STP Timișoara Forum: Reabilitare Bulevardul Cetății - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (33 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reabilitare Bulevardul Cetății Constructor: Porr & as - finalizat

#181 Useril este offline   POLI™2012 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 381
  • Inregistrat: 06 martie 12
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 14 august 2022 - 22:10

Bulevardul Cetatii - stadiu lucrari 14.08.2022

Sursa: frameD Future PRODUCTIONS
5

#182 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ
  • Postari: 1223
  • Inregistrat: 26 iunie 16

Postat 28 august 2022 - 15:20

Am trecut si eu din greseala pe cetatii. Sinele arata bine facute. Dar in rest e de neinteles lucrarea.

Nivelul mi se pare total necorelat cu ceea ce era. Intrarile spre unele blocuri va fi cu treapta, deoarece trotuarul vechi a fost taiat si apoi a aparut o treapta, in plus pentru parintii cu carucioare, batrani cu carucioare, biciclisti si handicapati.

Tot felul de capeti de furtune ies pe sensul aproape terminat dinspre bogdanestilor spre calea torontalului. Asta se intampla si in alte parti...si de multe ori raman asa fara un scop imediat si foarte inestetic.

Mie mi se pare o lucrare slab calitativa si nu avem viziune. Desi ne putem inspira de la altii. Totul rudimentar si nu se da atentia cuvenita unor detalii astfel incat constructiile sa fie mai prietenoase si sa facem un ambient placut.
3

#183 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ
  • Postari: 1091
  • Inregistrat: 06 iulie 14
  • Locatia:Timișoara

Postat 28 august 2022 - 22:21

Mie nu imi place ca au facut benzile inguste (desi vor trece si camioane pe acolo) si ca tot la vreo 5 locuri de parcare apare cate o peninsula cu pamant, care nu doar ca fura cate un loc degeaba, dar avand si bordurile inalte de jur imprejur, risti sa iti zgarii rau masina pe dedesubt daca parchezi langa si nu iei bine curba (pe care nu o poti lua bine, decat folosind ambele benzi). De asemenea, ca diferente fata de proiectul pus aici pe forum, vad ca statiile de tramvai par sa fie tot inaintea intersectiei in loc de dupa, si pare ca nu vom avea nici perechea de statii de la intersectia cu strada Madrid, si nici posibilitatea trecerii peste sine cu masina la statiile Amforei si M Basarab, practic creand din nou o bucata lunga de la Gh Lazar pana in Torontalului unde nu poti face stanga niciunde. Altfel spus, toate avantajele reabilitarii pare ca dispar :(
2

#184 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 29 august 2022 - 05:12

Faptul ca statiile sunt inaintea intersectiilor, adica au ramas cum au fost, mi se pare ok pentru ca in cealalta varianta, dupa intersectie, stationa tramvaiul de doua ori, la un eventual semafor si apoi in statie, ori se doreste scurtarea timpilor de calatorie cu mtc-uri...
In rest sunt deacord cu cele sesizate.
3

#185 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ

Postat 29 august 2022 - 22:41

In alte orase (exemplu Praga), semafoarele sunt setate sa treaca imediat pe verde cand se apropie tramvaiul, astfel dandu-i prioritate. Atunci, oprind dupa intersectie, ar sta doar cat e nevoie pentru calatori si ar pleca. In fine, ca e de preferat inainte sau dupa e discutabil, dar e diferit de proiect
0

#186 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 29 august 2022 - 23:33

Cu ce spui legat de Praga, da, este alta discutie daca s-ar face si la noi la fel.

Insa mi-aduc aminte de linia 9 si de instalarea (prea)multor semafoare pe traseul ei, se vorbea atunci cam de aceeasi chestiune respectiv sa treaca semafoarele pentru tramvai pe verde la trecerea acestuia. Iata ca au trecut ceva ani de atunci si nici macar nu se mai pomeneste de asa ceva.

Poate, poate cand se termina centura de sud si traficul auto pe Bulbuca si Rebreanu va scadea, deci poate atunci se va trece la prioritizarea tramvaiului. Dar ma indoiesc ca se vor gandi la asemenea aspecte.

O alta situatie care-mi da dureri de cap este atunci cand merg cu tramvaiul pe Proclamatia de la Timisoara si Bul Revolutiei din 1989 unde sunt semafoare la fiecare suta de metri, atat inainte de statii cat si dupa statii. Unele au fost montate in urma unor accidente, pietoni gura casca loviti de tramvaie "nevazute" din cauza vegetatiei abundente. In aceste conditii nici vatmanii nu-si vedeau victimele decat dupa...
1

#187 Useril este offline   bbtuning 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 01 septembrie 2022 - 16:23

oare iluminatul stradal ramane asa? adica stalpii mari cu lumina slaba intre liniile de tramvai si la colturile de strada au pus stalpii aceia mici cu leduri. iar intre intersectiile cu strazile secundare cum mergi inspre mijloc ramai in bezna...
si am mai vazut o chestie. la carrefour-ul de la intersectia dintre cetatii si bogdanestilor, sunt nu mai putin de 8 astfel de stalpi mici cu leduri care deservesc parcarea. care sunt identici cu cei care sunt la colturi de strada pe cetatii. oare a avut ceva favoruri proprietarul cladirii? la primaria Timisoara? si noi restul sa ne bucuram de bezna?
1

#188 Useril este offline   Gioco 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1428
  • Inregistrat: 25 februarie 16
  • Locatia:Timisoara

Postat 01 septembrie 2022 - 22:42

Stălpii de la parcare au fost instalați de proprietar/dezvoltator înainte să înceapă cele două șantiere din zonă.
0

#189 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 03 septembrie 2022 - 17:30

Poate cu aceata reabilitare mai dispar din semafoarele montate aiurea aproape in fiecare statie...
0

#190 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ

Postat 04 septembrie 2022 - 03:23

Pai pe Cetatii intre Gh. Lazar si Torontalului nu erau nici inainte semafoare. Dar nu m-as astepta sa elimine semafoare oricum, pe Gh Lazar la intersectia cu Teiului azi montau semafoare noi
0

#191 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30177
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 04 septembrie 2022 - 09:52

Nu au demontat niciunde in oras niciun semafor. Inca sunt pe pozitie cele montate aiurea si lasate pe galben intermitent.
0

#192 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ
  • Postari: 1022
  • Inregistrat: 10 mai 12

Postat 05 septembrie 2022 - 12:17

Esti sigur? Din ce tin minte alea "inteligente" din intersectia de la Marasti nu mai sunt. Si mai sunt cateva prin oras. Parca citisem ca o sa le scoata si pe restul care nu au functionat niciodata (sau mai mult au incurcat cand au functionat).

Banuiesc ca cele nou montate vor fi actionate doar de pietoni (nefiind vorba despre o intersectie).
1

#193 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 septembrie 2022 - 18:30

Sincer, eu ma gandeam la cele de la Maniu. La Marasti cred ca s-a reconfigurat sensul si atunci le-au scos, sau nu mai tin eu bine minte? :intrebare:
Oricum, sunt mutate la trecerea de pietoni de la Fac. de Arte o parte din ele.
1

#194 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ

Postat 05 septembrie 2022 - 19:22

Acum cateva luni nu mai erau nici acolo

Am gasit si un articoldespre subiectul asta. Nu stiu daca au fost date si restul jos sau nu.
1

#195 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 septembrie 2022 - 19:34

Ok, deci asa cum spunea Zoltan Cs ca ar fi frumos, o sa spun: "Bravo Fritz, bravo Latcau!"
Deci sistemul de "eficientizare" a fost "eficientizat" prin desfiintarea "eficienta" a unei parti (destul de substantiale) din el. Ce ne-au mai jefuit si smecherii astia cu sistemul lui peste... :Facepalm_emote_gif:
Cred ca va aduceti aminte ca pe langa semafoare mai e si o infrastructura subterana: cabluri, bucle inductive in carosabil, etc, ce desigur au ramas... ingropate, asa cum e si sistemul asta.
2

#196 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ

Postat 05 septembrie 2022 - 19:57

Proiectul a costat vreo 10 milioane de EUR. Daca ne-a furat cineva sau a fost doar un alt proiect "bine gandit" e alta poveste. Eu tind sa merg pe varianta a doua. Nenea Robu vizita prea multe orase din strainatate si facea tot felul de experimente.
1

#197 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 05 septembrie 2022 - 22:05

Proiectul a costat 6 milioane de euro, a fost initiat de Ciuhandu undeva in a doua jumatate a ultimului sau mandat, Robu s-a ambitionat sa-l duca la indeplinire dupa ce a fost "lamurit" de cei interesati ca acest sistem de semaforizare ar putea face minuni in traficul timisorean si nici dupa primele esecuri majore ale sistemului din Piata Marasti si Piata Iuliu Maniu nu recunostea public ca sistemul nu are sanse de reusita. A ramas visator...
Banii fiind majoritar europeni, poate va aparea si vreo ancheta sau aceste anchete se fac la sume mai mari?
2

#198 Useril este offline   Elphax 

• Membru activ
  • Postari: 1448
  • Inregistrat: 18 aprilie 15

Postat 06 septembrie 2022 - 11:22

Sa continuam of-topicul - imi amintesc ca Robu a suplimentat semafoarele . La Piata Iosefin le-au scos din giratoriu, alea chiar incurcau traficul, parca si la gara de Est, probabil si in alte locuri.
Si ideea era ca le vor folosi pentru intersectii noi sau inlocuirea celor stricate.

Revenind la Cetatii - benzi inguste sunt si pe Negoiu/Caceu continuat pe Ripensia, cu parcari, cu iesiri dintre blocuri, cu trafic intens, troleibuze etc. Soferii vor fi mai atenti ...
Si sa fim seriosi - pana vom avea centuri, vom avea mai mult trafic, deci nu o sa fie imbunatatiri vizibile.
1

#199 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10593
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 06 septembrie 2022 - 15:16

Aveau spatiu pentru benzi mai late dar scopul probabil a fost cresterea suprafetei spatiului verde.
Duminica 4 septembrie:

2

#200 Useril este offline   Zoltan Cs 

• Membru activ
  • Postari: 291
  • Inregistrat: 04 februarie 15

Postat 07 septembrie 2022 - 16:53

Benzi mai inguste -> viteze mai mici de deplasare -> aer mai curat :)
0

Arata acest topic

• (33 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou