STP Timișoara Forum: Oradea - Nagyvárad - Großwardein - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (23 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Oradea - Nagyvárad - Großwardein jud. Bihor

#341 Useril este offline   Raven 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 18 octombrie 15

Postat 23 februarie 2017 - 18:05

Tramvaiele modernizate, variante de schema cromatica.

Exterior:

1
Imagine postata

2
Imagine postata

3
Imagine postata

4
Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Raven: 23 februarie 2017 - 18:06

0

#342 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 23 februarie 2017 - 19:09

Stai, stai stai!
Si la Oradea se doreste modernizarea tramvaielor? Ne poti da cateva detalii exacte? Mie mi-a scapat stirea.
0

#343 Useril este offline   Raven 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 18 octombrie 15

Postat 27 februarie 2017 - 03:30

Citeaza

Săptămâna viitoare vor fi lansate caietele de sarcini, modernizarea urmând să fie realizată pe bucăţi. "Vor fi mai multe caiete de sarcini, pe caroserie, pe boghiu, pe design interior şi fiecare câştigător îşi va face treaba lui", a mai spus Csuzi.
Suma estimată pentru investiţie, fără TVA, este de 341.200 euro. "Această modernizare înseamnă practic un tramvai aproape nou, fiind schimbate sau recondiţionate tracţiunea, şasiul, boghiul, o caroserie nouă, interior nou şi introducerea climatizării şi sistemului de încălzire", a explicat directorul OTL.

Citeaza

Deocamdata se realizeaza un prototip, care va fi testat si, in functie de rezultate, se va organiza procedura pentru modernizarea tuturor garniturilor Tatra T4D+B4D.

Tramvaiul deja preluat va trece printr-o reconditionare a caroseriei, schimbarea mastilor frontala si spate, a ferestrelor si usilor, inlocuirea completa a tractiunii (chopper sau invertor, cel mai probabil invertor, situatie in care s-ar trece si la motoare de curent alternativ), sistem de ventilatie imbunatatit (posibil instalatie de aer conditionat), lift.

Via SSC Romania
1

#344 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30177
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 27 februarie 2017 - 19:55

Deleted.
Scriam ceva despre design-ul vagonului, dar vad ca si forumul sursa a informatiei e virusat cu virusul radub, deci am sters comentariul si ma voi abtine in totalitate sa scriu ceva despre acest proiect.
1

#345 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2363
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 27 februarie 2017 - 21:34

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 27 februarie 2017 - 19:55, a spus:

Deleted.
Scriam ceva despre design-ul vagonului, dar vad ca si forumul sursa a informatiei e virusat cu virusul radub, deci am sters comentariul si ma voi abtine in totalitate sa scriu ceva despre acest proiect.

Eh...de cand bate vantul sau uraganul Laura peste contractele de achizitii...bolnaviorul se agita tot mai rau.. Sa speram doar ca ei vor reusi sa faca o treaba cat mai buna acolo..poate si citind si observand problemele pe care le-am intalnit noi in reabilitare (unele din greseli de intocmire a caietului de sarcini, altele din nestiinta sau neputiinta firmei care a luat contractul)...
PS: JUR ca nu ma pot abtine..daca le vine ideea sa ceara in caietul de sarcini 15 calatori pe mp...oare cum va reactiona producatorul autohton?

Aceasta postare a fost editata de BogdanTm: 27 februarie 2017 - 21:35

0

#346 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 27 februarie 2017 - 21:57

Oh mama, tot la Astra si Pascani fac si ei... :Facepalm_emote_gif: Sunt curios ce iese!

P.S. Ca si chestie, tot macanea radu ca nu stiu ai nostrii sa intretina tramvaiele si deaici problemele, acum va fii momentul adevarului. Am vazut cu ochii mei ce intretinere se face la OTL. Daca si acolo vor aparea probleme, e clar...
0

#347 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 27 februarie 2017 - 21:58

:up_arow: Daca era autobuz, ii montau scaune pe acoperis, dar la tramvai e mai greu.
1

#348 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Sexul:nespecificat

Postat 28 februarie 2017 - 10:26

Citeaza

Săptămâna viitoare vor fi lansate caietele de sarcini, modernizarea urmând să fie realizată pe bucăţi. "Vor fi mai multe caiete de sarcini, pe caroserie, pe boghiu, pe design interior şi fiecare câştigător îşi va face treaba lui"

Cum adica mai multe caiete de sarcini? Vor sa achizitioneze un produs reabilitat, cu mai multi furnizori in paralel? Astia-s nebuni? Va dati seama, daca ceva nu va merge bine, cum vor arunca vina furnizorii, unul pe celalalt. In toata povestea asta, cel care va avea de suferit cel mai mult va fi beneficiarul.

Imi pare rau de Oradeni, dar fata de noi, ei macar s-au ales cu 10 tramvaie noi.
0

#349 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3161
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 28 februarie 2017 - 12:57

Furnizori diferiti vor fi oricum pentru ca subansambele sunt cumparate si din strainatate si din tara, doar cand se strica ceva nu asta era scuza? ca furnizorul e devina. Eu cred ca acele caiete de sarcini au in vedere prezentarea mai in detaliu, fata de cum a fost la noi,a fiecarui ansamblu, adica doresc ceva specific cei da la OTL nu cum a fost la noi, ca asta s-a dat asta s-a luat. Manopera cred ca va lasa totusi de dorit ca de obicei, dar cred ca la Oradea se va face o treaba cu mult mai buna decat la noi. Si din informatiile acestea putine de acuma observ ca e mai meticulos studiata chestia de catre directorul lor care a zis mai demult ca se gandeste la modernizari. Nu cum a fost la noi ca a mers Robu in pelerinaj la Iasi si Pascani dupa un pont de la Goia, care ii facea un favor prietenului sau puscarias Gruia Stoica.

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 28 februarie 2017 - 12:58

1

#350 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 28 februarie 2017 - 13:36

Totusi, exista un singur caiet de sarcini pentru o singura firma, care face un numar de reparatii si apoi "pune stampila" pe rezultatul ala, si garanteaza pentru el.

Daca fiecare portiune mai mare din reparatii o va face alta firma, este foarte posibil sa se ajunge la discutii cum zice Chagall: daca nu merge subansamblul reparat de X, se va vina pe alt subansamblu care a fost reparat de Y, si tot asa.
0

#351 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 28 februarie 2017 - 13:36

Tot ce pot spune, este faptul ca pe domnul Istvan Csuzi, am avut onarea sa-l cunosc personal. Omul acesta cunoaste pe dinafara tot ceea ce tine de tramvaiele de la OTL, si are si pasiunea si dedicatia necesara. (spre deosebire de altii de pe la noi cu aceeasi functie) :Facepalm_emote_gif:

Si asta se si vede la starea actuala a transportului din Oradea. Sa vedem insa ce va iesii.
3

#352 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP

Postat 15 mai 2017 - 19:34

Un oraș din România este campion la atragerea de fonduri europene

Oradea este oraşul din România care a atras cei mai mulţi bani pentru proiecte europene în perioada 2012-2016. O confirmă datele SMIS, un sistem informatic care permite monitorizarea proiectelor finanțate din fonduri europene. Potrivit acestuia, Europa a contribuit cu peste 423 de milioane de lei la proiectele municipiului bihorean. Adică mai bine de 60% din bugetul eligibil.

Conform unui raport întocmit de SMIS, din 2012 până acum Oradea a avut 37 de proiecte, al căror buget eligibil a fost de 696 de milioane de lei. Din această sumă, 423 de milioane au fost plătiţi prin fonduri europene.

"Am încercat să accesăm fonduri pe toate liniile acolo unde au fost identificate nevoi ale oraşului", a precizat Marius Moş, directorul Direcţiei Management Proiecte din Primăria Oradea.

Banii obţinuţi din fonduri europene au fost investiţi în mai multe proiecte locale.

"Aş enumera, dintre cele mai mari şi mai importante, cel pe postmediu privind noua centrală termică şi reţelele de termoficare. Aş enumera Cetatea Oradea, drumuri, pasaje, spitale, centre sociale", spune Marius Moş.

"Un proiect important pentru Municipiul Oradea a fost construirea a două pasaje peste centura oraşului în două puncte aglomerate. Proiectul total a costat 50 de milioane de lei. Din această sumă, 32 de milioane au venit prin fonduri europene", a detaliat Bianca Firezar, reporter Digi 24 Oradea.

Şi unele lăcaşuri de cult, considerate clădiri de patrimoniu, au fost amenajate cu bani europeni.

Dacă la valoarea sumelor atrase din fonduri europene Oradea este fruntaşă, la capitolul rată de absorţie este depăşită de Baia Mare. Reşedinţa Maramureşului a primit 75% din cei 98 de milioane de lei solicitaţi Uniunii Europene.

Cu ajutorul banilor europeni, autoritățile din Baia Mare au modernizat mai multe străzi, şcoli şi instituții de cultură, rețeaua de apă și canal sau pe cea de transport în comun.

"Una dintre cele mai importante investiții din fonduri europene este Piața Cetății, cu al ei impunător Turn Ștefan. Reabilitarea zonei a durat 3 ani, a costat peste 13 milioane de lei și a fost inaugurată în toamna anului 2015", a transmis Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

85% din banii necesari refacerii pieţei au venit de la Uniunea Europeană.

sursa : http://www.digi24.ro...europene-723914

BRAVO LOR ! :coolspeak: Inca o dovada a ceea ce inseamna administratie locala competenta care FACE...nu gargaragii care se tot plang si promit in van....
1

#353 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Sexul:nespecificat

Postat 25 iulie 2017 - 14:51

O noua achizitie la Oradea

Fisier atasat  01-spate.jpg (67.18K)
Number of downloads: 40 Fisier atasat  01-masina.jpg (63.54K)
Number of downloads: 42 Fisier atasat  masina-electrica-Renault-Twizy-_RER-Ecologic-Oradea-2.JPG (58.01K)
Number of downloads: 38

Citeaza

„Este perfectă pentru munca noastră”, spune Lucian Dobârcean (foto), angajatul care săptămâna trecută a folosit noua achiziţie a RER Ecologic Service. Pe lângă că a ajuns rapid în Parcul 1 Decembrie, unde a trebuit să se asigure că toate coşurile de gunoi sunt golite, bărbatul s-a strecurat lesne cu vehiculul pe aleile parcului, fără să deranjeze defel trecătorii.

Sursa: ebihoreanul.ro
4

#354 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 25 iulie 2017 - 20:43

E Renault Twizy, dar sa dai 6750 de euro (fara chiria bateriei) ca sa cari un tomberon, parca e deja prea mult.
0

#355 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP

Postat 13 septembrie 2017 - 20:45

un articol mai mult decat interesant....

https://blog.cluj.in...l-de-la-oradea/

daca si carmaciul nostru ar citi presa...
0

#356 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 13 septembrie 2017 - 20:57

Citeaza

...că sunt încă multe de făcut până când Clujul va deveni o capitală cu adevărat europeană

Ceva imi scapa... Am fost plecat vreo cinci zile din tara, dar nu stiam ca s-a schimbat/mutat capitala intre timp si ca aceasta e Clujul mai nou. :crazy:
1

#357 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 12 martie 2018 - 19:49

De prin Oradea, poze din acest week end:

Fisier atasat  20180311_111102-2.jpg (440.26K)
Number of downloads: 45 Fisier atasat  20180311_111447-2.jpg (532.3K)
Number of downloads: 56 Fisier atasat  20180311_111624-2.jpg (425.04K)
Number of downloads: 44

Fisier atasat  20180311_113124-2.jpg (434.75K)
Number of downloads: 25 Fisier atasat  20180311_113142-2.jpg (436.49K)
Number of downloads: 31 Fisier atasat  20180311_114238-2.jpg (356.98K)
Number of downloads: 28

Sincer, parca au cam exagerat cu colantarea ULF-ului... :mellow:
7

#358 Useril este offline   GPS 

• Membru Senior**
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 837
  • Inregistrat: 25 iulie 17
  • Locatia:București

Postat 13 martie 2018 - 08:29

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 12 martie 2018 - 19:49, a spus:

Sincer, parca au cam exagerat cu colantarea ULF-ului... :mellow:

Eu cred ca este foarte bine colantat, fata de alte orașe (București) unde se acoperă și geamurile și afisajele laterale câteodată.
2

#359 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 13 martie 2018 - 21:06

A, nu! La continut ma refeream, nu la suprafata acoperita. (parchetul acela in partea de jos, etc)
0

#360 Useril este offline   GPS 

• Membru Senior**
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 837
  • Inregistrat: 25 iulie 17
  • Locatia:București

Postat 14 martie 2018 - 12:15

Probabil au dorit sa pună reclama de pe TV direct pe tramvai și le-a dat cu minus...
______
Dacă am dat "-" la o postare, se mai poate modifica votul?

Aceasta postare a fost editata de GPS: 14 martie 2018 - 12:47

1

Arata acest topic

• (23 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »