STP Timișoara Forum: Linia Expres 8 - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (33 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Linia Expres 8 Evaluare topic: -----

#281 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30201
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 20 octombrie 2015 - 21:06

Vezi postareadenisa.d., la 20 octombrie 2015 - 20:48, a spus:

L.E.: In curand o sa ajung sa le dau dreptate celor care circula "moca". Pentru ce sa platesc un abonament, cand conditii...0?

Astia s-au gandit macar un minut ca tocmai calatoritul "moca" (ilegal sau oferit de primarie) ar putea fi chiar cauza "conditiilor 0"?
2

#282 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 610
  • Inregistrat: 26 februarie 14
  • Sexul:feminin
  • Locatia:Timisoara, Romania

Postat 21 octombrie 2015 - 06:52

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 20 octombrie 2015 - 21:06, a spus:

Astia s-au gandit macar un minut ca tocmai calatoritul "moca" (ilegal sau oferit de primarie) ar putea fi chiar cauza "conditiilor 0"?

Da, perfect de acord cu tine, insa asta spuneam intr-un post anterior: ca "cei mari" stau in birouri si dau ordine si nu vad ceea ce se petrece pe traseu. Sa vina cineva in E8 dimineata intre 7:30 si 8:00 sa urce de la Apateu (daca are unde sa urce) si sa mearga (sau sa incerce macar sa mearga) pana spre Michelangelo...UVT incolo... Nu cred c-ar mai veni in alta zi tot asa. De la Apateu e ticsit, la propriu (ce-i drept, cu multi copilasi de alta etnie, care sunt mega galagiosi), eu ma indoiesc ca macar 10 persoane din autobuz DACA au avut validat / compostat abonament sau bilet. (si exemplele pot continua foarte bine si pentru alte linii, dar altele nu le cunosc personal) - si aici ajung la vorba ta: ca voi va bazati pe validari pentru fluxul de calatori.
De-a lungul timpului am facut o medie (pt E8)... nu stiu daca 1 din 3 oameni valideaza. Ce-i drept sunt si perioade in care valideaza destul de multi (depinde de cati urca).

Ieri, spre exemplu, a fost control pe E8, in jur de 10:30 - 10:45 si a gasit-o pe o don`soara fara bilet, la care raspunsul ei pentru domnul de la RATT stii care a fost? " RATT: Dumneavoastra, sunteti studenta, sau? D: Da. RATT: Si de ce nu aveti abonament? D: Nu am avut chef sa-mi fac!" ... Pai cu mentalitatea asta, unde ajungem?!?
5

#283 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 21 octombrie 2015 - 11:08

Eu stau si ma intreb, de ce o linia de asa o importanta, ba mai mult si express, trebuie sa ajunga in astfel de cartiere marginase...?
0

#284 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**

Postat 21 octombrie 2015 - 11:32

@cseh_17:
Pentru ca si "cartierele marginase" fac parte din Timisoara....si oamenii care locuiesc in aceste cartiere ar merge in oras...
Ca o paranteza...de cand s-a dezvoltat zona cu vilele mai nou aparute, expresul 8 e o legatura chiar foarte buna, exceptand problema cu orarul...
1

#285 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 21 octombrie 2015 - 13:47

Vezi postareadenisa.d., la 21 octombrie 2015 - 06:52, a spus:

De la Apateu e ticsit, la propriu (ce-i drept, cu multi copilasi de alta etnie, care sunt mega galagiosi), eu ma indoiesc ca macar 10 persoane din autobuz DACA au avut validat / compostat abonament sau bilet.

Atunci imi pare rau, dar astfel de comentarii nu-si au locul! Sau vrem lux cu toate negativele ei, sau acceptam circumstantele si ne adaptam.
Nu ma intelege gresit, iti dau perfecta dreptate in mai tot ce ai scris, insa nu inteleg de ce o linie de importanta si marimea E8 trebuie sa deserveasca o astfel de zona, cand s-ar putea infiinta lejer o linie de genul 21,28,29,32, etc, care sa deserveasca zona, si sa ofere legatura pentru celelate linii importnate. Am rezolva 2 probleme dintr-un shot!
0

#286 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**

Postat 21 octombrie 2015 - 18:19

Vezi postareacseh_17, la 21 octombrie 2015 - 13:47, a spus:

[...] sau acceptam circumstantele si ne adaptam. [...]

Asta spuneam intr-un alt post...ca n-avem incotro decat sa acceptam situatia.
Si da, sunt de acord cu tine cu alte posibile alternative.

L.E.: exista deja si autobuzul 22. Care intr-un capat ajunge pana in spate la posta (mai nou, inainte mergea pana la Bastion - l-au schimbat tocmai din acest motiv, sa faca legatura mai usor cu celelalte mijloace) si la celalalt capat, are capat "comun" cu E8-ul (Albastrelelor..din Plopi).

Aceasta postare a fost editata de denisa.d.: 21 octombrie 2015 - 18:21

0

#287 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**

Postat 12 noiembrie 2015 - 20:22

Nu stiu ce se intampla cu RATT-ul in ultima vreme, dar e din ce in ce mai...rau!
Graficele mai mult nu se respecta, decat se respecta...
Am stat azi O ORA!!! (18:15 - 19:15) dupa un Expres 8 (sensul dinspre sagului spre albastrelelor). In schimb pe sensul celalalt au trecut 2 la 5 minute diferenta!!! In cele din urma cand a ajuns in sagului si s-a intors, l-am luat pe primul, am coborat la Levantica si nici n-am coborat bine din el ca in spate era al 2-lea E8 GOL!.
Deja nici nu stiu daca mai are vreun sens sa fac sesizari, ca primesc acelasi raspuns universal: li se atrage atentia verbal soferilor!
Doamne, n-am nimic cu ei (de asta nici n-as face reclamatie). Ii inteleg: ca unii prelungesc (din pix) traseele, dar graficele raman tot alea. Si saracii soferi...inghit toate urletele / criticile / injuraturile calatorilor care stau O ORA!!! in statie.
0

#288 Useril este offline   brioti 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 03 iunie 13

Postat 12 noiembrie 2015 - 21:44

N are ratt nici o vina ....primaria e de vina!
0

#289 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 12 noiembrie 2015 - 22:30

Pe linia respectiva nu se poate circula normal. Daca plec la ora 18 de acasa, pe Pestalozzi coada la rahatul de sens giratoriu gandit prost sa concentreze tot traficul spre Michelangelo pe o singura banda, se intinde pana la fabrica de bere. Cu Loganul fac cam 15 minute de la Ciclop pana la intrarea in pasaj si nu de putine ori vad si un autobuz in coloana. Dupa ce am iesit din pasaj, (din pacate autobuzul nu trece prin pasaj, ci sta la inca un semafor ca sa traverseze intersectia) surpriza! Alta coloana chiar de la iesire, din fata UVT pana la semaforul de la Electro, deci cam 6-7 minute pierdute si aici. Dupa asta eu o iau spre Flora, dar autobuzul o ia spre Balcescu, unde mai are de stat la greu la inca doua semafoare.
In conditiile astea, cum ar putea un autobuz sa respecte graficul :intrebare: ca eu nu vad nicio solutie pana la inventarea teleportarii intre statii sau a unor dispozitive anti-gravifice pentru autobuze. Desigur, o solutie ar fi metroul, dar nu o sa avem asa ceva prea curand, sau mai bine spus pe parcursul vietii noastre, oricat de longevivi am fi.
1

#290 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**

Postat 13 noiembrie 2015 - 10:45

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 12 noiembrie 2015 - 22:30, a spus:

[...]

Ok, am inteles ca e cam imposibil de respectat graficul la orele de varf (cunosc prea bine traficul...), dar atunci nu inteleg de ce nu se face un grafic in care autobuzul vine de 2 ori pe ora (daca nu de 2 ori, macar o data sigur ajunge). Faci un grafic sa vina de 4 ori, si vine o singura data.
0

#291 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**

Postat 13 noiembrie 2015 - 10:50

Asa circula E8-ul dimineata la 9:30... si nu e trafic! (faci 10 minute de la UVT pana la Apateu). Singura explicatie care o am: se "deregleaza" de dimineata, cand e nebunie, si circula asa toata ziua. Sau?!?
Imagine postata
2

#292 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 13 noiembrie 2015 - 20:28

Se deregleaza dimineata, dupa care din nou pe la 12-13 cand se iau copii de la scoala si din nou pe la 17-19, deci da, toata ziua se mentine situatia asta.
0

#293 Useril este offline   DanyM 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 06 ianuarie 15

Postat 17 noiembrie 2015 - 16:16

Bun, si nu se poate face ceva in privinta asta ? De ex, daca se aglomereaza o porțiune si apoi ajung 2 autobuze la capat. Trebuie sa plece amandoua deodată? Al doilea autobuz ar trebui ori sa sara un timp, ori sa plece macar la jumatatea timpului... E stupid sa treaca 2 autobuze unul dupa altul, iar apoi sa stai 50 min dupa celalalt...
In momentul de fata stau la statia Radio Timișoara spre Sagului de la 16:05, iar dupa grafic trebuia sa treaca la 07...
Trimis de pe al meu SM-N910F folosind Tapatalk

Aceasta postare a fost editata de DanyM: 17 noiembrie 2015 - 16:18

1

#294 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 17 noiembrie 2015 - 20:32

Iti dai seama ca daca dispecerul ar amana plecarea celui de-al doilea autobuz, s-ar da complet peste cap toate graficele stabilite anterior. Asta se facea pe vremuri, cand un dispecer aflat la capat de linie stabilea cand pleaca autobuzele de acolo, dar atunci nu exista o planificare ca acum, deci metoda propusa de tine nu ar face decat sa mareasca haosul, nicidecum sa rezolve o problema. Da, ar veni autobuze la intervale regulate (sa zicem), dar nicidecum dupa tablele afisate in statie, motiv pentru alte injuraturi.
0

#295 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**

Postat 17 noiembrie 2015 - 21:43

Eu as propune, mai ales pentru o astfel de linie - cu acest traseu, sa se regandeasca cumva graficul. Sa nu mai puna ca vine de 4 ori / ora la orele de varf, cand defapt il vezi de 1, maxim 2 ori / ora.

L.E.: Nu cred ca ar injura lumea daca ar trece de 2 ori / ora, decat sa astepti o ora dupa el, desi ar fi trebuit sa vina.

Aceasta postare a fost editata de denisa.d.: 17 noiembrie 2015 - 21:45

0

#296 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 17 noiembrie 2015 - 23:28

Inteleg perfect ce spui si ca idee e ok, doar ca aplicarea nu e simpla. Oricum, iti spun sigur ca ar fi scandal enorm daca s-ar afisa timpi de asteptare de o ora (sa zicem) si cred ca nici suplimentarea numarului de vehicule nu ar ajuta la nimic (pur si simplu vor fi mai multe vehicule blocate in trafic si... atat.
Parerea mea e ca ar trebui prioritizat sensul spre Michelangelo, asa cum era inainte de a se construi acest sens giratoriu, plus modificarea timpilor aberanti ai semafoarelor, (nu poti lasa rosul minute in sir la ora de varf, urmat de 15 secunde verde) eliminarea semaforului de la UVT si trecerea pietonilor in subteran, introducerea E8 prin pasaj si renuntarea la statiile din intersectie, mutandu-le inainte/dupa pasaj, etc.
2

#297 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 18 noiembrie 2015 - 18:49

Dupa parerea mea a fost o tampenie ca s-au montat semafoare la in aceasta intersectie dupa construirea pasajului. Semafoarele nu fac decat sa adune gramezi de masini iar apoi aceste gramezi de masini merg incolonate pana la urmatorul semafor...

Am mai scris despre aceste lucruri in momentul in care s-a vazut ca vor fi montate semafoare...

Apropo de semafoare, se lucreaza de zor la montarea de semafoare pe Take Ionescu la (fostul) complex, la IJP. Si la intersectia Filipescu cu Take Ionescu. Am impresia ca la aceasta din urma intersectie vor sa faca in asa fel incat de pe Filipescu sa poti face stanga catre Cardinale...altefl nu vad rostul acestei semaforizari...
1

#298 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 18 noiembrie 2015 - 19:08

Am vazut si eu gropile sapate dar am impresia ca sunt tot ale celor de la RDS. :unsure: Esti sigur ca sunt pentru semafoare?
0

#299 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 18 noiembrie 2015 - 19:32

Afirmativ!... :D

Azi au turnat betonul si se vad suruburile iesite deasupra betonului iar locatia gropilor, dispunerea lor, sugereaza faptul ca se vor monta semafoare...

Sper ca dupa montarea semafoarelor, vor fi demontati suportii cei vechi existenti acum care sustineau niste proiectoare deasupra zebrelor. Sa nu ramana in paralel... Ma refer la trecerea pietonala de la IJP Timis...

Daca pana acum doar MAI avea drepturi depline in aceasta intersectie, dupa semaforizare orice automobilist va putea face stanga. De fapt acesta este scopul acestei semaforizari...

In cazul in care s-ar fi ridicat "Noua Timisoara", atunci era prevazut un giratoriu aici...
0

#300 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 18 noiembrie 2015 - 20:03

Pai, atunci sper ca macar rahaturile de calmatoare vor fi scoase, daca tot au terminat circulatia pe inca un bulevard al orasului. :Facepalm_emote_gif:
0

Arata acest topic

• (33 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou