STP Timișoara Forum: Pretul imobiliarelor in Timisoara (discutii libere despre preturi, zvonuri etc.) - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (56 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pretul imobiliarelor in Timisoara (discutii libere despre preturi, zvonuri etc.) Evaluare topic: ***** 1 Voturi

#541 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 844
  • Inregistrat: 27 februarie 18

Postat 11 ianuarie 2021 - 12:16

De acord ,sigur că cererea e un pic mai mare la Tm (dar nu până la cer) si poate s-a construit și mai puțin decât în alte parti,da is si preturi ținute sus ,mult peste costuri.
Au si un aer de milogi, care lucrează pe pierdere. De ex Sandor tot dă interviuri si se tot plânge, cu cât s-a scumpit forță de muncă etc. (Sandor a predat 100 de ap.)
Si la Cj Boc se plânge că ,vai doamne, de la plafon nu o să se mai dezvolte tara etc.
Sa speram ca si la anul plafonul e tot 450 mii.
4

#542 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ
  • Postari: 1223
  • Inregistrat: 26 iunie 16

Postat 11 ianuarie 2021 - 18:43

Mie mi clar ca aia de zic ca nu e de ajuns plafonu vor sa traga si mai sus pretu, da oare pana unde si cat se mai poate??

As adauga o chestie legata de preturile imobilelor, mie personal mi se pare nejustificata cresterea mai ales la ap care sunt "incremenite" in timp atat in interior cat si blocul pe exterior. In acelasi timp si lor le-a crescut valoarea. Ca si exemplu, mie de exemplu mi se pare mult 73000 euro pt 3 camere comuniste (63m2 utili total) si blocul la fel de cenusiu pe exterior ca acum 50 de ani.
0

#543 Useril este offline   biciclistu2 

• Membru activ
  • Postari: 175
  • Inregistrat: 20 septembrie 19

Postat 11 ianuarie 2021 - 19:13

In sus nu exista limite. De cate ori nu ziceam ca s-a atins maximul si ca nu merita asa mult? De fiecare data a venit o noua crestere de pret.

La Muenchen si in zona ai preturi de aproape 3X fata de acum 15 ani, dar veniturile lor nu s-au triplat in perioada asta. Din timp ce se vand la preturile cerute inseamna ca sunt oameni cu bani.
Stiu ca nu ne comparam cu ei, dar tendinta este aceeasi.
0

#544 Useril este offline   sica 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 23 mai 20

Postat 11 ianuarie 2021 - 19:36

Normal ca exista oameni cu bani, la fel cum tot timpul va exista cerere in marile orase. Mai ales in vest, unde merg foarte multi oameni la munca din tari mai putin dezvoltate.
Conteaza care e procentul dintre bogati si saraci.
Doar un exemplu exagerat, daca 1% din populatie are mai multi bani decat restul de 99%, iar aia 1% investesc masiv in imobiliare(cumpara apartamente), normal ca preturile cresc, la fel cum va creste si presiunea pe cei 99%. Practic ei impun preturile, te forteaza sa devii sclav la banca sau sa imparti chiria cu altii pe preturile stabilite de ei.

Nu stiu care ii procentul in Ro, ce stiu sigur ii ca se fura masiv, pe toate nivelurile. Si cand astia care fura isi investesc banii in imobiliare(ca in altceva nu sunt in stare) o sa ii afecteze cel mai mult pe oamenii onesti care muncesc 8 ore pe un salar de cacao si care vor fi nevoiti sa isi faca credite pe 30 de ani.
1

#545 Useril este offline   rue 

• Membru activ
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 01 septembrie 17

Postat 12 ianuarie 2021 - 09:08

Cand o firma cu 2 angajati, cu sediul intr un apartament, este admisa pentru un proiect al unei primarii si incaseaza niste lucrari pe un pret de cateva ori mai mare decat costurile (si daca pui marja de 40% la costuri nu ajungi la astfel de pret), doar pentru a da "parandarat" (daca scriu corect) si pentru a putea plati si 1-2 subcontractori, firmele normale de pe piata respectiva, poti spune ca DNA ul nu exista.
Un amarat de trotuar din pavele ajunge sa fie atribuit unei firme aparuta de 2 luni, al carei patron din unul din satele orase ale Timisului are ultimul loc de munca la liceul din localitate si apare in poza de profil cu Q7...
Ne plangem ca statul nu are bani.
Mecanismele nu functioneaza corect si piata este poluata de bani necontrolati.
Este o inflatie si a zonei euro cunoscuta si calculata de companii, dar cresteri de 5% pe an sau chiar cu 2 cifre sunt specifice zonelor cu risc, instabile, fara mecanisme sau modele matematice ale unei economii sanatoase.
Sunt si bani sositi in tara prin fonduri de investitii externe care accepta sa riste pentru randamente mai bune decat ar scoate in mediile vestice unde marja este minima.
Am cunoscuti care acum 4-5 ani ziceau toamna ca la primavara vine criza, pica piata, isi iau locuinta pe credit. Probabil si acum e in chirie.
Poate ca actualii dezvoltatori mizeaza maxim pe factorul: constructie noua vs blocuri vechi de 40-50 de ani, care unii induc logica faptului ca la 100 de ani astea trebuiesc date jos si construite altele, cu riscul detinatorului. Eu nu vad in ROmania posibila reconstructia.
Am fost in Oradea in weekend, de agrement. Se observa evolutia centrului si a infrastructurii mari: centura, iesiri din oras, centre comerciale, doar cateva blocuri noi, blocurile vechi au ramas ne-reabilitate - toate gri si urate. Inteleg ca logica a fost: bagi bani intai in infrastructura care permite dezvoltarea orasului si apoi incepi cosmetizarea.
Noi ne "bucuram" de blocuri reabilitate termic,nu vorbesc de cele in sistem privat cu mansardare, dar avem tramvaie vechi, nu avem centura.
Preturile in Tm nu mai reflecta: ce se ofera de acei bani!
Randamentul scade datorita pandemiei si mutarii studentilor in online, mai erau si elevi de pe sate care stateau in chirie la liceu. Daca esti intelectual si nu numai la Deta, Bencecu de ex, iti dai copilul la liceu in Timisoara.
Un procent al angajatilor ce stateau in chirii si nu erau inca atasati de prietenii sau altele de Timisoara au putut sa plece acasa la ei, la familii, au spatii mai generoase si gratuite la dispozitie, preturi mult mai mici sa isi cumpere o locuinta necesara.
Daca de la vara unele firme vor creste (nu doar prelungi) procentul sau fac 100% online pentru unele joburi, eu zic ca vom avea un plafon.
3 camere comuniste, ~70 mp probabil, decomandat cu 2 balcoane, a fost in 2013 54 000 eur. Acum 1-2 ani s-a dat identic cu 75 000 eur (in ~ 5 ani). Nu am alta referinta in acelai bloc reabilitat termic de atunci pe banii locatarilor si cu scara interioara cu aspect intretinuta, mai recenta.21 000 eur in 5 ani, sunt peste 4000 eur pe an. La valoarea initiala de 54 000, e un randement f bun in euro.
Daca un apartament nou, fara locul de parcare e 94 500 (in zona) sau 100 k cu loc de parcare, dar sunt cam nedecomandate, cat este acceptabil sa mai coste cel vechi.
1

#546 Useril este offline   Actual 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 107
  • Inregistrat: 28 iunie 18

Postat 12 ianuarie 2021 - 09:31

Vezi postareamichidutza, la 11 ianuarie 2021 - 18:43, a spus:

Mie mi clar ca aia de zic ca nu e de ajuns plafonu vor sa traga si mai sus pretu, da oare pana unde si cat se mai poate??

As adauga o chestie legata de preturile imobilelor, mie personal mi se pare nejustificata cresterea mai ales la ap care sunt "incremenite" in timp atat in interior cat si blocul pe exterior. In acelasi timp si lor le-a crescut valoarea. Ca si exemplu, mie de exemplu mi se pare mult 73000 euro pt 3 camere comuniste (63m2 utili total) si blocul la fel de cenusiu pe exterior ca acum 50 de ani.
in cluj un apartament in bloc comunist de 63 mp cum zici tu cu trei camere il iei la 115,000 si apoi mai investesti inca 20-30,000 in amenajare (daca nu vrei sa ramai cu bucataria, gresia si faianta de acum 30 de ani)
0

#547 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ

Postat 12 ianuarie 2021 - 10:10

Si pe exterior la fel de comunist ramane blocu dupa ce ajungi sa ai un ap de aproape 150,000 :uimit: si in mod clasic, protestezi daca ti se cer 30 de lei in plus pt salubrizare si bani pentru fondul de reparatii :Facepalm_emote_gif:
0

#548 Useril este offline   rue 

• Membru activ

Postat 12 ianuarie 2021 - 10:35

Un administrator costa cam 25 lei lunar, iar toate celelalte costuri, daca nu sunt "oferite" unor firme puse pe jupuiala, ajung la preturi decente fiind imaprtite la sute de locatari. Eu zic ca 50 lei pe luna in medie e o suma asumata decenta.
Nu stiu daca administratiile trebuie sa lege aceste costuri de numarul de locatari din apartament sau de suprafata fiecarei locuinte (si astfel de valoarea ei), sau sa ramana legata la nivel egal la toate unitatile locative.
Degradarea zonelor cumune, aspectului cladirilor sunt detalii care pot afecta si perceptia la nivel de confort dar si pretul de piata al imobilului detinut in ansamblu.
0

#549 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ

Postat 12 ianuarie 2021 - 11:31

La mine la bloc nici macar 25 de lei nu se da de ap pentru administrator. Calitatea serviciului e pe masura, iar nimanui nu ii pasa de partile comune. Suntem "surprinsi" cand apar problemele si banii de reparatii imediate nu sunt. Se face doar ceea ce e urgent, restu poate sa ramana ca si acum 20 de ani.
In schimb stiu si de situatia de la Vivalia unde exista ceva discutii legate de costurile de mentenanta a lifturilor, unde par a fi cu dedicatie si au scorul pe masura.

Legat de ceea ce zici "Degradarea zonelor cumune, aspectului cladirilor sunt detalii care pot afecta si perceptia la nivel de confort dar si pretul de piata al imobilului detinut in ansamblu." eu nu am vazut o legatura directa cu pretul. La noi majoritatea anunturilor cu ap nu au poza cu blocul din exterior si nici cu casa scarii. Eu de exemplu pun pret pe modul de intretinere, dar vad ca nu avem o masa critica in acest sens, drept urare si rezultatele vizibile de la o posta.
1

#550 Useril este offline   Seba76 

• Membru activ
  • Postari: 249
  • Inregistrat: 11 noiembrie 19
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 12 ianuarie 2021 - 11:43

La mine în bloc costurile cu admind,curent scara,lifturi,femeie de servici,cenzor sunt de 100 ron/luna.
Nu a comentat nimeni pana acum in cei 5 ani de cand locuiesc aici.
0

#551 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ

Postat 12 ianuarie 2021 - 12:03

Pai daca comentezi, automat inseamna ca vrei ceva sa se schimbe. Asta inseamna bani, chiar de o fi si 10 lei in plus, mai bine nu comentezi/nu iti vin idei/nu se face nimic si costurile nu mai cresc.

Si la 100 de lei costuri, bag de seama ca nu strangeti fond de reparatii. Pai daca nu strangeti nici macar un 50 de lei/ap 2 camere niciodata nu o sa fie bani de schimbat acoperisul, zugravit sau renovare fatada.

Aceasta postare a fost editata de michidutza: 12 ianuarie 2021 - 12:04

0

#552 Useril este offline   Seba76 

• Membru activ

Postat 12 ianuarie 2021 - 12:07

Vezi postareamichidutza, la 12 ianuarie 2021 - 12:03, a spus:

Pai daca comentezi, automat inseamna ca vrei ceva sa se schimbe. Asta inseamna bani, chiar de o fi si 10 lei in plus, mai bine nu comentezi/nu iti vin idei/nu se face nimic si costurile nu mai cresc.

Si la 100 de lei costuri, bag de seama ca nu strangeti fond de reparatii. Pai daca nu strangeti nici macar un 50 de lei/ap 2 camere niciodata nu o sa fie bani de schimbat acoperisul, zugravit sau renovare fatada.

Păi costurile au crescut constant,eu am zis suma recenta ce se plătește.
Este și o suma lunară pt fond,pe lângă cheltuielile enumerate mai sus.Mentionez si ca in bloc avem circa 100 apart(3 scari).
0

#553 Useril este offline   rue 

• Membru activ

Postat 12 ianuarie 2021 - 12:09

Am ajutat prin decembrie cred pe cineva sa isi urce canapeaua la et 4, altfel nu aveam motiv sa merg in alte blocuri.
Casa scarii dezolanta, cu obiecte si plante depozitate, nu po zice ingrijite, pt ca ingrijit inseamna si un aranjament decent.
Un miros de subsol se simtea pana la etajul 4 si daca mai asezonezi si un fum de tigare sau tigaie al vreunui vecin care isi aeriseste locuinta prin usa de intrare, e ceva ce nu pot sa descriu. De obicei astea sunt caracteristicile specifice conditiei multor blocuri vechi.
Minimul este acea lavabila si pana la jumatate o vopsea decenta si se poate merge pana la o decorare mai moderna si cu un design la iluminat, automatizare cu LED si camere de supraveghere. Am vazut candva un proiect cu foto inainte si apoi, arata excelent.
Nu stiu daca poti face asta la un bloc vechi unde poate nu toata lumea apreciaza ce inseamna asta.
Costurile de 100 lei imi par mari, poate nu sunt eu obisnuit cu cladiri cu lift.
0

#554 Useril este offline   Seba76 

• Membru activ

Postat 12 ianuarie 2021 - 12:45

Rue,nu știu dacă te referi la blocul unde lociuesc,dar și aici sunt obiecte și plante pe casa scării,unii își urcă bicicletele cu lifturile Schlinder care sunt toate zgâriate.Nu mai arată deloc a bloc relativ nou dacă te iei după casa scării,toate astea din cauza nepasarii si a nesimțirii unora.Da,suma de 100 ron este mare in condițiile astea,dar daca renunțam la unele cheltuieli probabil va fi si mai nasol.Imagine postata

Lipsesc bicicletele,sunt la plimbare azi...

Aceasta postare a fost editata de Seba76: 12 ianuarie 2021 - 12:56

2

#555 Useril este offline   rue 

• Membru activ

Postat 12 ianuarie 2021 - 13:09

La blocul nou primesti la pachet si scara noua, lifturi, design.
Am intrebat la Essenza candva si mi au zis ca au la parter un spatiu securizat pentru biciclete si alte atelaje ale locatarilor.
In Finlanda astfel de camera este nelipsita si cred ca e decizie de cumparare a unei locuinte daca are asa ceva sau nu.
Probabil acea incapere se este dedicata doar atelajelor in uz, nu sa fie depozitate cu anii si sa stea praful pe ele. Noi suntem departe de a avea principii corecte si sa le si respectam.
Scara ta arata excelent. Noi cand stateam la bloc, legam caruciorul cu cifrul banal de bicicleta de ablustrada in dreptul usii care sta inchisa, deci cumva in unghiul care nu incurca. Daca sunt multi scuterisi in bloc, atunci e o problema.
Dpdp al securitatii la incendii este complet interzis depozitarea obiectelor pe traseul de evacuare, casa scarii (plante, unelte, biciclete si mai ales mochete, corpuri de mobilier care pot intretine arderea). Poti face o notificare scrisa (posibil ca aveti grup de mail sau whatsapp) si trebuie sa se conformeze.
Noi mai tineam caruciorul pliat in portbagajul masinii in parcarea din fata blocului. Mergeam cu cosuletul, puneam copilul in masina cu cosul, scoteam carutul si il montam, puneam copilul, lasam cosul in portbagaj.
Ma gandesc si apreciez ca stand la casa am iesit din contextul acesto provocari, au aparut altele care nu tin asa mult de vecini ci de primarie.
Probabil daca as mai sta in oras, ar fi doar optiunea unui apartament in bloc nou (inca ma uit la Essenza care spre deosebire de Mangalia au livingul si dormitoarele decomandate) sau la casa.
0

#556 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ

Postat 12 ianuarie 2021 - 13:13

Eu nu ma voi pronunta daca e mult sau nu 100 de lei pt administratie. Conteaza daca si presedintele isi ia remuneratie. Pe langa costuri intervine si cum sunt prestate serviciile si daca sunt oferite beneficii in mod proactiv.

Parerea mea e ca micile reparatii sunt importante deoarece pot opri degradarea totala sau prelungirea perioadei de viata pe o durata mult mai mare. (un lucur banal de exemplu: un burlan desprins, daca curge direct pe fatada o va distruge)

Desigur, trebuie sa fie bani si pentru inlocuirea becurilor si alte nimicuri din aia 100 de lei.

Cand vine vorba de necesitatea inlocuirii liftului conform normelor(asta insemnand la 20 ani aprox) ca intra sub incidenta ISCIR cam cad credeti ca costa? Dar sa renovezi fatada la un bloc intreg odata la 30 de ani?

La noi s-a compromis la orice pas. Lifturi renovate, cu care sunt ok atat timp cat nu prezinta pericol si arata decent. Dar pentru renovari s-a compromis la mansardare, ori fonduri in parteneriat cu Primaria, nu stiu exact. Stiu doar ca pe C. Sagului asa au fost cateva facute sau pe C. Martirilor cu ceva fonduri europene. Fondurile nu sunt neaparat ceva rau, doar ca nu mi se pare ok sa dai din banii publici. Casa nu vine nimeni sa ti-o repare nimeni totusi.

Daca strangi 50 de lei/ap 2 camere asta inseamna 600 de lei/an.
Daca e sa derulam filmul istoriei inapoi putem foarte bine sa vedem de ce au ajuns blocurile comuniste cum au ajuns, ca sa nu zic de alea istorice, unde unii vor fonduri de la Primarie sa le renoveze de parca Primaria incaseaza n'spe mii de euro pe ap cand se vand.

Intrebarea e, vi se pare mult sau nu 100 lei? Credeti ca daca nu strang 50lei/ap2 camere de acuma cand s-au predat multele ap din noile ansamburi, vor avea bani peste 20de ani? O sa puna 500 euro toti banu jos, atunci cand o sa fie cazu?

PS: Un lift e aprox 10000(renovat )- 20000+(nou), fatadat costa si aia cateva zeci de mii de euro la blocurile cu 7+ etaje. Parerea mea e ca banii aia nu ii strangi de pui doar 10 lei pe luna.

Aceasta postare a fost editata de michidutza: 12 ianuarie 2021 - 13:30

0

#557 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ
  • Postari: 844
  • Inregistrat: 27 februarie 18

Postat 12 ianuarie 2021 - 13:19

Ala are incaltari la ușă?
4

#558 Useril este offline   Claudiu1212 

• Membru activ
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 14 mai 18

Postat 12 ianuarie 2021 - 13:58

Vezi postareamichidutza, la 12 ianuarie 2021 - 13:13, a spus:

La noi s-a compromis la orice pas. Lifturi renovate, cu care sunt ok atat timp cat nu prezinta pericol si arata decent. Dar pentru renovari s-a compromis la mansardare, ori fonduri in parteneriat cu Primaria, nu stiu exact. Stiu doar ca pe C. Sagului asa au fost cateva facute sau pe C. Martirilor cu ceva fonduri europene. Fondurile nu sunt neaparat ceva rau, doar ca nu mi se pare ok sa dai din banii publici. Casa nu vine nimeni sa ti-o repare nimeni totusi.

Blocurile de pe Calea Sagului au fost reabilitate termic, pentru asta au primit bani din fondurile europene si de la primarie. E o diferenta destul de mare. UE ofera bani sa reabilitezi termic blocul ca sa reduci poluarea in final, nu ca era fatada urata si trebuia refacuta. In Germania, ca tot se da exemplu in multe situatii, s-au reabilitat termic si case individuale cu fonduri europene si de la guvern pentru a reduce poluarea si a devenii cat mai "verde". Ca aia dupaia cer preturi exagerate cand vand locuinta e cu totul alta problema.

Citeaza

În ceea ce priveşte finanţarea, 60% din costuri sunt acoperite din fondurile Uniunii Europene, 20% pun asociaţiile de proprietari, vorbim despre familii cu un venit mediu sub 350 de euro pe lună, iar cu 20% contribuie primăria în cazul acestor imobile.
sursa
0

#559 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ

Postat 12 ianuarie 2021 - 14:27

Intr-adevar, am spus ca nu am stiut ce fel de fonduri au accesat. Dar ideea e ca au beneficiat de un serviciu destul de consistent, care trebuia sa implice alt fel de obligatii daca nu financiare. Nu vad beneficiile in ansamblu deoarece acestea sunt limitate, in afara faptului ca acelor blocuri li s-a facut un mare favor cu reabilitarea termica. Reabilitare care a generat apartamente care vor a se vinde scump, atat. Macar de ii oblgau sa nu se debranseze de la Colterm, ca pana ajunge regia sa isi schimbe tevile nu o sa mai aiba clienti in ritmul actual.

Pai bun si gaura de la Colterm nu pare nici pe aproape sa se inchida. Deocamdata inghte bani, apa calda curege prin tevile sparte si cred ca scopul nu a fost atins. Lumea in continuare se debranseaza iar regia oricum nu pare sa fi avut vreodata bani chiar de oamenii plateau mult pentru incalzire. Cercul viicios e foarte mare. :Facepalm_emote_gif:

Aceasta postare a fost editata de michidutza: 12 ianuarie 2021 - 14:37

0

#560 Useril este offline   Claudiu1212 

• Membru activ
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 14 mai 18

Postat 12 ianuarie 2021 - 15:07

Dar nu e vorba doar de Colterm, si daca ai centrala proprie si blocul izolat, consumi mult mai putin gaz decat daca nu ar fi fost izolat, astfel reduci poluarea.
Clar e nevoie urgenta de o reforma la Colterm, pentru ca la unii e prea cald si trebuie sa stea cu geamul deschis si la altii abia daca se simte ca dau caldura, dar asta nu inseamna ca nu ar trebui facute investitii in reabilitare termica pana nu se reabiliteaza si Coltermul.
Parerea mea e ca reabilitarea cu fonduri UE si de la primarie e un lucru foarte bun si ar trebui extinsa cat mai mult, altfel tot o sa mai vezi mansardari sau blocuri ne-reabilitate. Pentru ca daca la ISHO stau toti bogatanii, nu poti sa ii obligi pe toti ceilalti din toate blocurile comuniste sa isi reabiliteze blocurile, ca sigur se gasesc tot timpul cativa vecini care nu isi permit (exemplu concret din blocul in care stau) vecini pensionari ce au muncit toata viata si au putin peste 1000 de lei pensie, de unde sa dea peste 2-3000 de euro pentru reabilitare?
0

Arata acest topic

• (56 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou