uda (?!) si cade aproape dupa fiecare ploaie mai zdravana.
0

#177 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 06 iunie 2011 - 21:47

Toata apa de ploaie trebuie sa se scurga undeva, nu?
0

#178 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10

Postat 08 iunie 2011 - 16:56

Nu stiu cati dintre voi ati observat ca deasupra fiecarei usi se afla o placa de metal si niste picturi reprezantant harti/orasul in ani demult apusi . Asa ca pozele acestea sunt pentru voi , unele din picturi mi s-au parut foarte itneresante :welcome:

Eu Cu Ideea/redimensionarea/postarea pe forum iar Viktor cu pozele , ii multumim pe aceasta cale .

Din pacate , mai erau si pe partea cealanta de bastion ( pe partea cu clinica ) dar nu am apucat sa le facem poze , iar unele dintre ele par sa se repete .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P1819_07-06-11.jpg
  • Imagine atasata: P1820_07-06-11.jpg
  • Imagine atasata: P1821_07-06-11.jpg
  • Imagine atasata: P1822_07-06-11.jpg
  • Imagine atasata: P182301_07-06-11.jpg
  • Imagine atasata: P1823_07-06-11.jpg
  • Imagine atasata: P1824_07-06-11.jpg
  • Imagine atasata: P1817_07-06-11.jpg
  • Imagine atasata: P1818_07-06-11.jpg

Aceasta postare a fost editata de Raoul94: 08 iunie 2011 - 17:00

0

#179 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6118
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 16 iunie 2011 - 14:47

Mesteceni - Bastion:

Citeaza

sursa
0

#180 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP

Postat 12 iulie 2011 - 00:06

Bastionul de 10 milioane de euro inaugurat de Elena Udrea: fân şi plante uscate în loc de spaţiu verde

Autorităţile care gestionează Bastionul din Timişoara nu pierd nicio ocazie să se umple de penibil. Plante uscate, fân crescut pe terasă şi spaţii neîngrijite sunt doar câteva elemente ale unei imagini dezolante din Bastion.

Bastionul din Timişoara a fost inaugurat cu mare fast la începutul lunii noiembrie a anului trecut. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a venit personal la Timişoara pentru a tăia panglica.

„Cu siguranţă că va atrage mulţi turişti. Este un exemplu de bună practică în folosirea fondurilor europene. Cred că va fi de mare succes şi propun ca autorităţile locale să se dedice promovării acestui obiectiv. Noi îl vom promova la nivel naţional”, spunea atunci Elena Udrea. La mai bine de jumătate de an de la finalizarea investiţiei, autorităţile locale nu numai că nu au reuşit să anime zona şi să închirieze spaţiile pentru dezvoltarea zonei, dar au reuşit şi să îşi bată joc de un proiect european de 10 milioane de euro, dintre care jumătate au fost bani europeni.

Nepăsare crasă

Toţi cei care sperau că Bastionul din Timişoara va deveni un obiectiv reprezentativ pentru zona de Vest a ţării s-au dezumflat rapid. Zona arată jalnic. În partea de clădire care aparţine Primăriei Timişoara este cea mai gravă situaţie.

Chiar pe partea cu bulevardul locul gazonului verde şi tuns „la milimetru” este luat de fânul crescut la întâmplare. Prin iarba înaltă, crengile uscate căzute din copaci şi dozele de bere sau pachetele cu ţigări sunt nelipsite. Pomişorii, plantaţi pentru a înfrumuseţa zona, s-au uscat întregind peisajul horror. Cireaşa de pe tort este însă pe terasa deasupra Bastionului. Locul în care ar fi trebuit să fie gazon verde şi tuns creşte fân. „Nu s-a întreţinut spaţiul fiindcă nu s-a recepţionat lucrarea tocmai pentru că nu s-a realizat bine proiectul din punctul de vedere al spaţiului verde”, a spus viceprimarul Adrian Orza.

În partea de clădire a Consiliului Judeţean situaţia este puţin mai bună: gazonul este verde şi are aspect de „viu”. „Cornus Florida” şi alte specii de arbuşti ornamentali s-au uscat însă şi aici. „Lucrările la Bastion sunt încă în garanţie. Vor fi refăcute zonele peisagere de către firma care a executat lucrarea”, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Timiş, Jana Lavrits.

Discotecă de fiţe în numele culturii

Chiar dacă proiectul european prevede ca Bastionul să fie dedicat activităţilor culturale, în clădire funcţionează cu succes discoteca de fiţe Zambara, sub paravanul unui „centru de pregătire pentru tineret”. „Tineretul nu are voie într-o discotecă?”, este poziţia şefului CJT.

sursa: adevarul.ro
0

Arata acest topic

• (13 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »