STP Timișoara Forum: ISHO - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ISHO Business, Rezidential&Hotel (Faza1-ongoing, Faza2-in proiect) Evaluare topic: ***** 13 Voturi

#3621 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 448
  • Inregistrat: 09 mai 19

Postat 11 martie 2021 - 11:37

Da, ai dreptate cu tva-ul, am corectat. Cresterea de curs in raport cu legea noastra de 450.000 ron, va produce un efect "frumos" in care dezvoltatorii vor incepe sa construiasca cutii de 40mp2 pentru a se incadra in TVA 5%.

Preturile sunt mari spre foarte mari, dar din pacate nu doar la ei. Sunt cam apropiate preturile intre toate firmele serioase ce construiesc in Timisoara. Din pacate nu sunt prezentate preturile pe internet si te lovesti de "cere o oferta". Va spun sigur ca ofertele sunt cam preturile de la ISHO, in unele cazuri chiar mai mari. Din pacate nu am regasit la nici macar un dezvoltator materialele de aici. Imi place ca atunci cand imi comunica frumos si dragut pretul sa incep cu intrebarile de materiale (ex. parchetul? laminat...geamurile? nu stim exact...nu e cam exagerat pretul pentru ce materiale oferiti?...asta e piata din prezent etc. Puteti incerca asta, e chiar amuzant daca aruncati sageti cu intrebari pertinente.

Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 11 martie 2021 - 11:40

1

#3622 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ
  • Postari: 844
  • Inregistrat: 27 februarie 18

Postat 11 martie 2021 - 14:26

Chiar si cu creșterea plafonului de la anul, suprafețele vor scădea, dacă vor tot avea loc ajustări de 2-3 la sută pe an pe curs ,iar cum dezvoltatorii umfla prețul si mai îl si exprima în euro, va fi greu de încadrat la un credit de exemplu, de unde vine totuși o mare parte din cerere .
Nu vreau să mă gandesc cum ar fi arătat ..pretențiile la chirii (de vânzare nici nu le-ar mai fi scos) a celor cu apartamente vechi dacă în Timișoara nu s-ar fi construit mii de apartamente noi si daca nu ar fi posibilă extinderea în jur (dacă am avea dealuri de ex, ca în jurul Cj)
Prin 2015-2017 astea noi chiar au fost o alternativă la ale vechi. Acum mai greu.

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 11 martie 2021 - 14:29

1

#3623 Useril este offline   Alex_ 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 08 februarie 17
  • Sexul:nespecificat

Postat 13 martie 2021 - 11:50

Vezi postareaDorin55, la 10 martie 2021 - 23:58, a spus:

Scara RA 140 apartamente - 2 lifturi

Cel mai important factor e confortul fizic si nu cel vizual ( un factor subiectiv de altfel), din punctul meu de vedere, dar fiecare alege ce doreste.

Corect, iar in RA accesul catre ambele lifturi se face nu din lobby-ul de la parter,m cum ar fi si normal si unde exista suficient spatiu, ci de pe un coridor ingust inghesuit in spatele lobby-ului. 140 de ap x 2 pers (medie) = 300 de pers ce se inghesuie sa rupa usa la 7-7:30-8 dimineata, pe un coridor de 1,5 m latime dosit in spatele lobby-ului.
Evident ca liftul din lobby deserveste doar partea de piscina / gym.
Apropo de asta, sunt curios daca locatarii vor avea macar ceva discount la piscina / gym, cu care s-a facut reclama de parca ar fi fost destinate doar locatarilor.

Sent from my iPhone using Tapatalk
1

#3624 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30180
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 13 martie 2021 - 12:38

Cam putine doua lifturi la atatea apartamente... Blocurile acelea turn (6 la numar) cu doua scari din Calea Sagului, construite pe vremea lui Ceausescu, au 2 lifturi la 88 de apartamente si un fel de pasaj printr-o curte interioara ce face legatura intre scari, la fiecare etaj (a stat bunica mea acolo ani buni, deci nu scriu din auzite). Daca un lift nu mergea, puteai trece in scara vecina.
1

#3625 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 13 martie 2021 - 13:25

Asa este.
Eu am umblat la turnurile similare peste drum de Romstal pe Torontalului si acolo incepand de la etajul 5 (sau6) pana la 10 era acea pasarela interioara de trecere de la o scara la alta.
Dar si daca stateai la etajul 4 sau 3-2 si nu mergea liftul, urcai cu liftul pe scara cealalta pana la etajul cu pasarela si apoi coborai treptele pe scara ta. Era mai usor de coborat decat de urcat pe trepte... :D
1

#3626 Useril este offline   biciclistu2 

• Membru activ
  • Postari: 175
  • Inregistrat: 20 septembrie 19

Postat 13 martie 2021 - 19:28

Nu cred ca putem compara lifturile din blocurile ceausiste cu cele moderne.
In primul rand sunt foarte mici, cu 2 persoane e deja plin.
Mergeau foarte incet, daca trebuia sa cobori de la 5 mai bine mergeai pe scari.
Plus ca trebuia sa deschizi manual usa interioara si cea exterioara care lua ceva timp.
Nu stiu daca vor ajunge 2 lifturi la 200 de apartamente, dar sigur nu se poate compara 1:1 cu blocuile ceausiste.
0

#3627 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 13 martie 2021 - 19:46

Capacitatea unui lift model IFMA din perioada respectiva, este de 4 persoane sau 320kg. Multe sunt modernizate (am fost recent in blocul turn de langa vechiul abator unde am urcat/coborat cu asa ceva) avand usi ce se deschid automat, spre lateral, ca la lifturile noi. Au schimbat cabina complet, au tastatura noua, afisaj, iluminare led, etc.
1

#3628 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ
  • Postari: 431
  • Inregistrat: 21 martie 18
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Desgin interior, Tenis, Sala, Calatorii, Natura, etc

Postat 13 martie 2021 - 23:00

Alex, noroc că nu plec la 7-8 la lucru că aș inebuni să mă întâlnesc cu atâtea persoane in hol, însă să știi că se coboară foarte ușor pe scări de la un etaj la altul și cred că cei care au apartament până la etajul 10 nu vor avea probleme cu coborarea, doar cu urcarea.
Legat de sala gym momentan nu au încheiat nici un contract cu vreo firma din cauza pandemiei, deci cu siguranță va mai dura mult și bine până să apară acolo un operator suficient de mare încât să își permită chiria pentru sala și piscina și să fie premium.
Ce e deranjant este că nu au făcut o sală și piscina strict pentru proprietari și să fie un serviciu exclusiv pentru proprietari (ar fi fost ceva nemaintalnit în Timisoara).
0

#3629 Useril este offline   Claudiu1212 

• Membru activ
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 14 mai 18

Postat 14 martie 2021 - 10:31

Sala pentru rezidenti? ce gluma buna, aparatele dintr-o sala profi sunt foarte scumpe, cine crezi ca ar suporta o asemenea investitie? cine ar platii intretinerea?
Salile de fitness sunt profitabile din cauza celor ce isi fac abonament si nu se duc. Desigur ca o sala pentru locatari nu trebuie sa faca profit, dar intretinerea ei tot costa destul de mult, sa nu mai vorbim de investitie.
O astfel de investitie ar fi putut fi facuta de cineva care nu pune pe primul loc profitul, dar oamenii de genul asta sunt extrem de rari si in Timisoara nu am vazut pe nimeni sa faca asta in imobiliare.
1

#3630 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 14 martie 2021 - 10:43

Deci piscina va fi una publica, nu doar pentru locatari? Ciudata idee...
0

#3631 Useril este offline   Seba76 

• Membru activ
  • Postari: 249
  • Inregistrat: 11 noiembrie 19

Postat 14 martie 2021 - 11:23

“Pe surse”,va fi WorldClass...
1

#3632 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 14 martie 2021 - 12:22

Seba76..WorldClass este singura companie din acest domeniu care isi permit sa plateasca o chirie pentru un asemenea spatiu si da, ei ar trebui sa fie, dar momentan totul este pus onhold din cauza pandemiei. Probabil ca peste 2-3 ani cand se mai linistesc apele vor da drumul si la sala si piscina.
0

#3633 Useril este offline   Seba76 

• Membru activ
  • Postari: 249
  • Inregistrat: 11 noiembrie 19

Postat 14 martie 2021 - 12:37

Paul2,sincer ma îndoiesc că va dura 2-3 ani,dar ținând cont de timpii cu care ne-a obișnuit Isho,nu m-aș mira să fie așa.
Eu stiu de cel puțin 2 ani de world class,am vb cu mai multe persoane de acolo și așteptau să termine dezvoltatorul construcța pt a dota sala....dar a mai venit și pandemia pe lângă întârzieri
0

#3634 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 14 martie 2021 - 12:39

Pai mai durează cam 1 an până vor preda toate apartamentele din RA și depinde cat mai durează pandemia și vor începe oamenii să meargă din nou la sala/piscina fara riscul de a se infecta.
0

#3635 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ

Postat 15 martie 2021 - 00:24

Sala sau piscina strict pentru rezidenți nu ar renta, chiria și întreținerea sunt mari, iar "public" numeros nu exista doar în câteva blocuri. Mai exista varianta în care rezidentii plătesc întreținerea completa, dar nu se potrivește cu "stilul" nostru de viata, iar publicul ar fi si mai restrâns la ce costuri s-ar ridica întreținerea totala pe luna. Se practica în străinătate astfel de facilități, dar vorbim de total alt venit mediu și alta mentalitate.

Pe baza cardului ISHO vor fi anumite reduceri mai mici sau mai mari, pana la urma e un plus.

Nu știu pentru locatarii din RA cât de ok va fi o sala de sport și o piscina cu acces pentru tot poporul orașului.

Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 15 martie 2021 - 00:26

1

#3636 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ
  • Postari: 844
  • Inregistrat: 27 februarie 18

Postat 15 martie 2021 - 17:53

O opțiune mai interesanta mi s-ar fi părut dacă în D si chiar A erau 4-5 etaje cu office si restul apartamente, cum e la Fructus , asta pentru a evita apartamente la etaje inferioare, la bulevard, trafic etc.
Desi vad ca s-au vândut și etajele inferioare.
Numai așa mi se pare justificat alta destinație intr-o clădire de rezidențial, sala de sport publica chiar nu înțeleg.
Parcă era o discuție ca nu s-ar permite închirierea către turiști, atunci de ce sa dai nas in nas cu cefe late.?
Sunt detalii care pot face diferența dupa achiziție, de pildă la Nord One la 100 de apartamente ,dacă o să fie 10 în regim.hotelier, o bucurie pentru familii.

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 15 martie 2021 - 18:10

1

#3637 Useril este offline   Ovi789 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 148
  • Inregistrat: 16 septembrie 16

Postat 15 martie 2021 - 22:16

10 numai? Sa zica mersi, de obicei jumatate de scara este inchiriata..
la Isho ma astep sa fie peste 50% inchiriat...

0

#3638 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ

Postat 15 martie 2021 - 22:48

La Isho nu se poate închiria în regim hotelier, e trecut în contract. Nu e un articol de contract prea "tipic" sa spun asa, dar personal nu ma deranjează absolut deloc. Consider ca e un plus pentru comunitatea blocului. Am avut si experiente neplăcute cu astfel de apartamente.
1

#3639 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ
  • Postari: 1223
  • Inregistrat: 26 iunie 16

Postat 16 martie 2021 - 08:09

Treaba e ca hartia suporta orice. Intrebarea mea e cum se va sanctiona si cine?! Totul e o vrajeala ambalata frumos deocamdata. Iar precedentul social nu ma face decat sa cred asta. In sensul ca exista legea asociatiilor de proprietari care prevede tot felul de reguli doar ca nu si sanctiunile. Iar prezentul de la multe asociatii de proprietari evidentiaza in mod clar acest lucru. Haos total. Eu zic ca e o naivitate sa te bazezi doar pe faptul ca oamenii vor respecta contractul :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de michidutza: 16 martie 2021 - 10:05

1

#3640 Useril este offline   Decebal 

• Membru activ
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 27 iunie 17

Postat 16 martie 2021 - 09:00

Eu zic că dacă reușesc să închirieze jumătate de bloc oricare ar fi el, Nord One, RA, etc se dovedește ca investitorii au făcut o super afacere. Eu dacă as ști ca pot închiria tot ce cumpăr m-aș da peste cap sa mă împrumut sa cumpăr cât mai mult.
0

Arata acest topic

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou