Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 15 ianuarie 2021 - 11:22
ISHO Business, Rezidential&Hotel (Faza1-ongoing, Faza2-in proiect)
Postat 15 ianuarie 2021 - 10:36
Postat 15 ianuarie 2021 - 11:05
Postat 15 ianuarie 2021 - 13:55
Negative: mult mai scump ca si centrala proprie, pe mine la 90mp ma costa 100 ron/luna doar pierderea de caldura a sistemului...
Nu am gasit nicunde contoare de calorifer la liber, a trebuit sa facem contract cu o firma sa monteze contoare si sa le dam lor softul de calcul... (vechile contoare o luasera razna dupa 10 ani). 5ron contor lunar pe periada cat merge caldura.
Gazul este mai scump, platesti cu asociatia pe juridic.
Gazul fiind mai scump, platesti mai mult la caldura, facand comparatie cu cineva care are aproape 100mp app cu centrala proprie, noi platim si cu 50% mai mult.
Ai nevoie de o gramada de autorizatii..
Concluzia: fugiti de centrale comune...
Aceasta postare a fost editata de Ovi789: 15 ianuarie 2021 - 14:01
Postat 15 ianuarie 2021 - 15:03
Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 15 ianuarie 2021 - 15:18
Postat 15 ianuarie 2021 - 15:44
Postat 15 ianuarie 2021 - 16:12
din ce zicea Ovi789 se pare ca problemele impartirii la comun apar si la aceste centrale: 100Ron plati pe diferentele dintre contorul de apartament si contorul general daca am inteles eu bine. tocmai asta incercam sa aflu daca la o centrala de bloc scad aceste costuri fata de colterm sa zicem sau sunt tot acolo + o bataie de cap in plus cu mentenanta.
am intampinat o problema similara cu pompe de apa rece la un bloc unde am stat. nu gaseam cine sa faca revizia pompelor si a cazanelor de presiune. ne ofereau alte pompe si alte cele ca la acel model nu se mai gaseau materiale...
centralele noi si moderne abia se aud cand functioneaza. cosul de fum se poate prelungi pana sus partea de gaze. o tubulatura comuna care sa preia gazele de la toate centralele si sa o elimine undeva peste imobil. solutii sunt. trebuie doar investit in ele

totsui sistemul de la Isho vad ca e folosit si in Austria. sunt curios de costuri si eficienta lui peste cativa ani.
Postat 15 ianuarie 2021 - 16:26
Nu poți să compari centralele de bloc vechi cu cele noi puse la Isho.
Cu siguranță exista firme de mentenanță ale acestor centrale și fiind o clădire cu certificat verde va avea și costul de întreținere mai mic însă nu va exista gaz in RA, ci totul va fi electric.
Postat 15 ianuarie 2021 - 16:30
Cat costa o revizie la centrala de bloc ? Cred ca mai putin de 3000 Euro la fiecare 2 ani.
Vad din nou ca se pune accentul pe "dincolo era mai ieftin". E ca si cum fiecare locatar merge cu masina personala la lucru sau merg toti cu un autobuz privat. Da, platesti soferul, autobuzul dar te bucuri de comfort. Te duce si te aduce, tu stai relaxat si citesti o carte. Nu e neaparat mai ieftin, dar e clar mai comfortabil. Si masina personala se strica si trebuie s-o repari tu. Daca se strica autobuzul se ocupa altcineva, nu-ti consuma tie timpul. Asta e diferenta majora.
ISHO pune mult accent pe comfortul locatarilor. Locatarii ISHO nu vor 'mai ieftin' ci vor comfort, curatenie, etc. si stiu ca toate aceste lucruri costa.
De aia zic, esti pe drumul gresit. Ca locatari ISHO nu ne intereseaza ca centrala pe apartament e mai ieftina, nu ne intereseaza cazanele si pompele. Vrem comform si suntem gata sa platim pentru asta. Cand vine prima factura la incalzire la ISHO o sa fiti primii care afla.
ioio_viola, la 15 ianuarie 2021 - 16:12, a spus:
din ce zicea Ovi789 se pare ca problemele impartirii la comun apar si la aceste centrale: 100Ron plati pe diferentele dintre contorul de apartament si contorul general daca am inteles eu bine. tocmai asta incercam sa aflu daca la o centrala de bloc scad aceste costuri fata de colterm sa zicem sau sunt tot acolo + o bataie de cap in plus cu mentenanta.
am intampinat o problema similara cu pompe de apa rece la un bloc unde am stat. nu gaseam cine sa faca revizia pompelor si a cazanelor de presiune. ne ofereau alte pompe si alte cele ca la acel model nu se mai gaseau materiale...
centralele noi si moderne abia se aud cand functioneaza. cosul de fum se poate prelungi pana sus partea de gaze. o tubulatura comuna care sa preia gazele de la toate centralele si sa o elimine undeva peste imobil. solutii sunt. trebuie doar investit in ele

totsui sistemul de la Isho vad ca e folosit si in Austria. sunt curios de costuri si eficienta lui peste cativa ani.
Postat 15 ianuarie 2021 - 16:44
Postat 15 ianuarie 2021 - 17:01
E ca și când spui că un Rolls Royce e prea scump și începi să găsești motive pentru care nu merita banii (cu siguranță se gasesc, dar cei care cumpără o asemenea mașina știu de ce o cumpăra).
De asemenea, centrala pe bloc este mult mai friendly cu environment-ul natural, nu ocupa spatiu aiurea în apartament, nu am țevi oribile in apartament, etc.
Postat 15 ianuarie 2021 - 17:06

Postat 15 ianuarie 2021 - 17:32
Dar totusi trebuie sa va intrebati daca chiar toti vecinii vor avea aceeasi atitudine ca voi? Ca aici e problema, am vazut cum arata Lotus residence dupa mai bine de 10 ani, nu grozav, si acolo se voia un concept altfel si au cumparat oameni care chiar au bani si totusi dupa un timp lumea a inceput sa se zgarceasca, altfel nu ar fi ajuns asa.
Chiar sper sa fie 90% din vecini ca voi si atunci sa avem si blocuri in oras care sunt cum ar trebui sa fie oricare bloc, dar sunt destul de sceptic ca o sa fie totul asa roz cum e vazut acum.
Legat de centrala pe bloc/apartament sau incalzire de la Colterm trebuie tinut cont zic eu si de poluare, chiar daca la noi nu o sa se dea prea curand vreo lege sa limiteze poluarea, cei de la UE sigur vor da si pe termen lung nu stiu care varianta va fi mai afectata, incalzirea cu apa geotermala ca in Beius este cea mai ecologica si economica, dar nu cred ca o sa vedem prea curand in Timisoara nici macar la scara mica. Ar fi fost interesant sa faca ISHO o asemenea investitie, pentru cate cladiri au probabil nu ar fi venit un pret chiar asa prohibitiv, dar na, nu mai iesea profitul atat de mare
Postat 15 ianuarie 2021 - 17:47
Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 15 ianuarie 2021 - 17:52
Postat 15 ianuarie 2021 - 18:00
Noi am vrut sa schimbam toate tevile de la centrala pana in subsolul blocului, fiind o distanta de 3m intre cladiri ca au ruginit pe interior si ne-au cerut 250000 ron (da ati citit bine), singura oferta primita..restul nici nu au fost interesati.
O centrala noua sigur consuma mai putin, sigur nu scoate gaze ca a noastra (data trecuta cand am curatat hornul am scos 10 roabe de funingine).
Ramane de vazut, eu raman pe partea negativa legat de orsiceansamblu imobiliar mare, desi am vrut sa cumpar la Isho app cu vedere la Bega dar nu mi-am permis

Postat 15 ianuarie 2021 - 18:30
Postat 15 ianuarie 2021 - 18:45
Paul2, la 15 ianuarie 2021 - 17:01, a spus:
300 ar fi mult, dar în curând ne putem face o idee de la Dorin55. Media anuală ar trebui să fie ~2 euro/mp pentru întreținere. Daca e mai mult de atat, unde e eficienta/eco, etc? Consultantul ISHO a zis ca ar fi cu 30% mai putin de plata decat la o centrala individuala pe gaz. Deci ai zis bine initial, între 100 și 200 de euro.
Ca referință, intr-un bloc vechi cu apartament mic de 3 camere(cu incalzire de la Colterm) am făcut media anuală și e cam 256 RON. Asta inseamna 52 de euro/luna total intretinere

Postat 15 ianuarie 2021 - 19:01

De abia daca se strange macar 1euro/m2/an, evident distribuiti lunar, buget pentru reparatii/mentenanta la blocurile vechi. Da sa platesti 1euro/m2/luna sa ai si caldura si toate mi se pare extrem de putin cand vorbesti de 1200+ euro/m2 cand evaluezi imobilul.
Cu toate ca is constient ca domina se plateste, dar sa vorbiti de 250-300 de euro... As zice ca va imbatati cu apa rece

Voi credeti ca proprietarii care au facut aceasta investitie credeti ca sunt dispusi sa dea banii astia?! Si cat sa ceara pe chirie atunci? Oare chiriasi se gasesc asa usor?!
Iara vor luat prea tare filmele Vestice. M-as bucura sa fie un exemplu in sensul mentenantei/confortului dar sa nu fiti surprinsi de realitate.

Update: am facut corecturi
Aceasta postare a fost editata de michidutza: 16 ianuarie 2021 - 11:15
Postat 16 ianuarie 2021 - 10:56
Știu că Bucuresti este mai de fițe, însă există totuși posibilitatea de a fi și la Isho preturi ridicate la taxa de administrare justificate prin paza, portar, spatiu verde, etc.
Oricum, cei din U1 nu au vorbit cu reprezentanții Isho sa ii întrebe când și cât vor plăti administrarea? Sau deja o fac?
Postat 16 ianuarie 2021 - 11:06
Postat 16 ianuarie 2021 - 11:23
Taxa de administrare e ..administratorul, nu portarul, gazonul etc La Isho inteleg că ,danduli-se oamenilor dreptul de a se constitui în asociație, nu vor.fi taxati în acest fel perpetuu. Sigur, dacă Mulberry va fi un administrator corect va putea fi păstrat- dacă va dori- ideea e ca , la alte ansambluri, prin contract dezvoltatorul- rămâne perpetuu administrator. Si in loc de 20 Ron ca la un bloc comunist dai de la 20 euro /lună la dezvoltatorul- administrator. Nu va fi cazul la Isho. Cunosc mai multe ansambluri de peste 1000 apartamente in București cu acest regim. Îți dai seama cât câștigă dezvoltatorul / pe luna de la așa zisii proprietari ...care NU au voie sa își facă asociație. Chiar dacă unii de la un bloc și-ar face o asociație ,separat, tot vor trebui să plăteasca acea taxa de ...management dezvoltatorilor care se...îngrijește de complex mai departe.
Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 16 ianuarie 2021 - 11:29