STP Timișoara Forum: Pretul imobiliarelor in Timisoara (discutii libere despre preturi, zvonuri etc.) - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (56 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pretul imobiliarelor in Timisoara (discutii libere despre preturi, zvonuri etc.) Evaluare topic: ***** 1 Voturi

#781 Useril este offline   Claudiu1212 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 14 mai 18
  • Sexul:masculin

Postat 10 mai 2021 - 20:05

Cred ca cei de la ISHO au sa vanda mai repede apartamentele in U2 decat acest vanzator, daca nu lasa din pret, bucataria e total aiurea, practic tot mirosul se duce catre living, in mod normal nici nu e legal, trebuie sa ai geam la bucatarie, oricum ar fi ea. Impartirea chiar e dubioasa rau, nu am mai gasit planurile initiale dar sigur nu erau asa, cel putin la U2 au o impartire foarte ok, mult mai buna ca la majoritatea celorlalte blocuri noi din oras
0

#782 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30180
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 10 mai 2021 - 20:29

Vezi postareabiciclistu2, la 10 mai 2021 - 11:59, a spus:

Este pentru hota din bucatarie...

Pai, intreb ca si in cazul tevii de gaz dintr-o postare anterioara (acolo am inteles ca nu e voie), nu se putea face o masca astfel incat teava sa nu se vada ca nuca in perete?
0

#783 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ
  • Postari: 844
  • Inregistrat: 27 februarie 18

Postat 10 mai 2021 - 20:39

S-au vehiculat aici tot felul de comparații cu imobiliarele de afara, care ar merge doar în sus, peste tot.
Cum nimeni dintre noi nu a fost pretutindeni am găsit pe site-ul tradingeconomics următoarele:
În Spania o locuințele (o medie de 1650 mp) s-au scumpit cu 10 la sută în ultimii 5 ani, dar is cu 10 la sută mai ieftine ca acum 10 ani și cu 20 la sută sub maximul de prin 2007.(peste 2000 e mp)
În Italia preturile locuințelor sunt aceleași ca acum 5 ani și cu 10 la sută mai mici ca acum 10 ani.
La polul opus Germania, care nu a avut o bulă imobiliare înainte de 2009 , o are acum: locuințele s-au scumpit cu 50 la sută în ultimii 5 ani și cu 100 la sută în ultimii 10 ani.
În Uk preturile au crescut cu 30 la sută în ultimii 5 ani și sunt cu 50 la sută mai mari ca acum un deceniu .
Inutil să spunem că în Germania si Uk salariile nu s-au umflat corespunzator (ca nu a fost Olguta ministru)
De ce ar fi Ro mai aproape de nordul decât sudul Europei?

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 10 mai 2021 - 20:45

0

#784 Useril este offline   biciclistu2 

• Membru activ
  • Postari: 175
  • Inregistrat: 20 septembrie 19

Postat 10 mai 2021 - 22:30

In Spania este somajul foarte mare, asta poate explica preturile mai mici la imobiliare.
Noi suntem mai aproape de nord (TM cel putin) pentru ca salariile au crescut foarte mult in ultimii 10 ani, somaj scazut.

Aceasta postare a fost editata de biciclistu2: 10 mai 2021 - 22:30

0

#785 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 10 mai 2021 - 22:41

Somajul e scăzut pentru că 3 mil.is afara (echivalent cu 6-7 mil de spanioli)
Salariile au mai crescut,dar is încă la 1/2 fata de Spania de ex.
Procent mare de proprietari (comparat cu Germania, de ex)
Despre imigranți nu se poate vorbi ca fiind semnificativi la noi.
Turismul e totuși o glumă la noi vs Spania sau Italia.

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 10 mai 2021 - 22:47

0

#786 Useril este offline   The Mechanic 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 1281
  • Inregistrat: 30 ianuarie 15

Postat 11 mai 2021 - 09:40

Statistica ce priveste somajul la noi nu este de luat in seama pt ca nu reda situatia reala.
Doar cei care depun actele pt somaj fac parte din statistica. Sunt foarte multi care lucreaza la negru si nu figureaza niciunde. Somajul real la noi ar fi undeva la 10-15%. Imi vine sa sparg radioul cand aud ca Timisul are somajul foarte mic, de parca numai cine nu vrea nu isi gaseste de lucru - Fals !

Aceasta postare a fost editata de The Mechanic: 11 mai 2021 - 09:42

2

#787 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 11 mai 2021 - 13:38

Eu cred că ultima problema in Ro va fi unde sa locuiești.
În 1990 erau 23 mil.,azi 22 mil (cetățeni în acte) si maxim 19 mil rezidenți.
În aceeasi perioada, în alte țări populația are o mare influența în prețul locuințelor.
Australia de la 17 la 25,5 (+50 la sută)
Irlanda de la 3,5 la 5 mil (+40 la sută)
Elveția de la 6,7 la 8,7 (+30 la sută)
Sua de la 250 la 330 mil (+30 la sută)
Norvegia 4,3 la 5,4 (+25 la sută)
Suedia 8,5 la 10,5 mil (+20 la sută)
Spania 38,8 la 47,3 (+20 la sută)
România e în partea cu cele mai mari scaderi de populație din lume. E interesant că mulți plecați achiziționează pentru a închiria.
Eu is fan asta.

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 11 mai 2021 - 13:40

0

#788 Useril este offline   biciclistu2 

• Membru activ

Postat 11 mai 2021 - 14:41

Pe statistici putem discuta la infinit.
Care este suprafata locuibile pe cap de locuitor in RO? Ai sa vezi ca e foarte mica.
Asa cum statistica de somaj e distorisionata asa si ce cu dinamica populatiei. Cati locuitori are Timisoara in realitate? Sigur mult mai multi decat cifra oficiala.

Cat despre cei plecati in strainatate, ei trimit anual miliarde de euro in tara. Asta duce clar la cresteri de pret.
0

#789 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 11 mai 2021 - 15:01

Si eu cred că pe termen scurt - mediu va fi cerere mare.
Ceea ce e bine ,ca se si construiește.
0

#790 Useril este offline   Ovi789 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 148
  • Inregistrat: 16 septembrie 16

Postat 11 mai 2021 - 15:27

Eu sunt in proces de cumprare, si oferta este..dar cerere nu prea...lumea vine se uita....si cam atat...Prea putine pre/contracte semnate la volumul de locuinte disponibile.
Dezvoltatorul de la care iau eu nici nu e sigur daca vrea sa mai vanda, materialele s-au scumpit foarte mult in ultimele luni. Ar prefera sa astepte nefiind presat de credit la banca...
Am vizionat apartamente noi (second) si te doare mintea la ce pretentii au proprietarii, preturile cu mult peste media de sus a pietei.
La apartamentele noi a scazut calitatea la majoritatea dezvoltatorilor, tot felul de tampenii am vazut, frumoase pe dinafara, dracul pe dinauntru...

Cu chiriile se sta prost in perioada respectiva, ma refer la cele peste 300 euro, dai mai ieftin ai sansa sa gasesti apartamentul praf...asa ca mai bine il ti liber.

Cu bani cash este o investitie buna pe termen lung, dar cu credit nu recomand nimanui sa investeasca in imobiliare...cumparati actiuni sau mai stiu eu ce..

Aceasta postare a fost editata de Ovi789: 11 mai 2021 - 17:37

1

#791 Useril este offline   Decebal 

• Membru activ
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 27 iunie 17

Postat 11 mai 2021 - 16:26

E un val nou de cumpărători. Mulți dintre cei care au cât de cât bani și stau la bloc în orașele mici din jur se muta în Timisoara când se pensionează. Asa ceva nu exista acum 10 ani.

Sunt convins că mulți romani plecați la munca pe afara se vor întoarce în oraș. Sa trăiești la pensie într-un oraș mare din occident e prohibitiv de scump, iar să trăiești singur într-un sat mic printre străini nu e atractiv. Expații romani din Munchen, Paris, Londra, Barcelona, etc. au strâns o grămadă de bani și vor veni cu ei în Timișoara.

Apartamentele sunt încă ieftine. În occident jumătate din populație nu își permite sa cumpere o locuință. Va fi la fel și în România, cel puțin în orașele mari unde sunt universități bune și locuri de munca bine platite.

Rata de proprietari trebuie sa scadă către 50% și a chiriașilor bineînțeles sa crească la 50%. Asa e peste tot în Europa care contează, așa va fi și în România.

Aceasta postare a fost editata de Decebal: 11 mai 2021 - 16:32

0

#792 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 11 mai 2021 - 16:58

Pai daca avem 97 la sută proprietari cum sa ajungă la 50 la sută ? Populația scade si nr.locuinte noi creste an de an .
Stiu multi din Cs si Mh pe afara. Își fac casa pe la Mosnita, Utvin.
Nu îi interesează orașul.
Cum zice si ovi ,am observat multe apartamente la vânzare de un an de zile.
Asa ceva nu era acum 10 ani ,se dădeau de vineri pe sâmbătă dimineața.
Deci prețul e departe de cerere

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 11 mai 2021 - 16:59

1

#793 Useril este offline   Decebal 

• Membru activ
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 27 iunie 17

Postat 11 mai 2021 - 17:34

Daca pretul e departe de cerere inseama ca deja exista tot mai multi oameni care nu-si mai permit sa cumpere si vor ramane chiriasi. Cu timpul, 10 - 30 de ani, va scadea procentul de proprietari si va creste cel de chiriasi. Si daca sunt scumpe acum apartamentele sa vezi cat de scumpe vor fi cand ne va obliga UE sa le facem verzi, cu pompe de caldura, cu spatii verzi mai mari, cu statii de incarcare masini electrice, etc. Peste cativa ani vor cumpara si fondurile de pensii locuinte...etc.
Asta cu populatia care scade e o gogoasa. Da, scade, dar la sat. Toate orasele mari din Romania inregistreaza cresteri semnificative de populatie.

Sigur, poate veni o criza si va fi o scadere temporara de pret dar directia preturilor la locuinte, pe termen lung, in orasele mari e clara: in sus.

Aceasta postare a fost editata de Decebal: 11 mai 2021 - 17:35

1

#794 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 11 mai 2021 - 18:05

Populația Timisoarei e aceeași ca acum 30 ani.
Doar cea a județului a crescut , relativ puțin
Arad, Sibiu, Oradea,Brasov, Ploiești, Craiova, Bacău, Galați, Braila is orașe mari cu o populație mai mică decât la 1989.
Nu mai vorbesc de Reșița,Alba Iulia etc care din mijlocii devin mici.
Populatia e foarte bătrână și în mediul urban. Si in orașele mari.

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 11 mai 2021 - 18:12

0

#795 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ
  • Postari: 1223
  • Inregistrat: 26 iunie 16

Postat 11 mai 2021 - 18:56

@GeorgeA: Totusi unde stateau oamenii acestia daca era populatia aceasi acuma 30 de ani?

Ma gandesc la faptul ca in zonele centrale/semi-centrale sunt multi m2 care stau in paragina sau nefolositi, dar totusi, greu imi vine a crede ca aceasi polulatie o avea orasul pe cand erau toate cladirile inca folosite....

Aceasta postare a fost editata de michidutza: 11 mai 2021 - 18:57

0

#796 Useril este offline   biciclistu2 

• Membru activ

Postat 11 mai 2021 - 19:30

Eu m-am astepta la o scadere de preturi acum cativa ani.
Am mers pe iddea ca cei nascuti in anii 90 sunt mult mai putini decat cei din 80 sau 70.
Nu s-a intamplat asa. Cererea a fost mare si preturile au tot crescut.
0

#797 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30180
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 11 mai 2021 - 19:51

Vezi postareamichidutza, la 11 mai 2021 - 18:56, a spus:

@GeorgeA: Totusi unde stateau oamenii acestia daca era populatia aceasi acuma 30 de ani?

Daca ma uit pe strada mea, sunt vreo 4-5 masini inmatriculate in TM din care doua sunt ale mele. Restul, chiar daca au cumparat apartamente aici, nu cred ca si-au facut acte, ca altfel inmatriculau si masinile aici, deci nu cred ca numaratoarea celor ce populeaza orasul e una corecta. Probabil e cu 20-30% mai mare decat ce apare in acte... -_-
2

#798 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 11 mai 2021 - 19:51

Câțiva ani buni mai se găsesc înlocuitori pentru generațiile mai vechi.
Se mai vine din județele limitrofe, mai is copii ai timișoreni lor care cresc etc.
0

#799 Useril este offline   rue 

• Membru activ
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 01 septembrie 17

Postat 12 mai 2021 - 08:28

Eu stau la sat dar am actele pe Timisoara, unde mi am pastrat domiciliul pentru scolile copiilor si comoditate. Sa schimbi actele costa si ai nevoie sa si alergi.
Cei tineri veniti din alte judete, sub 30-35 de ani poate inca au masinile pe numele parintilor pentru a evita RCA mult mai scump si nu o sa le schimbe curand. E legal deocamdata. Imi doresc facilitatile de oras pe baza domiciliului si pe langa auto mai e si moto cu acelasi regim.
In Timisoara poate deveni important domiciliul cand o sa se schimbe regulamentul de parcare in mod similar cu cel din alte orase, sua Bucuresti, unde poti inchiria un loc public de parcare de bloc, numerotat, daca ai masina inregistrata la acea adresa unde este detinut si un imobil. Atunci o sa fie o adevarata provocare ca toti sa isi treaca masinile pe adresa si se vor limita cei cu masinile de serviciu, dube etc parcate prin cartiere. E nevoie si de politie locala adevarata si nu ce-ai care au fost obisnuiti sa faca ceva doar daca le zice sefu.

Aceasta postare a fost editata de rue: 12 mai 2021 - 09:20

1

#800 Useril este offline   cristif 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 31 martie 21

Postat 12 mai 2021 - 09:44

Buna ziua! Am nevoie de niste sfaturi/pareri, daca sunt oameni ce au vizitat compelxele cu atat mai bine. Am citit topicurile deschise pentru cateva din ansamblurile rezidentiale ce sunt de interes pentru mine, dar poate altii au fost si au observat unele dezavantaje care mie nu mi-au sarit in ochi.

Ce parere aveti despre Essenza Residence, Ateneo, Campeador Smart(daca aveti detalii, eu nu gasesc), Q Apartments? Chiar si City of Mara si XCity, desi lumea e nemultumita de ei.

Va multumesc anticipat!

Aceasta postare a fost editata de cristif: 12 mai 2021 - 09:45

0

Arata acest topic

• (56 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42