STP Timișoara Forum: ISHO - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ISHO Business, Rezidential&Hotel (Faza1-ongoing, Faza2-in proiect) Evaluare topic: ***** 13 Voturi

#781 Useril este offline   Ebi 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 309
  • Inregistrat: 08 septembrie 15

Postat 14 mai 2018 - 07:14

Pentru ca in Romania cei de la parter si etajul 1 nu plateau intretinerea liftului (pentru ca nu-l foloseau, usa fiind chiar blocata la et.1), iar liftul se strica des si se repara rar sau deloc. Plus ca la ultimul etaj ploua in casa. Asa ca toata lumea voia etaje inferioare, nu cu perspectiva. Sa nu mai zicem ca nici apa nu urca cateodata la etajele superioare. Treaba asta s-a imprimat in ADN-ul romanilor desi nu mai are nici o legatura cu realitatea, la fel ca "imi cumpar TDI".
4

#782 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ
  • Postari: 431
  • Inregistrat: 21 martie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Desgin interior, Tenis, Sala, Calatorii, Natura, etc

Postat 14 mai 2018 - 08:24

Inteleg si da, aveti amandoi dreptate cu ceea ce spuneti. Din cate am inteles de la reprezentantii Isho, pviitorii proprietari si-au indreptat atentia spre etajele superioare datorita privelistii si a altor avantaje, insa cu cat este etajul mai sus, cu atat si pretul este mai sus. Pe langa priveliste, la etajele superioare mai beneficiezi si de liniste, lipsa mustelor si a tantarilor, etc. Isho fiind un proiect modern, nu cred ca se pune problema sa vina greu apa la etajele superioare.
1

#783 Useril este offline   Elphax 

• Membru activ
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 18 aprilie 15

Postat 14 mai 2018 - 09:32

sunt oameni care prefera mai jos si din alte motive - in primul rand rau de inaltime ( nu glumesc, cunosc cazuri) , frica de a urca pe jos daca nu functioneaza liftul ( mai ales persoane mai in varsta sau care se deplaseaza mai greu), dorinta de a vedea mai bine strada, masina parcata, copilul care se joaca afara etc
1

#784 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 14 mai 2018 - 09:39

Cred ca se pot gasi avantaje si dezavantaje in ambele variante, depinde de preferinte. La Isho nu se va ramane fara curent pentru ca au alternatoare care in cazul in care exista o pana de curent, ele sa functioneze in continuare. Masinile vor fi parcate la subteran, deci nu trebuiesc pazite de pe balcon, fiind si un avantaj parcarea la subteran (de ex, iarna nu trebuie dezapezita si incalzita masina). Oricum, cred ca o persoana se gandeste la toate aspectele inainte de a decide achizitionarea unui apartament (amplasament, facilitatii, costuri, rentabilitate, etc). Riverside U1 are termen de finalizare Oct 2018 si sper sa faca tot posibilul sa termine pana atunci blocul pentru ca sunt tare curios sa vad cum vor amenaja parterul si casa scarii.
0

#785 Useril este offline   glasspainter 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 17 aprilie 18

Postat 16 mai 2018 - 22:56

Vezi postareaPaul2, la 05 mai 2018 - 10:55, a spus:

Eu am semnat promisiunea de vanzare cumparare in Ianuarie 2018 si scrie clar ca termenul de finalizare a apartamentului ete Dec 2018, dezvoltatorul rezervandu-si dreptul de a preungi termenul cu 90 zile, ceea ce inseamna aprilie 2019. Poate ca nu o fi aprilie 2019, dar eu nu ma grabesc nicaieri. De asemenea, in promisiune se specifica faptul ca dezvoltatorul anunta in scris viitorii proprietari cu eventualele depasiri ale termenelor iar proprietarii pot sa decida daca mai asteapta sau doresc sa primeasca avansul inapoi integral ceea ce mi se pare fair play.

Super fair play! iti dau banii inapoi dupa ce i-au folosit un an jumate si si-au facut treaba cu ei :-)

Vezi postareaPaul2, la 14 mai 2018 - 09:39, a spus:

Cred ca se pot gasi avantaje si dezavantaje in ambele variante, depinde de preferinte. La Isho nu se va ramane fara curent pentru ca au alternatoare care in cazul in care exista o pana de curent, ele sa functioneze in continuare. Masinile vor fi parcate la subteran, deci nu trebuiesc pazite de pe balcon, fiind si un avantaj parcarea la subteran (de ex, iarna nu trebuie dezapezita si incalzita masina). Oricum, cred ca o persoana se gandeste la toate aspectele inainte de a decide achizitionarea unui apartament (amplasament, facilitatii, costuri, rentabilitate, etc). Riverside U1 are termen de finalizare Oct 2018 si sper sa faca tot posibilul sa termine pana atunci blocul pentru ca sunt tare curios sa vad cum vor amenaja parterul si casa scarii.

Eu am inteles ca in toamna lui 2018 e planificata livrarea primului bloc U, livrare care ar fi trebuit sa se intample in vara. E cam greu de crezut ca A-ul se va da in folosinta in primavara lui 2019, dar cine stie? O fi posibil.

Iar chestia cu alternatoarele mi se pare basm :-)
1

#786 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 17 mai 2018 - 06:14

Nu o sa cer banii inapoi daca nu este gata in primavara li 2019 si termenul de predare la U1 este Octombrie 2018. Faza cu alternatoarele ramane de vazut. Nu inteleg unde este problema cu aceste termene decalate pentru ca viitorii proprietari nu isi fac griji de acest aspect. Unii dintre noi pote chiar ne bucuram ca dureaza mai mult pana la predarea apartamentului pentru ca avem sansa sa economisim mai mult, iar creditul la banca sa fie mai mic.

Aceasta postare a fost editata de Paul2: 17 mai 2018 - 06:37

0

#787 Useril este offline   Claudiu1212 

• Membru activ
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 14 mai 18

Postat 17 mai 2018 - 07:00

Vezi postareaglasspainter, la 16 mai 2018 - 23:05, a spus:

Eu am inteles ca in toamna lui 2018 e planificata livrarea primului bloc U, livrare care ar fi trebuit sa se intample in vara. E cam greu de crezut ca A-ul se va da in folosinta in primavara lui 2019, dar cine stie? O fi posibil.

Si daca pun alternatoarele alea, cand se vor strica nu o sa le mai repare nimeni, sunt multe asociatii de locatari de "lux" unde abia se strang 10 lei pentru lucrari marunte. Portarul, spalatul geamurilor de catre firma constructoare si intretinerea gazonului din parc sunt doar vise frumoase, nu se vor realiza cat timp proprietarii sau chiriasii nu vor platii firme specializate.
0

#788 Useril este offline   Deathwish86 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 19 martie 18

Postat 17 mai 2018 - 07:35

Desi vorbesc din postura unui viitor locatar, subscriu la cele de mai sus. Si eu mi-as dori sa se concretizeze toate promisiunile, dar trebuie sa fim realisti.
Din punctul meu de vedere ISHO trebuia sa prezinte foarte clar, sau macar ca idee, la ce costuri ne supunem pentru intretinerea "cartierului". Astfel cred ar mai fi triat dintre cei care sunt interesati doar de apartament, nu si de ce e in jurul lui (ex cei care planuiesc sa-l dea in chirie, dar nu numai).
Nu stiu, ramane de vazut, din punctul meu de vedere ambele scenarii raman la fel de viabile: sa fie totul foarte bine, sau sa fie foarte dezamagitor.

LE: Parerea mea e ca foarte mult conteaza gradul de implicare pe care-l vor avea cei de la ISHO, aici se poate inclina balanta intr-o parte sau in alta. Cred (sau mai bine zis, sper) ca cel putin in primii ani, pana va fi gata complexul, si pentru a-si putea pastra imaginea de cartier de lux pentru viitori potentiali clienti, cei de la ISHO sa impuna o anumita conduita si rigurozitate.

Aceasta postare a fost editata de Deathwish86: 17 mai 2018 - 07:41

0

#789 Useril este offline   glasspainter 

• Membru începător
  • Pip

Postat 17 mai 2018 - 07:45

Banca nu plateste banii in momentul semnarii? Termenul imprumutului este stabilit de la inceput, deci nu vad unde e avantajul de a avea apartamentul mai tarziu.
0

#790 Useril este offline   Deathwish86 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 17 mai 2018 - 07:47

Creditul la banca se face dupa ce se emite CF pe apartament, deci dupa ce e finalizat (sau in curs de finalizare).
0

#791 Useril este offline   glasspainter 

• Membru începător
  • Pip

Postat 17 mai 2018 - 08:00

Proprietarului nu i se spune nimic dincolo de datele apartamentului sau. Si nici alea toate. Mie mi s-ar parea normal ca odata ce ai contractat apartamentul sa-ti puna la dispozitie toate informatiile proiectului, cel putin cele referitoare la elementele comune ale cladirii, si acestea sa apara in contract, nu doar sa fie spuse. Vorba celor de la Owners at ISHO - s-au platit banii dar nu stii ce vei gasi la final. Traiesti cu speranta.

Daca eu contractez un apartament al carui pret, in momentul semnarii, intra in TVA de 5% dar banca nu plateste decat dupa 18 luni, cand se emite CF-ul, pretul va fi cel din momentul platii si poate sari la TVA de 20%. Nu mi-ar fi indiferent acest salt.

Isho trebuie sa livreze U1 la termenele specificate în contract, altfel trebuie sa plătească daune. Cine nu și-a negociat contractul și a acceptat un termen nedefinit de livrare sa aștepte mult și bine. Unii clienți au date ferme în contract cu despăgubiri specificate în caz de întârziere. Asta nu tine de ISHO, tine de educația financiara a clienților.
În al doilea rand, dobânzile vor merge pe termen mediu în sus iar leul se va devaloriza fata de euro, deci fiecare zi de întârziere înseamnă un preț mai mare pentru apartament și un cost mai mare al creditului.
0

#792 Useril este offline   Deathwish86 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 17 mai 2018 - 08:41

Vezi postareaglasspainter, la 17 mai 2018 - 08:06, a spus:

Daca eu contractez un apartament al carui pret, in momentul semnarii, intra in TVA de 5% dar banca nu plateste decat dupa 18 luni, cand se emite CF-ul, pretul va fi cel din momentul platii si poate sari la TVA de 20%. Nu mi-ar fi indiferent acest salt.

PSD...
Eu fix in saptamana in care a trebuit sa dau avansul si-a dat demisia Tudose si a sarit euro la aproape 4.7 RON :))
0

#793 Useril este offline   glasspainter 

• Membru începător
  • Pip

Postat 17 mai 2018 - 09:55

Vezi postareaDecebal, la 17 mai 2018 - 08:12, a spus:

Isho trebuie sa livreze U1 la termenele specificate în contract, altfel trebuie sa plătească daune. Cine nu și-a negociat contractul și a acceptat un termen nedefinit de livrare sa aștepte mult și bine. Unii clienți au date ferme în contract cu despăgubiri specificate în caz de întârziere. Asta nu tine de ISHO, tine de educația financiara a clienților.
În al doilea rand, dobânzile vor merge pe termen mediu în sus iar leul se va devaloriza fata de euro, deci fiecare zi de întârziere înseamnă un preț mai mare pentru apartament și un cost mai mare al creditului.

Pai nu au cum sa livreze la timp. Am inteles ca U1 trebuia livrat in iulie si au mutat livrarea in toamna. Deci sa inteleg ca au deja daune de platit catre unii?
0

#794 Useril este offline   Decebal 

• Membru activ
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 27 iunie 17

Postat 17 mai 2018 - 11:06

Conform contractului, au voie sa împingă livrarea pana în octombrie. Aceasta clauza e valabila pentru toți clienții. Deci nu trebuie sa plătească despăgubiri.
1

#795 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 17 mai 2018 - 13:26

În mare parte avei dreptate cu ceea ce spuneți, însă eu ca viitor proprietar o să apelez la credit din partea băncii doar cu 1 lună înainte de a fi gata apartamentul si sunt dispus sa îmi asum eventualele fluctuații valutare.
În ceea ce privește negocierea contractului cu cei de la Isho, va spun ca nu este posibil si nu sunt dispuși să negocieze, sounandu-ti ca daca nu îți convine ești liber să cumperi în altă parte ca ei nu duc lipsă de clienți.
Cred că cine a semnat promisiunea si a dat avans a calculat foarte clar ce riscuri își asumă si le asumă până la final.
Cred că administrația spatiilor verzi, lifturi, etc va fi făcută ca la carte pentru că știu că Dl. Ovidiu Sandor tine la aceste aspecte foarte mult.
Cred însă că va depinde foarte mult administrarea ansamblului de deschiderea proprietarilor de a achita taxa de administrare, care sper sa nu fie una astronomică.
De ex, la Origami Residence unde sunt în jur de 16 apartamente, taxa de administrare vine cam 300-350 lei/luna pentru un apartament de 90 mp utili..Se calculează pe mp util.
La isho fiind mai multe apartamente sper sa nu depășească 50€ taxa de administrare.
-1

#796 Useril este offline   nabucodonosor19 

• Membru activ
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 11 mai 16

Postat 17 mai 2018 - 15:06

La vreo 500 de apartamente ma gandesc ca nu are cum sa fie mult administrarea unui parc si a unor alei...
Plus ca apartamentele ar trebuie sa fie foarte economice, centralele comune, izolarea, deci cumva sper sa se compenseze cele 2
0

#797 Useril este offline   Deathwish86 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 17 mai 2018 - 15:10

De pe pagina de FB a ISHO https://www.facebook...565414227185314
0

#798 Useril este offline   Doome27 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 04 octombrie 17

Postat 17 mai 2018 - 15:27

Paul, fara suparare, esti angajat ISHO? Mi-e greu sa cred ca un cumparator poate sa aiba opiniile astea 100% in favoarea dezvoltatorului si mereu cu scuze gasite tot lui. E ciudat. Sa nu mai zic de apelativul "dl Ovidiu Sandor"...parca e prea mult :)
Am avut si eu o discutie cu "consultantii" isho chiar la inceput cand au inceput sa vanda apt in prima cladire U. Existau de atunci discounturi in functie de modalitatea de plata si cuantumul avansului. Arogante de genul "daca nu va convine mai sunt o gramada de doritori" e reteta sigura spre esec.

Aceasta postare a fost editata de Doome27: 17 mai 2018 - 15:28

5

#799 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30202
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 17 mai 2018 - 18:04

Vezi postareaglasspainter, la 16 mai 2018 - 23:05, a spus:

In primul nu cred ca e corect spus alternator, ci mai de graba generator, alternator fiind un termen folosit in domeniul auto. Si da, e greu de crezut ca partea de apartamente sa aiba asa ceva, poate doar cea de birouri.
3

#800 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 17 mai 2018 - 18:59

Din motive de siguranta ar putea sa fie vorba de un UPS + generator pentru ascensoare, hidrofoare, centrala termica si iluminatul pe scari.
0

Arata acest topic

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou