Daca excludem locatia, un factor important in orice pret de imobil, eu am gasit plusuri fata de alte blocuri in:
-arhitectura blocului pare una mai interesanta decat un simplu bloc drept si sec (echipa de arhitecti cu viziune in spate, nu un simplu proiect culorat in 2 3 culori)
-imi place curtea din mijloc, chiar daca e mica, e un spatiu de asteptare destul de ok;
-gresia faianta sunt destul de calitative, poate undeva in bugetul +/- 100 ron pe mp2, nu mi s-a oferit asta la alti dezvoltatori, ci undeva la 35 ron ( poti plusa oriunde, vorbim de ce ofera in buget),
-parchetul din lemn triplustratificat ( in 2017 nu am gasit alt dezvoltator cu asta, laminat 40 ron,7mm in general);
-sistemul de incalzire pe tot blocul, fara gaz in casa,cu incalzire in pardoseala (nici vorba atunci,incalziri in pardoseala existau, dar in general tot caloriferul clasic era de preferat ex Vivalia Complex, Vivalia Soarelui cu centrala proprie),
-tamplaria si usile,aluminiu 3 sticle etc (chiar erau superioare fata de ce mi s-a prezentat)
-curent trifazic la plita (destul de rar intalnit),
-aspectul spatiilor comune (e strict o opinie personala),
-izolatia pe exterior cu vata (chiar se observa o mentinere de temperatura fata de unde am stat),
-accent cat de mic pus pe izolarea fonica ( foarte rar se pomeneste macar de acest aspect, 90% dintre blocuri au caramida de 10-15cm intre camere si o caramida mai lata intre apartamente fara izolare fonica,acoperite doar de ciment si glet),
-locul special de biciclete din subteran, fara a mai fi nevoit sa o urci sus (cred ca initial a fost altfel gandit,dar e mult mai bine asa.),
-senzatia de siguranta ca spatiile comune vor fi ingrijite si mentinute corespunzator,sper sa fie asa(la alti dezvoltatori lipsea acea siguranta si lipsea efectiv interesul de aspect ce inconjoara blocul),
-siguranta si profesionalism in aspecte birocratice/plati/asociatie etc,
-siguranta ca se respecta standardele legate de structura si rezistenta blocului (sunt multi dezvoltatori ce nu prezinta siguranta ca folosesc cele promise, sau se folosesc cele mai ieftine materiale pentru constructia bruta "ce nu stii,nu te afecteaza")
-avantajele din jurul blocului tot din cadrul ISHO (ex gradinita,parc, birouri, magazine, terase, piscina, sala de sport etc),
-posibilitatea de a alege dintre multe apartamente mari cu multe configuratii diferite (nu sunt doua apartamente identice pe un etaj)
-alte mici detalii ce nu stiu daca merita precizate, dar cu materiale de calitate.
La vremea respectiva am fost nevoit sa plusez cu aproximativ 15-20k (fara tva) pt ISHO fata de aproape orice alt dezvoltator din oras, indiferent de zona. Consider ca din cei 20k, 10k s-au compensat doar prin pozitie, pe mine personal m-a ajutat mult, iar restul diferentei aproape s-a compensat prin diferenta de materiale folosite. Legat de o alta investitie in prezent in oras, nu pot spune ca mai sunt interesat. Tot orasul, nu doar ISHO, au ridicat preturile pe toate chiciurile si vechiturile posibile. E si normal ca dezvoltatorii maresc si ei, sunt curios unde se ajunge in timp. Asteptam completari de plusuri sau minusuri in raport cu alti dezvoltatori si de la alti proprietari. Eu sunt multumit de investitie datorita rezultatului final, nu ma intereseaza la ce preturi au ajuns in prezent pentru ca oricum nu as vrea sa vand momentan, locuiesc aici.
Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 13 ianuarie 2021 - 15:58