STP Timișoara Forum: ISHO - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ISHO Business, Rezidential&Hotel (Faza1-ongoing, Faza2-in proiect) Evaluare topic: ***** 13 Voturi

#3361 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 844
  • Inregistrat: 27 februarie 18

Postat 04 ianuarie 2021 - 17:58

Dorin55
Nu-mi plac deloc mașinile scumpe, eu doar ziceam că Isho e un proiect obișnuit cu o mie de ap.obinuite, pt oameni cu venituri obișnuițe, vândute f.scump si amestecate cu vreo 200 de ap.mari pt.oameni cu venituri realmente mari
1

#3362 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ
  • Postari: 448
  • Inregistrat: 09 mai 19

Postat 04 ianuarie 2021 - 18:24

Sunt de parere ca apartamentele sunt putin mai mult decat "obisnuite" prin materialele folosite/zona si concept si pentru oameni putin peste media de "obisnuit" daca reusesc sa cumpere la aproape 2k euro pe m2 fara credit. Am ramas placut suprins sa vad in documentele de la notar, ca sunt destul de putine banci drept proprietari pe apartamentele din U1, as spune undeva la 30%, fapt pentru care m-as bucura sa vad cele mai ieftine masini posibile in parcarea subterana. Apartamentele obisnuite sunt cele din aproape tot orasul, unde materialele folosite sunt printre cele mai ieftine din Dedeman, dar unde preturile tind sa se apropie de ISHO si centrul orasului. Parerea mea. Sunt cativa useri aici care se leaga mereu de acest aspect, GeorgeA, michidutza etc. As fi curios sa vad ce contact ati avut sau aveti cu ISHO. Potentiali cumparatori sau doar aici pe forum discutam? Respect orice parere, sa nu se inteleaga altceva.

Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 04 ianuarie 2021 - 18:34

0

#3363 Useril este offline   link 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 03 noiembrie 20

Postat 04 ianuarie 2021 - 19:58

Vezi postareaGeorgeA., la 04 ianuarie 2021 - 17:58, a spus:

Dorin55
Nu-mi plac deloc mașinile scumpe, eu doar ziceam că Isho e un proiect obișnuit cu o mie de ap.obinuite, pt oameni cu venituri obișnuițe, vândute f.scump si amestecate cu vreo 200 de ap.mari pt.oameni cu venituri realmente mari

Eh, hai sa fim seriosi, un așa proiect/concept nu e obișnuit nici pentru orașe dezvoltate din Europa dar la noi in Timișoara, e totuși un proiect frumos, modern, cu multe avantaje. Clădirea D este obișnuita însă nu și zona. Clădirea RA nu este absolut deloc obișnuita, așa ca indiferent ca sunt clădiri mai pretențioase sau obișnuite, zona și conceptul fac sa nu fie deloc obișnuite.
1

#3364 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 04 ianuarie 2021 - 20:12

Link
Prin obișnuit inteleg decent, nu mediocru.
Zona e faina pt ca e malul Begăi (eu de ex alerg ), mai e faina de ex pt cei cu copii , loga, pedagogicul sau medicina sunt aproape,nu e nici departe de centru, ca timp liber petrecut.
Ce nu mi-a plăcut la ei e ca nu e încă gata , măcar faza 1.
Altfel ca zone ceea ce va fi la P.Botanic e mult mai interesant(si probabil scump),sau la liceul de Arta(fostul),dacă va mai fi.
Tie ce termen de mutare ti-au dat?

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 04 ianuarie 2021 - 20:14

0

#3365 Useril este offline   link 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 04 ianuarie 2021 - 20:31

Mutarea in aceasta primăvara. Dar întârzierile sunt alta discuție. Nepermis de mult s-a întârziat, neobisnuit și deloc normal pentru o piata decenta.
2

#3366 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ

Postat 05 ianuarie 2021 - 11:13

Intarzierile da, sunt nesimtite as putea spune, dar oricum pozitivismul de la inceput cu termen de constructie/livrare de cateva luni, e clar o aberatie ce foarte putini o cred, practic un SF pentru marketing. RA cred ca va bate orice record la acest aspect.

Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 05 ianuarie 2021 - 11:17

0

#3367 Useril este offline   sebastian_dragos 

• Membru începător
  • Pip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 17 iunie 20

Postat 05 ianuarie 2021 - 12:39

Ultima promisiune de la Isho era ca pana pe 31 ianuarie se v-or preda apartamentele din PD , dar cine ii mai crede ..... Partea proasta e ca Euro e aproape de 5 RON si asta iti cam incurca calculele .
Daca tot au intarziat atata, ar fi frumos din partea lor sa lase euro de la data semnarii promisiunii si atunci sa zicem ca a meritat asteptarea . ( dar nu vad nici o sansa din partea lor )

Aceasta postare a fost editata de sebastian_dragos: 05 ianuarie 2021 - 12:40

0

#3368 Useril este offline   rue 

• Membru activ
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 01 septembrie 17

Postat 05 ianuarie 2021 - 13:22

Voi nu ati pus propriile conditii decente cu privire la termen in contractele semnate?
E una din cele mai importante parti a contractului.
0

#3369 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ
  • Postari: 1022
  • Inregistrat: 10 mai 12
  • Sexul:masculin

Postat 05 ianuarie 2021 - 13:31

Tu ai pus vreo conditie? Eu tin minte, cand am fost la ei, ca erau tare zambareti daca intrebai despre penalitati la intarziere sau alte clauze de genul asta.
1

#3370 Useril este offline   rue 

• Membru activ

Postat 05 ianuarie 2021 - 15:05

Eu nu am fost interesat de ISHO, preturile lor fiind sport extrem.
Ma gandesc ca orice mare sef din administratiile publice ale regiunilor limitrofe sau alt grangure politic isi poate plasa economiile in astfel de locuinte, sau credite extrem de mari pe multe zeci de ani, cat permite varsta.
Nu le-am vazut nici o rentabilitate investitionala adevarata din chirii si subiectul devine tot mai complicat in pandemie si viitoarea era remote online.
2

#3371 Useril este offline   sebastian_dragos 

• Membru începător
  • Pip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 17 iunie 20

Postat 06 ianuarie 2021 - 00:01

Vezi postarearue, la 05 ianuarie 2021 - 13:22, a spus:

Voi nu ati pus propriile conditii decente cu privire la termen in contractele semnate?
E una din cele mai importante parti a contractului.

Eu unul nu cred ca cineva a reusit sa modifice contractul stabilit de oricare dintre dezvoltatori . Daca si la Vivalia sau City of Mare ii aceeasi vrajeala , ca se i-a in considerare cursul euro de la predare ma gandesc ca asa ii peste tot la dezvoltatorii mari.
0

#3372 Useril este offline   zzx 

• Membru activ
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 17 mai 18

Postat 06 ianuarie 2021 - 09:46

Vezi postareasebastian_dragos, la 06 ianuarie 2021 - 00:01, a spus:

ca se i-a in considerare cursul euro de la predare ma gandesc ca asa ii peste tot la dezvoltatorii mari.

Cursul euro de la predare e normal sa fie luat in considerare pentru diferenta (suma totala-avans), dar la avans ramane cursul la care ai platit avansul.
Deci, daca ai platit 100% avans nu depinzi cu nimic de cursul de la data semnarii contractului de vanzare-cumparare.
Daca gresesc cu ceva, va rog sa ma corectati.
1

#3373 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ

Postat 06 ianuarie 2021 - 10:34

Asa este. Apare iar discutia de ce contractele noastre pe apartamente/masini se fac in euro si nu in ron. Spre exemplu, in Ungaria se vinde totul in moneda nationala, un lucru perfect normal. Noi estimam evaluam contractam inchiriem in euro, fara sa fie moneda noastra nationala,cu legea pragului de tva 5% 19% scrisa in RON....clientul pierde pe toate planurile. Ganditi-va ce ar insemna ca toate aceste contracte sa fie in RON. Fara sa fiu PSD-ist, sunt total apolitic, dar in 2019 vestitul si indragitul Dragnea a propus acest aspect "Liviu Dragnea, a anunţat într-un interviu acordat DC News că în perioada următoare social democraţii vor iniţia un proiect de lege care să ajute la întărirea monedei naţionale și că toate contractele vor fi exprimate doar în lei." din pacate nu s-a intamplat asta, nu se doreste asa ceva, nici vorba de intarirea monedei nationale. Contractul in RON ar fi batutu in cuie, iar clientul nu ar fi influentat de cursul euro sau poate chiar de trecerea de la plafonul de 5% la cel de 19% pana cand dezvoltatorul face predarea.

Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 06 ianuarie 2021 - 10:46

3

#3374 Useril este offline   rue 

• Membru activ

Postat 06 ianuarie 2021 - 11:14

Si in Polonia, Ungaria etc, preturile si pe OLX ul lor la orice: imobile, masini vechi sau noi, telefoane si servicii sunt in moneda nationala.
Asta da o stabilitate consumatorului si in tara in care nu este EURO este complet anormal.
Nu zic ca Dragnea trebuie scos din puscarie sa faca asta, dar e o initiativa sanatoasa si importanta in Romania, tinand seama ca ne tot indepartam de obiectivele: Schengen si zona EURO.
1

#3375 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 06 ianuarie 2021 - 12:19

E si mai ciudat pt ca leul a fost mai puțin fluctuant fata de euro decât zlotul polonez de ex.
Ce voia Dragnea era însă o iluzie: el voia să falsifice leul ,prin creșteri de pensii si salarii la bugetari si mai mari decât a facut-o si sa vanda iluzia că modificările pe curs s-ar datora exprimarii unor contracte în euro si nu unor deficite cronice.
A fost o perioada -2012 -2016 când cursul a fost f.stabil, atunci se putea face interdicția contractelor în valută
E adevărat că oamenii pot fi înclinați să tezaurizeze în valută dacă vor să achiziționeze cash bunuri exprimate în contracte în aceea valuta , dar asta e factor marginal în cursul de schimb .
Acum e cam târziu, tocmai Dragnea si Olguta au făcut din leu ceva diferit de forint si zlot. Va veni un moment când piețele vor intelege si vor decupla leul de forint si zlot si atunci nu va fi bine.

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 06 ianuarie 2021 - 12:27

1

#3376 Useril este offline   biciclistu2 

• Membru activ
  • Postari: 175
  • Inregistrat: 20 septembrie 19

Postat 06 ianuarie 2021 - 12:42

Nu cred ca afisarea pretului in lei ar fi intarit moneda nationala. Oricum trebuie sa faci plata in lei.
Problema cea mai mare este ca de la semnarea promisiunii pana la predarea efectiva trec ani de zile iar cursul variaza foarte mult.
La masini te fura si mai mult cu pretul in Euro. Se aplica BNR +1,5% (variaza putin in functie de dealer). La o masina cu pretul afisat 20000E, platesti de fapt 20300E la cursul BNR.
Daca legea ar bate in cuie cursul din momentul semnarii promisiunii sa vedeti voi ce viteza ar baga dezvoltatorii.

Aceasta postare a fost editata de biciclistu2: 06 ianuarie 2021 - 12:43

1

#3377 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 06 ianuarie 2021 - 12:56

Asta e adevărat. Exprimarea în contract în euro oferă dezvoltatorilor stabilitate și invitația la miserupism la termene.
2

#3378 Useril este offline   link 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 06 ianuarie 2021 - 13:17

Da, Dragnea era miraculos, cred ca reusea sa schimbe si contractele internationale (UE) tot in RON. Ca doar intreaga Europa depinde de RON si de piata noastra.
1

#3379 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ

Postat 06 ianuarie 2021 - 13:30

Nu discutam de Dragnea sau de afisarea pretului. Exprimarea in euro e una pacatoasa pentru clientii din tara noastra. E strict parerea mea. Haideti sa nu ne dam EUROpeni pana nu va fi cazul sa avem moneda nationala euro. Asa e, dezvoltatorul are o oarecare liniste daca preturile sunt in euro, curs, scumpiri de materiale, mana de lucru. Daca ai cumpara 2 apartamente cu tva 5% ce din cauza intarzierilor si a faptului ca acele contracte sunt in euro la "cursul din ziua predarii", au ajuns la tva 19%, diferenta de 28k (14 si 14) euro nu e chiar o suma mica de platit la stat +diferenta de curs. Deci consider ca pentru orice client, contractul ar fi util doar in RON. Nu poti avea legi in RON si preturile in EURO. Chiar nu se vede anomalia? apartament ce in 2017 era 450.000 ron + 22.500 ron tva (TVA 5%) (100k euro pretul sau) in 2021 (cand probabil va fi predarea la unele apartamente in cazul acesta de limita, excludem avans 100%) 487.000 ron + 92.530 RON (TVA 19%). Mi se pare enorm. Eu personal am fost incadrat la 19% din start, dar ma gandesc la acei clienti ce sunt sub prag,dar totusi la limita si nu vorbim doar de ISHO.

Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 06 ianuarie 2021 - 13:46

2

#3380 Useril este offline   biciclistu2 

• Membru activ
  • Postari: 175
  • Inregistrat: 20 septembrie 19

Postat 06 ianuarie 2021 - 15:48

Contractele sunt facute in asa fel, toate riscurile sunt la cumparator. Creste euro - plateste, creste TVA - plateste. Din cauza asta lor nu le pasa de intarzieri, ei au numai de castigat.
In mod normal ar trebui sa reglementeze legislatia aceste intarzieri. O minima protectie ar fi o chestie de bun simt, dar asta lipseste total la clasa noastra politica.
Mi se pare aberant sa astepti ani de zile dupa un produs pe care l-ai platit 100% (chiar si la 15% avans e mult).
3

Arata acest topic

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou