STP Timișoara Forum: Întâmplări cu surprize - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Reguli postare in aceasta sectiune

Va rog sa veniti doar cu sugestii concrete, sau cu exemple concrete de probleme cu care v-ati confruntat in calatoria cu vehiculele RATT. Postari la modul general (gen: "schimbati si voi tramvaiele alea vechi" :), nu sunt acceptate si vor fi sterse, utilizatorul urmand a primii avertisment. Doar in acest sub-forum se pot face sugestii pentru imbunatatirea serviciilor. Daca se doreste un raspuns oficial, reclamatiile se depun la registratura regiei
  • (17 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »

Întâmplări cu surprize Evaluare topic: -----

#261 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 09 martie 2011 - 21:12

MORALA: Tineti-va in troleu, si autobuz, daca nu vrei sa sterge-ti pe jos! Si cred ca aici putem incheia.
0

#262 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 09 martie 2011 - 21:26

Scoate-te la ce a zis dl. Florin.:no:
0

#263 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 09 martie 2011 - 21:31

Vezi postareaVisor, la 09 martie 2011 - 21:26, a spus:

Scoate-te la ce a zis dl. Florin.:)

Postarile au fost in acelasi moment, nu vazusem postarea lui :huh2:

Aaaa, fenomenul in sine nu se leaga de numele lui Newton? Si cuplu? :no: :huh2:
0

#264 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30167
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 09 martie 2011 - 21:38

E vorba de unitati de masura. Cum incorect este sa spui: curentul se masoara in volti (de fapt tensiunea se masoara in volti, nu curentul (intensitatea)), la fel este incorect sa spui ca puterea se masoara in Nm. Comentariul meu nu s-a vrut rautacios, doar am vrut sa sune bine din punct de vedere tehnic, ce vorbim aici.
Daca vorbim de putere, masuratorile se fac in Watt(W), CP, etc.
0

#265 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 09 martie 2011 - 21:42

Nu se pune vorba de rautate :no:

Eu nu intelegeam...
0

#266 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 09 martie 2011 - 21:48

Nicio problema. :no: Daca e sa vorbim de demarajul troleibuzelor, eu zic ca e atat de bun datorita cuplului mare, disponibil imediat, la turatii mici, contrar motoarelor termice unde cuplul maxim e disponibil la turatii mai ridicate. (la cele cu aprindere prin scanteie, turatii si mai mari fata de cele diesel)
0

#267 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 09 martie 2011 - 22:25

Vezi postareadAImon, la 08 martie 2011 - 21:52, a spus:

Astazi, ora ~17:18-17:20, cursa Expres7 Iuliu Maniu > Grozavescu. Iese din statie, merge vreo 100 de metri si pune o frana brusca si foarte puternica, o doamna care tocmai validase la usa 2 si nu se tinea a fost azvarlita de jos, unii au "sarit" de pe scaune, era si eu sa ma duc de-a berbeleacul fiind in burduf. Motivul franei nu l-am inteles exact - autobuzul se afla pe banda 2, iar pe banda 1 se aflau oprite 2 masini, parcarea fiind plina. Daca am vazut bine, incercase un dobitoc sa vireze si el pe banda 2 prin fata MTCului, intre bus si masini.

A coborat soferul, s-a uitat sa nu fie zgarieturi pe MTC si a plecat mai departe. Sincer, chiar daca era NU a fost vina lui, am fi meritat cu totii un "ma scuzati, e cineva ranit?" sau ceva pe-acolo. Numar inmatriculare in caz ca doreste cineva sa verifice: B-26-ZYS :no:

"Nu te supăra, frate". Este numele unui joc din vremea copilăriei mele. Nu cred ca şoferul să fi avut obligaţia să-şi ceară scuze pt prostia săvârşită de un altul. Până una alta, călătorii au OBLIGAŢIA de a se rezema cu simţ de răspundere, atunci când se află în mtc. Oricum transportul terestru este mult diferit de cel naval sau de cel aerian.
Am păţit-o cu ceva vreme în urmă, când am fost nevoit să frânez violent pt a evita un accident. Doi dintre călătorii din autobuz s-au lovit la cap, destul de serios. Unul a fost rănit în proximitatea ochiului de cioburile ochelarilor pe care îi purta. Omul a vrut să mă dea în judecată, dar poliţiştii l-au sfătuit să renunţe pt că nu ar fi avut şanse de câştig.

Aceasta postare a fost editata de emilut: 09 martie 2011 - 22:31

0

#268 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 09 martie 2011 - 22:51

Apoi nu mă supăr, dar indiferent de "a cui a fost vina" cert este că s-a produs un disconfort cam tuturor călătorilor; vorba aia, le-a păsat celorlalţi de doamna căzută .. darmite celui care are datoria să-i transporte în siguranţă. În fine, mai mult o chestiune de obraz decât de cerinţe exigente.

Cât despre ţinutul de bare, am precizat că persoana avea o mână ocupată cu o geantă şi în cealaltă mână portofelul. Cu care trebuia să se ţină? S-a discutat despre problemă când a fost introdus sistemul de ticketing şi s-a dat a lehamite din mână că "se descurcă lumea". Dacă tot avem dezideratul "siguranţă", atunci poate ar fi o idee să nu plece vehiculele din staţie până n-a validat toată lumea. Ştiu, este imposibil, dar dacă ăsta e motto-ul regiei ... ce să fac?

Citeaza

În viziunea noastră transportul în comun de calitate, este transportul pentru care un client care a plătit, este multumit că nu a pierdut timp, nu a facut eforturi fizice, nu a avut evenimente neplăcute, nu a avut riscuri pentru sănătatea sau bunurile sale, a ajuns unde a dorit iar transportul s-a făcut fară a polua mediul înconjurător şi a contribuit la aspectul civilizat al oraşului.

0

#269 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 10 martie 2011 - 16:07

Daca cele spuse de tine se plica intr-o oricare tara din vest, palari jos, insa eu ma cam insel!

Nu este vina nimanui ca tu nu te tii. Urci pe propria raspundere, vorba vine, si toate desavarsite sunt la fel, pe propria rspundere...
0

#270 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 martie 2011 - 21:36

Copiez aici mesajul unui nou membru al forumului dani_h, membru care neavand contul activ a dat un report catre moderator:

Citeaza

buna seara

nu tin neaparat ca acest mesaj sa fie postat pe forum. insa as dori sa-l citeasca angajatii ratt (conducatorii). de cateva luni am inceput sa circul cu ratt, dupa ce aproximativ 15 ani am vazut autobuze si tramvaie doar in trafic. nu este cea mai placuta experienta, dar pot sa spun ca s-a muncit mult in acest sens. daca la sfarsitul anului trecut pe aceasta linie mai apareau "cotete" de autobuze, acum putem spune ca e confortabil, chiar daca mai vedem un anunt gen : " sistem de climatizare defect ", chiar m-am amuzat la citirea acestui anunt intr-un autobuz modern. de mult doresc sa comentez acest subiect, de mult mi-am proupus sa fac o reclamatie, dar momentan ma rezum la a-mi expune punctul de vedere. de ce acum ? astazi in drum spre casa am fost martorul unui eveniment neplacut pentru mine, iar daca veti citi pana la final veti intelege de ce. am urcat in autobuz in piata 700. un tanar , trece strada , desigur, prin loc nepermis, grabit sa ajunga autobuzul care era in statie. la vederea lui, soferul inchide repede usa, accelereaza si pleaca din statie, riscand sa-l lovesca pe tanar, care era la aproximativ 3 metri de partea frontala a autobuzului. acum sa dezvolt putin :
de felul meu nu alerg dupa mijlocul de transport, nu traversez pe rosu pentru a reusi sa-l ajung, deci, nu-i dau dreptate tanarului care si-a pus viata in pericol pentru asta.
am fost deranjat de rautatea soferului, care a intors capul facandu-se ca nu vede semnele disperate , a accelerat cu ura , si a plecat din statie accelerand satisfacut .

acum am cateva cuvinte, pentru domnii soferi (pe aceasta linie nu am intalnit personal doamne)
1) dimineata cand plec la serviciu, autobuzul intarzie de obicei 2-5 minute, aproape zilnic. din acest motiv, nu reusesc sa urc in tramvaiul 4 sau 6, care trec la distanta de 1 minut, si in care m-as putea urca, daca autobuzul ar respecta graficul. astept cca 15 minute sa vina alt tramvai
2) seara cand sunt in drum spre casa, autobuzul trece cu 5 minute mai repede, seara de seara, bineinteles 4 din 5 nu am sanse sa ma incadrez, deci ori astept 15 minute, ori merg pe jos. se mai intampla sa vina autobuzul cu reclama stinsa, trece in tromba , iar dupa 10 minute il vedem cum revine din contrasens, cu mesajul "se retrage in garaj", iar noi asteptam sa vina urmatorul. deci, dragi soferi, asa cum voi ne furati pe noi, asa va fura politicienii sau sefii pe voi.
deci, cred ca suntem mai indreptatiti noi decat voi sa comentam, avand in vedere ca noi platim pentru aceste servicii. ar fi multe de comentat, dar un comentariu lung ramane necitit, m a rezum doar la o vorba din popor :

" a fi om e lucru mare "

va multumesc pentru timpul acordat citirii acestui mesaj, respect pentru conducatorii liniilor 15 si 16, respecta graficul si sunt foarte amabili. circul zilnic cu 4 sau 6,13,15sau16 depinde cum le nimeresc, din acest motiv fac referire la aceste mijloace de transport.

dani_h

0

#271 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 13 martie 2011 - 19:39

Observ ca in fiecare sambata si duminica, la prima cursa de pe linia 40, inainte de a ajunge la Posta Mare, soferii opresc la semaforul din fata magazinului Bega (inainte sa traverseze liniile de tv. si sa faca stanga), pentru ca oamenii sa ajunga imediat in statia de tramvai.
0

#272 Useril este offline   Paul85 

• Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 23 februarie 09

Postat 31 martie 2011 - 15:55

Doamna de la bilete din Piata Traian cred ca face pacaleli oamenilor inainte de termen (01.04):
Am avut ieri (30.03) de facut 4 calatorii cu inca o persoana. Am decis sa-mi incarc portofelul electronic cu contravaloarea a 8 calatorii (1,7x8=13,60 RON). Cand a auzit acest lucru, doamna a tinut neaparat sa ma informeze ca o calatorie pe card costa (deja) 2 lei. Am intrebat-o "de cand?", stiind ca scumpirea se face de la intai, iar ea s-a uitat la mine de parca as fi intrebat-o cu ce tramvai pot sa ajung la Paris :no:) In fine, am incarcat 16 ron si am urcat in tramvai. La primele 2 validari nu am fost foarte atent cat am fost taxat (oricum mai aveam ceva ramasita in portofel). Cert este ca am dat pe "i" inainte sa cobor si mi-a afisat ca as mai avea 14,00 RON. Cand am urcat in autobuz, chiar am fost atent cat ma taxeaza: nici vorba de 2 lei, 1,70 ca si pana acum, astfel dupa taxarea a 2 calatorii am ramas cu 10,60 ron, si tot asa si pe celelalte mtc-uri. Nu-i nimic, acuma am ramas cu 3,80 RON in portofel, dar totusi, de ce induce calatorii in eroare?
0

#273 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ

Postat 31 martie 2011 - 18:02

Prea multe detalii .. probabil dânsa o fi înţeles că modificarea tarifară are loc imediat, nu din 1.
0

#274 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 31 martie 2011 - 18:40

Da, de data aceasta cred ca s-a anuntat prea din timp.... :no:
0

#275 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2361
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 31 martie 2011 - 21:19

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 31 martie 2011 - 18:40, a spus:

Da, de data aceasta cred ca s-a anuntat prea din timp.... :rad_masa:

Inteleg ratiunile economice care impun cresterea pretului biletelor de calatorie. DAR cum ramane cu banii platiti "in avans" adica incarcati in portofelele electronice anterior datei de 1 aprilie, si care vor fi "consumati" la noul pret al biletelor? Totusi este vorba de bani platiti "in avans"... :rad_masa:
0

#276 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ

Postat 31 martie 2011 - 22:01

S-a mai discutat .. din păcate portofelul electronic nu poate proteja investiţia monetară în caz că preţul titlurilor de călătorie creşte. În special nu se poate proteja investiţia când intenţia este FIX creşterea preţului per călătorie specific la portofel.

Poţi, bineînţeles, să-ţi faci stoc de bilete din hârtie dacă doreşti - scumpirile sunt anunţate cu câteva zile înainte de obicei.
0

#277 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 31 martie 2011 - 23:05

De data aceasta am anuntat-o cu 8 zile inainte.
0

#278 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10

Postat 01 aprilie 2011 - 10:42

Nu stiam sigur unde sa postez , daca am gresit , rog un modarator sa se ocupe cu multumirile de rigoare :rad_masa:

Incep asa o mica povestire :rad_masa:

Pe la ora 11 ma pun in pat , imi pun castile cu gandul sa adorm , nu trec nici 20 de minute si deja imi era somn , sting muzica , pun alarma si somn . Trece ceva timp si deodata ma trezesc niste sunete ciudate ca niste focuri de arma ( da stiu ) ... in gandu meu ... ce naiba o venit Gadaffi cu calasu' ? In gandu meu zic .. mai 5 minute si sigur se opresc ... trec 10 minute ... trec 15 minute .... tot aceleasi sunete stresante ... deschid transversalele si cand colo ce sa vad ? Suprise ! Chiar inainte de intrarea la Penny Market , o echipa de muncitori si un utilaj spargeau asfaltul ... la ora 00:30 !!! Bun , or fi inceput la ora asta sa nu aiba probleme cu traficul ... Dar totusi ? Dimineata ma trezesc ei tot acolo , se circula pe o singura banda ... Troleibuzele probabil pe Diesel ? ... Am venit de la scoala pe la 11 astazi pe jos pe Lidia , ajung in fata la Penny ... Nu mai era nici urma de groapa sau ceva ... Tot ce a mai ramas :
Imagine atasata: DSC00122.JPG

Si am si filmat azi noapte dar filmarea este cu telefonul pe Night Mode deci calitatea este mica ( rau ) iar forumul nu ma lasa sa il uploadez deoarece are 2.02 MB :msg-72: . Tot nu imi dau seama ce lucrari au facut .
0

#279 Useril este offline   George1000 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 21 noiembrie 08
  • Locatia:Braila

Postat 01 aprilie 2011 - 22:55

Pai e 1 Aprilie. Cred ca au vrut sa faca si ei pe japonezii :) De aia au astupat asa repede gropile. Numai sa nu fi facut treaba de mantuoiala si cei care se pacalesc sa cada cu lucrare cu tot intr-o groapa.

Aceasta postare a fost editata de George1000: 01 aprilie 2011 - 22:56

0

#280 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 02 aprilie 2011 - 13:12

Vezi postareaRaoul94, la 01 aprilie 2011 - 10:42, a spus:

Nu stiam sigur unde sa postez , daca am gresit , rog un modarator sa se ocupe cu multumirile de rigoare :respekt:

Incep asa o mica povestire :(

Pe la ora 11 ma pun in pat , imi pun castile cu gandul sa adorm , nu trec nici 20 de minute si deja imi era somn , sting muzica , pun alarma si somn . Trece ceva timp si deodata ma trezesc niste sunete ciudate ca niste focuri de arma ( da stiu ) ... in gandu meu ... ce naiba o venit Gadaffi cu calasu' ? In gandu meu zic .. mai 5 minute si sigur se opresc ... trec 10 minute ... trec 15 minute .... tot aceleasi sunete stresante ... deschid transversalele si cand colo ce sa vad ? Suprise ! Chiar inainte de intrarea la Penny Market , o echipa de muncitori si un utilaj spargeau asfaltul ... la ora 00:30 !!! Bun , or fi inceput la ora asta sa nu aiba probleme cu traficul ... Dar totusi ? Dimineata ma trezesc ei tot acolo , se circula pe o singura banda ... Troleibuzele probabil pe Diesel ? ... Am venit de la scoala pe la 11 astazi pe jos pe Lidia , ajung in fata la Penny ... Nu mai era nici urma de groapa sau ceva ... Tot ce a mai ramas :
Atasament DSC00122.JPG

Si am si filmat azi noapte dar filmarea este cu telefonul pe Night Mode deci calitatea este mica ( rau ) iar forumul nu ma lasa sa il uploadez deoarece are 2.02 MB :msg-72: . Tot nu imi dau seama ce lucrari au facut .

Probabil s-au gândit să vă facă o mică farsă de 1 aprilie, farsă care poate costa câteva mii de lei.
A fost o avarie la sistemul de aprovizionare cu apă (sau ceva de genul). Fiţi mulţumiţi că s-a rezolvat atât de prompt.
0

Arata acest topic

• (17 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »

1 useri citesc topicul