STP Timișoara Forum: ISHO - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ISHO Business, Rezidential&Hotel (Faza1-ongoing, Faza2-in proiect) Evaluare topic: ***** 13 Voturi

#1501 Useril este offline   zzx 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 17 mai 18

Postat 14 ianuarie 2019 - 10:41

Vezi postareaDeathwish86, la 13 ianuarie 2019 - 13:05, a spus:

Dan, ca sa inteegi de ce sunt surprins, asta scrie in specificatiile apartamentui:
“Pereți și tavane
Pereții exteriori vor fi din beton și/sau zidărie, iar pe anumite portiuni din pereti din betonip sau similar, cu termoizolație pe exterior care să asigure clasa energetică A pentru clădire.
Pereții de compartimentare între apartamente vor fi din beton și/sau zidărie care vor asigura fonoizolație ridicată și vor fi finisati cu vopsea lavabilă albă.
Pereții de compartimentare între camere vor fi din betonip pe structura metalica cu fonoizolatie mai ridicata decat peretii ziditi și vor fi finisați cu vopsea lavabilă albă.
Tavanele vor fi aparente sau placate cu gips-carton și vopsite cu vopsea lavabilă albă.”

Nu cumva pereţi din rigips sunt doar la Riverside A, la etajele în care o să fie birouri, gym, etc. ?
0

#1502 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ
  • Postari: 431
  • Inregistrat: 21 martie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Desgin interior, Tenis, Sala, Calatorii, Natura, etc

Postat 14 ianuarie 2019 - 10:47

Structura cladirii:
Etajele 1-2 – apartamente Riverside (turn) și spații pentru birouri (corp extins), fără legătură
pe etaj;
Etajele 3-4 – apartamente Riverside (turn) și sală de sport cu piscină (corp extins), cu
legătură la etajul 3

Cred ca apartamentele sunt in interior si ceea ce vedem noi in poza sunt birourile. Buna observatie zzx
2

#1503 Useril este offline   zzx 

• Membru activ
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 17 mai 18

Postat 14 ianuarie 2019 - 10:56

Vezi postareaPaul2, la 14 ianuarie 2019 - 10:47, a spus:

Structura cladirii:
Etajele 1-2 – apartamente Riverside (turn) și spații pentru birouri (corp extins), fără legătură
pe etaj;
Etajele 3-4 – apartamente Riverside (turn) și sală de sport cu piscină (corp extins), cu
legătură la etajul 3

Cred ca apartamentele sunt in interior si ceea ce vedem noi in poza sunt birourile. Buna observatie zzx

Sigur ce vedem noi sunt birourile? :)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2019-01-14 10_54_25-Etajul 1 _ ISHO.png

1

#1504 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 14 ianuarie 2019 - 13:09

Observ în poza atașată de tine că birourile sunt orientate spre Nord, deci ce vedem noi sunt apartamente. Eu nu sunt specialiști în construcții sa îmi dau cu părerea așa că îi las pe alții mai pricepuți sa dezbată subiectul.
0

#1505 Useril este offline   Actual 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 107
  • Inregistrat: 28 iunie 18

Postat 14 ianuarie 2019 - 15:44

peretii respectivi de rigips par a desparti spatii din interiorul apartamentelor de pe colt, e clar ca in respectiva parte a cladirii sunt apartamente nu birouri, precum a scris si Deathwish86 : in contract la fisa tehnica scrie acest lucru ( ca peretii din interiorul apartmentelor or sa fie rigips or similar)
0

#1506 Useril este offline   Deathwish86 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 19 martie 18

Postat 14 ianuarie 2019 - 16:07

Eu nu am zis ca scrie ca peretii interior sunt din rigips.
Postez inca o data specificatiile: Pereții de compartimentare între camere vor fi din betonip pe structura metalica cu fonoizolatie mai ridicata decat peretii ziditi și vor fi finisați cu vopsea lavabilă albă.
Nici eu nu ma pricep dar nu cred ca betonip = rigips.
0

#1507 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 14 ianuarie 2019 - 16:53

Aici puteți afla mai multe despre plăcile betonyp:

http://betonyp.ro/caracteristici/
0

#1508 Useril este offline   Actual 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 107
  • Inregistrat: 28 iunie 18

Postat 14 ianuarie 2019 - 16:57

Vezi postareaDeathwish86, la 14 ianuarie 2019 - 16:07, a spus:

Eu nu am zis ca scrie ca peretii interior sunt din rigips.
Postez inca o data specificatiile: Pereții de compartimentare între camere vor fi din betonip pe structura metalica cu fonoizolatie mai ridicata decat peretii ziditi și vor fi finisați cu vopsea lavabilă albă.
Nici eu nu ma pricep dar nu cred ca betonip = rigips.

right, nu e scris explicit "rigips " ci betonyp.. weell la mine in cap e ceva cap similar :-)
0

#1509 Useril este offline   razvansg 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 24 septembrie 18

Postat 14 ianuarie 2019 - 17:33

Vezi postareaGeorgeA., la 13 ianuarie 2019 - 12:26, a spus:

Dan s
Ai dreptate la viv.4 am văzut gips cartonu
La 5 au zis ca interioarele nu mai sunt de gips-carton (si vad ca se țin de cuvânt) si ca o sa bage si încălzirea în pardoseală (la viv 4 e clasica)

La vivalia 5 se foloseste:
- caramida pt peretii exteriori,
- bca pentru peretii dintre apartamente
- rigips pt compartimentarea dintre camere
La RU1 se foloseste caramida tencuita pt absolut toti peretii.
La RA habar nu am.
1

#1510 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30201
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 14 ianuarie 2019 - 21:44

Vezi postareaActual, la 14 ianuarie 2019 - 16:57, a spus:

...la mine in cap e ceva cap similar :-)

Pai, cam asa si e, dar include cuvantul beton si suna mai bine decat ghips in urechile clientului. :D
1

#1511 Useril este offline   razvansg 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 24 septembrie 18

Postat 15 ianuarie 2019 - 16:41

Deci, corectie, dupa ce am vizitat santierul, la Riverside U1:
- caramida pt peretii exteriori
- zidarie SILKA pt peretii dintre apartamente (un fel de bca superior)
- gips-carton pt peretii de compartimentare dintre camere

Noi personal, nu suntem de acord cu aceste modificari si asteptam propunerea lor pt remedierea situatiei.

Aceasta postare a fost editata de razvansg: 22 ianuarie 2019 - 11:15

1

#1512 Useril este offline   Deathwish86 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 19 martie 18

Postat 15 ianuarie 2019 - 17:04

Daca sunt abateri de la materiale la o chestie atat de vizibila, nici nu vreau sa ma gandesc cum e la materialele greu inspectabile...
In loc sa se laude pe Facebook cu chestii concrete, o tot dau inainte cu diferite decernari de premii de care nu a auzit nimeni si de care nu ii pasa nimanui.
Eu personal, ajung sa regret din ce in ce mai mult ca am investit atatia bani intr-o locuinta si cu siguranta ISHO nu e altfel...
1

#1513 Useril este offline   RB93 

• Membru activ
  • Postari: 298
  • Inregistrat: 16 noiembrie 13

Postat 15 ianuarie 2019 - 17:33

Chestia cu rigipsul ala sau cum ii zice nu inseamna neaparat ca e rau.
Am stat o perioada in SUA, in locuinte de alea tipice cum vedeti in filme, facute dintr-un fel de placaje.
Blocul era P+2E cu 4 apartamente per nivel. Credeti-ma ca nu auzeam nimic, nici de la vecini, nici din celelalte camere din interiorul apartamentului. Si asta era printre cele mai ieftine complexe de apartamente din zona. (1200$/luna: 2 dormitoare, 1 baie, 1 living + bucatarie)
Aveam peste tot prinse pe perete corpuri de mobilier fara nicio problema.Cand am avut probleme cu tevile de la baie au venit meseriasii (angajati de administratorul apartamentelor), au spart tot peretele la baie la mine si la vecinul de sub, au schimbat teava si au refacut peretele. Totul ca nou, durata: ~10 ore.

Acum stau undeva pe Martirilor, pereti din caramida presupun, solizi. Aud aproape tot ce vorbesc vecinii de langa si stiu exact cand si in ce camera sunt vecinii de deasupra. :lol:

Totusi, sa schimbi proiectul asa mult din mers nu e in regula.
0

#1514 Useril este offline   cehb 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 14 martie 18

Postat 15 ianuarie 2019 - 19:45

La RA peretii din bucatarie trebuie sa fie destul de rezistenti sa tina dulapurile de bucatarie (evident grele).
0

#1515 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 15 ianuarie 2019 - 20:18

@RB93
In cazul peretilor din gipscarton, conteaza foarte mult si calitatea vecinilor. Si eu am stat in bloc, in Germania, unde peretii erau din acest material si e clar ca nu auzeam nimic datorita faptului ca vecinul neamt nu facea galagie. In schimb, daca stranuta puteam sa-i urez "gesundheit!" prin pereti, ca parca era in aceasi incapere. :D
3

#1516 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 15 ianuarie 2019 - 20:41

Atât la U1 cât și la RA se folosește la pereții de compartimentare dintre camere o placa de tip rigips-carton, însă mare atenție căci este o placa cu caracteristici superioare și eu personal sunt încântat de ea.

Placa poarta numele de Habito (așa se numește brandul) și scrie acest lucru și pe placa in multe locuri. Aceasta informație poate fi verificată de către clienții sceptici solicitând o vizita pe șantier, însă recomandarea mea este ca înainte sa tragem concluzii pripite sa ne documentam despre ce urmează sa vedem.

Va trimit aici descrierea plăcii folosite la Isho atât la U1 cât și la RA. Sper ca după ce citiți caracteristicile acestei placi sa nu mai existe urme de îndoiala ca ar fi o placa simpla de rigips-carton.

Nu sunt sigur ca funcționează site-ul aici, dar dacă nu, va rog sa intrați de pe browser-ul de internet pe pagina și sa cititi despre aceasta placa.

Nu vreau sa supăr pe nimeni, dar nu îmi place sa citesc informații negative despre Isho fiind viitor proprietar și pe urma după ce ma documentez sa aflu ca nu este așa cum se spune.

http://www.habito.ro...toare%20....pdf
2

#1517 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ
  • Postari: 844
  • Inregistrat: 27 februarie 18

Postat 15 ianuarie 2019 - 22:26

Pai chiar și placa e superioara la isho:)
Eu as prefera niște apartamente standard (cu cărămidă), la preturi ..standard, în termene de execuție standard , cu costuri de administrare standard .

Voiam să întreb și eu clienții ceva: v-au vândut SI locul de parcare? Sau doar vi l-au promis , ulterior. E stipulat CLAR un preț? De ce întreb, un cunoscut din București mi-a zis ca ,în centru, acolo locul de parcare se da cu 10-12 mii euro.
Poate fi Tm.mai prejos?
0

#1518 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 15 ianuarie 2019 - 22:42

Vezi postareaPaul2, la 15 ianuarie 2019 - 20:41, a spus:

...eu personal sunt încântat de ea.

La urma urmei asta e important...
Ca mie placa asta, la fel ca oricare alta cu o grosime de 12 mm imi pare frectie ca izolatie fonica, (poate sa aiba fibrele lui peste in componenta) nu conteaza. E doar parerea mea.
2

#1519 Useril este offline   Paul2 

• Membru activ

Postat 15 ianuarie 2019 - 22:52

O sa ne spună prima data clienții de la U1 cât de multumiți sunt de placa și ulterior revin și eu cu un răspuns când ca vi cazul..mult mai încolo, dar perfect nu poate sa fie decât dacă faci tu.

Oricum, in comparație cu alte santiere cred ca Isho sta bine la ce materiale folosesc. Nu vreau sa ma gândesc cum se face la Vivalia sau City of Mara de exemplu unde am înțeles ca este un singur investitor care dezvolta mai multe proiecte in zone diferite, deci îl interesează profitul și mai puțin calitatea, dar prețurile sunt ridicate.

GeorgeA...probabil ca 10-12.000€ pentru locul de parcare conține și tva și in cazul acesta nu mi se pare deloc mult pentru centrul capitalei.
Ca o comparație intre prețurile din Timisoara si cele din București pot spune ca un prieten a dat 10.000€ pe un loc de parcare la Origami residence in Bălcescu.

La Isho un loc de parcare e 7.000€+tva având și posibilitatea de a-l închiria in faza incipienta și ulterior sa plătești diferența de bani rămasă de achitat.
0

#1520 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ
  • Postari: 844
  • Inregistrat: 27 februarie 18

Postat 15 ianuarie 2019 - 23:16

Tva e 19%? la locul de parcare ?
Atunci ar fi 8 400 euro, cam piperat.
Si scrie in promisiunea de vanzare ca se vinde la acest preț?
Se achita avans pt.el?
1

Arata acest topic

• (225 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Ultima »