ISHO Business, Rezidential&Hotel (Faza1-ongoing, Faza2-in proiect)
Postat 25 mai 2020 - 08:10
As avea insa anumite remarci la cele prezentate de tine:
-apartamentele sunt individualizate și fiecare proprietar a avut ocazia de a-și alege din gama de finisaje loc cost-medium-high (probabil ca cei care au achiziționat apartamentele pentru a le închiria au ales varianta standard de finisaje care înseamnă low cost).
-Blocul U1 are o arhitectura și o compartimentare diferită fata de celelalte blocuri ale ansamblului rezidential. La fiecare dintre blocuri a lucrat o altă echipă de arhitecți și alte echipe de construcții, alt concept, alte spatii, etc. Astfel, clădirea RA ar urma la finalizarea ei sa fie emblema proiectului rezidential deoarece firma de arhitectura care a proiectat clădirea se numește ADN și este una din cele mai bune firme de arhitectura din tara, casa scării va fi mult maii îmbunătățită decât în U1 (pereții albi, finisaje mai bune pe casa scării, etc), piscina, sala de fitness și Spa la etajul 3, terase comune cu verdeață, priveliști ok și soare din abundenta. Clădirea U1 are dezavantajul că este mică și camuflata de RA care blochează soarele, însă cei care au vedere și spre zona de parc nu sunt chiar atât de dezavantajsti precum cei care vad doar curtea interioara.
-Legat de aglomerația din ansamblu rămâne totuși cu semnul întrebării deoarece poziționarea locației este una avantajoasa pentru cei care stau acolo și conceptul global gândit de cei de la Isho este făcut special încât să nu fi nevoit să mergi la mall să îți faci cumpărăturile că ai totul în complex.ma bazez pe faptul că va exista diversitate în ceea ce privește variantele de transport in zona: auto, transport in comun, trotinete electrice, biciclete, mers pe jos.
-Administrarea ansamblului va fi făcută de către o firmă specializată/subcontractată de Isho tocmai pentru a pastra niste reguli de bun simt (curățenie, liniște, respect reciproc între vecini, etc).
-Ca și client Isho pot spune și eu că sunt dezamăgit de aparatele de aer condiționat (o companie de 2 lei), panoul de control al siguranțelor putea fi încadrat altfel sau macar costumizat, clanțele de la uși sunt de o calitate joasă și te chinui să închizi ușa (păcat că nu au sistemul modern de închidere prin tragere simpla cu magnet și doar când deschizi ușa sa fi nevoit să apeși pe cleanta), modelul aparatelor termostatice din interior arata ca nuca in perete: simple, un buton principal care zici că ocupa 3 mp in încăpere, panoul de control este o jucărie ieftina din China, sistemul de aer condiționat putea fi gândit altfel.
-Clientii care au cumpărat apartament la Isho și au pretenții au investit sume destul de mari in finisaje suplimentare pentru a avea o calitate mai buna (probabil că poze din acele locuințe nu vor fi puse în domeniul public).
Eu locuiesc de 28 de ani în Piata Unirii și am parte de foarte multe dezavantaje: lipsa locului de parcare, gălăgie, mizerie si lista poate continua.
Bineînțeles că Isho daca dorea să se considere un proiect de lux trebuia să aibă grijă la anumite detalii la interior de care spuneam mai sus, însă unele aspecte pot fi îmbunătățire (acoperit distribuitorul de încălzire cu un dulap, schimbat modelul termostatului și panoul de control, deși mă tem că asta e destul de complicat pentru că sunt fire și trebuie spart, schimbata firma de AC, adus plus valoare apartamentului prin colaborarea cu un designer de interior care sa transforme apartamentul in unul foarte frumos).
Postat 25 mai 2020 - 09:05
Blocul parca e facut cu cofetari nu cu experti, de top....precum IsHo.
Postat 25 mai 2020 - 09:17
Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 25 mai 2020 - 09:21
Postat 25 mai 2020 - 10:02
Postat 25 mai 2020 - 10:06
Postat 25 mai 2020 - 10:35
si eu daca as face casele pentru vanzare nu as folosi aceleasi materiale care le folosesc acum. si la sfarsit tot la fel o sa arate

Postat 25 mai 2020 - 12:19
Postat 25 mai 2020 - 12:39
Paul2, sincer nu cred ca va surprinde mai mult A decat U-urile...nu sunt adeptul turnurilor si nu mi-a prea placut compartimentarea apartamentelor din A, iar balcoanele cel putin vizual, par destul de mici. Mie personal nu imi place arhitectura, dar fiecare are gusturile lui, altfel am avea toti aceleasi lucruri. Legat de promisiunile lor ca "va arata mai bine, va fi wow, va fi mov si verde etc" is egale cu 0. RA, U1, U2 sunt in aceasi clasa considerata "Premium". D, B, C in clasa normala. Pot garanta ca vor fi probleme la fiecare bloc si la aproape 60% dintre apartamente, mana de lucru e catastrofala in Romania, fapt pentru care au si schimbat gramezi de firme cei de la ISHO, atat la interioare cat si la exterior...automat apar si intarzieri din aceasta cauza. Singurul loc Premium din Timisoara, este cel de la Iulius parerea mea. Se vede totusi ca acolo au tras cu dintii de finisaje de calitate, materiale foarte piperate...dar pentru a gestiona 320 de firme nu e la mana oricui.
Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 25 mai 2020 - 12:46
Postat 25 mai 2020 - 12:57
Dorin55, la 25 mai 2020 - 12:39, a spus:
Bine, bine, le primesti cand vor ei, dar asta nu ar trebui sa fie inainte de data declarata a livrarii? Exista posibilitatea sa depaseasca data livrarii si sa nu dea nici un semn?! Imi imaginez ca acum ei incerca sa amane cat mai mult momentul, insa cred ca “cine a intrat in hora, o va juca pana la capat”.
Postat 25 mai 2020 - 16:06
Doome27, la 24 mai 2020 - 23:47, a spus:
Cu pozitionarea e, cred, clar pentru orice om cu acces la google maps ca Isho are pozitionare centrala cam la fel cum o au 80% din alte puncte din oras. E la fel de central cum e orice bloc din complexul studentesc si pana in circuvalatiunii. Deci nimic special.
Cu luxul devine, la fel, tot mai evident cum stau lucrurile pe masura ce apar poze din interioare. Te uiti pe geam si ii vezi ciorba din farfurie vecinului. Nu vad la ce poti folosi atat de laudatele balcoane, de vreme ce o le simti si respiratia vecinilor iesiti si ei pe balcon. De vorbit ce sa mai vorbesti, ca o sa poata participa tot ansamblul la discutie. Cei care stau in interiorul U-ului vor vedea soarele mai mult prin poze, eventual. Sau sa fie pe faza sa il prinda in cele 2 minute pe zi cand le va lumina si lor fereastra.
Unde e luxul de la interior? As fi curios ce inteleg prin lux cei care inca se mai amagesc ca au cumparat lux. Niste ziduri le considerati lux? O gresie, o faianta si un parchet oarecare puse pe acolo sunt automat lux? Da, o gresie de dimensiuni mari - vedeti pe la tempini, marmura, un parchet deosebit...ai putea sa le numesti lux. Ce se vede in pozele apartamentului scos la inchiriere sunt niste materiale identice cu orice apartament din giroc. S-a mai spus ca sa nu se mai comenteze atata sita aia de la baie, ca pana la urma e o sita. Pai parca vorbeam de lux. La lux pui o sita de 20 de lei? In primul rand ca lux ar fi insemnat sa nu existe sita aia de cel mai prost gust posibil, ce sa mai zic sa existe si sa mai fie si prost pusa.
Aer conditionat de o firma anonima chinezeasca e lux? Lux ar fi fost un sistem centralizat de aerisite cu circulare permanenta a aerului. Decent ar fi fost macar un daikin cu posibilitate de control de la distanta.
Pozitionarea total stupida a distribuitorului de la incalzire, pozitionarea stupida a panoului cu sigurante si folosirea celui mai ieftin tablou electric pe care il vezi si in ultima garsoniera din dumbravita i se poate parea cuiva lux? Atentie zero absolut la detalii. Nici macar decente nu se mai pot numi astea, ci sunt niste elemente de un prost gust total.
Baile sunt minuscule pur si simplu. Lavoarele alea vi se pare ca difera cu ceva de orice alt lavoar dintr-un wc public? Proprietarii de la isho, dati un search pe net dupa lavoare macar peste 1.000 lei si vedeti diferentele. Sau lux la isho inseamna lavoar de 200 de lei din dedeman? Stiu ca au scos in fata niste branduri: grohe, v&b. Doar ca si brandurile astea, ca oricare alte, au modele de baza, medii si de top. La isho au luat cele mai de prost gust si ieftine obiecte de la brandurile astea, pentru ca a contat doar sa aiba eticheta, nu sa fie si macar decent daca nu luxul ala atat de trambitat.
Apoi sa luam zona intreaga. Luxul inseamna pentru cineva aglomeratie? Acolo e o adunatura de cladiri imense de birouri, blocuri turn imense, parcare imensa...toate bine infipte intr-o artera rutiera ultra circulata si la care se va mai adauga si artera ce va trece prin mijlocul cladirilor de la isho. Daca sa traiesti in mijlocul nebuniei aleia este pentru cineva lux...ok, o fi. Dar nu are nici o legatura cu acceptiunea universala a ideii de lux.
Da, penthouse-urile probabil ca ar putea fi numite niste locatii de lux cu o investitie aditionala in finisaje si mobilare de cel putin inca o data suma lor de vanzare. Macar acolo sus vei avea parte de niste intimitate si vei vedea soarele la fata. Asta la un cost total de casa in timisoara cu o curte de cateva sute de m2. Dar in rest, apartamentele sunt practic intr-un ghetou varianta 2020 hyper marketizat.
Cireasa de pe tort va fi ca putini dintre cei care vor locui acolo vor fi si proprietari. In majoritatea lor, cumparatorii au luat pentru a inchiria. Cine a avut de a face cu vecini chiriasi poate vorbi din experienta ce inseamna asta. Dezinteres total de ce inseamna vecini, apartament, bloc, comunitate etc. Probabil ca multi o sa inchirieze chiar in regim hotelier...si mai bine. Si mai funny vor fi masinile lasate de fiecare pe unde apuca acolo. Ca de unde sa le mai ramana si bani de loc de parcare si cine se duce sa parcheze in parcarea etajata si apoi sa o ia la pas cu 3 plase de cumparaturi pana la apartament? Cei care au cumparat pentru a inchiria nici nu s-au mai sinchisit sa ia si loc de parcare, ca atata ii duce capul - dovada sta chiar anuntul aparut deja.
Cartierul Isho nu a fost promovat/marketat de catre constructor ca si categoria "Lux", probabil ca a "devenit lux" in mentalul Timisoareanului incet incet pe forumuri, discutii. Isho a promovat anumite apartamente ca si categorie " supreme" care cumva lasa de inteles ca sunt peste medie, premium. Acele apartamente "supreme" sunt mai generoase in spatii (>100 mp) iar optiunile de finisaje ( placi faianta, gresie, podele, obiectele sanitare,etc ) sunt din categoria premium si foarte ok. Cat despre pozitia "centrala" la fel, probabil ca tot respectivul mental a "centralizat" Isho :-) Constructorul spune ca este la cam 10 minute de centru pe jos ( ceea ce este adevarat, la fel ca si alte zone mentionate de tine), probabil plus-ul cartierului este pozitionarea pe malul Begai si perspectiva de a avea toate serviciile la indemana ( e.g. Megaimage, terase, cabinete stomatologice etc) , toate astea fac sa fie cool si mai interesant decat alte proiecte imobiliare.
Postat 25 mai 2020 - 16:57
Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 25 mai 2020 - 17:00
Postat 25 mai 2020 - 18:47
Daca mergi in congress hall vei vedea cum sunt montate finisaje crăpate, ciobite, etc.
De asemenea și sălile de conferință sunt realizate foarte prost (acustica 0) și mai sunt placi și diverse alte finisaje care sunt prost făcute.
Specialiștii în construcții au criticat proiectul că l-au făcut la repezeală să încaseze bani din chirii și munca de mantuiala, dar asta este un subiect off topic.
Legat de Isho, sunt de părere că RA va fi diferit de U1 din multe puncte de vedere (casa scării va arata mult mai bine fiind lăsată alba și cred că vor folosi și ceva lemn in zona de lobby, piscina, sala de fitness și Spa la etajul 3 și multe alte detalii)
Postat 25 mai 2020 - 20:41
Paul2, la 25 mai 2020 - 18:47, a spus:
Paul, la fel cum zicea si Dorin:"Legat de promisiunile lor ca "va arata mai bine, va fi wow, va fi mov si verde etc" is egale cu 0. RA, U1, U2 sunt in aceasi clasa considerata "Premium". D, B, C in clasa normala."
Postat 25 mai 2020 - 21:03
Lucrările la hotel se opresc momentan.
Continua la apartamente clădirile existente (dar nimic despre faza a 2-a)
La birouri domnia sa crede că doar 30 la suta dinnfostii angajați vor reveni .
Postat 25 mai 2020 - 21:50
Postat 25 mai 2020 - 22:17
Sta si admira?
La RA nu e fereastra pe casa scării, iar la D e un hol lung si subțire ., Ca nu au loc doi vecini -barbat -femeie -la o distanta suficientă unul de altul.
U1 e o clădire mult mai ok ca si turnurile , dacă făcea 4-5 clădiri din alea era un concept fain isho. Așa a amestecat în ..cartier studio-uri de 33 mp , ap de 46 mp cu 2cam si penthouse prea mari . Magazine la parter.etc.
Când a lansat conceptul isho Sandor era sigur că tinerii vor vrea mizeriile lui de ap sub 50 mp (sunt convins ca majoritatea alaora sub 50 mp sunt luate pt inchiriere)
Ba a declarat că legea care obligă suprafețe minime e desuetă , ca nu siu ce tineri umplu studiouri minuscule in urbanul mare din Occident.
Si i-au dat si premii.
Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 25 mai 2020 - 22:26
Postat 26 mai 2020 - 07:48
Nu comparam RA cu D, ci cu U1.
Oricum, parerile sunt impartite...unii poate prefera ceva, altii altceva.
Postat 26 mai 2020 - 08:46
Aceasta postare a fost editata de Dorin55: 26 mai 2020 - 08:49
Postat 26 mai 2020 - 11:04
Pablo, la 24 mai 2020 - 14:36, a spus:
Faptul ca recurgi la atac la persoana (nu inteleg de cand ne tragem de bracinari) iti scade mai mult credibilitatea in ochii mei si comunitatii. Nu am la ce struguri sa ajung, ca locuiesc in Dumbravita la casa, am o podgorie de struguri daca ma intelegi, nu am ce face cu ai tai.
Multi dintre cei care expres si-au facut cont sa comenteze despre proiect, e un forum cu statusul lucruarilor la constructii, pentru reclamatii, dezbateri, (mie mi-a placut sintagma ,,zvonuri''), la biroul de informatii...Nu pot trece cu vederea ca proiectul nici nu e livrat, dar tu te arunci cu capul inainte in concluzii ,,In urma vizitezi in U1 pot spune clar si dau in scris ca nu exista si nu va exista prea curand un proiect de nivelul Isho in Timisoara din multe puncte de vedere.'' . De unde stii\ce te face asa convins?
,,Poze pe forum nu mai pun deoarece sunt prea multi carcotasi ai proiectului'' - e un sablon fara temei, care nu face decat sa-ti contureze mai mult autenticitatea (lipsa ei).
P.S. Man, omul acela a fost invitat de presa, nu e user. Pana unde vrei sa mergi cu minciuna incercand sa demontezi niste aspecte atat de evidente?
P.P.S. Ok, ok, atunci fa macar o fotografie cu panorma\exteriorul complexului, sa ne desfatam si noi ochii, astia, citez ,,ce nu putem ajunge la struguri''. Plz.
Atat am avut de spus, de restul aspectelor, cine stie a citi printre randuri, realizeaza singur
Pablito, m-ai facu sa rad bogatule:)
Ai macar loc la casa sa bagi o masina in curte sau o tii in strada? Ca de doua masini sigur nu ai
Presiune la apa ai cand uda vecinii gradinile sau faci dus cand prinzi?

Ce vreau sa zic e ca am vazut destui bogatasi de dumbravita care is pe sarakie...