STP Timișoara Forum: Reincarcare card ACCES - STP Timișoara Forum

Salt la continut

In cazul in care doriti obtinerea unui raspuns oficial la o plangere in legatura cu sistemul de taxare, aceasta se poate obtine doar depunand o reclamatie la registratura regiei. Raspunsurile primite pe forum exprima parerea membrilor acestuia.
  • (5 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Reincarcare card ACCES

#61 Useril este offline   dacu 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 18 februarie 12
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 06 septembrie 2012 - 17:17

Vezi postareadAImon, la 06 septembrie 2012 - 17:11, a spus:

Se poate întâmpla să fi folosit cardul pe o linie cu tronson comun fără să fi apăsat tasta "R", sau să fi fost validatoare pe linia 16 însă erau setate pe o linie greşită; cam astea sunt circumstanţele în care se retrag bani deşi există un abonament. Nu ar trebui să fie o problemă dacă mişti cardul, eşuarea tranzacţiei rezultă în ne-efectuarea ei.

În orice caz, la sediul RATT pe Intrarea Doinei nr. 1 se poate înregistra o cerere pentru clarificare :) iar dacă primeşti des erori când apropii cardul de validator, fără ca acesta să fie în vreun portofel gros sau învelit în alte obiecte - cred că ar fi util să ceri schimbarea lui; costă 5 RON.

Am circulat "DOAR cu 16-le".
Aici e problema de sistem, nu de bani. Am ramas shocat ca sistemul poate da asa erori (sa elibereze chitanta cand a esuat).
0

#62 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30192
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 06 septembrie 2012 - 17:49

La sediul nostru de pe Intrarea Doinei nr.2 se poate afla ce s-a intamplat si iti poti recupera banii fara probleme. O sa intreb si eu pe cei ce cunosc mai bine sistemul sa vadem cum de s-a putut intampla asa ceva.
0

#63 Useril este offline   dacu 

• Membru începător
  • Pip
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 18 februarie 12

Postat 07 septembrie 2012 - 11:25

Vezi postareadacu, la 06 septembrie 2012 - 16:38, a spus:

Am avut o incarcare card ratata: adica banii luati, chitanta aratand plata/incarcarea, dar banii in portofelul electonic lipsa.
Unde pot sesiza o asa problema ?

Luni dimineata 03.09.12 in Soarelui - parc am incarcat un abonament pe 30 zile linia 16, apoi (pana nu terminase) am mai cerut si 6 belete.
Am primit chitanta, stampilata pe care se vad ambele sume.
Am circulat doar cu 16-le si miercuri dimineata am vazut ca nu am bani in portofelul electronic.
La chioscul de la Posta Mare mi-au spus ca e cuvantul meu inpotriva chitantei (adica poate am folosit beletele deja - ceea ce nu e cazul).

Se poate verifica in baza de data daca chiar s-a facut incarcarea pe card a sumei de 12 lei / 6 belete sau nu ?
Banuiesc ca istoricul incarcarilor pe card trebuie sa se poate obtina de la RATT.

Se poate intampla ca daca se misca cardul in timpul incarcarii - aceasta esueaza ? Ramane in sistem asa ceva ?

Merci,
Dacian

Am primit raspuns de la relatii.publice@ratt.ro
S-a gasit si explicatia: doamna de la ghiseu mi-a pus pe card abonamentul, dar nu si biletele - a vrut sa-mi dea bilete tip carton.
Si o sa-mi dea biletele la ghiseu.

Deci inteleg ca nu este legat automat sistemul ce incarca abonamentul pe card la aparatul ce elibereaza chitanta.
Eu asa credeam si mi se parea imposibil sa fie o greseala.
Ea incarca cardul si apoi bate la masina pt. a taia chitanta, probabil, si pot aparea diferente.
0

#64 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 07 septembrie 2012 - 13:53

E bine că s-a rezolvat :)

Presupun că ştii deja, banii din portofelul electronic îi poţi folosi pentru orice tip de bilet (şi normal, şi expres, şi metropolitan). Ca atare, ar fi mai puţine confuzii dacă la ghişeu ceri doar "încărcaţi X lei în portofel" decât dacă spui ce fel de bilete vei folosi (casiera poate crede că vrei de fapt bilete fizice).
0

#65 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 07 septembrie 2012 - 17:47

La calculator este conectata pe USB o imprimanta fiscala. Bonul se tipareste la comanda nu automat. Ma bucur ca ai rezolvat :coolspeak:
Cum spunea si dAImon, cel mai bine e sa spui doar suma de incarcat in "portofel".
0

#66 Useril este offline   Laura-Alexa 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 29 ianuarie 10
  • Sexul:feminin
  • Interese:Arhitectura

Postat 02 octombrie 2012 - 13:37

Sper ca postez la locul potrivit, daca nu rog un moderator sa mute post-ul la locul potrivit.

Ca dovada fie a incapacitatii unora de a gandi, fie a foamei dupa bani, inca din prima zi a anului universitar, pentru eliberarea abonamentului pentru studenti e nevoie, printre altele, si de carnetul de student vizat pe 2012/2013, lucru complet logic de altfel, dar aplicat mult prea devreme. Am fost nevoita sa imi platesc abonament cu 20% reducere pentru a putea ajunge la facultate(norocul meu ca am buletin de timisoara), chiar daca beneficiez de gratuitate, pentru simplul fapt ca nicio facultate nu primeste carnete de student la vizat dupa ce nu s-a incheiat complet situatia scolara, lucru care se intampla in general dupa sesiunea extraordinara ce are loc cam la 2 saptamani dupa inceperea anului universitar.

Nu ma plang ca n-am de unde sa dau bani, ca nu e o avere. Ma plang pentru faptul ca teoretic beneficiez de ceva care practic nu se poate pune in aplicare din cauza necomunicarii dintre primarie, ratt si universitati. Din punctul meu de vedere asemenea decizii ar trebui luate de comun acord intre institutii, pentru ca asa rezultatul se va traduce in sute de studenti care vor face blatul cateva saptamani (Si POATE MA INSEL, dar din cate stiu banii de pe abonamente sunt suportati de universitati si tot la ratt ajung, fiind astfel mult mai avantajos pentru ratt sa favorizeze utilizarea abonamentelor.)

Aceasta postare a fost editata de Laura-Alexa: 02 octombrie 2012 - 13:38

0

#67 Useril este offline   Andy Wegmann 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 04 mai 12
  • Interese:Tramvaie
    Muzica

Postat 02 octombrie 2012 - 13:47

Pana in ce clasa se beneficiaza de abonament gratuit?
0

#68 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 02 octombrie 2012 - 14:22

Gratuit? Clasa a VII-a? In rest 50%.
0

#69 Useril este offline   Andy Wegmann 

• Membru senior
    Muzica

Postat 02 octombrie 2012 - 17:07

Vezi postareacseh_17, la 02 octombrie 2012 - 14:22, a spus:

Gratuit? Clasa a VII-a? In rest 50%.

hmm..anul trecut scolar deci pana in iunie 2012 am fost in clasa a 8.ta si am aut gratuitate. si abonamentul meu e valabil pana pe 31. 12 anul curent, deci cam inca jumatate din clasa a noua.

dar totusi cat costa un abonament pe toate liniile din Timisoara, atat de Tramvai cat si de autobuz, diobuz etc...?
0

#70 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 02 octombrie 2012 - 17:11

Ultima oara cand eu mi-am cumparat unul (acum ceva timp serios) era 55 de lei, sau ceva de genul. Nu uita ca in contiunuoare vei avea reducere 50%. E clar ca gratuitatea e valabila, si nici dracu nu te va intreba daca esti a 8-a sau 9-a. Deci pana la anu, nu iti trebe abonament, zic eu.
0

#71 Useril este offline   Andy Wegmann 

• Membru senior
    Muzica

Postat 02 octombrie 2012 - 17:25

55 de lei cu au fara reducere 50%?

Si era pe toate liniile din Timisoara (tramvai, troleibuz,autobuz express etc) ?
0

#72 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3164
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 02 octombrie 2012 - 18:01

465.000 de mii de lei vechi e un abomanet general (adica pe orice mijloc de transport detinut de Ratt) cu reducere de 50% pentru studenti.
Cu 20% reducere sunt cele care le poti lua cu buletin, aceasta reducere fiind acordata doar cetatenilor care figuraza in buletin cu domiciliul in municipiul Timisoara.

Si eu am patit faza cu vizarea carnetelor, de aceea imi fac abonament cu o saptamana inainte sa inceapa facultatea pentru ca e dezastru la secretariat in primele zile de facultate.

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 02 octombrie 2012 - 18:01

0

#73 Useril este offline   Andy Wegmann 

• Membru senior
    Muzica

Postat 02 octombrie 2012 - 18:11

Vezi postareaGygyman6, la 02 octombrie 2012 - 18:01, a spus:

465.000 de mii de lei vechi e un abomanet general (adica pe orice mijloc de transport detinut de Ratt) cu reducere de 50% pentru studenti.
Cu 20% reducere sunt cele care le poti lua cu buletin, aceasta reducere fiind acordata doar cetatenilor care figuraza in buletin cu domiciliul in municipiul Timisoara.

Si eu am patit faza cu vizarea carnetelor, de aceea imi fac abonament cu o saptamana inainte sa inceapa facultatea pentru ca e dezastru la secretariat in primele zile de facultate.

Am inteles si multumesc pentru explicatie.

:respekt:

Dar dupa ce mi se termina valabilitatea cardului (adica pe 31 dec 12) si cand va trebui sa-l reincarc , va trebui sa platesc 45 de lei si 50 de bani, nu? :please:
0

#74 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 02 octombrie 2012 - 18:57

Exact!
0

#75 Useril este offline   Andy Wegmann 

• Membru senior
    Muzica

Postat 02 octombrie 2012 - 18:59

Vezi postareacseh_17, la 02 octombrie 2012 - 18:57, a spus:

Exact!

OK. Multumesc pentru explicatii! :beer2: :D
0

#76 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 03 octombrie 2012 - 17:14

Dar nu sti de site-ul asta?

http://www.ratt.ro/taxare/preturi.htm
0

#77 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 03 octombrie 2012 - 21:12

Intreg sub-site-ul www.ratt.ro/taxare este dedicat sistemului de taxare al RATT.
0

#78 Useril este offline   Andy Wegmann 

• Membru senior
    Muzica

Postat 02 ianuarie 2013 - 13:02

Din ce data se deschid pct. de vanzare RATT, unde se pot reincarca cardurile pe 2013?
0

#79 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 02 ianuarie 2013 - 14:11

Maine, in data de 3 ianuarie. (vezi primul anunt de pe pagina web)
0

#80 Useril este offline   Andy Wegmann 

• Membru senior
    Muzica

Postat 02 ianuarie 2013 - 14:18

Am inteles! Multumesc mult! :happy: