STP Timișoara Forum: ISHO - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ISHO Business, Rezidential&Hotel (Faza1-ongoing, Faza2-in proiect) Evaluare topic: ***** 13 Voturi

#2381 Useril este offline   zzx 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 17 mai 18

Postat 25 februarie 2020 - 10:19

Ciudat că la Riverside U2 amână vânzarea destul de mult în comparație cu celelalte blocuri care s-au vândut înainte ca măcar să înceapă să construiască ceva. Ori... structura U2 e deja terminată...

Aceasta postare a fost editata de zzx: 25 februarie 2020 - 11:12

0

#2382 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ
  • Postari: 431
  • Inregistrat: 21 martie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Desgin interior, Tenis, Sala, Calatorii, Natura, etc

Postat 25 februarie 2020 - 12:27

Nu e ciudat, e strategie.
0

#2383 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ
  • Postari: 844
  • Inregistrat: 27 februarie 18

Postat 25 februarie 2020 - 12:32

Dorin55
E lăcomie si un test pt.a vedea cât pot întinde coarda la u2 si celelalte cladiri
Așa fac si cu ultimele ap.din Nord One care au preturi ireale (evident că nu se dau), dar vor să testeze niveluri maxime pt.a doua clădire.
Nu se găsesc cumpăratori oricât de mari ar fi preturile, asta e o afirmație absurda.
Numai în clădirea U2 (dacă au apartament area din U1) sunt vreo 10 ap de 4 cam pe care ei le-ar mărită la 300 mii euro (cu tva) plus cateva penthouse uri la jumate de milion

Sunt doar teste, la Vox au vandut un sfert din ap, la isho poate le merge mai bine, căci na, BEGA.

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 25 februarie 2020 - 12:49

1

#2384 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ
  • Postari: 448
  • Inregistrat: 09 mai 19

Postat 25 februarie 2020 - 14:26

GeorgeA. Exista clienti pentru orice pret. Au norocul pozitionarii. Consider ca afirmatia mea "se gasesc cumparatori oricat de mari ar fi preturile" nu este absurda si este perfect reala. Sunt cumparatori dintr-o categorie cu foarte multi bani. O categorie restransa, dar totusi sunt destul de multi. Atata timp cat detin masini de 100 150k nu cred ca e un efort foarte mare pentru ei un apartament de 300k. E normal sa fie frustrari intre oamenii din categoria medie care pur si simplu nu se mai pot atinge de ele. Cine a apucat sa cumpere la un pret bun, aia e. Si eu as fi un potential doritor pentru un al doilea apartament la ei, dar scorurile prezente ma depasesc. 95% din ce au scos pe piata au si vandut. Deci le permite situatia sa faca ce teste vor.
-1

#2385 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 25 februarie 2020 - 15:07

De acord cu tine, referitor la isho
Ce voiam să spun e că cererea asta de ap.de sute de mii e totuși limitata in Tm
După cum am spus se testează piața.
U2 mi se pare mai ușor de vândut la preturi exorbitante decât Vox de ex
1

#2386 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ
  • Postari: 1022
  • Inregistrat: 10 mai 12

Postat 25 februarie 2020 - 17:48

Vezi postareaGeorgeA., la 25 februarie 2020 - 12:32, a spus:

Așa fac si cu ultimele ap.din Nord One care au preturi ireale (evident că nu se dau), dar vor să testeze niveluri maxime pt.a doua clădire.

Tin sa te contrazic un pic. La Nord se vand deja apartamente din cladirea 2. Nivelul maxim va fi cam peste tot, 450.000 RON pentru cele cu 2 camere, pentru a prinde 5% TVA.

Peste tot, exceptand ISHO. Ei nu sunt interesati de acest plafon. I-am sunat recent. S-a retras, pardon s-a eliberat UN apartament in PD. Intre timp l-am gasit si pe net. Il poti vedea aici: https://www.imobilia...amere-X9B30003L

94.500 EUR + TVA (19% deci 112.455 EUR - 2.162EUR/m2) in conditiile in care "plafonul" de 5% TVA e la 93.750 EUR care ar fi ajuns undeva la 98.500 adica 1.900 EUR/m2. Diferenta de 250 EUR pe m2, pentru ca ei cer 750 EUR peste plafon :)

Nu stiu cum sunt facute promisiunile de vanzare la ei. Banuiesc ca daca sunt in EUR la cursul zilei, se vor retrage cativa din cauza diferentei de TVA. Pretul parcarii intra in pretul total al apartamentului si trebuie sa fie sub plafon pentru 5% TVA.

PS: acum 18 luni, preturile pentru un apart similar erau cam de 72.500 + TVA, deci ar fi spatiu pana la plafon, cel putin pentru cei cu 2 camere.
0

#2387 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 25 februarie 2020 - 18:12

Ap.mari de 120 mp un U2 sau penthouse-urile ,inteleg pt cei cu bani (deși eu aș prefera o vila retrasă)
Dar de ce ar lua un ins comun 2 cam la 100 de mii la Nord One, când se poate cumpăra un ap cu 4 camere mobilat lux , în Bucovina de ex?
De asta zic ca sunt limite de preț, pe care ei le testează.
Limitele astea is date de venituri, de alternativele de pe piața etc

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 25 februarie 2020 - 18:13

1

#2388 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ

Postat 25 februarie 2020 - 18:57

Cred ca toate complexurile noi au preturi similare. Comparatia nu isi are sensul. Nord se compara cu Isho, Vivalia si altele, nu cu apartament de 4 camere in Bucovina (eu unu nu mi-as lua asa ceva).
La Vivalia, ap similar e 96000 EUR... Guess what? Sunt toate vandute in V5 si au vandut deja multe din V6. City of Mara la fel. Campeador Barnutiu identic. Daca mi-a scapat vreunul, sunt convins ca are preturi similare, si are clienti
0

#2389 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 25 februarie 2020 - 19:31

Mda, nu ai lua un cu 4 cam la 100 mii, la 15 Min mers pe jos de mall,ap.amenajat lux cu 2 ap pe nivel, si ai cumapara în schimb unul cu 3 la 150 mii?
Cu pereti de gips carton .
Si 12-13 ap pe nivel...
La Vivalia sau Isho au vandut sute de ap.dar nu la aceste prețuri
De ce sa nu compari un ap.de 50 mp- cu bucătăria în living- la 90 + mii la Vivalia sau Isho cu unul de 4 cam în Bucovina?
E zona aia ghetou?
Nu zic sa apreciem orice ap.vechi , alea mici sau prost amenajate sau la ult etaj sau la bulevard
Dar nici orice ap.de asta nou nu e fără alternative, doar pt ca e ..nou

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 25 februarie 2020 - 19:43

1

#2390 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ

Postat 25 februarie 2020 - 20:53

Cred ca avem voie sa avem preferinte diferite in ce priveste unde si in ce locuim. Eu personal nu am nevoie de 4 camere, si nici nu ma deranjeaza open-space, chiar apreciez. Daca apartamentul este nou sunt sanse mari sa nu ai probleme cu conducte, incalzirea centralizata, neizolarea, locurile de parcare, reparatii, poate chiar si vecinii.

Si mai era un clasic in viata care spunea despre investitia intr-un imobil: "trei criterii sunt importante: locatia, locatia si locatia.

Pe de alta parte poate ai inteles gresit faptul ca sustin ca acestea ar fi preturi corecte. Dar chiar si asa, pretul corect il da ca de fiecare data piata, nu eu sau tu. Daca sunt suficienti cumparatori, inseamna ca ala e pretul "corect".
2

#2391 Useril este offline   MariusQtr 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 64
  • Inregistrat: 13 aprilie 19

Postat 25 februarie 2020 - 23:06

Bucovina-Mall pe jos 20-25 min(depinde de unde in Bucovina)
0

#2392 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 26 februarie 2020 - 00:14

Bucovina este o zona linistita, zona de case, insa consider ca e mult prea departe de zona centrala (Iulius Town, Piata Unirii, Piata Operei, etc).
Insa daca doresti zona linistita, de familie zona respectiva este considerata cea mai linistita din oras.
0

#2393 Useril este offline   Cosminescu 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 13 ianuarie 17

Postat 26 februarie 2020 - 08:47

Intervin si eu putin in discutie.
Cand au lansat proiectul, undeva in 2016 daca tin bine minte, i-am contactat chiar in primele saptamani dupa lansare pentru ca ma interesa sa achizitionez un apartament.
La momentul respectiv mi-au lasat o impresie destul de proasta deoarece nu mi s-au parut deloc pregatiti, n-au putut sa-mi raspunda la minim 50% din intrebarile pe care le-am avut. Drept urmare am decis sa cumpar in alta parte.
Pretul nu a fost atunci motivul principal pentru care am renuntat, desi inca de pe atunci preturile erau poate cu 100€-150€ / mp mai mari decat in alte complexe rezidentiale.
Acum, dupa 4 ani ma felicit pentru decizia luata din simplul fapt ca nici acum nu a fost predat vreun apartament.
De ce ma felicit? Pentru ca apartamentul pentru care am semnat promisiunea de cumparare in Octombrie 2016 mi-a fost predat la inceput de 2018. Adica acum 2 ani!
Curs leu-euro oct 2016: https://www.cursbnr....-bnr-2016-10-03
Curs leu-euro febr 2018:https://www.cursbnr....-bnr-2018-02-01
Curs leu-euro prezent: https://www.cursbnr....-bnr-2020-02-25

Nici nu vreau sa-mi imaginez cate batai de cap as fi avut din cauza intarzierilor de la ISHO. Pentru ca in cazul meu, achizitia s-ar fi facut prin avans 25% + credit. Doar din diferenta de schimb leu-euro pretul stabilit la semnarea promisiunii ar fi "explodat" azi.
Asa ca din punctul meu de vedere si cei care au achizitionat apartamentele chiar de la "prima strigare" nu le-au luat asa ieftin in final. Sigur, ma refer la cei care nu au platit 100% sau 60-70-80% avans la semnarea promisiunii de cumparare.
5

#2394 Useril este offline   cehb 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 14 martie 18

Postat 27 februarie 2020 - 19:55

Am o intrebare: RA este acoperit la exterior cu o izolatie galbena. Cum e posibil ca izolatia sa suporte greutatea tencuielii finale (aplicate peste) si daca in timp (20-30 ani) ansamblul izolatie/tencuiala nu se va deteriora? Ce garantie are aceasta tehnica?
0

#2395 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 27 februarie 2020 - 20:29

30 ani e un timp lung, care la o clădire implica retusuri. Problema e să apară ..probleme mai devreme. Dacă te uiți la fațada blocului Banu de pe strada Armoniei o să vezi ca 10 ani e un termen mai probabil.La RA nu sunt niste placi la exterior, peste acea izolatie? Ca la U1?

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 28 februarie 2020 - 00:37

1

#2396 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 28 februarie 2020 - 10:10

Vezi postareadan.s, la 27 februarie 2020 - 16:55, a spus:

Mesajele off-topic au disparut. Urmatoarele mesaje ce contin referiri la gramatica limbii romane (suntem un forum tehnic totusi, nu unul de limbi) si preturi de apartamente vor disparea. Daca doriti sa aflati unul de la altul despre preturi de apartamente aveti la dispozitie mesageria personala (sau site-uri dedicate).

Totusi, toate aceste discutii sunt utile pentru cei care doresc sa-si achizitioneze un apartament nou. De aceea, am creat un topic dedicat pentru asta: http://www.ratt.ro/f...?showtopic=3001
5

#2397 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ
  • Postari: 448
  • Inregistrat: 09 mai 19

Postat 28 februarie 2020 - 15:30

Cehb, Acea izolatie galbena este vata bazaltica. E cea mai buna optiune pentru izolarea cladirilor, dupa parerea mea. Se lipeste cu mortar adeziv si dibluri de ancorare. Peste ea vine o mana de mortar iar apoi o plasa si inca un strat de mortar deci nu are de ce sa nu tina atata timp cat e facuta cum trebuie. Depinde de Dorel.
5

#2398 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 28 februarie 2020 - 17:05

Si eu am impresia ca acea izolatie cu vata este foarte expusa la vânt si ploi iar daca apa intra sub izolatie, atunci inghetul si dezghetul o desprinde in 10-15 ani.
Din cauza suprafetelor mari de ferestre, suprafata izolatiei este redusa si in aceste conditii este expusa cum spuneam mai sus...
0

#2399 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 29 februarie 2020 - 14:44

Dupa 10-15 ani vinzi apartamentul si iti iei ceva nou si mai fain!
0

#2400 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ

Postat 29 februarie 2020 - 15:25

Nu inainte de astepta 4 ani sa fie livrat!
1

Arata acest topic

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou