ISHO Business, Rezidential&Hotel (Faza1-ongoing, Faza2-in proiect)
Postat 01 iulie 2017 - 12:37
Am vorbit cu cei de la Superconstruct care au asfaltat Circumvalatiunii cind circulatia era intrerupta. Am ajuns la subiectul lucratului noaptea cind nu e circulatie si mi-au spus ca au lucrat noaptea dar pentru ca au fost plingeri acum lucreaza ziua cu bulversarea traficului.
Postat 01 iulie 2017 - 15:44
Sa o luam in ordine:
- asa scrie in lege, si legea ar trebui sa se aplice la toata lumea. Din pacate in Romania respectul fata de lege este inca scazut. Incercati sa faceti asta (nerespectarea unei legi clare) in Germania sau in Statele Unite, sa vedeti ce se intampla. Stiu ce vorbesc, anul trecut am fost mai mult de 3 luni in Statele Unite. Si anul asta aproape o luna in Germania.
- programul de liniste 22-08 si 13-14 consider ca este rezonabil. Nu am insistat niciodata pe 13-14, asa ca practic sunt 14 ore (8-22) in care se poate lucra. Sa accept sa-mi scoale copilul la 6-7 dimineata in vacanta, ca la ora 17:15 ei sa plece linistiti acasa ? Pentru ca "asa este programul" ? Betoane au turnat si dupa ora 23 si nu m-am dus sa ii reclam.
- cand am construit eu casa eram la 100 de metri de cel mai apropiat vecin, asa ca nu am avut reclamatii. Pe vremea aceea (2009-2010) nu era chestia cu ora 8 dimineata. Era cu ora 6 dimineata daca mai tin bine minte. Practic eram in legalitate daca muncitorii lucrau inainte de 8.
Aceasta postare a fost editata de Lupul: 01 iulie 2017 - 15:45
Postat 02 iulie 2017 - 19:50
Lupul, la 29 iunie 2017 - 12:36, a spus:
Mulțumesc de reamintire! Nu mă deranjează că lucrează noaptea, înțeleg și că au termene și că ziua e poate prea cald și că timpul costă (dar pe cine nu? și somnul nostru e important pt fiecare). De ex. turnarea de beton (aici se includ betonierele care vin-pleacă, pompa de ciment, macaraua, muncitorii, etc) nu produce un zgomot deranjant, e monoton. Dar ciocănitul, tăiatul de metal, urletele sunt cu totul altceva. În ultimele nopți nu a fost deloc rău chiar dacă s-a lucrat, cu o excepție, destul de suspectă: cineva încerca să spargă sau trântea f tare niște plăci metalice, la 4 dimineața; în noaptea respectivă nu se lucra, lângă individ era portarul (!) grijuliu iar el ”opera” după o dubiță. Sunt convins că activitatea respectivă nu ținea de munca autorizată pe șantier, mai ales că se simte că pe timpul nopții muncitorii chiar sunt mai atenți cu zgomotul.
Partea interesantă pentru voi este totuși ceea ce urmează, și anume imaginile cu progresul de pe șantier. Cu excepția ultimei poze făcută în 2 iul, restul sunt făcute în 1 iul.
Postat 04 iulie 2017 - 10:01
Citeaza
TAKE IONESCU nr.FN
lucrari de tip a) - Constructii pentru locuinte - Degajare esafodaje si schele degradate de pe fatade, asigurare inchideri zidarie si beton usor de pe fatade la imobil aflat in executie conform AC nr. 1705/04.10.2010 (conf. masurilor stabilite prin Raportul de expertiză 17032/2017 - intocmit de expert tehnic atestat MLPAT, prof. dr ing. DECEBAL ANASTASESCU, atestat nr. 282) - Interventie in regim de urgenta conf. L 50/91rep. art. 7, alin. 16
AC primaria tm
Postat 04 iulie 2017 - 19:46

Postat 05 iulie 2017 - 12:37
Lupul, la 01 iulie 2017 - 15:44, a spus:
Sa o luam in ordine:
Si anul asta aproape o luna in Germania.
Traiesc de 5 ani acolo, si am observat cu mare atentie. Orice lucrare! (demolari, lucrari la linii de tramvai/tren, asfaltari, etc.) sunt efectuate noaptea, tocmai pentru a nu deranja 1. traficul, 2. oamenii care sunt la munca, si care au nevoie de concentrare la ceea ce fac. Aceste lucrari sunt anuntate din timp, si nimeni nu comenteaza. Aici asta este mentalitatea. Se gandeste la comun, si nu la singular: somnul MEU, copilul MEU, etc.
Si daca ne uitam unde stau ei, si unde stam noi...
Postat 05 iulie 2017 - 18:16
cseh_17, la 05 iulie 2017 - 12:37, a spus:
Îmi cer scuze că mă bag; nu locuiesc în Germania dar de câte ori am trecut pe acolo și prin alte țări străine și civilizate am văzut șantiere în care se lucra (și) ziua. Deși ai spus ”orice lucrare” cred că te refereai totuși la cele legate de transport, care într-adevăr în orașe se fac predominant noaptea - pe autostrăzi mai scapă și ziua

Legat de motivul nr. 2 pt care respectivele lucrări se fac noaptea, pe lângă faptul că e o noutate absolută pt mine, mi se pare un nonsens; poate doar dacă respectivele lucrări ar fi efectuate în zone cu biblioteci, grădinițe, ceva birouri unde liniștea este extrem de importantă, etc. Iar în zonele rezidențiale în timpul zilei majoritatea oamenilor nu prea-s acolo, ci... la lucru, deci n-au pe cine deranja. Sau poate-i protejează pe cei din schimbul de noapte care dorm ziua

Apoi, eu cred că niște oameni (pt că în blocuri dorm mai multe persoane, nu doar una) neodihniți după o noapte f*#tă de picamăre dau un randament mult mai mic a doua zi la lucru, decât dacă aceleași picamăre i-ar deranja în timpul serviciului.
Motivul 1 îl văd net câștigător.
Aceasta postare a fost editata de Radon ZR: 05 iulie 2017 - 18:23
Postat 05 iulie 2017 - 23:08
Sent from my Pixel using Tapatalk
Postat 06 iulie 2017 - 21:27

Când s-a reabilitat Take Ionescu acum câțiva ani s-a lucrat noaptea; S-a ras asfaltul vechi de pe toate benzile, s-a reasfaltat și revopsit noaptea, timp de zile (nopți) bune. Nu zic că a fost plăcut dar nici f. deranjant, eu n-am auzit pe nimeni să bombăne serios; deci probabil pe Girocului s-a făcut gălăgie mai mare dacă au fost plângeri.
Noi oricum discutăm subiectul ăsta de dragul discuției, puteți fi liniștiți că șantierul nu se va opri

Imaginile atașate sunt din 6 iulie, seara, enjoy

Postat 07 iulie 2017 - 00:12
Eu unul ma opresc aici. Nopti linistite.
P.S. nu ma intelege ca nu emptizez cu problema cu zgomotul din timpul noptii si in timpul orelor de liniste, am locuit intr-un bloc unde in jur erau eterne constructii. Si mai tare e ca la etajul de sub mine locuia si inca locuieste un medic de la urgente de la Spitalul judetean.

Sent from my Pixel using Tapatalk
Postat 10 iulie 2017 - 03:20
Exagerez puțin, dar lucrurile nu-s departe de adevăr.
Postat 27 iulie 2017 - 12:15
Citeaza
Sunt curios in cifre ce inseamna "cea mai înaltă clădire din regiunea de vest a ţării". Oare ce inaltime va avea?
Are 20 de etaje, sa zicem 3 m per eraj + parter, undeva la 65 m?

Aceasta postare a fost editata de DanielT: 27 iulie 2017 - 12:18
Postat 27 iulie 2017 - 13:51
Se asteaptă să mai doarmă cineva în weekend-uri?!