STP Timișoara Forum: Vatmanii STPT - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (19 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vatmanii STPT Evaluare topic: ***** 1 Voturi

#101 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 08 iunie 2009 - 18:06

Sunt anumite greseli in titlul topicului care ar trebui corectate, ca de exemplu "vatamnii" sau "Obisnuita". :017:
Cat despre postul lui cocaina, avem parte de cea mai lunga propozitie de pe acest forum!
0

#102 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 08 iunie 2009 - 18:38

Titlul s-a corectat, dar de restul, degeaba zicem ceva, ca tot aiurea este...
ASTA E!
0

#103 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 08 iunie 2009 - 19:06

Vezi postareasorinvoinea4ratt, la 8 Jun 2009, 15:34, a spus:

Aveam dreptul sa ma supar ? Eu stiu ca 4-le era obligat sa se opreasca si el in statie, chiar daca nu era semafor (vezi Piata Traian), chiar daca era 2-ul cu un singur vagon. Nu sunt calatorii obligati sa alerge dupa tramvaiele oprite in spatele celui oprit cel mai in fata, in statie.

Voi ce stiti ?

Înţeleg să nu opreşti, dacă ai stat în spatele unui alt tramvai mult timp şi au avut timp călătorii să observe ce e în spate. Intersecţia semaforizată de la Dragalina e un bun exemplu, altul ar fi semafoarele de la Gara Nord, unde cu 3 tramvaie în buclă, al treilea aşteaptă de-i vine acru (şi pierde timp din tură).

Dar la Continental? Nu prea are scuză.
0

#104 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30198
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 08 iunie 2009 - 19:12

Vezi postareaChagall, la 8 Jun 2009, 19:06, a spus:

Sunt anumite greseli in titlul topicului care ar trebui corectate, ca de exemplu "vatamnii" sau "Obisnuita". <_<
Cat despre postul lui cocaina, avem parte de cea mai lunga propozitie de pe acest forum!

Am facut ceva corectii. Sper ca acum e mai ok. :017:
0

#105 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 08 iunie 2009 - 21:01

La dragalina am patit si eu, de cand cu semafoarele, erau doua unu dupa altul, trece primul si al 2-lea hop si el pe rosu :017: .
Semafoar cu durata scurta la tramvai mai este si cel de la depoul de troleibuze, acolo trece jumate din primul vagon si imediat rosu.Dar sunt si vatmani, care de exemplu pe rebreanu nu mai stau la semafoare, se baga pe rosu, nici macar nu incetinesc sa vada daca vine vreo masina, zilele trecute era sa fie un accident, tramvaiul pe rosu, si o masina a iesit de pe o strada laterala pe verde si a trebuit sa franeze.
off-topic : mai este semaforul de la mihai viteazu spre bd. parvan, unde cica tine 99 sec. dar tine mai mult...
0

#106 Useril este offline   lilu 

• Vatman
  • Grup: Conducator vehicule
  • Postari: 83
  • Inregistrat: 22 septembrie 08

Postat 10 iunie 2009 - 13:15

Hi si eu aici :uimit: well faza cu semafoarele e chiar aiurea , cine si-a dat teza din sincronizarea lor pica sigur ex:

Semaforele dela Sarmisegetusa si cel dela Printu Turcesc ... sunt sincronizate dar ca sa il prinzi verde pe cel dela Printu , well nu mai trebe sa faci statia si il prinzi sigur .....

Semaforul depe Dorobantilor ( linile 2 si 5 ) eee aici e cu smecherie facut .... de itzi sta un destept pe banda 2 pana ii dai lui verde , tu ca vatman de tramvai ai pierdut un verde , si daca fugi la grafic esti nevoit sa............

ar mai fi multe de zis dar nu prea isi au sensul , vor urma semafoare la Lalelelor , oricum ca la noi la nimeni .... dece Simplu cand se poate complicat , cine umple orasul de semafoare nu cred ca are spre interes fluidizarea traficului , is prea multe semafoare si stai la ele de te urci pe pereti , stalpi am vrut sa zic .

cat despre intersectia dela Conti... nu are rost sa mai vorbim ca e consacrata , eu nu stiu totusi dece acolo nu sta politia sa isi faca datoria , intro ora de varf si-ar face planu de amenzi si permise ridicate pt toata luna ...... Am uitat , noi cu cele multe TOne ale noastre tre sa stam la verde din cauza unor destepti care nu vad ca nu au unde sa mearga , intra in intersectie si o blocheaza

Votati oameni buni http://www.petitieon...-p10822043.html :ico4: ca tot s-a incheiat o campanie electorala
0

#107 Useril este offline   lilu 

• Vatman

Postat 10 iunie 2009 - 13:25

Vezi postareasorinvoinea4ratt, la 8 Jun 2009, 15:34, a spus:

Si daca tot veni vorba de semafoare si tramvaie (se poate aplica, cred, si la restul vehiculelor) :

Mi s-a intamplat la Hotel Continental cand ma grabeam mai tare:
Stateam chiar langa semafor sa astept 4-le si se intampla urmatorul lucru:
Vine un 2 si opreste in statie, la semafor. Inainte sa se faca verde vine si 4 si se pune in spatele lui. 2-ul fiind cu 2 vagoane, 4-le era oprit in afara statiei. Vatmanita de pe 4 deschide usile. Calatorii coboara direct in drum. Se face verde. 2-ul inchide usile si pleaca. 4-le inchide si el usile si cand ajunge in dreptul meu, surpriza: nu mai opreste.

Aveam dreptul sa ma supar ? Eu stiu ca 4-le era obligat sa se opreasca si el in statie, chiar daca nu era semafor (vezi Piata Traian), chiar daca era 2-ul cu un singur vagon. Nu sunt calatorii obligati sa alerge dupa tramvaiele oprite in spatele celui oprit cel mai in fata, in statie.

Voi ce stiti ?

daca 2 avea 2 vagoane (vagom+ remorca) atunci 4-le trebuia sa opreasca in statie ..... ca nu a facut-o , ce sa itzi zic ... Graficul si alte cele , nu e o scuza a gresit .... Dar sa nu uitam si inversul monezi ca toti stati langa semafor la usa 1 la primu vagon care ..... sa intamplat un 6 cu un singur vagon si in spate un 4 tot cu un singur vagon ( weekend) e atunci sa nu va suparati ca ramaneti pe jos .... mai ales daca se stau toate cele 70 de secunde , poate la vatmanitza ia ramas sechele :ico4:
0

#108 Useril este offline   lilu 

• Vatman

Postat 10 iunie 2009 - 13:28

Vezi postareadAImon, la 15 May 2009, 19:25, a spus:

Asta ar fi un moment bun de promovare a transportului in comun: soferi si vatmani sunt (disponibili), vehicule aproape destule, poate ar trebui crescuta frecventa acestora, si facuta o mini-campanie pentru a incuraja oamenii sa apeleze la RATT. Nothing fancy, doar ceva gen "economisesti banii de benzina si timpul din trafic! E timpul sa redescoperi ce inseamna TRANSPORT IN COMUN!".

O curiozitate: au fost 50, au ramas 28, in general ce procent dintre acestia termina cursul si se angajeaza? As fi curios daca 28 sunt multi sau putini, in context.

foarte putini .... mai trebe o stiva de Vatmani , Soferi , etc ..... nustiu decand da va trebui sa se treaca la un program de lucru ca in Tarile deunde ne place sa dam exemple .....
0

#109 Useril este offline   Anella 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 12 februarie 09
  • Sexul:feminin
  • Interese:calatoriile, fotografia, desenul, muzica...

Postat 30 iunie 2009 - 21:13

NESIMTIRE DE VATMAN !!!
Azi dupa ce am stat 25 min. pana a venit un tramvai "1" - asta la ora 15:45 :rad_masa: - statia de la "Maria" plina de oameni... intr-un final vine un "1", plin. Dar parca ne ducea un tractor pe aratura ... Punea dragul de vatman niste frane de ziceai ca e la curse ! Un mosulet a si cazut la una dintre marile realizari ale vatmanului ...
Si asta nu e tot ! Cand am ajuns in P-ta Libertatii acel NESIMTIT (ca altfel nu i se poate spune unui astfel de specimen de om) nu a lasat lumea sa treaca prin fata lui, cu toate ca semaforul ptr. pietoni era verde ! S-a bagat pur si simplu si a blocat trecerea !
1. Daca in statia de la "Maria" ar fi fost un panou de informare a timpului de asteptare, nu mai stateam sa pierd timpul in statie ( cu abonamentul in buzunar...), mergeam pe jos.
2. Vagonul 2 al tramvaiului cu pricina avea nr. 3719 iar tramvaiul era condus de un tanar de vreo 28-30 ani - poate il ia cineva de urechi ptr. nesimtirile pe care le face ( comportamentul lui ma face sa cred ca nu a fost azi un caz spacial in care s-a comportat asa ! ) :04:
0

#110 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 30 iunie 2009 - 21:26

Anella, sti vorba aceea sunt oameni si oameni. Sincer iti zic am patit si eu astfel de faze, dar am intalnit vatmani care intradevar conduceau de nota 10 cu + si felicitari. Totusi daca nu faci un lucru cu putina pasiune si fara sa iti pese de calatori si de vehiculul pe care il conduci, atunci mai bine te lasi de acesta meserie.
0

#111 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 30 iunie 2009 - 21:36

Cred ca lumea multa din maria se datora si din cauza accidentului din libertatii.
0

#112 Useril este offline   Anella 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 12 februarie 09
  • Sexul:feminin
  • Interese:calatoriile, fotografia, desenul, muzica...

Postat 30 iunie 2009 - 21:38

Vezi postareaviktor, la 30 Jun 2009, 22:26, a spus:

Anella, sti vorba aceea sunt oameni si oameni. Sincer iti zic am patit si eu astfel de faze, dar am intalnit vatmani care intradevar conduceau de nota 10 cu + si felicitari. Totusi daca nu faci un lucru cu putina pasiune si fara sa iti pese de calatori si de vehiculul pe care il conduci, atunci mai bine te lasi de acesta meserie.

Da. Sunt total de acord cu tine ! Din pacate trebuie sa existe si uscaturi... dar daca se pot lua masuri, de ce sa nu le semnalam ? Poate ne ajuta Florin BRATT, sa transmita unde trebuie. :rad_masa:

Vezi postareaalecs, la 30 Jun 2009, 22:36, a spus:

Cred ca lumea multa din maria se datora si din cauza accidentului din libertatii.

E foarte posibil (nu stiu la ce ora a fost accidentul ). Dar NESIMTIREA vatmanului... nu cred ca avea legatura cu accidentul ...
0

#113 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 30 iunie 2009 - 21:47

Accidentul a avut loc aproximativ in perioada 15-16 (aproximativ). Deci daca te aflai in acesta perioada in statia si asteptai 1 de asta a intarziat.
Aici ai dreptate. Nesimtirea nu are de aface cu acest lucru.
0

#114 Useril este offline   lilu 

• Vatman

Postat 05 iulie 2009 - 09:33

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 18 Jan 2009, 17:45, a spus:

Depinde de grafic. Speram sa fie respectat mai bine cu ajutorul computerelor de bord si atunci nu mai au de ce sta la capete prea mult.

Domnu Florin ..... chestia cu statul la capete stiu ca nu convine anumitor calatori, care nu au deunde sa inteleaga conditiile de lucru atat pe Tramvaie cat si pe Trolebuze , Autobuze ( mai mult de 6 ore....stiti normele acele europene privind Transportul Public) , dar mai intervine si urmatoarea situatie ..... daca respectiv Vatmanul sau soferul sunt fumatori , nu e logic si firesc macar la capat de linie sa poate fuma o tigara , asta ca sa nu se mai planga al de Horatius de mai stiu eu ce

P.S nu vorbesc de mine cu fumatul ........

Sa nu mai vorbim de conditiile de trafic , care iar multi nu au deunde sa stie ei doar stau in spate si stiu sa acuze pe unu si pe altu , cel mai usor lucru ...... cat despre comportamentul multor cetateni (calatori) nu mai vorbesc
0

#115 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 iulie 2009 - 10:18

Normal. Trebuie ajuns la un consens, fiecare dintre cele doua parti implicate (vatmani-calatori) sa inteleaga necesitatile, nevoile si dorintele celeilalte parti. Atunci treaba va merge mai bine si plangerile vor fi mai putine (din ambele parti).
Insa, daca fiecare continua sa-si vada doar propriile prioritati.... :rolleyes:
0

#116 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 05 iulie 2009 - 10:23

Aveti dreptate, insa nu intodeauna calatorul greseste sau nu respecta. E una cand calatorii , din lipsa de tramvaie si conditile oferite, dau vina pe vatmani, si alta cand intradevar cei din urma dau motive pentru aceste plageri. Sunt deacord cu ideea ca niciun calator nu este sfant, dar sa nu-i mai plangemi ata nici pe vatmani ...
0

#117 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 iulie 2009 - 11:00

Nu-i plange nimeni. Ma refeream la ambele parti implicate in procesul numit transport in comun. (calatori si conducatori vehicule)
0

#118 Useril este offline   fan 

• Vatman
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 11 iunie 08
  • Interese:Tramvaiele

Postat 05 iulie 2009 - 19:03

Corect nu plângem de mila nimănui, dar diferenţa între vatman şi călător este seminificativ de mare, călătorul mereu are pretenţii de la vatman, de cele mai multe ori să fie aşa cum el (călătorul) nu reuşeşte. Călătorul nu reuşeşte să găsească înţelegere atunci când ar trebui să-l înţeleagă pe acel unic om (vatmanul de faţă), dar are pretenţia ca acesta să-i înţeleagă pe toţi nemulţumiţii (am încercat să fiu cu bun simţ, de aceea nu am folosit un alt termen mult mai potrivit) care-i ies în cale şi după cum ştiţi sunt destui.Cei care conduc mijloace de transport în comun ştiu foarte bine ce înseamnă să dai nas în nas cu toţi nemulţumiţii oraşului care de multe ori lasă impresia că au un plan clar stabilit cu numărul de certuri pe zi.Oricât de calm ai fi la un moment dat se umple paharul şi ''răspunzi cu aceeaşi monedă", vorbesc din propria experienţă, de accea sporul de stres ptr. cei ce lucrează în transport e bine meritat şi justificat, dar modic ca procent.
În concluzie, în majoritatea cazurilor, comportamentul vatmanilor este calitatativ superior comportamentului călătorilor.

Aceasta postare a fost editata de fan: 05 iulie 2009 - 19:05

0

#119 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 05 iulie 2009 - 20:13

Nu va suparati pe mine domnu fan, dar am s-o vo zic in felul urmator.

Calatorul (multi dintrte ei) vin de la servici, se grabesc acasa si multe altele... Vamanul este la servici , si are datoria sa il serveasca (sa zicem asa) pe calator, asa cum se cuvine, pentru ca pentru asta este platit. Desigur ca se mai gaseste cate un destept care se cearta, comenteaza aiurea. Dar totusi daca vatmanii si-ar da toata silinta (scuzati exceptile) atunci nu ar fi probleme. Dar pana vatmanii stau in statii la troci, trag chiulu la capat, si apoi se grabesc ca stau dispecerii pe capul lor, si fac fel si fel de minuni din cauza grabei.. pana atunci sa nu le luam apararea. A da si sa nu uitam ca nimeni nu-i tine cu forta. O fac din propria initiativa...
0

#120 Useril este offline   fan 

• Vatman
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 11 iunie 08
  • Interese:Tramvaiele

Postat 05 iulie 2009 - 20:23

Da ce sa zic asta cu statul la capat si alte povesti sunt un fel de mit in capul calatorilor, corect vatmanul ptr asta este platit, el insa nu paraseste cabina sa se certe cu calatorii, dar conceptia ta este si a unor calatori, e dreptul tau sa ai acest punct de vedere dar din pacate nu prea are de-a face cu realitatea, se vede ca nu cunosti sistemul decat printr-o "fereastra destul de ingusta", de aceea mi-as pierde timpul povestindu-ti tie si chiar nu merita, dar sunt multi altii aici care stiu exact cum sta treaba, dar avand in vedere ca esti moderator in acest forum ar fi indicat sa faci un usor "update" si crede-ma n-am fost rautacios cu tine.

Aceasta postare a fost editata de fan: 05 iulie 2009 - 20:24

0

Arata acest topic

• (19 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »