STP Timișoara Forum: ISHO - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ISHO Business, Rezidential&Hotel (Faza1-ongoing, Faza2-in proiect) Evaluare topic: ***** 13 Voturi

#1981 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 431
  • Inregistrat: 21 martie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Desgin interior, Tenis, Sala, Calatorii, Natura, etc

Postat 18 iulie 2019 - 17:12

Valentin T, o persoana care investește intr-un apartament la Isho o suma frumușică, care mai suplimentează costurile la finisaje cu 160€/mp fata de standard și care mai cheltuie 800€/mp pentru mobilare nu cred ca are de gând sa îl lase in chirie pentru câteva luni. Bineînțeles ca sunt cazuri in care au fost cumparate pentru a le închiria, însă cei care vor sa locuiască și sa strângă bani de mobila de calitate le convine ca încă nu sunt finalizate.
0

#1982 Useril este offline   Valentin T 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 16 septembrie 18

Postat 18 iulie 2019 - 17:41

"sunt unul dintre clienții care chiar profita de faptul ca sunt întârzieri la Isho"
Tot nu am înțeles cum profiți de pe urma întârzierilor. Nu puteai să strângi bani pentru mobila daca era finalizat? Sa sperăm că vorbim doar de câteva luni de întârziere.

Aceasta postare a fost editata de Valentin T: 18 iulie 2019 - 17:45

2

#1983 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 18 iulie 2019 - 18:43

Valentin T nu puteam sa strâng bani și dacă era finalizat pentru ca asta însemna sa ma mut de la părinți la Isho și sa trebuiască sa îmi plătesc singur întreținerea (mâncare, utilități, administrare, menaj, etc) și nu mai puteam sa pun așa ușor bani de-o parte. Totuși nu ar fi fost rău nici sa fie finalizat pentru ca cu banii pe care ii aveam la momentul respectiv făceam 2 camere și restul le terminam treptat. Cred ca cei care stau in chirie in prezent sau au rate la banca suferă cel mai mult de pe urma acestor întârzieri.
0

#1984 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 19 iulie 2019 - 05:09

Vezi postareaDorin55, la 18 iulie 2019 - 15:23, a spus:

Eu vorbesc in calitate de cumparator, poate chiar de mai multe apartamente la ISHO, cu un avans considerabil. Nu cred ca se baga in seama oameni ce nu au contractat nimic. Nu cred ca exista in momentul de fata un cumparator care sa nu fie dezamagit de aceste intarzieri.

Tocmai am scris deasupra postarii tale ca cei care sunt clienti ISHO cu contracte au tot dreptul sa se "planga" (inclusiv aici pe forum) daca doresc si sunt nemultumiti. Ceilalti n-ar trebui sa se planga, cel putin nu aici pe forum si intr-o forma continua fara rost...

Tu faci parte din prima categorie, cu dreptul de a-ti exprima nemultumirea.
Mi-am formulat intr-un mod extrem de simplu parerea...
0

#1985 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ
  • Postari: 448
  • Inregistrat: 09 mai 19

Postat 19 iulie 2019 - 08:38

Sincer sa fiu sunt surprins sa vad persoane care sunt ok cu intarzierile. Fiecare cu problemele lui pana la urma, dar timpul inseamna bani. (bani blocati, pierderi etc.)
3

#1986 Useril este offline   HeavyD 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 22 noiembrie 15

Postat 19 iulie 2019 - 09:59

Mai nou se pare ca nu mai conteaza o promisiune nimica!

P.S. se pare ca au inceput sa intarzie cu cladirile de birouri, dar diferenta este ca corporatiile chiar profita din intarziere!
0

#1987 Useril este offline   Doome27 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 04 octombrie 17

Postat 19 iulie 2019 - 10:33

Vezi postareaPaul2, la 18 iulie 2019 - 17:12, a spus:

Valentin T, o persoana care investește intr-un apartament la Isho o suma frumușică, care mai suplimentează costurile la finisaje cu 160€/mp fata de standard și care mai cheltuie 800€/mp pentru mobilare nu cred ca are de gând sa îl lase in chirie pentru câteva luni. Bineînțeles ca sunt cazuri in care au fost cumparate pentru a le închiria, însă cei care vor sa locuiască și sa strângă bani de mobila de calitate le convine ca încă nu sunt finalizate.

Paul2, deci tu locuiesti cu parintii si iti faci probleme pentru sumele de bani pe care le-ai fi cheltuit in plus daca te mutai singur (intretinere, utilitati, mancare) - dar in acelasi timp ai bani sa cumperi apartament la ISHO + finisaje "cu 160euro/mp fata de standard" + "800 euro/mp pentru mobilare" (nu am mai auzit pana acum de mobila la metru patrat).
Mie unu mi se pare funny cum pe internet oricine poate fi orice. Limita e cerul sau imaginatia fiecaruia :)
3

#1988 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 19 iulie 2019 - 11:05

Doome27 m-am încurcat in calcule, însă dă-mi voie sa rectific. Ceea ce am spus eu nu este tocmai aberant si îți explic cum am gândit.
Apartamentul îl primesc cadou de la părinți, dar mobilarea cade în sarcina mea. Am ales să plătesc 160€/mp in plus la finisaje fata de opțiunea standard și doresc sa investesc 50.000€ in mobilarea apartamentului (finisajele și electrocasnicele fiind incluse in acest preț). Astfel, daca împărțim 50.000€ la 76 mp utili cat are apartamentul reiese un cost de 657€/mp. Știu că nu se calculează așa dar mie nu îmi place să fac lucrurile după cum se fac in mod normal.
0

#1989 Useril este offline   zzx 

• Membru activ
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 17 mai 18

Postat 19 iulie 2019 - 11:12

Fiecare își cheltuie banii cum vrea și își pune ce vrea în apartament. Dar și mie mi se pare mult să bagi 50k euro într-un apartament NOU de 76 mp.
3

#1990 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ
  • Postari: 844
  • Inregistrat: 27 februarie 18

Postat 19 iulie 2019 - 11:16

Isho are, cert, clienți fanatici, dedicați cauzei.
Puțini cred, majoritatea sunt inși cumsecade care nu iau negrul drept alb etc
Cei care nu -s clienți de ce să nu remarce diferența între pretențiile de a fi speciali, declarațiile sforăitoare etc si realitate?
La R A si Park D sunt de finisat vreo 350 ap.
Dacă echipele de la u1 au 100 de ap.si nu au gătat...

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 19 iulie 2019 - 11:22

2

#1991 Useril este offline   Actual 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 107
  • Inregistrat: 28 iunie 18

Postat 19 iulie 2019 - 11:46

Vezi postareaPaul2, la 19 iulie 2019 - 11:05, a spus:

Doome27 m-am încurcat in calcule, însă dă-mi voie sa rectific. Ceea ce am spus eu nu este tocmai aberant si îți explic cum am gândit.
Apartamentul îl primesc cadou de la părinți, dar mobilarea cade în sarcina mea. Am ales să plătesc 160€/mp in plus la finisaje fata de opțiunea standard și doresc sa investesc 50.000€ in mobilarea apartamentului (finisajele și electrocasnicele fiind incluse in acest preț). Astfel, daca împărțim 50.000€ la 76 mp utili cat are apartamentul reiese un cost de 657€/mp. Știu că nu se calculează așa dar mie nu îmi place să fac lucrurile după cum se fac in mod normal.

@Paul2 : is chiar foarte curios ce platesti in plus 160 euro/mp (!) la finisaje. peretii sunt albi, nu poti sa alegi optiuni, geamurile sunt geamuri nu poti alege optiuni, usile sunt standard nu poti sa alegi optiuni ( doar culori), la podele te lasa sa optezi pentru optiuni mai scumpe decat cele standard ce sunt undeva pe la maxim +40 euro pe mp, chestii smart nu monteaza deci nu prea ai ce plati in plus, aparatele de aer sunt standard, la bai platesti atata diferenta incat sa iti iasa o medie de 160 euro pe mp ? ( si la bai optinuile sunt ca mai adaugi un corp sub chiuveta cu 400 euro bucata ( ori 2 = 800) , obiectele sanitare sunt incluse in pret , raman doar gresia si faianta la care maxim e si acolo un 40 euro pe mp)..

Vezi postareaGeorgeA., la 19 iulie 2019 - 11:16, a spus:

Isho are, cert, clienți fanatici, dedicați cauzei.
Puțini cred, majoritatea sunt inși cumsecade care nu iau negrul drept alb etc
Cei care nu -s clienți de ce să nu remarce diferența între pretențiile de a fi speciali, declarațiile sforăitoare etc si realitate?
La R A si Park D sunt de finisat vreo 350 ap.
Dacă echipele de la u1 au 100 de ap.si nu au gătat...

si totusi intentioneaza sa termine A pana la primavara ( cel tarziu iulie /septembrie 2020) :-)
0

#1992 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3164
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 19 iulie 2019 - 12:08

Vezi postareaPaul2, la 19 iulie 2019 - 11:05, a spus:

doresc sa investesc 50.000€ in mobilarea apartamentului

De curiozitate, vei cumpara de undeva gata facuta sau faci la comanda?

Doar ca si opinie, este foarte mare suma daca e pe comanda, eu la mine la casa (nu ISHO) 80% din mobila e facuta pe comanda (bucatarie, 2 dormitoare si living) si nici nu cred ca am atins 3000 si mai am una alta de facut oricum pentru ca mobila din magazin este jalnica. Puteam opta si pentru materiale scumpe am avut de ales din 3 mostrare groase de materiale de toate felurile, desenul pentru fiecare comanda l-am facut eu si omul care mi-a produs ce am avut nevoie a mai ajustat dupa masuratorile luate la fata locului.
0

#1993 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 19 iulie 2019 - 12:59

Gygyman6, am apelat la serviciile unui designer care îmi face proiectul de amenajare interioara cap-coada (deci îmi selectează și mobilierul, supervizează și lucrarea adică montajele, etc). Am ales sa îmi pun mobila pe comanda de la producători români și italieni și astfel livingul costa in jur de 10.000€, la fel și dormitorul. Designer-ul mi-a spus de aceste preturi: un pat bun este pe la 2.000€, o saltea ok tot cam atât, un dulap 2.000€ și după cum vezi se strâng. Canapeaua văzută la salonul de mobila din Milano in acest an (Ditre Italia se numește firma) costa 5.000€, mai sunt corpurile de iluminat, draperiile, masa de cafea, etc. O bucătărie e și ea vreo 10.000€ (mă gândeam la firma Boffi din Italia). Electrocasnicele Miele (pai doar o mașină de spălat rufe e 2.000€ și la fel și uscătorul separat).

Pentru că am fost întrebat și de finisaje pot spune că majoritatea costurilor suplimentare sunt in bai (gresie, faianță, lavoare bai, vana freestanding, baterie freestanding pentru vana, baterii lavoare, cabina de dus cu uși pliante, etc) mai costă și aerul condiționat suplimentar față de 1 cat pun ei, un al 3-lea termostat, montarea parchetului oblic la 40 de grade, montatul gresiei și a faianței care sunt de dimensiuni mari: 120x120 (vroiam 240x120 dar nu m-au lăsat), modificarea proiectului de electricitate în toată casa, lavoar freestanding in baia mica și multe altele. I-am dat mâna libera designerului pentru finisaje.
Știu că nu se justifica sa investești o astfel de suma intr-un apartament mic (momentan stau într-un apartament de 140 mp utili), însă 10-15 ani cât voi locui în acest apartament vreau să mă simt perfect.
Și dacă e sa fac un calcul mai exact reiese că finisajele mă costă 145€/mp pentru că apartamentul are 76.81 mp utili.
In cei 50.000€ este inclus și serviciile designerului (minim 5.000€ mă costă designerul)

Aceasta postare a fost editata de Paul2: 19 iulie 2019 - 13:37

-1

#1994 Useril este offline   Dorin55 

• Membru activ
  • Postari: 448
  • Inregistrat: 09 mai 19

Postat 19 iulie 2019 - 13:40

Fiecare e liber sa mobileze si sa cheltuie cat vrea pe proprietatea lui. Cred ca ne indepartam de subiect si observ o usoara "tensiune" ce nu are sens. Personal cred ca cel mai devreme U1 se va preda in decembrie cu absolut tot, iar RA undeva pe finalul anului viitor. Sper sa ma insel ( in sens pozitiv).
0

#1995 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 19 iulie 2019 - 13:49

Dorin55, mersi de completare, ai dreptate cu ceea ce spui. Eu sunt mai negativist din fire și mă iau și după ce spune GeorgeA. Daca la U1 unde sunt parca 81 de apartamente au întârziere de 1 an și ceva, pai mă aștept ca la A să întârzie 2-3 ani. Sincer, eu mi-am făcut planul realist că de-abia în 2022 să mă mut in A, deci undeva intre sfârșitul lui 2021-inceputul lui 2022 cred eu că vor finaliza RA.
0

#1996 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 19 iulie 2019 - 15:18

Vezi postareaValentin T, la 18 iulie 2019 - 17:06, a spus:

Nu înțeleg de ce vezi un profit in aceste întârzieri. Daca era gata apartamentul la timp ai fii putut sa-l închiriezi, chirie cu care plăteai rata. Chiar daca este o investiție de viitor, cred că era un avantaj ca apartamentul sa fie finalizat la timp.

Asta e diferenta dintre cineva care a cumparat pentru sine, si cineva care a cumparat sa faca afaceri. Pun pariu, cu cine vrei, ca mai toti care se agita rau de tot aici pe forum, sunt cei care au cumparat sa inchirieze.
3

#1997 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 17 septembrie 15

Postat 19 iulie 2019 - 15:51

pai si e normal sa se agite. pentru ei e o investitie in care au bagat ceva bani si pentru care nu mai se aplica planul initial. acelor oameni nu le convine sa fie mintiti si sa-si tina blocati niste bani. totusi ei au riscat cand au investit in ceva de care nu s-au interesat destul sau s-au grabit cu investitia fara sa astepte sa vada cum decurg lucrurile.
2

#1998 Useril este offline   razvansg 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 24 septembrie 18

Postat 19 iulie 2019 - 23:15

Cine tot insista aici ca “nu se grabeste” sau ca nu-l deranjeaza intarzierile, este...cum sa ma exprim fara sa jignesc... mda, nu reusesc asa ca ma abtin.

O sa incerc chiar si o analogie. E ca si cum Ministerul Invatamantului ar amana bacalaureatul cu 2 ani si apar cativa elevi pe care nu ii deranjeaza asta, fiindca numai bine, mai au timp sa invete mai bine la “geogra”.

Nu exista niciun motiv economic plauzibil care sa faca din intarzierea de la isho un avantaj al cumparatorului. Orice om cu iq supraunitar intelege asta. Asa ca ne rezumam la motive de genul “eu ma bucur ca intarzie isho, fiindca am o pisica batrana si numai bine are timp sa moara ca sa nu umplu casa noua cu par de animal”. Cam asta e nivelul discutiilor pe subiectul asta.
4

#1999 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 20 iulie 2019 - 08:12

razvanrsg, nu pot sa imi dau cu parerea legat de colegii de pe forum care sustin ca nu se grabesc si nu ii deranjeaza intarzierile, insa cel putin in cazul meu treaba sta in felul urmator (poate mai sunt si altii in situatii de genu):
Am plaltit un avans pentru apartamemnt si astept sa fie gata, insa acest apartament nu este principalul meu scop in viata si nici nu pierd bani asteptand sa fie gata (stiu ca din pacate exista persoane care trebuie sa plateasca chirie pana este gata apartamentul lor si de aia sunt suparati cu intarzierile, dar eu am mai explicat mai sus ca nu ma afecteaza financiar aceasta intarziere).
Cred ca persoanele care nu sunt deranjate de intarzieri se concentreaza mai mult pe alte aspecte ale vietii (cariera, familie, vacante, etc). Daca ne uitam si la cursul euro/lei putem vedea ca leu s-a depreciat fata de euro de la 4.76 lei/euro la 4.72 lei/euro ceea ce inseamna ca la 100.000 euro ai avea un castig de 4.000 lei.

Se poate discuta foarte mult pe tema intarzierilor si intodeauna vor exista 2 tabere care nu vor ajunge sa se inteleaga niciodata (cei care sunt deranjati de intarzieri si cei care nu). Fiecare om este diferit, gandeste diferit si are o situatie diferita. Poate ca tu stai in chirie si te deranjeaza ca platesti chiria respectiva, dar poate ca altcineva este antreprenor si peste 2 ani cand va fi gata apartamentul incaseaza o suma mare de bani din finalizarea unui proiect si poate achita apartamentul sau apartamentele (in caz ca are mai multe) fara sa apeleze la credit bancar. Exista situatii in care efectiv poate fi un avantaj pentru cineva ca se intarzie cu livrarea apartamentelor si se pot gasi motive destule (poate ca designer-ul care doreste sa implementeze o parte din conceptul gandit pentru apartamentul unui client nu are in prezent o solutie pentru acea parte, insa peste 2 ani se inventeaza un produs care sa ii ofere posibilitatea de a face exact cum vrea el..am exagerat cu acest caz doar ca sa intelegi ca motive se pot gasi si unele dintre ele chiar pot fi reale). De asemenea, si cei din tabara cealalta pot gasi o sumedenie de motive pentru care sunt deranjati de aceste intarzieri si nu le voi enumera aici pentru ca deja le cunoasteti.

Oricum, ma astept ca si dupa finalizarea si livrarea apartamentelor la Isho sa se formeze 2 tabere la forum legat de multumirile si nemultumirile acestui proiect. Unii vor fi multumiti si vor vedea latura pozitiva a acestui proiect si altii vor fi carcotasi si vor vedea aspectele negative. Oricum, e bine sa existe echilibru intre 2 parti cu viziuni diferite atata timp cat discutiile se poarta intr-un mod civilizat.
Consider ca fiecare om are dreptatea lui pentru ca situatia in care se afla.
Ai vazut si in conversatiile de mai sus: sunt clienti care prefera sa investeasca sume mari de bani in apartamentele lor (te asigur ca nu sunt singurul) si sunt persoane care vor cumpara mobila de la Ikea. Asta nu inseamna ca ceea ce doresc eu este gresit sau invers, ci doar ca exista o paleta diversificata de clienti.

In concluzie, fiecare situatie este particulara si fiecare are dreptate cand se refera strict la situatia lui. Insa cred ca este gresit sa crezi ca dezvoltatorul intarzie voit aceasta lucrare pentru ca cu cat termina lucrarea mai repede cu atat castiga mai multi bani (cum termina office-ul posibil sa fie cumparat de catre fratii Paval de la Dedeman). Intr-un proiect de o asemenea anvergura intervin foarte multe detalii care pot duce la intarzierile proiectului si din moment ce nu suntem implicati direct nici care dintre noi in dezvoltarea proiectului nu putem sa ne dam cu parerea legat de motivele reale ale intarzierilor pentru ca nu le cunoastem. De ce cand microbistii se duc la stadion ii invata din tribune pe jucatori cum sa joace mai bine?

Aceasta postare a fost editata de Paul2: 20 iulie 2019 - 08:12

1

#2000 Useril este offline   razvansg 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 24 septembrie 18

Postat 20 iulie 2019 - 08:24

Data livrarii promisa, iulie 2018: 4,62 ron cursul euro.
Azi: 4,73.

La cat costa apartamentul meu, numai aici s-au pierdut 22.000 de lei, deci cam 5.000eur. Si asta e paguba cea mai mica. Exploatarea unui apartament mare si central putea sa aduca sa zicem 10.000eur/an.

Asta e calculul real, indiferent de caini, pisici si alte piese de mobila.

Unii inteleg, unii se fac ca nu inteleg, unii chiar nu inteleg, fiecare dupa posibilitati :).
7

Arata acest topic

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou