STP Timișoara Forum: Linia Expres 8 - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (33 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Linia Expres 8 Evaluare topic: -----

#341 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 610
  • Inregistrat: 26 februarie 14
  • Sexul:feminin
  • Locatia:Timisoara, Romania

Postat 02 aprilie 2016 - 18:06

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 02 aprilie 2016 - 17:36, a spus:

Atunci cand E8 intra de pe Saguna pe I.Vulcan ar fi imposibil sa faca aceasta manevra daca ar fi articulat, zic eu. S-a largit curba respectiva si cu toate acestea daca esti prima masina in coloana de la semafor, pe sensul opus, ai ocazia sa vezi cum iti trece razant autobuzul pe langa masina. Cand intorcea la Baba Dochia se putea folosi articulat, dar acum nu.

Da, din punctul asta de vedere, asa e. De abia face manevra unul mic, darmai unul articulat.
0

#342 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 02 aprilie 2016 - 19:13

Pai si prelungesti linia EXPRES intr-o astfel de zona, ca mai apoi sa inghesui calatorii intr-un C? Nu ajunge 22? Cu modificarile aferente desigur...
1

#343 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**

Postat 02 aprilie 2016 - 20:10

Vezi postareacseh_17, la 02 aprilie 2016 - 19:13, a spus:

[...] ca mai apoi sa inghesui calatorii intr-un C? [...]

(Poate) Se considera ca nu toata ziua se deschid mall-uri in Timisoara / nu toata ziua sunt concerte... si in rest nu sunt calatorii inghesuiti. Ba da, la orele de varf, in rest cam "sufla vantu`".
Eu consider ca traseul actual al E8 e foarte ok, mai ales de cand au rasarit vilele - dintre Plopi si Kuncz - ca ciupercile dupa ploaie. E o legatura foarte ok. Parerea mea.
1

#344 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**

Postat 17 aprilie 2016 - 07:10

De cand s-a deschis Shopping City e tot mai solicitat E8-ul. Da, poate ca n-ar fi stricat un articulat (cum zicea cineva zilele trecute) dar, pe cat de util ar fi, tot ar avea unele manevre chiar imposibil de realizat: vezi intersectia A. Saguna -> I. Vulcan, C. Porumbescu -> straduta care da spre Kaufland - nu stiu cum se numeste :04: , cand intra pe Bujorilor la retur etc.
1

#345 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 17 aprilie 2016 - 07:41

Citeaza

C. Porumbescu -> straduta care da spre Kaufland - nu stiu cum se numeste :04:

Stiam ca se numeste/numea (simplu!) Prislop iar de curiozitate am verificat si ... surpriza (pentru mine)... acum se numeste Doctor Pavel Vasici Ungureanu...
0

#346 Useril este offline   DanyM 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 06 ianuarie 15

Postat 20 aprilie 2016 - 08:35

Probleme iar pe E8? E a doua zi cand stau mai mult de 15 minute in statie, cu toate ca folosesc graficul actualizat la 28.03.16 si aplicatia Ratt... Acum din nou intarzii pentru ca E8 nu isi face aparitia de la 9:11 de cand stau in statie...

Trimis de pe al meu SM-N910F folosind Tapatalk
0

#347 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**

Postat 20 aprilie 2016 - 08:56

Vezi postareaDanyM, la 20 aprilie 2016 - 08:35, a spus:

Probleme iar pe E8? E a doua zi cand stau mai mult de 15 minute in statie, cu toate ca folosesc graficul actualizat la 28.03.16 si aplicatia Ratt... Acum din nou intarzii pentru ca E8 nu isi face aparitia de la 9:11 de cand stau in statie...

De vreo 3 zile se sare peste o tura. S-ar zice ca lipseste un angajat.

L.E.: Scuzati "ironia" insa eu chiar nu pot sa-i inteleg pe aceia care pleaca la limita de acasa.

Aceasta postare a fost editata de denisa.d.: 20 aprilie 2016 - 08:58

0

#348 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30201
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 20 aprilie 2016 - 10:10

Da, de pe E8 lipseste un tren din cele 4 cate ar trebui sa fie, sunt doar 3. -_- Probabil nu au sofer.
0

#349 Useril este offline   qew 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 161
  • Locatia:Timisoara

Postat 20 aprilie 2016 - 10:15

@denisa.d In Timisoara ca sa ajungi undeva cu transportul in comun trebuie sa pleci prea repede ceea ce e o aberatie. Din Calea Girocului pana la mall fac minim 40 de minute daca am noroc. Asta e anormal. Totusi traim in Timisoara, oras, nu intr-o metropola.

Olanda - 110 minute cu plecat din centru Amsterdam pana la aeroportul din Eindhoven (tramvai-tren-autobuz). Dai un search pe google maps ca sa vezi distanta si fa o comparatie. Si nu am mers inghesuit si era ora de varf la ei. Asta e normalitate.

Time is money.

Aceasta postare a fost editata de qew: 20 aprilie 2016 - 10:18

1

#350 Useril este offline   DanyM 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 06 ianuarie 15

Postat 20 aprilie 2016 - 14:47

@denisa.d ii treaba diferita in a pleca la limita (gen 2-3 minute inainte sa vina tr) si sa pleci cu cel putin 20-30 min doar ca nu stii daca se sare sau nu peste o tura... tocmai de aia exista grafice si aplicatii pentru ca se considera a fi un oras European CIVILIZAT.

0

#351 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 20 aprilie 2016 - 18:25

Dany, din pacate aplicatia sau graficul nu au cum sa forteze soferii sa se angajeze la RATT. :(
1

#352 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**

Postat 20 aprilie 2016 - 20:45

Vezi postareaDanyM, la 20 aprilie 2016 - 14:47, a spus:

@denisa.d ii treaba diferita in a pleca la limita (gen 2-3 minute inainte sa vina tr) si sa pleci cu cel putin 20-30 min doar ca nu stii daca se sare sau nu peste o tura... tocmai de aia exista grafice si aplicatii pentru ca se considera a fi un oras European CIVILIZAT.

Iti dau un exemplu (personal): daca trebuie sa fiu la ora 12:00 in centru, folosind E8 (il iau de la Apateu / Levantica pana la statia de pe M. Viteazu), plec de acasa CEL TARZIU la 11, chiar 10:30 - desi portiunea mentionata anterior o parcurgi in maxim 20 de min. daca e trafic lejer. Tocmai pentru ca se intampla uneori sa se sara peste ture (lipsa autobuze si in special lipsa soferi!!). Mi s-a intamplat sa stau in weekend-uri si 45-50 de min. dupa un E8. Ce sa fac?! Sa ma cert cu soferul? (ca altii cu gura mare - ca sta sa joace carti?!? Nu e vina lui ca nu vine nimeni sa lucreze la RATT. Asa ca prefer sa plec cat mai din timp posibil si asta e. Da, ok, ne vrem oras civilizat si toate cele, dar pana una alta asta e situatia din prezent.

Vezi postareaqew, la 20 aprilie 2016 - 10:15, a spus:

@denisa.d In Timisoara ca sa ajungi undeva cu transportul in comun trebuie sa pleci prea repede ceea ce e o aberatie. [...]

O fi aberatie, dar se pare ca in situatia de fata e unica solutie. Pana nu se inghesuie lumea sa se angajeze la RATT...
3

#353 Useril este offline   qew 

• Membru activ

Postat 20 aprilie 2016 - 22:14

Ok. O iau pe rand. Ce ati spus dumneavoastra nu este unica solutie.

cu exemplul dat de dumneavoastra sincer m-a lasat masca. De acolo pana in centru se face o ora pe jos(mers normal). Care mai e rostul transportului in comun atunci. Totusi e transport in comun care trbuie sa fie eficient, ca doar nu e traseu turistic sa fac turul orasului. Time is money. Eu pe jos merg repede de la sud la nord fac max o ora (Girocului - Auchan Aradului am facut 55 de minute).

Solutia este informarea. De ce sa facem grafice mincinoase cand putem afisa adevarul, este foarte simplu.M-am saturat sa tot trebuiasca sa-i cer constant domnului Florin sa-mi zica timpii de plecare de la o anumita statie.

Solutii pe termen scurt si foarte usor de implementat pentru a aduce calitate:
-afisarea de timpi de sosire in feicare statie si la tramvaie si troleibuze.
-adaptarea graficelor conform realitatii(trafic-soferi disponibili-masini/tramvaie disponibile) - m-am saturat sa-mi vina E3 cu 3-4-5-6 minute mai repede decat scrie pe placuta, pana la urma are rol informativ nu rol de decor
-mentinerea si modificarea informatilor atunci cand este nevoie.
-amplasarea de anunturi in statii atunci cand se modifica ceva la o linie(daca nu in toate statile macar in cele care sunt direct influentate de acea decizie)
-o mai buna informare in statie , placutele actuale is oribile si credeti-ma ca designul nu conteaza, o foaie albe negru si e suficient,dar cu informatii folositoare. Sa se afiseze si cate minute se face pana la fiecare statie ce urmeaza.
-atunci cand tramvaiul/troleibuzul/autobuzul se retrage in depou se poate face traseu si sa fie pus in statii si sa scrie incotro merge. Se practica in unele orase si e super eficient. O data eram in autobuzul 40 de la Iulius Mall si mergeam in complex. Autobuzul se retragea in depou si mi-ar fi fost foarte util daca putea sa ma lase in complex avand in vedere ca oricum trecea pe acolo.

Nu ai nevoie de mari investitii pentru a respecta calatorul. Si se poate face ce am zis eu mai sus. Totul e sa se doreasca si sa existe respect pentru calator. Pe Express 8 in 4 dati cand am avut nevoie de el nu s-a respectat orarul (ori nu venea ori venea cu 5-10 minute prea repede).
2

#354 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 20 aprilie 2016 - 22:54

Nu ai inteles un aspect: lipsa soferilor, afecteaza clar numarul de vehicule de pe traseu si nu e o constanta, astfel incat sa poti anunta sau pune in statii grafice modificate. Ar fi aberant sa publici zilnic grafice diferite fata de ziua precedenta si nu ar ajuta nicicum la planificarea calatoriei. Personal nu stiu vreo solutie la asta, dar nici nu e treaba mea, asta tinand de management.

Cand vehiculul se retrage, este in modul "Acces/Retragere" si nu poate lua calatori. Poate lua calatori doar cand se afla in modul "Comercial". Daca ar lua calatori, acestia ar calatori gratuit, neputandu-se valida bilete sau abonamente.
1

#355 Useril este offline   qew 

• Membru activ

Postat 20 aprilie 2016 - 23:23

Am inteles foarte bine acel aspect. Iar il luam pe nu in brate.

Pai facem cumva sa fie o constanta. Regandirea graficelor in functie de ce soferi avem. Si incercam sa facem sa nu fie o variatie asa mare incat sa perturbe graficul. Sau mai bine da-i in ma-sa pe calatori ca doar RATT ofera transport in comun doar ca sa zica ca-l ofera nu pentru calator asa-i. Daca situatia e asa cum spuneti dumneavoastra de se modifica de pe o zi pe alta atunci e grav ca nu se face nimic.Daca e nevoie sa o schimbi din 10 in 10 zile cu mici retusuri atunci e ok.

Si totusi cam evitati celalalte solutii la celalalte probleme. Informarea calatorilor oricum e deficitara. Nu toata lumea sta pe internet si verifica siteul RATT_ului sau asculta radio. O data am patit-o cand pe linia 7 s-a pus autobuz pentru o saptamana si eu nu am stiut si am luat o teapa de zile mari, ins tatie nescriind nimic ca vine autobuz (nefiind schimbata tablita) si am astepta 10 minute ca sa merg 3 statii pana in balcescu si de acolo mai asteapta 8-u vreo 10 minute, minunat nu,pe jos faceam tot atat.

Si pentru faza cu comercial si retragere, pai atunci il facem sa fie comercial si cand se retrage. Nu stiu exact care e faza aici si cum se procedeaza ca nu sunt in domeniu dar probabil ca sa poata circula comercial e nevoie sa circule pe un traseu/linie. Ceea ce nu e asa de greu de creat trasee cu grafice si pentru retragere.

E greu sa trecem peste orgoliu si sa luam solutii de la altii si sa le adaptam la noi,nu e nevoie sa reinventam roata. Cand am pus niste solutii simple dintr-un oras din Polonia singurul lucru pe care l-ati remarcat dumneavoastra personal a fost designul urat al informatiilor si nicidecum esentialul si anume informatia relevanta care se afla acolo si la noi nu se afla.

Aceasta postare a fost editata de qew: 20 aprilie 2016 - 23:23

3

#356 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3164
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 21 aprilie 2016 - 19:38

Vezi postareaqew, la 20 aprilie 2016 - 23:23, a spus:

Regandirea graficelor in functie de ce soferi avem.

:rad_masa: Daca s-ar face asta exista 2 rezultate si desigur oferite de 2 solutii: ori nu desfiintezi din linii dar ajungi la timpi astronomici raportat la dimensiunea orasului, ori desfiintezi din linii, dar cu asta nu iti garanteaza nimeni ca va fi si bine, la urma urmei soferii tot imbatranesc si vor trebuii sa se pensioneze.
Ceai mai buna si justa solutie ar fi o reorganizare a conducerii, "pieptanarea" birocratilor si birocratiilor concentrarea pe o campanie de schimbare a imaginii acestui serviciu. Doar asa poti aduce oameni. Ce auzi azi de la tinerii care isi cauta primul job si dupa aceea zboara din unul in altul pe la tot felul de firme? ca vor bani si un serviciu cu o imagine buna. Nu spun ei direct ca cu o imagine buna, dar o spun indirect, aud ca organizarea e alta, ca exista o disciplina si o ordine tinuta de cineva, iar atunci cand e ordine si o conduita bine pusa la punct, elimini din start scuzele cu care ar putea un angajat sa vina sa iti spuna ca pleaca si daca nu poate sa i-a el "taurul de coarne" si sa ajungem la situatiile care le vedem si le auzim zilnic.
Cred ca daca maine domn' director ar venii si le-ar spune angajatilor "de jos" "bai fraierilor, eu vreau sa schimb situatia sa va fie mai usor, imi trebe doar ajutorul vostru, sa trageti cateva luni si dupa aceea o sa vina lume si la noi iar atunci veti avea un program mai relaxant", si cred ca daca in fiecare saptamana oamenilor astora l-i s-ar oferii o atentie sa le insere in subconstient ca cuiva le pasa de ei... cred ca ar aduce ei oameni nu ar mai fi nevoie de anunturi si alte cele. Dar astea nu exista, cei de la conducere freaca buha, si avem un fel de 2 clase sociale in regie, bogati si saraci, si trist e ca in ambele nu se respecta ceva.

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 21 aprilie 2016 - 19:40

1

#357 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2372
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 21 aprilie 2016 - 21:09

De acord deplin cu ce ai spus. Am dat dislike din greseala...Mentalitatea pleaca intr-adevar de la varf..Primaria nu da subventii la timp catre regie...conducerea regiei isi face mendrele pentru ca stie ca e un serviciu social ce nu poate fi desfiintat (ca si cfr) iar angajatii marunti care nu sunt constiinciosi isi fac mendrele la scara lor mica..pentru ca stiu ca in halul in care e cu salarii mici si munca stresanta oricum nu vine nimeni in locul lor asa ca sefii sunt nevoiti sa ii indure asa cum sunt...un cerc vicios greu de rupt...
0

#358 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 21 aprilie 2016 - 22:09

Vezi postareaqew, la 20 aprilie 2016 - 23:23, a spus:

Cand am pus niste solutii simple dintr-un oras din Polonia singurul lucru pe care l-ati remarcat dumneavoastra personal a fost designul urat al informatiilor si nicidecum esentialul si anume informatia relevanta care se afla acolo si la noi nu se afla.

Pai la grafice nu ma pricep si de asta nu-mi dau cu parerea despre ce informatii ofera altii. Eu mi-am dat cu parerea pe partea grafica, aici pricepandu-ma putin.
0

#359 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 21 aprilie 2016 - 23:05

Nici nu trebuie sa fie cineva expert mare sa-si dea seama ca asistam la o anomalie la noi.
Sa nu-mi spuna nimeni, ca la tramvaie si troleibuze, este imposibila adaptarea unui timetable identic cu cele de la autobuze, unde sunt afisate exact minutele de sosire.
Insa totusi preferam sa insistam pe aceasta prostie, din pura comoditate si neprofesionalism.

La noi raspunsul majoritar este nu se poate, pentru simplu fapt (pe langa nepasare si dezinteres in multe dintre cazuri), ca problema se ataca doar la suprafata, si nu de la radacina.
Este atat de simplu!
1

#360 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 22 aprilie 2016 - 19:54

În majoritatea stațiilor de tramvai - troleibuz există tabelele electronice. Cele clasice nu ar face decât să alimenteze speculațiile privitoare la "sărirea" de ture.
0

Arata acest topic

• (33 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou