STP Timișoara Forum: ISHO - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ISHO Business, Rezidential&Hotel (Faza1-ongoing, Faza2-in proiect) Evaluare topic: ***** 13 Voturi

#3481 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 448
  • Inregistrat: 09 mai 19

Postat 15 ianuarie 2021 - 10:36

Sistemul centralizat de bloc da, cred ca pe toate blocurile River va fi folosit acest sistem,dar la u1 cel putin asa este. Exista centrala pe bloc in subteran + una de rezerva care intra in caz de avarie din ce imi amintesc. Fiecare apartament are langa usa pe hol, un panou in care exista contorul de apa si contorul de caldura + robinetii desigur. Sunt citite automat, centralizate de asociatie. In panoul respectiv e un modul de incalzire pentru apa calda, modul hidraulic, mai exact e un Danfoss EvoFlat-FSS pe diferite puteri in functie de dimensiunea apartamentului ( 37kW...60KW etc). Ajunge destul de repede apa calda si eu mi-am pus problema respectiva. In panoul din casa exista distribuitorul de caldura, pompa + dispozitivul de la Homematic IP- statie de baza wireless. Statia respectiva comunica impreuna cu termostatele din casa si cu un punct de acces conectat la un rooter wireless. Prin cel din urma poti avea controlul caldurii si de pe telefon + mai multe lucruri (ex senzor miscare, senzor fum) Nu e cel mai tehnic raspuns, dar cat de cat logic.

Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 15 ianuarie 2021 - 11:22

1

#3482 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ
  • Postari: 1449
  • Inregistrat: 17 septembrie 15
  • Sexul:masculin

Postat 15 ianuarie 2021 - 11:05

interesant sistem. pare sa fie ceva electric pentru apa calda. sunt curios ce durata de viata are si care sunt costurile de intretinere/inlocuire fata de o centrala clasica de apartament.
1

#3483 Useril este offline   Ovi789 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 148
  • Inregistrat: 16 septembrie 16

Postat 15 ianuarie 2021 - 13:55

Si noi avem centrala bloc (pt 2 scari), o imensitate la care nu gasim pe nimeni sa ne faca mentenanta. Acum avem o firma de pe la Satu Mare parca...
Negative: mult mai scump ca si centrala proprie, pe mine la 90mp ma costa 100 ron/luna doar pierderea de caldura a sistemului...
Nu am gasit nicunde contoare de calorifer la liber, a trebuit sa facem contract cu o firma sa monteze contoare si sa le dam lor softul de calcul... (vechile contoare o luasera razna dupa 10 ani). 5ron contor lunar pe periada cat merge caldura.
Gazul este mai scump, platesti cu asociatia pe juridic.
Gazul fiind mai scump, platesti mai mult la caldura, facand comparatie cu cineva care are aproape 100mp app cu centrala proprie, noi platim si cu 50% mai mult.
Ai nevoie de o gramada de autorizatii..

Concluzia: fugiti de centrale comune...

Aceasta postare a fost editata de Ovi789: 15 ianuarie 2021 - 14:01

4

#3484 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ

Postat 15 ianuarie 2021 - 15:03

Depinde si ce tipuri de centrale/automatizari/recordari/ etc. sunt. Si eu am stat in bloc cu o centrala comuna dar vechitura si erau extrem de multe pierderi si extrem de multe probleme. Tind sa cred ca aici e totusi o varianta si o tehnologie mai noua. Asemanarea este poate cu incalzirea de la hotel, probabil acelasi principiu dar fara contoare. Am sa revin cu facturile cand va fi cazul. Nu vreau sa o laud deocamdata mai ales ca nu stiu exact ce e in spate (e destul de complex sistemul) si ce randament da. Teoretic din ce se spune sau ce informatii se gasesc pe internet, ar fi eficiente/eco etc. Pentru ei era mult mai simplu si mai ieftin centrala pe gaz proprie. Functionarea pana acum pot spune ca e fara probleme, vedem cum se va comporta si ce costuri necesita in timp. Sa nu comparam doua lucruri care nu sunt identice, doar ca au acelasi scop. Nici 2 masini nu se pot compara chiar daca ambele te duc de la A la B. Sa fugiti de masini cat vedeti, eu am X(marca) si am doar probleme.

Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 15 ianuarie 2021 - 15:18

1

#3485 Useril este offline   Decebal 

• Membru activ
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 27 iunie 17

Postat 15 ianuarie 2021 - 15:44

Chiar daca e putin mai scump se merita ca sa scapi de huruiala centralei din apartement. Plus ca e inestetica, ce mai, o uratanie. Sa nu uitam si de reviziile la fiecare 2 ani si de monoxidul de carbon prin balcoane. In apartamentul meu de 55m2 cu centrala pe gaz in apartament costul gazului (folosit exclusiv la incalzire) a fost 240 Euro in 2019. Ca sa fie clar, 240 Euro pe tot anul. La ISHO o fi cu 50% mai scump. E mult 350 Euro incalzirea pe tot anul la un apartament de 100k ?
1

#3486 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ

Postat 15 ianuarie 2021 - 16:12

cred ca ai pus gresit intrebarea: e mult 350E incalzirea la un apartament de 53mp?

din ce zicea Ovi789 se pare ca problemele impartirii la comun apar si la aceste centrale: 100Ron plati pe diferentele dintre contorul de apartament si contorul general daca am inteles eu bine. tocmai asta incercam sa aflu daca la o centrala de bloc scad aceste costuri fata de colterm sa zicem sau sunt tot acolo + o bataie de cap in plus cu mentenanta.

am intampinat o problema similara cu pompe de apa rece la un bloc unde am stat. nu gaseam cine sa faca revizia pompelor si a cazanelor de presiune. ne ofereau alte pompe si alte cele ca la acel model nu se mai gaseau materiale...

centralele noi si moderne abia se aud cand functioneaza. cosul de fum se poate prelungi pana sus partea de gaze. o tubulatura comuna care sa preia gazele de la toate centralele si sa o elimine undeva peste imobil. solutii sunt. trebuie doar investit in ele ;)

totsui sistemul de la Isho vad ca e folosit si in Austria. sunt curios de costuri si eficienta lui peste cativa ani.
0

#3487 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ
  • Postari: 431
  • Inregistrat: 21 martie 18
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Desgin interior, Tenis, Sala, Calatorii, Natura, etc

Postat 15 ianuarie 2021 - 16:26

Nu exista termen de comparație între ceva vechi și ceva nou.
Nu poți să compari centralele de bloc vechi cu cele noi puse la Isho.
Cu siguranță exista firme de mentenanță ale acestor centrale și fiind o clădire cu certificat verde va avea și costul de întreținere mai mic însă nu va exista gaz in RA, ci totul va fi electric.
0

#3488 Useril este offline   Decebal 

• Membru activ

Postat 15 ianuarie 2021 - 16:30

Cat e o revizie la o centrala pe gaz si timpul pierdut cu revizia? 30 euro ? 100 apartmente in U1 * 30 Euro = 3000 Euro / 2 ani.
Cat costa o revizie la centrala de bloc ? Cred ca mai putin de 3000 Euro la fiecare 2 ani.

Vad din nou ca se pune accentul pe "dincolo era mai ieftin". E ca si cum fiecare locatar merge cu masina personala la lucru sau merg toti cu un autobuz privat. Da, platesti soferul, autobuzul dar te bucuri de comfort. Te duce si te aduce, tu stai relaxat si citesti o carte. Nu e neaparat mai ieftin, dar e clar mai comfortabil. Si masina personala se strica si trebuie s-o repari tu. Daca se strica autobuzul se ocupa altcineva, nu-ti consuma tie timpul. Asta e diferenta majora.

ISHO pune mult accent pe comfortul locatarilor. Locatarii ISHO nu vor 'mai ieftin' ci vor comfort, curatenie, etc. si stiu ca toate aceste lucruri costa.

De aia zic, esti pe drumul gresit. Ca locatari ISHO nu ne intereseaza ca centrala pe apartament e mai ieftina, nu ne intereseaza cazanele si pompele. Vrem comform si suntem gata sa platim pentru asta. Cand vine prima factura la incalzire la ISHO o sa fiti primii care afla.

Vezi postareaioio_viola, la 15 ianuarie 2021 - 16:12, a spus:

cred ca ai pus gresit intrebarea: e mult 350E incalzirea la un apartament de 53mp?

din ce zicea Ovi789 se pare ca problemele impartirii la comun apar si la aceste centrale: 100Ron plati pe diferentele dintre contorul de apartament si contorul general daca am inteles eu bine. tocmai asta incercam sa aflu daca la o centrala de bloc scad aceste costuri fata de colterm sa zicem sau sunt tot acolo + o bataie de cap in plus cu mentenanta.

am intampinat o problema similara cu pompe de apa rece la un bloc unde am stat. nu gaseam cine sa faca revizia pompelor si a cazanelor de presiune. ne ofereau alte pompe si alte cele ca la acel model nu se mai gaseau materiale...

centralele noi si moderne abia se aud cand functioneaza. cosul de fum se poate prelungi pana sus partea de gaze. o tubulatura comuna care sa preia gazele de la toate centralele si sa o elimine undeva peste imobil. solutii sunt. trebuie doar investit in ele ;)

totsui sistemul de la Isho vad ca e folosit si in Austria. sunt curios de costuri si eficienta lui peste cativa ani.

0

#3489 Useril este offline   Seba76 

• Membru activ
  • Postari: 249
  • Inregistrat: 11 noiembrie 19

Postat 15 ianuarie 2021 - 16:44

Din câte am citit,suma de 350€ este doar o presupunere,plus ca se refera la aceasta suma pe un an intreg,nu pe lună...
0

#3490 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 15 ianuarie 2021 - 17:01

Eu mă aștept la un cost de intretinere intre 100-200€/luna la un apartament de 76 mp. Daca va fi 300€ tot nu contează atâta timp cât nu mai dau eu citirea contoarelor luna de luna, nu fac revizia la centrala, nu stau să îmi bat capul cu probleme de mentenanță și îmi trăiesc viața.
E ca și când spui că un Rolls Royce e prea scump și începi să găsești motive pentru care nu merita banii (cu siguranță se gasesc, dar cei care cumpără o asemenea mașina știu de ce o cumpăra).
De asemenea, centrala pe bloc este mult mai friendly cu environment-ul natural, nu ocupa spatiu aiurea în apartament, nu am țevi oribile in apartament, etc.
0

#3491 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ

Postat 15 ianuarie 2021 - 17:06

te-ai imflamat degeaba, nu am facut nici o comparatie ca dincolo era mai ieftin ci ca intretinerea e greoaie. sper ca toti vecinii tai sa vina cu aceeasi mentalitate, comfortul se plateste. sa nu uiti asta peste 10 ani ;)
2

#3492 Useril este offline   Claudiu1212 

• Membru activ
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 14 mai 18

Postat 15 ianuarie 2021 - 17:32

imi place mult atitudinea voastra, doar asa mai evoluam si noi.
Dar totusi trebuie sa va intrebati daca chiar toti vecinii vor avea aceeasi atitudine ca voi? Ca aici e problema, am vazut cum arata Lotus residence dupa mai bine de 10 ani, nu grozav, si acolo se voia un concept altfel si au cumparat oameni care chiar au bani si totusi dupa un timp lumea a inceput sa se zgarceasca, altfel nu ar fi ajuns asa.
Chiar sper sa fie 90% din vecini ca voi si atunci sa avem si blocuri in oras care sunt cum ar trebui sa fie oricare bloc, dar sunt destul de sceptic ca o sa fie totul asa roz cum e vazut acum.

Legat de centrala pe bloc/apartament sau incalzire de la Colterm trebuie tinut cont zic eu si de poluare, chiar daca la noi nu o sa se dea prea curand vreo lege sa limiteze poluarea, cei de la UE sigur vor da si pe termen lung nu stiu care varianta va fi mai afectata, incalzirea cu apa geotermala ca in Beius este cea mai ecologica si economica, dar nu cred ca o sa vedem prea curand in Timisoara nici macar la scara mica. Ar fi fost interesant sa faca ISHO o asemenea investitie, pentru cate cladiri au probabil nu ar fi venit un pret chiar asa prohibitiv, dar na, nu mai iesea profitul atat de mare
1

#3493 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ

Postat 15 ianuarie 2021 - 17:47

S-a precizat si faptul de "eco" la isho nu doar catre clienti. Deci proiectul e mult mai "eco" decat tot ce exista in oras. Anul trecut a castigat si ”Cel Mai Bun Ansamblu Rezidențial HIGH-END 2019” la Gala Profesioniștilor în Imobiliare. Oricat am nega sau oricat de pesimisti am fi, e un proiect ok, mediu pentru Europa, high pentru un oras ca Timisoara dintr-o tara codasa si saraca. Sper ca nu iese cineva sa spuna "centralele proprii sunt mai eco decat cele comune" Vorbim de o centrala si un sistem scump, poate cea mai buna varianta la ora actuala.De la an la an se introduc o multime de avize/aprobari/norme necesare, printre altele si cele de poluare. Ce s-a contruit acum 10 ani a avut cu totul alte cerinte/avize/norme fata de ce se contruieste in prezent .Sustin si ideea de a nu ne bucura prea repede. Da ea este ok acum, dar vedem in timp cum se comporta tot acest sistem. La fel sunt si masinile scoase in prezent, arata impecabil, puteri mari pe motoare mici, dar vedem in timp cat de fiabile si rezistente sunt si daca se pot concura cu "batranele" masini ce inca circula pe drumuri fara probleme. Nu putem vb de costuri pentru ca intervin alti factori.

Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 15 ianuarie 2021 - 17:52

0

#3494 Useril este offline   Ovi789 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 148
  • Inregistrat: 16 septembrie 16

Postat 15 ianuarie 2021 - 18:00

Clar problemele nu apar in viitorul apropiat, ci dupa 10+ ani.
Noi am vrut sa schimbam toate tevile de la centrala pana in subsolul blocului, fiind o distanta de 3m intre cladiri ca au ruginit pe interior si ne-au cerut 250000 ron (da ati citit bine), singura oferta primita..restul nici nu au fost interesati.
O centrala noua sigur consuma mai putin, sigur nu scoate gaze ca a noastra (data trecuta cand am curatat hornul am scos 10 roabe de funingine).
Ramane de vazut, eu raman pe partea negativa legat de orsiceansamblu imobiliar mare, desi am vrut sa cumpar la Isho app cu vedere la Bega dar nu mi-am permis :)
1

#3495 Useril este offline   Decebal 

• Membru activ

Postat 15 ianuarie 2021 - 18:30

50.000 Euro. La cate apartamente? La 50 de apartamente vine 1000 Euro. Mi se pare un pret rezonabil.
0

#3496 Useril este offline   zzx 

• Membru activ
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 17 mai 18

Postat 15 ianuarie 2021 - 18:45

Vezi postareaPaul2, la 15 ianuarie 2021 - 17:01, a spus:

Daca va fi 300€ tot nu contează

300 ar fi mult, dar în curând ne putem face o idee de la Dorin55. Media anuală ar trebui să fie ~2 euro/mp pentru întreținere. Daca e mai mult de atat, unde e eficienta/eco, etc? Consultantul ISHO a zis ca ar fi cu 30% mai putin de plata decat la o centrala individuala pe gaz. Deci ai zis bine initial, între 100 și 200 de euro.
Ca referință, intr-un bloc vechi cu apartament mic de 3 camere(cu incalzire de la Colterm) am făcut media anuală și e cam 256 RON. Asta inseamna 52 de euro/luna total intretinere :) cam 1 euro/mp.
0

#3497 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ
  • Postari: 1223
  • Inregistrat: 26 iunie 16

Postat 15 ianuarie 2021 - 19:01

256 lei la bloc vechi, aici incluzand administratie+curent+curatenie+reparatii+caldura = 256lei foarte putin. (oare la banii astia sa ma mir ca blocurile sunt neingrijite si coltermu e in faliment?! :eusa_think: )

De abia daca se strange macar 1euro/m2/an, evident distribuiti lunar, buget pentru reparatii/mentenanta la blocurile vechi. Da sa platesti 1euro/m2/luna sa ai si caldura si toate mi se pare extrem de putin cand vorbesti de 1200+ euro/m2 cand evaluezi imobilul.

Cu toate ca is constient ca domina se plateste, dar sa vorbiti de 250-300 de euro... As zice ca va imbatati cu apa rece :rad_masa:

Voi credeti ca proprietarii care au facut aceasta investitie credeti ca sunt dispusi sa dea banii astia?! Si cat sa ceara pe chirie atunci? Oare chiriasi se gasesc asa usor?!

Iara vor luat prea tare filmele Vestice. M-as bucura sa fie un exemplu in sensul mentenantei/confortului dar sa nu fiti surprinsi de realitate. :please:

Update: am facut corecturi

Aceasta postare a fost editata de michidutza: 16 ianuarie 2021 - 11:15

1

#3498 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 16 ianuarie 2021 - 10:56

Tocmai am aflat că în Bucuresti la un ansamblu rezidential nou din zona Romexpo un proprietar al unui apartament cu 2 camere (55 mp utili) plătește 80€/luna doar taxa de administrare.
Știu că Bucuresti este mai de fițe, însă există totuși posibilitatea de a fi și la Isho preturi ridicate la taxa de administrare justificate prin paza, portar, spatiu verde, etc.
Oricum, cei din U1 nu au vorbit cu reprezentanții Isho sa ii întrebe când și cât vor plăti administrarea? Sau deja o fac?
0

#3499 Useril este offline   Decebal 

• Membru activ

Postat 16 ianuarie 2021 - 11:06

In luna Ianuarie se va emite prima factura de catre asociatia de locatari. Atunci vom afla exact cat costa intretinerea, caldura, apa calda, etc. Am sa scriu pe forum toate costurile atunci cand primesc factura.
3

#3500 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ
  • Postari: 844
  • Inregistrat: 27 februarie 18

Postat 16 ianuarie 2021 - 11:23

Paul2 am scris si eu mai demult: în Bucuresti la unele ansambluri se percepe o taxă de MANAGEMENT/luna dezvoltatorului, care nu e decât un fel de cost ulterior adăugat pretului apartamentului, nu acoperă cheltuieli, alea is separat taxate, pe baza de chitanțe.
Taxa de administrare e ..administratorul, nu portarul, gazonul etc La Isho inteleg că ,danduli-se oamenilor dreptul de a se constitui în asociație, nu vor.fi taxati în acest fel perpetuu. Sigur, dacă Mulberry va fi un administrator corect va putea fi păstrat- dacă va dori- ideea e ca , la alte ansambluri, prin contract dezvoltatorul- rămâne perpetuu administrator. Si in loc de 20 Ron ca la un bloc comunist dai de la 20 euro /lună la dezvoltatorul- administrator. Nu va fi cazul la Isho. Cunosc mai multe ansambluri de peste 1000 apartamente in București cu acest regim. Îți dai seama cât câștigă dezvoltatorul / pe luna de la așa zisii proprietari ...care NU au voie sa își facă asociație. Chiar dacă unii de la un bloc și-ar face o asociație ,separat, tot vor trebui să plăteasca acea taxa de ...management dezvoltatorilor care se...îngrijește de complex mai departe.

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 16 ianuarie 2021 - 11:29

0

Arata acest topic

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Ultima »