Întâmplări cu surprize
Postat 09 martie 2011 - 21:12
Postat 09 martie 2011 - 21:31
Postat 09 martie 2011 - 21:38
Daca vorbim de putere, masuratorile se fac in Watt(W), CP, etc.
Postat 09 martie 2011 - 21:42

Eu nu intelegeam...
Postat 09 martie 2011 - 21:48

Postat 09 martie 2011 - 22:25
dAImon, la 08 martie 2011 - 21:52, a spus:
A coborat soferul, s-a uitat sa nu fie zgarieturi pe MTC si a plecat mai departe. Sincer, chiar daca era NU a fost vina lui, am fi meritat cu totii un "ma scuzati, e cineva ranit?" sau ceva pe-acolo. Numar inmatriculare in caz ca doreste cineva sa verifice: B-26-ZYS

"Nu te supăra, frate". Este numele unui joc din vremea copilăriei mele. Nu cred ca şoferul să fi avut obligaţia să-şi ceară scuze pt prostia săvârşită de un altul. Până una alta, călătorii au OBLIGAŢIA de a se rezema cu simţ de răspundere, atunci când se află în mtc. Oricum transportul terestru este mult diferit de cel naval sau de cel aerian.
Am păţit-o cu ceva vreme în urmă, când am fost nevoit să frânez violent pt a evita un accident. Doi dintre călătorii din autobuz s-au lovit la cap, destul de serios. Unul a fost rănit în proximitatea ochiului de cioburile ochelarilor pe care îi purta. Omul a vrut să mă dea în judecată, dar poliţiştii l-au sfătuit să renunţe pt că nu ar fi avut şanse de câştig.
Aceasta postare a fost editata de emilut: 09 martie 2011 - 22:31
Postat 09 martie 2011 - 22:51
Cât despre ţinutul de bare, am precizat că persoana avea o mână ocupată cu o geantă şi în cealaltă mână portofelul. Cu care trebuia să se ţină? S-a discutat despre problemă când a fost introdus sistemul de ticketing şi s-a dat a lehamite din mână că "se descurcă lumea". Dacă tot avem dezideratul "siguranţă", atunci poate ar fi o idee să nu plece vehiculele din staţie până n-a validat toată lumea. Ştiu, este imposibil, dar dacă ăsta e motto-ul regiei ... ce să fac?
Citeaza
Postat 10 martie 2011 - 16:07
Nu este vina nimanui ca tu nu te tii. Urci pe propria raspundere, vorba vine, si toate desavarsite sunt la fel, pe propria rspundere...
Postat 11 martie 2011 - 21:36
Citeaza
nu tin neaparat ca acest mesaj sa fie postat pe forum. insa as dori sa-l citeasca angajatii ratt (conducatorii). de cateva luni am inceput sa circul cu ratt, dupa ce aproximativ 15 ani am vazut autobuze si tramvaie doar in trafic. nu este cea mai placuta experienta, dar pot sa spun ca s-a muncit mult in acest sens. daca la sfarsitul anului trecut pe aceasta linie mai apareau "cotete" de autobuze, acum putem spune ca e confortabil, chiar daca mai vedem un anunt gen : " sistem de climatizare defect ", chiar m-am amuzat la citirea acestui anunt intr-un autobuz modern. de mult doresc sa comentez acest subiect, de mult mi-am proupus sa fac o reclamatie, dar momentan ma rezum la a-mi expune punctul de vedere. de ce acum ? astazi in drum spre casa am fost martorul unui eveniment neplacut pentru mine, iar daca veti citi pana la final veti intelege de ce. am urcat in autobuz in piata 700. un tanar , trece strada , desigur, prin loc nepermis, grabit sa ajunga autobuzul care era in statie. la vederea lui, soferul inchide repede usa, accelereaza si pleaca din statie, riscand sa-l lovesca pe tanar, care era la aproximativ 3 metri de partea frontala a autobuzului. acum sa dezvolt putin :
de felul meu nu alerg dupa mijlocul de transport, nu traversez pe rosu pentru a reusi sa-l ajung, deci, nu-i dau dreptate tanarului care si-a pus viata in pericol pentru asta.
am fost deranjat de rautatea soferului, care a intors capul facandu-se ca nu vede semnele disperate , a accelerat cu ura , si a plecat din statie accelerand satisfacut .
acum am cateva cuvinte, pentru domnii soferi (pe aceasta linie nu am intalnit personal doamne)
1) dimineata cand plec la serviciu, autobuzul intarzie de obicei 2-5 minute, aproape zilnic. din acest motiv, nu reusesc sa urc in tramvaiul 4 sau 6, care trec la distanta de 1 minut, si in care m-as putea urca, daca autobuzul ar respecta graficul. astept cca 15 minute sa vina alt tramvai
2) seara cand sunt in drum spre casa, autobuzul trece cu 5 minute mai repede, seara de seara, bineinteles 4 din 5 nu am sanse sa ma incadrez, deci ori astept 15 minute, ori merg pe jos. se mai intampla sa vina autobuzul cu reclama stinsa, trece in tromba , iar dupa 10 minute il vedem cum revine din contrasens, cu mesajul "se retrage in garaj", iar noi asteptam sa vina urmatorul. deci, dragi soferi, asa cum voi ne furati pe noi, asa va fura politicienii sau sefii pe voi.
deci, cred ca suntem mai indreptatiti noi decat voi sa comentam, avand in vedere ca noi platim pentru aceste servicii. ar fi multe de comentat, dar un comentariu lung ramane necitit, m a rezum doar la o vorba din popor :
" a fi om e lucru mare "
va multumesc pentru timpul acordat citirii acestui mesaj, respect pentru conducatorii liniilor 15 si 16, respecta graficul si sunt foarte amabili. circul zilnic cu 4 sau 6,13,15sau16 depinde cum le nimeresc, din acest motiv fac referire la aceste mijloace de transport.
dani_h
Postat 13 martie 2011 - 19:39
Postat 31 martie 2011 - 15:55
Am avut ieri (30.03) de facut 4 calatorii cu inca o persoana. Am decis sa-mi incarc portofelul electronic cu contravaloarea a 8 calatorii (1,7x8=13,60 RON). Cand a auzit acest lucru, doamna a tinut neaparat sa ma informeze ca o calatorie pe card costa (deja) 2 lei. Am intrebat-o "de cand?", stiind ca scumpirea se face de la intai, iar ea s-a uitat la mine de parca as fi intrebat-o cu ce tramvai pot sa ajung la Paris

Postat 31 martie 2011 - 18:02
Postat 31 martie 2011 - 18:40

Postat 31 martie 2011 - 21:19
Florin.B RATT, la 31 martie 2011 - 18:40, a spus:

Inteleg ratiunile economice care impun cresterea pretului biletelor de calatorie. DAR cum ramane cu banii platiti "in avans" adica incarcati in portofelele electronice anterior datei de 1 aprilie, si care vor fi "consumati" la noul pret al biletelor? Totusi este vorba de bani platiti "in avans"...

Postat 31 martie 2011 - 22:01
Poţi, bineînţeles, să-ţi faci stoc de bilete din hârtie dacă doreşti - scumpirile sunt anunţate cu câteva zile înainte de obicei.
Postat 31 martie 2011 - 23:05
Postat 01 aprilie 2011 - 10:42

Incep asa o mica povestire

Pe la ora 11 ma pun in pat , imi pun castile cu gandul sa adorm , nu trec nici 20 de minute si deja imi era somn , sting muzica , pun alarma si somn . Trece ceva timp si deodata ma trezesc niste sunete ciudate ca niste focuri de arma ( da stiu ) ... in gandu meu ... ce naiba o venit Gadaffi cu calasu' ? In gandu meu zic .. mai 5 minute si sigur se opresc ... trec 10 minute ... trec 15 minute .... tot aceleasi sunete stresante ... deschid transversalele si cand colo ce sa vad ? Suprise ! Chiar inainte de intrarea la Penny Market , o echipa de muncitori si un utilaj spargeau asfaltul ... la ora 00:30 !!! Bun , or fi inceput la ora asta sa nu aiba probleme cu traficul ... Dar totusi ? Dimineata ma trezesc ei tot acolo , se circula pe o singura banda ... Troleibuzele probabil pe Diesel ? ... Am venit de la scoala pe la 11 astazi pe jos pe Lidia , ajung in fata la Penny ... Nu mai era nici urma de groapa sau ceva ... Tot ce a mai ramas :

Si am si filmat azi noapte dar filmarea este cu telefonul pe Night Mode deci calitatea este mica ( rau ) iar forumul nu ma lasa sa il uploadez deoarece are 2.02 MB

Postat 01 aprilie 2011 - 22:55

Aceasta postare a fost editata de George1000: 01 aprilie 2011 - 22:56
Postat 02 aprilie 2011 - 13:12
Raoul94, la 01 aprilie 2011 - 10:42, a spus:

Incep asa o mica povestire

Pe la ora 11 ma pun in pat , imi pun castile cu gandul sa adorm , nu trec nici 20 de minute si deja imi era somn , sting muzica , pun alarma si somn . Trece ceva timp si deodata ma trezesc niste sunete ciudate ca niste focuri de arma ( da stiu ) ... in gandu meu ... ce naiba o venit Gadaffi cu calasu' ? In gandu meu zic .. mai 5 minute si sigur se opresc ... trec 10 minute ... trec 15 minute .... tot aceleasi sunete stresante ... deschid transversalele si cand colo ce sa vad ? Suprise ! Chiar inainte de intrarea la Penny Market , o echipa de muncitori si un utilaj spargeau asfaltul ... la ora 00:30 !!! Bun , or fi inceput la ora asta sa nu aiba probleme cu traficul ... Dar totusi ? Dimineata ma trezesc ei tot acolo , se circula pe o singura banda ... Troleibuzele probabil pe Diesel ? ... Am venit de la scoala pe la 11 astazi pe jos pe Lidia , ajung in fata la Penny ... Nu mai era nici urma de groapa sau ceva ... Tot ce a mai ramas :

Si am si filmat azi noapte dar filmarea este cu telefonul pe Night Mode deci calitatea este mica ( rau ) iar forumul nu ma lasa sa il uploadez deoarece are 2.02 MB

Probabil s-au gândit să vă facă o mică farsă de 1 aprilie, farsă care poate costa câteva mii de lei.
A fost o avarie la sistemul de aprovizionare cu apă (sau ceva de genul). Fiţi mulţumiţi că s-a rezolvat atât de prompt.