Postat Ieri, 01:29
Daca tot dam ca exemplu Antwerp, hai sa mentionam si faptul ca acolo exista un inel de autostrada in jurul zonei centrale, cu cate 3 pana la 5 benzi pe sens. Bineinteles ca daca ai ceva asa masiv inconjurand zona centrala iti permiti apoi sa folosesti multe stradute micute, pentru ca nu vei fi niciodata departe de o autostrada care te duce in ce parte a orasului vrei
Eu nu cred sa fi fost o greseala in desen sensul unic pe Porumbescu. Are foarte mult sens, inclusiv pozitionarea semafoarelor ca in desen, iar trei benzi nu cred ca vor fi pe toata strada, probabil doar acolo ultimii 50 de metri, pentru incadrare la semafor, unde oricum si acum e lata partea carosabila. Nu ar fi nevoie de modificat Rusu Sirianu in niciun fel pentru asta. Si E8 circula oricum ca si 33 pana la Brancoveanu, apoi pe Brancoveanu si Porumbescu, nu are legatura cu ce se intampla acolo
Ideea cu folositul triunghiului Sagului - Porumbescu - Ungureanu ca un sens giratoriu in sine e intr-adevar una interesanta, insa ar fi niste probleme. In primul rand, pentru o implementare corecta, ar fi nevoie de 3 benzi pe Porumbescu si Ungureanu, pentru a duce tot traficul, ceea ce ar insemna renuntarea la orice spatiu verde, plus ca intersectia de la Ungureanu cu Porumbescu ar deveni extrem de ciudata. Pe langa asta, sa ne gandim si la toti locuitorii de pe Porumbescu si Ungureanu. Deodata s-ar trezi locuind in mijlocul unui sens giratoriu, cu trafic imens prin fata casei. Am avea si o sumedenie de pietoni care ar trebui sa traverseze cum ar veni catre mijlocul sensului giratoriu la diverse intersectii, ceea ce ar duce la mai mult pericol, si mai multe incurcaturi
O idee ar fi sens unic pe Porumbescu dinspre Sagului spre Ungureanu, si pe Ungureanu dinspre Porumbescu spre sens, insa mentinand sensul dublu pe Sagului. Aici as face urmatoarele adaugari: la intersectia Porumbescu/Ungureanu, banda stanga pe sensul unic face stanga protejat (ca o bretea, separata prin niste stalpisori ceva), fara a mai participa la intersectie, si la fel in Piata Iuliu Maniu, banda dreapta ar face dreapta protejat (din nou ca o bretea separata prin stalpisori) spre centru. Asta ar crea o banda expres pentru a ajunge dinspre Sagului spre centru, fara pasaj si fara intersectii. Din restul directiilor se poate iesi spre centru pe a doua banda (sensul giratoriu se poate "turti" putin incat prima banda din sens sa iasa pe a doua banda a strazii). Dat fiind faptul ca oricine vrea sa ajunga dinspre Sagului spre centru va folosi ruta expres, pentru a nu mai sta la intersectii, ajung doua benzi (ca si acum) care sa dea din Sagului in sens, lasand a cincea banda din proiect (nou adaugata) sa fie pe sensul opus, care sa faca stanga de pe Sagului dinspre sensul giratoriu spre Porumbescu (pentru a redobandi accesul pierdut pe Ungureanu dinspre sens)