STP Timișoara Forum: ISHO - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ISHO Business, Rezidential&Hotel (Faza1-ongoing, Faza2-in proiect) Evaluare topic: ***** 13 Voturi

#2441 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30192
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 16 martie 2020 - 10:58

Vezi postareaDorin55, la 16 martie 2020 - 10:26, a spus:

...sa construiasca un alt bulevard...

Asa cum scriam, acolo era o strada inchisa abuziv pe vremea ILSA, strada care acum nu mai putea ramane inchisa, deci nu au donat nimic, doar planurile unui ipotetic pod ce nu ar ajuta la mare lucru. Cand totul va fi gata, cele trei benzi vor fi sufocate de trafic, nicidecum nu va fi mai lejer ca acum (cum poti sa crezi asa ceva, cand vor fi mii de apartamente si locuri de munca in zona)

Tot la noi pe forum se discuta asta mai de mult. Iata o schita realizata de Mile la vremea respectiva (sa nu vorbim ...vorbe):

Imagine atasata: ilsa 05.JPG
0

#2442 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 448
  • Inregistrat: 09 mai 19

Postat 16 martie 2020 - 11:12

Va aparea un drum nou cu 4 benzi, tot terenul este inconjurat de drumuri, toata suprafata terenului va avea parcare subterana cu mai multe intrari si iesiri.( poti intra pe la Bega si sa iesi pe Take Ionescu), parcare supraterana de 9 etaje, pasarela pietonala + pod. Eu consider ca e mai mult decat suficient. Nu se compara aglomeratia de la un centru comercial cu una dintr-un spatiu rezidential si de birouri.
0

#2443 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ
  • Postari: 844
  • Inregistrat: 27 februarie 18

Postat 16 martie 2020 - 11:49

Podul deocamdată e în aer.
La noi statul din ce va plăti pensiile ( alea de acum, nemarite) ? Să vezi cum o să ia de la ...primarii cota lor din impozitul pe salarii ( si alea încasări mai mici decât acum).Deci mega investițiile anunțate de primarii se vor rezuma la spălatul strazilor etc
Fonduri europene? să nu se subtieze si alea dacă statele net contributoare au ele însele nevoie de resurse si vor suspenda platile 1-2 ani la bugetul UE.
Deci primăria nu va face începe niciun pod , cel puțin nu până în 202? sau poate 20??

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 16 martie 2020 - 11:50

1

#2444 Useril este offline   lionking 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 10 noiembrie 17

Postat 16 martie 2020 - 11:57

Vezi postareaClaudiu1212, la 16 martie 2020 - 09:12, a spus:

Nu mi se pare normala ridicarea in slavi a investitorilor

Aceeasi atitudine prapastioasa, acelasi extremism. Cooperarea si recunoasterea meritelor sunt traduse ca ridicare in slavi. Se pare ca intelesul cuvintelor este arbitrar, fiecare intelege ce vrea.

Lipsa de echilibru a romanilor este omniprezenta, o gasesti in tot si in toate. Recunosc, ma descurajeaza de multe ori, exact ca in cazul de fata. Am impresia ca aceasta este si cauza letargiei nationale, motivul pentru care cei mai buni dintre noi raman tacuti, invizibili. Oamenii se feresc de o lupta grea, probabil inutila, cu dezechilibrul celor din jur si cu frustrarile lor cauzate de acesta.

In curand nu va mai incerca nimeni sa echilibreze situatia, vor ramane doar carcoteala si frustrarea.

Aceasta postare a fost editata de lionking: 16 martie 2020 - 12:02

3

#2445 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 16 martie 2020 - 12:05

Lionking nu înțeleg nimic din ce spui
Ce ai zice de o lume în care locuinte - prin lege- să nu poată ridica decât persoanele fizice pentru ele însele si ASOCIATII de persoane fizice tot pentru ele sau firme cu mii de angajati care să le ofere exclusiv angajaților etc.
Dacă așa ar fi LEGEA ar fi ea nedreaptă dau irationala? Nu.
Ar dispărea ..dezvoltatorii si samsarii de terenuri, arhitecți corupti din primarii, agenți de vânzări care îți laudă ce nu a au văzut .
Si crede-ma mă s-ar construi la fel de mult si chiar mai bine! Si s-ar găsi și finantare.
Cred că nu înțelegi că dezvoltatorul e doar un intermediar care pune mâna pe un teren și e în ..gasca cu cei care dau aprobări.

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 16 martie 2020 - 12:12

0

#2446 Useril este offline   lionking 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 16 martie 2020 - 12:18

Posibil sa fie cum spui tu. Eu am alta impresie despre corectitudinea si priceperea oamenilor.
Probabil tu mai crezi si ca tara e cum e din cauza autoritatilor. Eu nu cred asta.

Citeaza

nu înțelegi că dezvoltatorul e doar un intermediar care pune mâna pe un teren și e în ..gasca cu cei care dau aprobări.

Vezi, chestia asta, nimeni nu se poate lupta cu ea. Stabilesti discretionar terenul si regulile si vrei ca restul sa accepte parerea ta. Nu ramane loc pentru altceva. #Totisuntlafel

Dezvoltatorul e dezvoltator, nu intermediar.

Citeaza

Se pare ca intelesul cuvintelor este arbitrar, fiecare intelege ce vrea.

Sa fiu sanatos.

Aceasta postare a fost editata de lionking: 16 martie 2020 - 12:28

0

#2447 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 16 martie 2020 - 12:23

E bine să te închini la Dumnezeu nu la autorități sau... dezvoltatori.
Unii urmează vedete etc.
Fiecare cu idolii lui.
Dar, tu ce crezi ei au nevoie de avocați ca tine ? Crezi ca însemni ceva pentru sutele de mii de inși pripasiti în posturi călduțe, la care tu le zici autorități.

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 16 martie 2020 - 12:25

0

#2448 Useril este offline   lionking 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 16 martie 2020 - 12:26

Cu siguranta, au nevoie! Cum altfel?!
0

#2449 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 16 martie 2020 - 13:07

Vezi postarealionking, la 16 martie 2020 - 11:57, a spus:

Aceeasi atitudine prapastioasa, acelasi extremism.

Extremism e cam mult spus, ca doar nu am iesit la ei cu furcile si coasele... :D Comentam si noi, fara sa facem practic nimic contra. Nu am reclamat niciunde, nu am dat pe nimeni in judecata, nu am anuntat avocatul poporului, doar discutam si ne dam cu parerea.
3

#2450 Useril este offline   ralf 

• Membru activ
  • Postari: 172
  • Inregistrat: 21 decembrie 17

Postat 16 martie 2020 - 14:48

Vezi postareaDorin55, la 16 martie 2020 - 10:26, a spus:

Chiar daca a ingustat drumul cum spui tu, dar probabil lucrurile fac parte din proiect pentru ca la asemenea proiecte nu stai sa te tiganesti pentru o intrare in subteran, nu conteaza. Cred ca traficul in zona va fi foarte degajat atunci cand totul va fi terminat. Sa nu fim mereu asa vulcanici pe orice face cineva. Normal ca totul este pentru bani si normal ca orice investitor asta urmareste, e ceva perfect normal. Dar iti spun sigur ca nu exista asa multi dezvoltatori care sa doneze asa mult teren pentru un bulevard. Ex( ISHO si Iulius in TM). Gandeste-te doar cati mp2 sunt pe tot acel bulevard si cat costa un mp2 in centrul timisoarei, asta pe langa toate costurile drumului. Asa ca prefer sa ingusteze pe o distanta de 20m o banda pe bulevardul Take Ionescu si sa construiasca un alt bulevard + un pod care sa traverseze tot acest oras in miniatura.

Atasez o randare a cum va arata. Din cate se poate observa vor fi din nou 4 benzi la terminarea lucrarilor. Din cate stiu refacerea trotuarului/zonei verzi/carosabilului va intra in costul dezvoltatorului. La fel si noua statie de troleu.
Asa ca nu e cazul de stigmatizare. S-a ocupat portiunea aceea pentru a putea lucra la cladiri precum si din considerente de siguranta.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: BLOCURI TAKE_13aa.jpg

2

#2451 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ

Postat 16 martie 2020 - 14:58

4 benzi cu o mica intrerupere de vreo 20-30m pentru intrare in subteran ( se vede si in randare, in fata cladirii office)
4

#2452 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ
  • Postari: 1022
  • Inregistrat: 10 mai 12

Postat 16 martie 2020 - 20:56

Vezi postarealionking, la 16 martie 2020 - 08:23, a spus:

Pe scurt, te inseli.

In primul rand, dezvoltatorul este obligat sa creeze cai de acces, nu strazi publice care sa traverseze proprietatea privata. Ar putea sa puna bariere la ambele capete, cu acces doar pentru rezidenti si pentru angajati.
Doi la mana, rampa este construita intr-o pozitie optima, atat pentru masini cat si pentru pietonii care vor avea un trotuar generos, continuu si aliniat.

Cat despre investitie si investitori, cred ca a venit momentul sa le recunoastem importanta si sa renuntam la vechea mentalitate ostila fata de 'burghezie', mostenita din vremuri negre, apuse. Noi, locuitorii orasului, suntem multi si muncim, asa ca avem pretentii de la dezvoltatori, dar nu avem puterea de a construi asemenea proiecte. Multi veti spune ca mai bine ramanem la nivelul actual dpdv al investitiilor, decat sa avem parte de proiecte rele, doar ca Isho este un proiect reusit. Nu e exceptional, dar este un castig pentru oras.

Cum nu se inghesuie investitorii de calibru in Romania, cunoscuti pentru proiecte deosebite si cum nu avem nici puterea financiara pentru a le sustine, cred ca cel mai bun lucru pe care il putem face este sa cooperam si sa-i ajutam pe cei care investesc aici.
Noi vs ei, hapsanii, e o atitudine paguboasa, retrograda.
Realitatea e diferita: o bucatica de strada pentru progres.
O.Sandor a facut mai multe pentru Timisoara decat oricare dintre cei care au pretentii exagerate de la el, dar nu si de la ei.

Hai sa-i respectam pe cei care fac mai mult decat pe cei care vorbesc despre facut si cum ar trebui sa fie! E mai sanatos asa, e progresiv.

Daca chiar doreai sa imi raspunzi la comentariu, puteai sa te rezumi la intrebarea initiala. Sa faci un "what about it" despre ce alte chestii faine fac ei pentru noi e irelevant. Dupa cum spunea si Florin mai sus, cel mai probabil acea cale de acces era o fosta strada, drum public, ocupata de ILSA, la fel ca multe altele prin oras. Faptul ca o asfalteaza e in primul rand pentru rezidenti - si se regaseste in pretul platit de accestia; pana o sa apara acel pod facut de primarie se mai schimba 3 primari.

Ceea ce clamam este doar ca dezvoltatorul sa urmeze regulile, fara "lasa ca merge si asa". M-ar bucura tare sa stiu ca, de fapt, acea rampa nu afecteaza traficul in zona si ca e doar o randare gresita. O "mica ingustare" a unui bulevard inseamna mult pentru trafic. Si in curand, acolo vom avea cateva mii de utilizatori.

Nu stiu exact in care parte a mesajului meu ai observat "mentalitatea ostila fata de burghezie". Daca prin asta te referi la faptul ca imi doresc ca legea sa fie lege pentru toata lumea, atunci cred ca da, avem o mare problema in a relationa. Stau si ma intreb ce reactii ar genera o astfel de situatie ipotetica in tari cu apa calda.
4

#2453 Useril este offline   Cosminescu 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 13 ianuarie 17

Postat 16 martie 2020 - 22:54

Vezi postareaDorin55, la 16 martie 2020 - 14:58, a spus:

4 benzi cu o mica intrerupere de vreo 20-30m pentru intrare in subteran ( se vede si in randare, in fata cladirii office)

Nu se vede asa ceva in randare... in randare se vad 5 benzi de la noul hotel pana la intrarea in parcarea subterana.
Dupa aceea, prima banda pare “dubla” pana la intrarea pe noua strada

Aceasta postare a fost editata de Cosminescu: 16 martie 2020 - 22:56

1

#2454 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 16 martie 2020 - 23:15

Ai dreptate. Asa e in randare, dar in pozele de la fata locului se vede ca banda ce duce in subteran va fi practic banda 1 din 4, asa cum sunt in prezent marcate pe sosea. Vom vedea cand e gata.
0

#2455 Useril este offline   lionking 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 17 martie 2020 - 06:29

Vezi postareaShhhh, la 16 martie 2020 - 20:56, a spus:

Ceea ce clamam este doar ca dezvoltatorul sa urmeze regulile, fara "lasa ca merge si asa".

Ce reguli au fost incalcate?

Legat de acea strada care traverseaza proprietatea Isho, ea nu a fost inchisa de dezvoltator, dar va fi oferita publicului de catre acesta. Modernizata!
Ca tot vorbim, vreau sa vad si eu poze cu trafic public pe acea strada din vremea Ilsa sau de dinainte.

Ideea mesajelor mele este simpla: carcoteala antagonizeaza un public deja frustrat.
Cand a inceput primaria proiectele podurilor Stefan cel Mare si Eroilor, multi colegi au inceput si ei carcoteala despre subtraversari. Acum, ca s-au facut, nu mai spune nimeni nimic, dar inflamarea si-a urmat cursul iar oamenii au fost din nou frustrati. Aiurea, pentru nimic. Fara decont.
Exemple de genul sunt prea multe. De fapt, nu scapa niciun proiect de expertiza celor de pe tusa.
Poti sa extrapolezi linistit, ca acelasi lucru se intampla si in afara forumului. E prevalenta atitudinea instigatoare, 'carcoteasca'. Nu inteleg de ce ne mai miram ca suntem furati la fiecare doi pasi si ca nu prea vrea nimeni sa faca ceva frumos pentru noi. Nici macar noi nu vrem, dar traim cu impresia ca suntem vigilenti. Nu suntem.

Despre atitudinea asta distructiva vorbesc. Pe urma ne plangem ca oamenii sunt cum sunt si ca autoritatile reflecta starea noastra de spirit.
Nu mai am nimic de adaugat pe tema asta. Mentionez doar ca tot noi decontam aiurelile astea.

Aceasta postare a fost editata de lionking: 17 martie 2020 - 06:51

2

#2456 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 17 martie 2020 - 07:05

Nu înțeleg ce vrei să spui, cu tot respectul
Sunt românii prea critici?
E evident că nu, accepta si votează, repetat, de ex politicieni care în tari europene erau demult alungati cu pietre .
Ca model de a accepta fărădelegea, lucrul prost făcut , înșelăciune, minciuna suntem apropiați nu de Europa sau Asia ci de America Centrala sau Africa.

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 17 martie 2020 - 07:13

0

#2457 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ

Postat 17 martie 2020 - 09:28

Eu in randare vad o intrare in subteran, cu un albastru inchis in fata office-ului. Pana la urma randarile nu sunt exacte. Nu vor fi 5 benzi pe sens. Oricum sunt doar pareri de la niste purici ca noi. Si eu sunt satul de atatea carcoteli si comentarii la orice se construieste sau la orice face primaria. Ma bucur doar ca nu le baga nimeni in seama oricum si lucrurile merg inainte. Romanul are in sange frustrari ce ies la iveala cand cineva face ceva mai mult ca el. Mai bine ar fi o ruina si pamant decat sa cumpere unii si altii apartamente acolo si eu sa nu am bani sa cumpar. Asta e gandirea.
1

#2458 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 17 martie 2020 - 09:45

Dorin, daca nu e ok sa criticam pe aici, nu ar fi bine sa-si faca ISHO un forum unde sa se posteze doar osanale la adresa proiectului? Eu zic ca orice realizare poate fi supusa criticilor, sigur, asa cum se si vede aici, acestea vor fi greu acceptate de beneficiarii proiectului (nu inteleg de ce). Nu-mi spune ca beneficiarii suntem noi toti, orasul, etc, astea fiind doar lozinci deja stiute.
2

#2459 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 17 martie 2020 - 11:14

În mod normal beneficiarii ar trebui să privească forumul cu o suverană si tăcută ironie.
Poate nu mai sunt nici ei convinsi de investiție.
Cu excepția U1, restul e așa în ceață.

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 17 martie 2020 - 11:15

0

#2460 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ

Postat 17 martie 2020 - 11:43

Sa fim putin mai optimisti si poate varianta finala va avea o balanta cu mai multe lucruri bune decat rele. U1 e in asteptare, acum 2 zile era termenul. Asteptam un alt termen...
0

Arata acest topic

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou