Calea Bogdanestilor Strada + linie de tramvai - Constructor: SCT & as - finalizat
Postat 14 iulie 2022 - 08:06
Pe tronsonul Cetății-Macilor par finalizate lucrările mari de infrastructură subterană. De câteva zile se lucrează la nivelare-tasare. Deși, din ceea ce am citit în presă în urmă cu câteva săptămâni, constructorul și-a luat angajamentul să recupereze din întârziere, la fața locului șantierul arată destul de părăsit. În ultima săptămână am trecut de 2-3 pe toată lungimea șantierului, aproximativ între orele 12:00÷17:00. De fiecare dată...puține utilaje, puțini muncitori. Cei mai activi sunt muncitorii de la CEI care lucrează la partea electrică din capăt-în-capăt. Pozele sunt făcute aseară pe la 9 și ei aveau 6-7 muncitori activi.
Primele două poze sunt de pe Hașdeu la intersecția cu Bogdăneștilor.
Postat 20 iulie 2022 - 10:21
Între Bulevardul Cetății și strada Macilor se lucrează la stabilizarea solului cu dorosol.
Surpriza a fost pe tronsonul cuprins între străzile Macilor și Grigore Alexandrescu. Era o frenezie pe la 2:30-3:00. Parafrazând „festivalul democrației” (dixit domnul Orban), ieri am văzut festivalul hărniciei. Zeci de muncitori pe teren; după echipamentul de lucru erau cel puțin de la 4 firme. Plus camioane, excavatoare mari și mici, buldozere, buldoexcavatoare, picoane, etc. Iureș! Chiar mă gândeam cât de bine s-au mobilizat ținând cont că era foarte cald. Dar, după ce am citit în presa locală despre vizita primarului la șantierul de la Solventul, m-am gândit că poate mobilizarea exemplară s-a datorat (doar) unei posibile vizite neanunțată pe Bogdăneștilor. Sper să mă înșel și să lucreze la fel...măcar o perioadă!
Postat 28 iulie 2022 - 11:34
Au început lucrările (și) la terasamentul liniei de tramvai. Am discutat cu cineva care supraveghea lucrările și am aflat câteva lucruri:
- la linia de tramvai vor aplica tehnologia folosită de Porr pe Bulevardul Cetății;
- între liniile de tramvai va fi gazon;
- pe spațiul dintre liniile de tramvai și benzile auto se vor planta copaci, pe ambele părți „un soi de salcâm, vreo 800, se pun din 5 în 5 m”;
- parte din întârzieri se datorează diferențelor dintre situația gospodăriei subterane primită de la furnizorii de utilități și situația reală în momentul săpăturii, în mod special cote diferite;
- altă parte de întârzieri a fost generată de problemele cu furnizorii de echipamente (pompe, vane, conducte, etc.) și linii de tramvai.
Pe traseu în jos am întâlnit o echipă de muncitori străini care făceau armături (după aspect și vorbă erau arabi).
Postat 28 iulie 2022 - 14:59
Postat 28 iulie 2022 - 16:53
informațiile stiute, primăria a fost-este cu plățile la zi față de constructorii din oraș. Chiar s-au aprobat câteva majorări de devize și mai sunt câteva proiecte de HCL pentru alte contracte la care se vor majora sumele inițiale alocate proiectelor.
Postat 29 iulie 2022 - 12:26
Gioco, la 28 iulie 2022 - 11:34, a spus:
Au început lucrările (și) la terasamentul liniei de tramvai. Am discutat cu cineva care supraveghea lucrările și am aflat câteva lucruri:
- la linia de tramvai vor aplica tehnologia folosită de Porr pe Bulevardul Cetății;
- între liniile de tramvai va fi gazon;
- pe spațiul dintre liniile de tramvai și benzile auto se vor planta copaci, pe ambele părți „un soi de salcâm, vreo 800, se pun din 5 în 5 m”;
- parte din întârzieri se datorează diferențelor dintre situația gospodăriei subterane primită de la furnizorii de utilități și situația reală în momentul săpăturii, în mod special cote diferite;
- altă parte de întârzieri a fost generată de problemele cu furnizorii de echipamente (pompe, vane, conducte, etc.) și linii de tramvai.
Pe traseu în jos am întâlnit o echipă de muncitori străini care făceau armături (după aspect și vorbă erau arabi).
Buna ideea cu salcamii
Idioata cea cu gazonul ca nu va putea fi intretinut si va fi o mizerie. Spun din proprie experienta, e o munca colosala, scarificare/aerare, ierbicidare, irigatie. No way ca-l vor mentine verde si decent, e prea multa mentenanta.
Postat 29 iulie 2022 - 13:26
Postat 30 iulie 2022 - 16:40
Citeaza
Având în vedere, cele mai sus prezentat propunem:
- aprobarea rezervei de implementare pentru reechilibrarea contractului nr. 104/09.06.2020, în cuantum de 14.870.870,75 lei, fără TVA, reprezentând un procent de 23% din valoarea restului de executat a contractului, la momentul intrării în vigoare a OUG nr. 64/2022.
https://www.primaria...225888C0049B787
Postat 01 august 2022 - 09:14
nabucodonosor19, la 29 iulie 2022 - 12:26, a spus:
Idioata cea cu gazonul ca nu va putea fi intretinut si va fi o mizerie. Spun din proprie experienta, e o munca colosala, scarificare/aerare, ierbicidare, irigatie. No way ca-l vor mentine verde si decent, e prea multa mentenanta.
De ce in Bucuresti se poate si la Timisoara nu?
Postat 01 august 2022 - 10:03
Daca nu functioneaza si nu sunt intretinute niste macaze, cum va fi intretinut gazonul dintre linii?
Daca nu sunt intretinute parcurile modernizate cu sume importante de bani, cum de va fi intretinut gazonul dintre linii?
Apropo de gazon, am urmarit ieri Hungaro ring si am vazut gazonul parjolit pe langa pista. Am ramas blocat ca nu a fost irigat in ciuda secetei. Si cu niste cisterne se putea iriga si ar fi fost verde. Nu m-am asteptat la aceasta delasare din partea ungurilor care de regula sunt foarte preocupati si de aceste aspecte.
Postat 02 august 2022 - 00:58
Duminica 31 iulie:
Postat 02 august 2022 - 10:46

Postat 02 august 2022 - 16:35
Postat 15 august 2022 - 09:32
Postat 15 august 2022 - 10:15
Cred ca pasajul va fi mai repede gata decat "bulevardul"...

Postat 15 august 2022 - 10:38
Postat 02 septembrie 2022 - 13:59
Postat 04 septembrie 2022 - 21:34
La bifurcația cu Cetății au pus ceva plase dar e jale.
Toți inspectorii ce au rolul de a controla astfel de șantiere ar fi buni de trimis acasă.
Postat 06 septembrie 2022 - 18:06

Duminica 4 septembrie: