STP Timișoara Forum: Pretul imobiliarelor in Timisoara (discutii libere despre preturi, zvonuri etc.) - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (56 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pretul imobiliarelor in Timisoara (discutii libere despre preturi, zvonuri etc.) Evaluare topic: ***** 1 Voturi

#101 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 844
  • Inregistrat: 27 februarie 18

Postat 04 mai 2020 - 17:38

Studioul de 33 mp în Riv.A era 55 mii la început de 2018. Acuma e la..oferta unul rămas la 70.
Ap.de 3 cam pe la 70 mp erau până în 100 mii
(fara parcare)
Cele cu doua camere aveau preturi bune, nu prea au fost la vânzare în U 1, s-au dat f.repede.
Cele cu 4 aveau preturi mari si atunci căci era si suprafata de peste 100 mp si tva de 19 la suta

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 04 mai 2020 - 17:38

0

#102 Useril este offline   octav1an 

• Membru activ
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 07 martie 15

Postat 04 mai 2020 - 18:37

Le-ai zis pe toate mai putin de ala de care intrebam cred :) deci undeva pe la 60, max 65 tinand cont ca era la parter? Nu-i rau de investitie, mai ales cu banii jos; oricum suspectez ca alea de jos o sa ajuga in vreo 2 ani florarii, cafenele mici si dinastea.
2

#103 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ
  • Postari: 1022
  • Inregistrat: 10 mai 12
  • Sexul:masculin

Postat 05 mai 2020 - 12:25

Nu ar fi rau sa facem un soi de de registru al preturilor. Sa vedem evolutia.
2

#104 Useril este offline   biciclistu2 

• Membru activ
  • Postari: 175
  • Inregistrat: 20 septembrie 19

Postat 06 mai 2020 - 17:37

https://adevarul.ro/...57e6/index.html
1

#105 Useril este offline   Claudiu1212 

• Membru activ
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 14 mai 18

Postat 06 mai 2020 - 19:41

Articolele de genul asta apar si pe Tion foarte des, nu sunt prea credibile, la majoritatea anunturilor au scazut preturile, pe publi24 poti vedea lucrul asta. Si nu inteleg cum pot sa faca ei statisticile alea cand in perioada asta, teoretic nu ai avea voie sa mergi sa vezi apartamente sa poti sa le cumperi
1

#106 Useril este offline   Adirus 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 26 martie 20

Postat 06 mai 2020 - 19:47

Din ce am vorbit cu ceva vanzatori , nu am avut impresia ca sunt dispusi sa negicieze. Probabil nu se grabesc sa vanda
1

#107 Useril este offline   biciclistu2 

• Membru activ
  • Postari: 175
  • Inregistrat: 20 septembrie 19

Postat 07 mai 2020 - 08:41

La 3 camere pe publi24 sunt cateva cu pret redus, dar asta avem permanent. Se simuleaza de fapt reducerea cu un pret initial foarte mare.
Cine nu-i obligat sa vanda va tine de pret pentru ca cheltuielile cu un apartament gol sunt foarte mici. De ce ar lasa acum 5000E din pret daca in 2021 primeste mai multi banuti pe el?
Marile reduceri inca nu le vad.
Nici la masini nu e mai buna situatia. Ma steptam sa apara ceva oferte bune de pe stoc. Dar nimic, mai slab decat in ianuarie.
1

#108 Useril este offline   Claudiu1212 

• Membru activ

Postat 07 mai 2020 - 10:10

Normal ca cei ce nu sunt fortati sa vanda, nu o sa o faca si o sa tina de pret pana trece criza, acestia sunt si cei ce acum cer preturi exorbitante pe apartamente. Dar vor fi multi in situatia in care vor fi fortati sa vanda din cauza datoriilor sau lipsa locului de munca. Si sa tinem cont ca mariile proiecte imobiliare incep sa livreze anul asta apartamente pe piata, si inca foarte multe, majoritatea oamenilor ce au cumparat apartamente noi stau undeva, foarte putini fiind cei ce sunt din alte localitati si vor sa se mute aici fara sa fi stat deja aici.
Parerea mea e ca o sa creasca mult oferta si o sa scada cererea, astfel inevitabil, mai devreme sau mai tarziu, vor scadea si preturile
1

#109 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ
  • Postari: 1223
  • Inregistrat: 26 iunie 16

Postat 07 mai 2020 - 11:27

Vedem cum o sa decurga piata imobiliara. Aceasta depinde de cerere intr-adevar, dar cererea depinde de economia de piata in care intra castigurile oamenilor/creditare/locuri de munca.

Exista cei care vor sa vanda ca sa isi termine casa sau sa isi achite un ap nou si de aceea si tin la pret. Cei care vor sa isi termine casa au nevoie de bani dar probabil ca nu e graba asa de mare sa se mute din bloc daca nu primesc nesperat de mult pentru unele apartamente. Iar cei care au promisiuni de cumparare si inca nu le sunt gata apartamentele, nu sunt in graba sa vanda. Asa ca toate aceste apartamente sunt postate la preturi exagerate sa aiba de unde "sa negocieze". Posibil sa creasca ofera destul de mult cand incep marii dezvoltatori sa livreze. Trebuie umarit si sistemul de creditare cum va evolua si daca se va mentine "Prima Casa" ori ba.

Unul din alte aspecte ale preturilor imobilarelor de neglijat zic eu, e secotrul comercial/office . Exista o multime de spatii de inchiriat in oras si nu mi se pare ca e bataia prea mare pe ele, iar preturile se tin sus. Vorbesc evident de locatii diferite fata de Iulius Town, Isho. Cel mai bun exemplu e Vox care e 60% gol, in perceptia mea. Poate are cineva o perspectiva mai buna asupra gradului lor de ocupare. Si sunt alte cladiri care sunt goale, e fosta cladire Alcatel care mi se pare ca e goala momentan(de ceva timp), etc. Dati o cautare pe olx si vedeti si voi <_<
1

#110 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 08 mai 2020 - 22:02

Concurenta va limita preturile.De aceea e păcat că nu se construiește si mai mult.
X poate tine la preț ,dar se va găsi un y care să vrea să vândă.
Un ex.concret
S-a vb.aici de cazul Sedako, care face multe ap.pe str.Armoniei si pana sa le termine au mărit preturile.
Vreo câțiva clienți s-au răzgândit si ap.lor sunt scoase la vanzare- sunt gata-
Pe 2 cam cer 79 mii. Nu am idee dacă e cu parcare, probabil
Numai că, la același preț, vinde un tip ap.in bloc Iris 12,din 2015, MOBILAT si cu parcare, zona mai buna si ap.da spre curte.
Cei de la sedako pot sta un an să aștepte clienți, aceștia , la acele preturi au insa alternative
Probabil ambii vânzători vor ..negocia.
1

#111 Useril este offline   Claudiu1212 

• Membru activ

Postat 08 mai 2020 - 23:21

Sunt destul de multe proiecte in desfasurare, avem o gramada de exemple aici pe forum, dar mai sunt si multe alte proiecte ce nu apar, mai ales blocurile din Giroc, unde si acolo se construieste haotic.
79000 e fara loc de parcare, acesta fiind intre 5500 si 7500. Sa dai peste 1500 euro/mp pe un apartament in zona aia mi se pare foarte exagerat, adica zona nu e chiar una grozava, fiind departe cam de orice si e la marginea orasului. Tare imi e ca o sa se roage sa le vanda cu 1200 de euro/mp.

Aceasta postare a fost editata de Claudiu1212: 10 mai 2020 - 22:31

0

#112 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 09 mai 2020 - 10:02

Pe Iris Armoniei e ok, dar... deocamdata vis-a-vis este tabara de refugiați pt.cei aflați ilegal pe teritoriul României.
0

#113 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 817
  • Inregistrat: 06 iulie 15
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Masini, Excursii, Istorie

Postat 10 mai 2020 - 20:50

@GeorgeA asa si ce daca e tabara de refugiati aici?

Stai in zona sa stii ca sunt nereguli? Ai auzit cazuri? Ptr ca nu inteleg ce treaba are ca e tabara aici.

Eu stau in Campina 2 (blocul "vechi" de langa Iris Armoniei) de peste 3 ani de zile si nu au fost mai deloc prbl cu aceasta tabara. E mereu cineva la poarta si nu s-au intamplat furturi sau spargeri.
Zilnic, cel putin in perioada asta, sunt familii din ambele blocuri prin zona cu copii si nimeni nu am auzit sa se planga ca e tabara aici.

Deci care e prbl?
Ca sa o intelegem si noi.

Referitor la Iris Armoniei, am un fost coleg de munca care s-a mutat in primul bloc, o sa incerc sa mai adun informatii si le transmit aici.
3

#114 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**
  • Postari: 610
  • Inregistrat: 26 februarie 14
  • Sexul:feminin
  • Locatia:Timisoara, Romania

Postat 11 mai 2020 - 07:30

Vezi postareaClaudiu1212, la 08 mai 2020 - 23:21, a spus:

Sunt destul de multe proiecte in desfasurare, avem o gramada de exemple aici pe forum, dar mai sunt si multe alte proiecte ce nu apar, mai ales blocurile din Giroc, unde si acolo se construieste haotic.
79000 e fara loc de parcare, acesta fiind intre 5500 si 7500. Sa dai peste 1500 euro/mp pe un apartament in zona aia mi se pare foarte exagerat, adica zona nu e chiar una grozava, fiind departe cam de orice si e la marginea orasului. Tare imi e ca o sa se roage sa le vanda cu 1200 de euro/mp.

Eu am fost sa vizionez apartamente (si) in Giroc. Intr-un final tot Giroc am ales pt cumparare. In fine... Am mers cu agentul sa vedem un apartament intr-un bloculet, iar blocul de langa cel pe care il vedeam noi avea parcare subterana si agentul spunea ca in parcarea subterana nu iti iei loc mai ieftin de 3000 euro (chiar peste), cele din exterior fiind 1500.
0

#115 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 6118
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 11 mai 2020 - 10:07

Bloc cu parcare subterană în Giroc?!
Fără intenție de reclamă, cum se numește sau unde se află?
1

#116 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 11 mai 2020 - 10:37

IlieB
Nu am zis ca e o mare problemă,doar ca acolo e tabara de refugiați si tereneuk cred că e al MAI, habar n-am .
Mă bucur ca tu zici ca nimeni nu a avut probleme.
Sunt acolo 2 categorii separate
1.Refugiatii , cei care sunt în tranzit prin ONU - vin din zone de conflict si urmează să ajungă în Occident au tot interesul să respecte legea pt.un dosar perfect curat.
2. Migranții ilegali, care cer azil in Ro (sperând apoi să ajungă în Ue) Alocația lor din partea statului roman e mica, statutul lor precar si speranțele asemenea. În caz că ei comit infractiuni mărunte (furturi, tâlharii chiar) ar fi mai degrabă expulzați înapoi, deci si ei sunt înclinați să respecte legea. De multe ori șederea li se prelungește mult si devin demoralizati .

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 11 mai 2020 - 10:37

0

#117 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*
  • Postari: 817
  • Inregistrat: 06 iulie 15
  • Interese:Masini, Excursii, Istorie

Postat 11 mai 2020 - 11:28

Eu iti spun din propriul feeling, ptr ca stau de 3 ani in aceasta zona si din discutiile cu vecinii, nu au fost probleme cu ei deloc.
Cel putin cu cei care am vb si in blocul nou de la Sedako, nimeni nu a luat in calcul acest fapt, ca e tabara acolo, ptr achizitie.

Au si drept de circulatie unii, ptr ca ii vad destul de des la Auchan ptr cumparaturi.

Ca sa revenim la subiect, voi incerca sa il trag pe limba pe colegul meu sa vad cat a dat pe apart cu 2 camere si pe inca unul (ne-am imprietenit prin punct comun: animale de companie) cu apart de 3 camere.
Voi scrie aici ulterior, sa vede daca difera de ce se vehiculeaza.
1

#118 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 11 mai 2020 - 12:19

La 3 cam aveau preturi ..bune (mă rog, comparat cu Vivalia, ISHO) .
Aveau modele mari , decomandate cu doua bai (una cu fereastra).
0

#119 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**
  • Postari: 610
  • Inregistrat: 26 februarie 14
  • Sexul:feminin
  • Locatia:Timisoara, Romania

Postat 11 mai 2020 - 12:31

Vezi postareaMHN, la 11 mai 2020 - 10:07, a spus:

Bloc cu parcare subterană în Giroc?!
Fără intenție de reclamă, cum se numește sau unde se află?

Nici sa ma bati nu stiu detalii acum, pentru ca am vazut multe locatii in ziua respectiva. Dar ma interesez si revin. :clap2:

L.E.: nu stiu al cui e, dar e in zona Zefirului - Gospodarilor (inainte de unitate). Apartine de Giroc, dar nu e chiar in Giroc.
Cand o sa ajung in zona, ma informez.

Aceasta postare a fost editata de denisa.d.: 11 mai 2020 - 12:46

2

#120 Useril este offline   GeorgeA. 

• Membru activ

Postat 11 mai 2020 - 14:30

Blocuri cu parcare subterana fac cei de la FUTURE Residence, în spate la Lidl.
Parcarea e subterana pentru că sunt atât de înghesuite, literalmente poți sări pe balconul blocului vecin. Preturile nu sunt bune căci au dat mare parte din primele 2 blocuri, poate la celelalte - dar trebuie așteptat, să negocieze. Nu stiu cine sunt dezvoltatorii.
Si blocurile sunt p+5 !!!
S-a sărit rău calul cu înghesuiala în Giroc. Școala generală e deja depășită ca si capacitate.
În zona unde e Iris Armoniei cei de la Banu vor incepe KARA RESIDENCE , mai aproape ajungi dinainte de a intra în Dumbrăvița , la stânga.
Vor fi 3 corpuri de clădire, ceva la 100 de ap. Până la p+5, destul de înghesuite, la două străzi.
Imi plac suprafețele mari si preturile sunt acum ok, dar nu a ..început.
Tot în zona, pe peticul de pământ de lângă strada Tristan Tzara (unde sunt blocuri p+2 , decente) sunt două ansambluri, cu vreo 200 de ap, în total: RAVEL RESIDENCE si SAPPORO TOWN. Chiar p+6 lângă vilele alea cu ap.dep+2 !!!Se lucrează la ele. Zona asta de Nord va deveni f.aglomerata, daca i se părea cuiva aerisita.

Aceasta postare a fost editata de GeorgeA.: 11 mai 2020 - 14:45

2

Arata acest topic

• (56 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »