Postat 13 iunie 2011 - 10:10
Cred ca aici e locul potrivit unde m-am gandit sa relatez foarte pe scurt un incident petrecut ieri seara (12.06.2011 la ora 23:10).Ma aflam in statia de tramvai Damvotia asteptand tramvaiul 2.Pe panoul electronic scria "Linia2...14min",moment in care un tramvai 2 venea dinspre Iosefin.Opereste in statie si sta,ma uit prin geam la vatman si fac semn intrebandu-l daca se intoarce(adica daca mai face o tura),acesta se uita urat la mine si i-mi face semn ducand degetul la tampla;cum ca eu as fi tampit.Ok,ma fac ca nu inteleg mesajul lui.Vatmanul coboara,cu graficul si foaia de parcurs in mana si intra in dispecerat.Intre timp inca 2 doamne care se aflau in statie ma intraba daca tramvaiul 2 mai pleaca spre centru.Raspund ca nu stiu,dar o sa-l intreb pe vatman cand iese din dispecerat.vazand ca acesta se intoare spre tramvai fara foaia de parcurs si fara grafic,ma indrept inspre el si zic:
EU:Spuneti-mi va rog,va retrageti sau mai faceti o tura?
VATMAN:Ba,da'ce-s eu,birou de informatii?Du-te la ala acolo inauntru si intreaba!(zice el aratand spre dispecerat).Ce vrei ba de la mine?
EU:Pai acolo scrie "Accesul interzis persoanelor straine" iar de la dumneavoastra ma asteptam la mai mult bun simt!
...Vatmanul se infurie si vine amenintator spre mine,cele 2 doamne se retrag,efectiv speriate de comprtamnetul vatmanului.Ajunge in fata mea si urla:
VATMAN:Nu ti-e bine?Ia mai zi odata ce ai zis!..(se afla sub nasul meu,eu am aprox 1,85 si 90kg)
EU:Puteti vorbi si pe alt ton?Am spus si repet ca va lipseste bunul simt!.....
....intre timp ajunsese un tramvai de pe Linia 1,doamna vatman i-mi zice sa-l las in pace ca asa e el,nu-l mai schimba nimeni.Iese si dispecerul din birou sa vada ce se intampla ca asta urla ca apucatul acolo.Vatmanul se urca in tramvai,face bucla si opreste in statie...cam asa s-a terminat totul.
Descriere vatman:cam 1,70,durduliu,mustata,tricou marinaresc(cu dungi orizontale) cu burta. Nr vagon:3472
Desigur as putea merge marti sa-i fac o reclamatie nesimtitului de vatman,idee sugerata si de catre cele 2 doamne care erau un statie si care ziceau ca vin si ele cu mine.
E posibil ca un astfel de individ sa aiba drept de munca,drept de vot si sa fie integrat in societate,mai ales afland ca asa se poarta tot timpul.