Degeaba, daca nu anunta in limba germana...Glumesc!...

..
Cred ca este vorba de o chestiune psihica/psihologica. Daca il iei din start pe NU in brate, atunci vei fi deranjat de anunturi chiar daca stai in cabina cum este in cazul tramvaielor Armonia.
Iar daca esti indiferent, te vei obisnui cu anunturile si si nici nu le vei baga in seama ca si cei care locuiesc langa o cale ferata...
In urma cu cativa ani lucram ca motostivuitorist (in total eram 3-4 pe tura) si in urma unor incidente legate de locul de munca, o sefa a hotarat ca stivuitoarele sa piuie si atunci cand mergeam cu fata (cu spatele nici nu se punea problema sa nu piuie). Cu alte cuvinte auzeam acel piuit circa 7 ore din 8. Mergeam cu piuitul dupa noi...
In prima faza am fost revoltati cu totii dar incet-incet ne-am obisnuit si nu mai bagam in seama piuitul intermitent. A durat aceasta situatie cateva luni pana cand intamplator a ajuns un inspector ISCIR in curte si tot intamplator pe langa utilajul meu. A observat ca utilajul piuie si cand merg cu spate si cand merg cu fata. S-a interesat ce-i cu anomalia asta si cand a aflat de unde se trage, a dat dispozitie responsabililor ISCIR din fabrica sa se revina la situatia corecta, piuit doar cu spatele.
Evident ca si piuitul cu spatele pe unii ii poate deranja la ureche avand in vedere ca un motostivuitor face multe manevre si merge des cu spate insa solutia leasa de acea sefa pentru limitarea incidentelor a fost una grasita.
Dar cu toate astea ne-am obisnuit cu acel piuit continuu la locul de munca.
Ori acest aspect descris de mine cu piuitul intermitent continuu este incomparabil cu sistemul de anuntare a statiilor. Deci problema este la acesti gica-contra dintre vatmani si soferi.
Personal le-as trece in fisa postului acest aspect avand in vedere ca salariile s-au marit pentru ei si cu penalizari in cazul in care nu se conformeaza.