ISHO Business, Rezidential&Hotel (Faza1-ongoing, Faza2-in proiect)
Postat 06 ianuarie 2021 - 15:50
Postat 06 ianuarie 2021 - 15:59

Asta trebuie sa simti desi in realitate tu esti ala care a platit tot si defapt cresterea nu e intregita pana nu gasesti alt client care sa plateasca pretul actual, in cazul in care vinzi.
Aceasta postare a fost editata de michidutza: 06 ianuarie 2021 - 16:04
Postat 06 ianuarie 2021 - 16:08
In ambele situatii pierderea e la cumparator chiar daca vanzatorul e cel care nu si-a respectat angajamentul.
Se creeaza aici un fel de concurenta neloiala fata de dezvoltatorii mici. Numai unui dezvoltator mare ii dai bani in avans. De la unul mic cumperi numai cand e aproape gata (alegi culorile pentru interior).
Postat 06 ianuarie 2021 - 17:12
De ex.dnii de la Alber si Mulberry au mers cam paralel cu cresterile de preț pe aici prin zona. De ex. Poate doar intuitiv, fără intelegere .
In privința practicilor netransparente- ex privind afișarea clara a preturilor - cerință pt.care un vânzător de roșii poate lua o amendă imediat de la p.locala-cei de la Isho au avut o fază de luni de zile în care nu s-au sinchisit -desi comerțul online si publicitatea mărfii în m.online trebuie să respecte aceleași legi- astfel încât prin iarna lui 2017 fiecare client cumpără după niște tabele dubioase., altele de la luna la luna. Cred că la acest aspect .protecția consumatorilor a vegheat dormind.
Bravos. Acum clienții aceia încă așteaptă finalizarea.
Sunt curios cati dintre clienți au văzut ceva documentații semnate de diriginți, din cate stiu clienților trebuie să li se prezinte - la predare
Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 06 ianuarie 2021 - 17:16
Postat 06 ianuarie 2021 - 17:41
biciclistu2, la 06 ianuarie 2021 - 16:08, a spus:
In ambele situatii pierderea e la cumparator chiar daca vanzatorul e cel care nu si-a respectat angajamentul.
Se creeaza aici un fel de concurenta neloiala fata de dezvoltatorii mici. Numai unui dezvoltator mare ii dai bani in avans. De la unul mic cumperi numai cand e aproape gata (alegi culorile pentru interior).
apai idiot sa fi sa semnezi ceva care daca nu se livreaza la timp si vrei sa te retragi pierzi o parte din avans

Postat 07 ianuarie 2021 - 11:30
Si la ISHO cred ca poti sa te retragi doar atunci cand se "reinnoieste" promisiunea, nu oricand.
Postat 07 ianuarie 2021 - 12:10
Oamenii de afaceri din zona nu isi blocheaza bugete in astfel de apartamente, ci ii imping in alte investitii. Apartamentele noi nu mai sunt investitii ci doar plasarea unor valori in imobile care se spera sa si mai creasca valoarea.
Cresterea preturilor in ansamblu e singura modelitatea in care speri ca ti ai marit capitalul, investind cand erau preturile mai mici.
Se bazeaza pe principii de piata si respectivul dezvoltator e singurul care intentioneaza sa dea tonul cresterilor pe piata.
Postat 07 ianuarie 2021 - 12:29
Is unii (multi) de fac bani de pe funcție si mori de ras unde îi ..investesc. De ex un președinte CJ din Oltenia a luat vreo două ap.in Militari (comuna Chiajna ) LANGA București.
S-a zgârcit omu sau fiind de pe la un sat-oras i-a fost și lui jena să devină baș orasean.
Dar apare frecvent reacția ailaltă: cumpără unde e buhu ca e cel mai cel. Ca doar pentru copil fura, nu?
Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 07 ianuarie 2021 - 12:30
Postat 07 ianuarie 2021 - 19:31
Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 08 ianuarie 2021 - 00:32
Postat 07 ianuarie 2021 - 21:19
POate sunt unii maturi in business si zic stop, vreau sa ma opresc si am nevoie pentru copil de un apartament, eh... acela va cumpara.
Mai erau poate cupluri de corporatisti, sau mai nou bugetari, chiar si medici, cu salarii peste media celor bune si care se decid sa vanda cu 60 000 un apartament vechi in Soarelui si sa isi cumpere in centru cu 130 k sau cat erau initial.
Cu preturile de acum o sa le fie si lor greu sa mai faca miscarea asta, sau neconvenabil.
Daca nu faceti parte din categorii blamate, nu are rost sa va inflamati.
l.e. exemplul cu numere a fost doar in stil pamflet. Nici eu nu m-am nascut in Timis ci chiar in unul din acele judete, dar am numere de Timis la trasura.
Cei care isi iau apartament in Timisoara si nu stau in chirie, isi inscriu masina pe Timis.
Aceasta postare a fost editata de rue: 07 ianuarie 2021 - 21:23
Postat 07 ianuarie 2021 - 21:29
Obs.lui rue e corectă, Isho a vândut peste 400 de ap.in cam un an prin 2017-2018 și anul asta se chinuie cu vreo 40 de jumatate de an. F.putini din cei 400 de clienti au fost peste plafon, dispuși să deie doar tva zeci de mii euro.
Postat 07 ianuarie 2021 - 23:07
Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 08 ianuarie 2021 - 00:30
Postat 08 ianuarie 2021 - 08:55
Costurile de constructie, daca ne reverim la euro, nu cresc cu mai mult de 2.5% pe an datorita inflatiei posibile si in zona euro.
Dezvoltatorii, nu e vorba de unul anume care tine doar cel mai sus pret, sa nu il prinda ceilalti din urma, nu se multumesc cu profitul calculat initial, ci merg cat pot de sus.
Nu exclud nici riscuri asumate in faza initiala si care au adus costuri suplimentare, costuri care se vor recupera prin cresteri de pret la noile apartamente.
Inca nu e facut podul peste Bega, amenajata zona ca in planurile initiale. Eu cred ca cei care au cumparat si s-au mutat, vor mai avea de cohabitat cu utilaje si muncitori. E si asta un "avantaj".
Postat 08 ianuarie 2021 - 09:20
Dorin55, la 07 ianuarie 2021 - 19:31, a spus:
chiar ma pregateam sa raspund si eu in consens cu tine, nu inteleg de unde atata carcoteala, multi din proprietarii si viitorii proprietari sunt Timisoreni sunt tineri sau middle age, care doresc sa locuiasca intr-un cartier mai altfel ( sau ca si investitie) multi lucreaza in multinationale pe joburi care sunt foarte bine platite. Pentru carcotasi : in acesata tara nu doar directorii de la stat sau cei care dau tepe pot sa duca un trai mega decent (e.g. sa isi poata permite sa isi cumpere un apartament la ISHO, probabil cu bani stransi si un ajutor de la banca) , in Timisoara, CLuj, Bucuresti, Iasi exista o patura de "mijloc" muncitoare si care nu fura, foarte bine platita ce lucreaza in multinationale in domenii high end ( e.g. high tech) ce sunt platiti mega bine pentru Romania si o duc mai bine decat cei din West ( income comparat cu cheltuieli locale)
Postat 08 ianuarie 2021 - 10:09
Am zis ca proprietarii vor avea si astfel de vecini, nu am zis ca vor fi majoritari sau doar din aceia.
Totusi, decat sa dai 150-200 k pe un apartament in bloc, poate chiar 260 k + TVA pt ceva mai maret, sub 300 k gasesti case in zona centrala, mai linistita poate decat cea cu minoritatea conlocuitoare, ai curtea ta, poarta individuala, poate garaj si toate ce le mai primesti cand stai la casa si curte.
Oare cat as rezista sa mai locuiesc permanent la bloc?! Nu zic de blocurile vechi unde nu gasesti loc de parcare, te blocheaza, se fac periodic reparatii la instalatii, mai gasesti un miros pe casa scarii: tigari, fripturi etc. Periodic mai (re) amenajeaza cate un vecin nou mutat sau vechi.
Blocul nou e un upgrade prin locul de parcare, instalatii noi, la confortul oferit de spatiu, relativ la pretul platit, se sta mai prost. Locatia o presupunem ca e cea centrala si e unul din argumentele de a cumpara. de fapt, locatia este cheia.
Factorul de eficienta a banilor platiti nu are nici o legatura cu formulele prin care calculezi daca ai platit cat face, efectiv nu poti face acele calcule atata timp cat nu vor fi 200-300 de oameni dispusi sa plateasca 700-1000 eur lunat pt o chirie acolo.
Aceasta postare a fost editata de rue: 08 ianuarie 2021 - 10:10
Postat 08 ianuarie 2021 - 10:17
Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 08 ianuarie 2021 - 10:26
Postat 08 ianuarie 2021 - 10:27
Interlopii pe picior mare nu o sa stea la bloc, in veci! Poate aia care au doar masina si hainele de pe ei.
E o colectie rezonabila si amuzanta cu genul de slogan scuza sa nu iei un apartament scump in zona aproape centrala (e zona 1 probabil si centrul e zona 0).
Tine de fiecare om in parte daca pentru el primeaza un anumit stil de viata sau altul.
La fel ca si cel care baga 300 k intr-o casa la Parta sau la Giulvaz, casa care valoreaza atata doar pentru el, nu e cea mai eficienta investitie, dar are valoare sentimentala pentru cel care poate are bunicii sau a crescut acolo.
300 k intr-un apartament in centrul orasului, plus amenajarea de 30-40 000 eur. la 300k avansul trebuie sa fie minim de 15% ~ 45 k si rezulta peste 250 k credit. Daca 100 k are o rata de 3000 lei pe 30 de ani, nu mai fac calculul mai departe.
Daca a vandut toate mostenirile si strange 200 k si mai ia un credit de 100 k, e mai omenesc, dar frange toate calculele unei investitii si se numeste doar confort.
Apropo, e o "casuta" in Braytim la vanzare cu 1.3 M eur.
Aceasta postare a fost editata de rue: 08 ianuarie 2021 - 10:38