STP Timișoara Forum: Bozankaya GT6 - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (58 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bozankaya GT6 Evaluare topic: ****- 3 Voturi

#961 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30177
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 09 mai 2023 - 09:03

Da, asa as zice si eu...
0

#962 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1091
  • Inregistrat: 06 iulie 14
  • Locatia:Timișoara

Postat 09 mai 2023 - 22:31

Mai bine ne-am gandi atunci sa refacem tronsonul respectiv. Abordam problema gresit. Noi modificam trasee sa nu utilizam linii, pentru ca sunt in stare proasta, in loc sa ne gandim sa inlocuim liniile pentru ca sunt in stare proasta. Circula pe acolo traseele 4,8 si 9, adica aproape jumatate din totalul traseelor noastre (3 din 7), trasee care foloseau pana acum cativa ani vagoane cu remorca. Odata reparat si tronsonul acela, linia 7 ar fi singura in stare proasta (care ar trebui si ea reparata, dar inteleg ca e un segment mai lung si mai putin important)
0

#963 Useril este offline   Raul12 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 32
  • Inregistrat: 29 martie 21

Postat 10 mai 2023 - 14:04

Vezi postareaFantoma Tramvaiului 3, la 09 mai 2023 - 22:31, a spus:

Mai bine ne-am gandi atunci sa refacem tronsonul respectiv. Abordam problema gresit. Noi modificam trasee sa nu utilizam linii, pentru ca sunt in stare proasta, in loc sa ne gandim sa inlocuim liniile pentru ca sunt in stare proasta. Circula pe acolo traseele 4,8 si 9, adica aproape jumatate din totalul traseelor noastre (3 din 7), trasee care foloseau pana acum cativa ani vagoane cu remorca. Odata reparat si tronsonul acela, linia 7 ar fi singura in stare proasta (care ar trebui si ea reparata, dar inteleg ca e un segment mai lung si mai putin important)

Chiar este necesar ca toate cele 3 linii sa mearga pana acolo?
-4

#964 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ
  • Postari: 1091
  • Inregistrat: 06 iulie 14

Postat 10 mai 2023 - 22:15

Nu vad de ce nu, locuiesc suficient de multi oameni acolo fiind cartier de blocuri, si merg multi oameni si la job acolo, la Continental sau la alte firme din zona. Doar vrem sa incurajam transportul public, sau? Pentru acelasi motiv pentru care au fost benefice extinderea liniei 9 pana la gara sau extinderea liniei 2 la Shopping City, este benefic ca liniile care ajung pana la AEM sa mearga si cele 3 statii suplimentare. Asta poate determina destui oameni sa ia tramvaiul in loc de masina
4

#965 Useril este offline   Raul12 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 11 mai 2023 - 15:57

Astazi pe linia 2 am intalnit un Bozankaya care nu arata nimic pe monitoare, Schimba imaginea constant, dintr-un blue screen intr-un black screen iar apoi arata afisajul corect, dupa iar se inchidea. Din pacate nu am retinut numarul tramvaiului, dar am vazut pe geam intr-un alt Bozankaya ca se intampla acelasi lucru. Monitoarele din interior nu arata decat pentru 1-2 secunde ce trebuie, iar apoi isi dau blue screen.
1

#966 Useril este offline   Bodo 

• Membru activ
  • Postari: 354
  • Inregistrat: 24 ianuarie 16

Postat 11 mai 2023 - 17:25

Am sesizat lucrul acesta cu ecranele încă de la primul tramvai pus în circulație. Pare că nu e okay conexiunea video la ele.
1

#967 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 12 mai 2023 - 19:49

1020 este pe drum, vazut in Arad pe centura la ora 18.
2

#968 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 18 mai 2023 - 20:04

Vezi postareaRaul12, la 04 mai 2023 - 19:29, a spus:

Ma gandesc ca nu a avut loc in statia de la banatul, ea avand doar 26 metri, Acum 2 zile am vazut ca au sapat inca 4 metri si au betonat statia mai departe. Deci ma gandesc ca din cauza asta nu a mers pe linia 2.

Da, asa este. Am facut in urma cu vreo doua saptamani cateva poze cu statia modificata insa nu am apucat sa le postez. Lucrarea de modificare a statiei este una minora, de o zi de lucru (8 ore) insa lucrarea pare facuta de dorel in sensul ca trebuia ridicat si un zid inalt cat de cat pentru ca pamantul sa nu se scurga odata cu ploi pe noul beton al statiei...Iar daca doar din acest motiv nu au circulat tramvaiele Bozankaya pe linia 2, mi se pare ridicol ca a durat atat de mult pentru solutionarea acestei probleme....Insa si cu aceasta prelungire de cativa metri a statiei, coada tramvaiului tot ramane pe zebra 1 - 2 m.

Imagine atasata: statia banatul 01.jpg Imagine atasata: statia banatul 02.jpg Imagine atasata: statia banatul 03.jpg Imagine atasata: statia banatul 04.jpg
1

#969 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 18 mai 2023 - 21:37

Da, pai peroanele de pe Cetatii sunt proiectate la 40 metri lungime si 2 metri latime. Chiar am facut zilele trecute un desen la solicitarea PORR ce ne intreba pe unde vrem stalpul pentru panoul de afisare:

Imagine atasata: statie.jpg
1

#970 Useril este offline   Raul12 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 19 mai 2023 - 08:25

Vezi postareamile, la 18 mai 2023 - 20:04, a spus:

Da, asa este. Am facut in urma cu vreo doua saptamani cateva poze cu statia modificata insa nu am apucat sa le postez. Lucrarea de modificare a statiei este una minora, de o zi de lucru (8 ore) insa lucrarea pare facuta de dorel in sensul ca trebuia ridicat si un zid inalt cat de cat pentru ca pamantul sa nu se scurga odata cu ploi pe noul beton al statiei...Iar daca doar din acest motiv nu au circulat tramvaiele Bozankaya pe linia 2, mi se pare ridicol ca a durat atat de mult pentru solutionarea acestei probleme....Insa si cu aceasta prelungire de cativa metri a statiei, coada tramvaiului tot ramane pe zebra 1 - 2 m.

Atasament statia banatul 01.jpg Atasament statia banatul 02.jpg Atasament statia banatul 03.jpg Atasament statia banatul 04.jpg

In afara de zidul de beton care ar trebui sa opreasca pamantul, bucata aceea ar trebui ridicata la nivelul statiei, pentru ca este considerabil mai jos. Cred ca statia ar mai fi meritat inca 2-3 metri in plus.
0

#971 Useril este offline   TM79 

• Membru activ
  • Postari: 209
  • Inregistrat: 30 martie 17

Postat 19 mai 2023 - 08:58

Vezi postareamile, la 18 mai 2023 - 20:04, a spus:

Atasament statia banatul 01.jpg Atasament statia banatul 02.jpg Atasament statia banatul 03.jpg Atasament statia banatul 04.jpg

probleme au fost si la peroanele statiilor UMT si METEO
0

#972 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10593
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 28 mai 2023 - 15:56

Iesirea din Remetea Mare spre Timisoara, ieri 27 mai 2023:
Imagine atasata: Bozankaya 2023.05.27 01.jpg Imagine atasata: Bozankaya 2023.05.27 02.jpg

4

#973 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 28 mai 2023 - 16:23

Acesta ar fi ultimul din cele 21 din contractul initial la care se adauga inca doua unitati printr-un contract suplimentar sau?...
0

#974 Useril este offline   Bodo 

• Membru activ
  • Postari: 354
  • Inregistrat: 24 ianuarie 16

Postat 29 mai 2023 - 12:04

Ieri, afișajele toate cu "No signal", anunțarea audio a stațiilor lipsea și ea. Eu chiar nu înțeleg de ce ajungem cu toate în situația asta, că nu e primul pe care îl văd așa, și observ că și Armoniile multe din ele nu mai anunță stațiile (de autobuzele și troleibuzele mai vechi nici nu are rost, că acolo nu mai funcționează de ani de zile). Se strica, le oprește cineva, le sabotează cineva? Cine ce câștigă din asta? Imagine postata
4

#975 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 29 mai 2023 - 13:26

Eu cred ca este vorba de lipsa oamenilor tehnici la STPT si lipsa unui contract de mentenanta.
Echipamentele astea trebuie si intretinute/update-ate, aspecte care sunt uitate/neglijate de conducere.
1

#976 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 29 mai 2023 - 18:33

Pai, cel putin pentru cazul prezentat in poze mai sus, exista garantie, nici nu au voie oamenii nostri sa umble acolo.
0

#977 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10593
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 29 mai 2023 - 18:56

Cei care circula cu mtc nu stiu la ce statie trebuie sa coboare? Nu este vorba de un metrou unde nu ai repere. Prea au ajuns oamenii sa nu fie capabili sa se descurce fara tehnologie. O solutie ar fi o aplicatie.
-2

#978 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 29 mai 2023 - 19:49

Eu pun altfel problema.
De ce s-a comandat o tehnologie avansata daca nu este folosita. Toate aceste afisaje audio-vizuale au costat ceva bani iar cei care le-au comandat, s-au si batut in piept cu ele.
Tramvaiele Armonia au la ultima usa instalat un lift pentru persoane cu carucioare. A vazut vreun coleg in functiune acest lift in afara de momentul prezentarii primului tramvai sosit in Timisoara in urma cu niste ani. Practic doar s-a bifat ca aceste tramvaie au in dotare asa ceva si cu asta basta. Capitol incheiat.

Avem cumva o tema de discutie asemanatoare legata de tramvaiele Bozankaya cu acele acumulatoare pentru autonomie de 60 km. Total inutile pentru 60 km in actualele conditii de la noi. Iar daca vreodata ar fi utile pentru asemenea autonomie, ele vor fi atat de batrane incat ar ajunge la casare.

Pe de alta parte pot fi vazute asemenea instalatii audio-video functionand in diferite orase mai mici ca Timisoara de prin Europa, orase in care exista o linie-doua de tramvaie si cateva linii de autobuz. Ca dovada exista numeroase filmulete pe YT.

Vreau sa spun ca nu trebuiau cumparate asemenea tehnologii daca nu se doreste folosirea lor (sau se doreste sa fim mereu ultimii) sau ... daca s-au cumparat, atunci sa fie folosite.

Iata, s-au cumparat autobuzele Karsan cu dotari dar nu s-au gandit si la validatoare.

Dar apropo de Bozankaya, cum schimba vatmanul macazul (acolo unde ele inca functioneaza) daca circula cu pantograful coborat cum adesea au fost vazute prin oras?
3

#979 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 30 mai 2023 - 13:02

Mile, nu stiu cum schimba macazul, dar in cazul afisajelor sau a anuntarii statiilor, nu exista sintagma "nu se doreste folosirea lor". Totul e automat, implementat de Radcom, instalatia ar trebui sa comunice cu OBC, sa afiseze automat linia, traseul in interior pe harta, sa anunte statiile, etc. Nu e la latitudinea vatmanului daca vrea sau nu sa foloseasca sistemele. La fel e si in cazul Karsan.
0

#980 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 30 mai 2023 - 15:43

De-a lungul timpului au destule situatii cand soferii erau dezinteresati in buna functionare a sas-urilor sau unii interesati in nefunctionarea lor.

In postarea mea anterioara nu ma mai refeream la soferi ci la diversi sefi din STPT/SMTT si primarie care fiind in cunostiinta de cauza cu achizitiile facute si cu dotarile acestora, ar trebui sa urmareasca buna functionare a lor. Ori daca acestia nu urmaresc astfel de "amanunte", inseamna ca ii doare fix in pix si ca banii au fost irositi.
Ei se comporta exact ca acele persoane bogate care-si cumpara aparatura tehnica de ultima generatie dar o folosesc la maxim 50% din capacitatea tehnica a aparaturii pentru ca nici nu se pricep si nici nu au nevoie de intreaga capacitate a lor. Diferenta e ca intr-un caz e vorba de bani publici (si nimeni nu cere socoteala la "detalii) iar in celalalt caz e vorba de bani privati pe care fiecare ii foloseste dupa bunul plac.

Una peste alta, mereu ne trezim in diverse situatii cand ba nu functioneaza una, ba alta din diverse motive.
0

Arata acest topic

• (58 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou